Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Ben hangi ayda kaç kilo aldım hatırlamıyorum ama çoğunu son trimesterda aldım. pirelideve pirelideve nin dediği de doğru. Yemesen de şişiyorsun. 🤷‍♀️

O yaz çok sıcaktı, müthiş bi ödem olmuştu bende. Yüzün gözüm ellerim öyle sisti ki gören sana ne oldu diyordu 🙄

Dedim ya yaklaşık 20 kg aldım. Ama doğumdan sonra hiçbir diyet yapmadığım halde, kızım 6 aylıkken üstümde bunun sadece 3 kg ı kalmıştı. Hamilelil kilosu geldiği gibi uçtu gitti. :KK6:

Kalan 3 kg verip sıkılaşmak için de 4 ay spora gittim. Hayatımda o kadar fit ve kaslı old bi dönem olmamıştı.

Tekrar söylüyor gibi oluyorum ama şekeri, patates, pirinci, unlu mamülleri kesin. Fazla kilo almadığınızı göreceksiniz. 💙
Maşallah. Bende ilkte 18 ikincide 12 kg aldım ama bebekler 4 aylıkken eski kiloma dönmüştüm. Bundada öyle olmayı umuyorum. Annemde bende 30 kg almış ama hamileliktrn sonra kısa sürede hepsi gitti dedi. Beni rahatlatmak için söylemiyorsa genetiğimiz böyle olabilir 😅 diğer gebeliklerimde çok hareketsizdim bunda çok hareketliyim yürüyüş pilates falan yapıyorum bide ama kilo olayı orantılı gitmiyor. Tabi arada 9-10 yıl var metabolizmada değişmiş olabilir 🙈 sağlık olsun ya. Psikolojimi şu an yıpratmıyorum bunun için doğumdan sonra 3 ay geçince kafa yorcam nasipse 😊 inşaAllah yani 😅
Rekorumu kırdın bacım tebrik ediyorum 13le ikincilikte yerimi aldım 🤣🤣🤣
Bi rekor bu kadarmı mutlu etmez 😅
Kızlar ayağıma sürekli kramp giriyor başına gelen oluyor mu😥
O çok fena ya doktora söyledim kalsiyum magnezyum verdi çok şükür iyiyim şimdi.

selamlar kızlar 🥹 karın çatlağınız için neler kullanıyorsunuz acaba, bugüne kadar hiç yoktu bu hafta itibari ile başlıyor gibi avokado yağı kullanıyordum ama sanırım yetersiz

Ben kırmızı kantoron yağı kullanıyorum şimdilik. İleriki haftalarda lierac alırım muhtemelen onun formülü baya etkiliymiş.

IMG_6735.webp
Ben bugün birazcık oğluma alışveriş yaptım ilk kıyafetleri çok heyecanlandım 🙈🥰

Eklentiler

• IMG_6738.webp
    IMG_6738.webp
    76,3 KB · Görüntüleme: 23
Oyy çok geçmiş olsun kız geçenlerde daha griptin sen. Evde çocuk olunca hastalık da çok geliyor demek umarım bu defa yakalanmazsın👀

Tecrübeli anneler ya, son 3 ayda kaç kilo alınıyor ben de dün düşün düşün uyuyamadım. Neredeyse 8 kilo almışım, hedef kiloma 4 kaldı yani her ay 1,5 kilo ancak alabilirim demek. Bazı topiklerde okudum son 3 ay 9-10 kilo alınıyormuş :KK57: lütfen bu konuda akıl verin ya hangi ayda kaç kilo alınır hiçbir yerde bilgi bulamıyorum...

Geçmiş olsun canım ped mi kullansan bu dönem? Bir de kızlar kegel egzersizi ihmal etmeyin ya çok önemli idrar kaçırma konusunda doğum sonrası da faydasını göreceksiniz.

rdrsn rdrsn benim huydaşım:KK49: ben de takıntı yaptım şu anda da salacak değilim hedef kiloma 4 kilom kaldı ve önümde 3 ay var ayy 😭
10 kilo alınır diyorsun ya eğer 10 kilo daha alırsam psikolojim de vücudumda bunu kaldırmaz inşallah almam 🥹

Benim de bacağa giriyor, Allah'ım bı feryat figan gece mece komşular duyuyorsa adımız çıkacak bı gün 😂😂 uyandırıp masaj yaptırıyorum açılmıyor bı süre acayip sıkıntılı kopacak sanki 🤦🏻‍♀️
Bana doktor bir magnezyum yazdı içmeden önce evdekilerle helalleşiyorum o kadar büyük. Kocaman antibiyotikler oluyor ya onlar gibi. Onu içtiğimden beri kramplarım geçti. Geçenlerde bir gece içmedim sabahına hemen yine kramp girdi. Aynı ben de yorganı falan ısırıyordum çok bağırmamak için nasıl bir acı ya.

İyi geceler hamişleriiim❤️

Bende birkaç gündür bakamadım yazamadım tempolu bir zamandayım 🫣
Bende herşey yolunda sadece biraz fazla iştahım var gibi umarım sizde de herşey yolundadır okuyamadıklarım oldu..

Bir sonra ki kontrolüm 3 hafta sonra benimde şekerine bakacağız demişti doktor inşallah güzel geçer benimde 🌸🌸🌸

Kanıtlandı ama maalesef hala içen ve içenilirsin diyen doktorlar var. Çok yakın arkadaşım bursa da acıbademe gidiyordu gebeliğinde. Doktoru sigara başka çocuk başka şey içebilirsin dedi. Kendim duymasam kız uyduruyor derdim. Gebeliği bpyunca da içti maalesef 😒 insanların bu umursamazlığı çok içler acısı
Bırak hamileliği ben bebek tedavisinde sigara kullanıyorum dediğim için Dr beni bı azarladı burada ne işin var ya sigara ya çocuk vs diye hangi Dr olursa olsun bunu normallestiremez hele sigara içen bı anneye bu tavizi verirsen elbette içer akıl var mantık var bazı bağımlılar var psikolojik durumu kötü olacak şekilde etkileniyo hadi bı tane iç diyeni duymuştum da bu kadar güzelleme yapanı ilk defa duydum 😡

Bırak hamileliği ben bebek tedavisinde sigara kullanıyorum dediğim için Dr beni bı azarladı burada ne işin var ya sigara ya çocuk vs diye hangi Dr olursa olsun bunu normallestiremez hele sigara içen bı anneye bu tavizi verirsen elbette içer akıl var mantık var bazı bağımlılar var psikolojik durumu kötü olacak şekilde etkileniyo hadi bı tane iç diyeni duymuştum da bu kadar güzelleme yapanı ilk defa duydum 😡
Valla inan bende ilk kez gördüm. Hatta ben bursaya evlenip geldiğim için eşim özellikle arkadaş ile doktora gitmemi önermişti doktoru beğenirsen sende gidersin bak bakalım diye. Eve geldim dedim o doktor artık kara listemizde. Adam direk hiçbir sorun yok dedi 😡

Sağolun kızlar ya ben söylemiştim ya burda da hatırlar mısınız hastayım diye, bir buçuk ayda iki kere geçirdim ne olduğumu anlayamadan inleye inleye, benden sonra bayramda eşim geçirdi, oğlum çok iyiydi, şimdi o ateşlendi 39 dan zorla dusuruyoruz 37bucuga surubla soyarak falan on dk sonra geri çıkıyor 39a... belim ağrıyor "aklım" ağrıyor diyor burnu tıkalı, şükür turşuya, meyveye falan bayılır iştahı yerinde yiyor, bana gelmediyse daha gelmez heralde gece hep koyun koyuna sarılıp durduk yanından ayrılmamı istemedi 🤦🏻‍♀️ bütün tuşlara basicaz artık, yeni geçirdim inşallah gelmez🤦🏻‍♀️
Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin inşallah bulaşmadan atlatırsın💐
Bana çok oluyordu gece bagirmamak için kendimi zor tutuyordum. Magnezyum eksikliğinden oluyormuş. Doktorum ocean extramag verdi kullanmaya başladıktan sonra hiç olmadı çok şükür

Umutvari Umutvari canım sanada çok geçmiş olsun. Güzel haberlerle gelmene çok sevindim💐

Herkese merhaba. Grubu çoktandır takip ediyorum ama ilk mesajım olacak.

28+4 teyim. Şeker yükleme yaptiracagim. Küçük bir ilcedeyim. Acaba gittiğimde aynı gün test yapılır mı? Süreç nasıl isliyor

Bana doktor bir magnezyum yazdı içmeden önce evdekilerle helalleşiyorum o kadar büyük. Kocaman antibiyotikler oluyor ya onlar gibi. Onu içtiğimden beri kramplarım geçti. Geçenlerde bir gece içmedim sabahına hemen yine kramp girdi. Aynı ben de yorganı falan ısırıyordum çok bağırmamak için nasıl bir acı ya.
İkiye kırarak içiyorum.
Mübarek sanki uzun namlulu silah kurşunu.
Öyle büyük :oha:
Herkese merhaba. Grubu çoktandır takip ediyorum ama ilk mesajım olacak.

28+4 teyim. Şeker yükleme yaptiracagim. Küçük bir ilcedeyim. Acaba gittiğimde aynı gün test yapılır mı? Süreç nasıl isliyor
Hastanenin sitemine ve yoğunluğuna göre değişiyor anladığım. Benimkini 10 gün sonraya vermişlerdi. Yüklemenin yapılacağı günden önceki gece yarısından itibaren bi şey yenilip içilmemesi gerek.

Back
X