- 10 Mayıs 2022
- 1.417
- 1.725
- 63
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #11.501
Gözün aydın canım çok sevindimHanımlar nörolojiye gittim bugün eeg sonucumu göstermek için 8 yıldır nöbet geçirmiyordum zaten çok şüküreeg de nefes testi de yapılmıştı dogum sırasında ki nefes alış verişlerinin kısa bi çalışması gibi.
Herşey güzel çıkmış doğum şeklini sana bırakıyorum dedi. Hatta artık epilepsim var bile deme iyilesmişsin sen dedikadın doğum da aksi bir duurum görmedikçe vajinal doguma engel yok noroloji açısından yani.
Omuzumdan yük kalktı En azından kafamda soru işaretleri ile girmeyeceğim doğuma daha rahat bir kafayla gireceğim
Bende aynıyım canım Pazartesi gidicem inşBenim normalde bu hafta 2. Doz vardı ama tatil önümüzdeki hafta olucam
Amin inşallah hepimiz en hayırlı şekilde en kolay şekilde doguralım sağlıkla insallahGözün aydın canım çok sevindim
Rahatlamışsındır şimdi eminim ki kadın doğum doktorun da aynı şekşlde konuşacaktır
Doğum için hayırlısı hangisi ise o olsun inşallah
Hepimiz hayırlısıyla sağlıkla alalım kucağımıza bebişlerimizi
Çok sevindim canım.gozun aydınHanımlar nörolojiye gittim bugün eeg sonucumu göstermek için 8 yıldır nöbet geçirmiyordum zaten çok şüküreeg de nefes testi de yapılmıştı dogum sırasında ki nefes alış verişlerinin kısa bi çalışması gibi.
Herşey güzel çıkmış doğum şeklini sana bırakıyorum dedi. Hatta artık epilepsim var bile deme iyilesmişsin sen dedikadın doğum da aksi bir duurum görmedikçe vajinal doguma engel yok noroloji açısından yani.
Omuzumdan yük kalktı En azından kafamda soru işaretleri ile girmeyeceğim doğuma daha rahat bir kafayla gireceğim
Hahah çok normalAmin inşallah hepimiz en hayırlı şekilde en kolay şekilde doguralım sağlıkla insallah
Öyle bi rahatladım kidoktora şey sordum; normal insanlar gibi yani sonucum dimi
Sonra ne saçmalıyorum ya diyip utandim ama doktor da güldü evet normal insanlar gibi diye jsbhdjdjd
Bunu aslında şu amaçla sormuştum Hani değerlendirirken epilepsi'si olan birisine göre mi iyi yoksa normal sıradan birisine göre mi iyi diye
Hahah çok normalbazen emin olmak için saçmalıyoruz belki de ama hepsi sırf içimiz rahatlasın diye soruluyor
Artık doktorun dediği gibi Seninde kendine epilepsi hastalığım var demene gerek kalmadı geçti bitti o sürecin iyileşmişsin şükür
Çoooook mutlu oldum istediğin şekilde doğum yap gönlünce canım benim
Eveeet çok şükür.
TeşekkürlerÇoooook mutlu oldum istediğin şekilde doğum yap gönlünce canım benim
Bugun benimde aynı normalde afedersiniz gelmis hissedersem normal dolu yapardım bugun damla damla geliyo ben hastaligima bagladimKızlar sürekli çişim var hissi var ve şeyimin içinde sürekli ağrı bunları yaşayan var mı ? Tuvalete gidiyorum 2 damla yapıyorum yine aynı hiç grçmeyen bi his ?
Geçen de yazmıştım aynı bende de var bu. Hatta iltihaptan şüphelenmiştim. Pazartesi doktora gideceğim muhtemelen idrar tahlili yapacak ama geçen gün sirkeli su yapıp içtim iyi geldiğini hissettim psikolojik mi bilmiyorum ama eskisi kadar ağrımıyorKızlar sürekli çişim var hissi var ve şeyimin içinde sürekli ağrı bunları yaşayan var mı ? Tuvalete gidiyorum 2 damla yapıyorum yine aynı hiç grçmeyen bi his ?
Valla bu konu çok su götürür. Kaç kilo hamile kaldın detayı hiç önemsenmiyor misal. Zayıf hamile kalan kilo almaya daha meyilli olabiliyor.bu arada en son kontrolde cok kilo aldıgımı soyledi doktor 24. haftadayım ve toplam 8 kg aldım cok mu sizce kızlar arkadaslarım abartmış dediler de sizleri de merak ediyorum kaç kilo aldınız . doktorun yüzünden korkumdan cok fazla bişey yememeye başladım :[ gözümü korkutmak için mi soyledi acaba gidince sorucam onada
Nefsi terbiye az yemek, az uyumakla oluyor. Hiç kolay değil. Hele iki canlıykenAynı haftadayız (23+4 benim) doktorum bana da normalin iki katı almışsın dedi. Ya zaten farkındayım ama söyleyince daha da moralim bozuldu60 ile başlamıştım şu an 69.8 kg olmuşum 70 demeye dilim varmıyor Porsiyonları 1/4 yap dedi.
Gel de dolaptaki cevizli helvaya anlat bunu. Su ile midemi doldurmaya çalışıyorum artık.
Bu kesinlikle doğru. Yani yeme düzeni rejimi hiç değişmeyen kişi bile illa 7-8 kg alacak. Fizyoloji ona göre tasarlanmış. Hersey bebeğin sağlığı ve gelişimi için.Ben normalde metabolizması hızlı bir insanım hayatım boyunca kilo almak için ekstra çaba sarfettim. Hamile kalınca da öyle aman aman abur cubur ve ekmek tüketmedim yine de 5 kilo aldım. Gebelik gerçekten çok farklı bir şey vücudun bütün sistemi bir anda değişiyor. Bir de üstüne çok kilo yüklenmek bu yüzden tehlikeli olsa gerek. Ben de önceleri aman ne olacak alırsın sonra verirsin diyordum ama doktorlar resmen takıntılı kilo meselesine.
SüperSonuçlar çıkmış daha aramadilar ama. Nasıl kızlar sizce?
Senin Dr istisna benceBenim Dr da kg alayım diye bakıyor. 54 ile başladım 52ye düştüm. Yemek yemiyor musun falan dedi. Sonra 55 oldum sevindi, bugün tartti 58 olmuşum iyi yemek yiyiyorsun sevindim dedibenim doktor mu tuhaf sizinkiler mi bilemedim
O haftalarda kesinlikle düzenli hareket hissedilmez biliyorum. Kendi tecrübem de o yönde. Kendini velveleye verme. Aksini söyleyene de kulak asma.Kızlar selam üşenmeyp ilk sayfadan itibaren tek tek okudum. Ağustos annelerinden geliyorum ama %90temmuz olacak zaten benim doğumum da
Bugün 22.haftaya giriş yaptıkama 2 günden beri bebeğin hareketlerini çok az hissediyorum. Tatlı yiyorum uzanıyorum karnımı ovalıyorum yine de çok az. Yolunda mıdır herşey
Dr Ayşe Nur Okçu. Kadıköy Koşuyolu görüntüleme merkezinde ayın belli günleri hasta kabul ediyor. İlk gebeliğimde ve bunda gittiğim Dr un ortak tavsiyesi idi. Güveniyorum o kadınaÖzelde gittiğin yerin ismi nedir ? Memnu kaldinizmi
AhahhaBen toplamda 4-5 kilo aradı gidip geliyorum. Sabahları tartılınca toplam 4 kilo akşamları tartılınca toplam 5 kilo almış görünüyorum ödemdir o ödemama inanılmaz yiyorum. Dün kahvaltıda tam bir ekmek yemişim arkadaşlar. En son eşim tabağımı önümden aldı yeter artık diye asla doymuyorum aslaaaaa
Özelde takipli olmanın ne önemi var?Yaa acile gidince ne dicem özel takipliyim ama devlet aciline gidince bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum mu dicem bu haftalarda mı diye ya gülerlerse
Gözün aydın canım. Çok sevindimHanımlar nörolojiye gittim bugün eeg sonucumu göstermek için 8 yıldır nöbet geçirmiyordum zaten çok şüküreeg de nefes testi de yapılmıştı dogum sırasında ki nefes alış verişlerinin kısa bi çalışması gibi.
Bennnn!Kızlar sürekli çişim var hissi var ve şeyimin içinde sürekli ağrı bunları yaşayan var mı ? Tuvalete gidiyorum 2 damla yapıyorum yine aynı hiç grçmeyen bi his ?
Benim 2 haftadır böyle canım sen tarhanaya dayan sarımsak sirkeBugun benimde aynı normalde afedersiniz gelmis hissedersem normal dolu yapardım bugun damla damla geliyo ben hastaligima bagladim
Bende Pazartesi gideceğim söyleyecegim bıktım bu sürekli aynı histenGeçen de yazmıştım aynı bende de var bu. Hatta iltihaptan şüphelenmiştim. Pazartesi doktora gideceğim muhtemelen idrar tahlili yapacak ama geçen gün sirkeli su yapıp içtim iyi geldiğini hissettim psikolojik mi bilmiyorum ama eskisi kadar ağrımıyor
Ay bu aynı ben canım yayğıcımBennnn!
Sıkıştım diye WC ye gidiyorum. Yaptığım 5-10 ml idrar. Daha WC den kalkarken bile sanki tuvaletim var sanki. Oysa daha banyodan bile çıkmadım. İdrarda yanma, sızı, koku vs olsa enfeksiyon var diyeceğim ama devamlı o bası hissi bebeğin ağırlığı bence.
Benim de perşembe randevum. Ben de sorayımBenim 2 haftadır böyle canım sen tarhanaya dayan sarımsak sirke
Bende Pazartesi gideceğim söyleyecegim bıktım bu sürekli aynı histenpazartesi tekrar bu konuya bakalım inşAllah enfeksiyon yoktur
Ay bu aynı ben canım yayğıcımama enfeksiyondan şüpheleniyorum yada Allah korusun şekerden korku var içimde pazartesi bakacağız işte dua eder dua beklerim canım bu baskı hissine asla alışamıyorum belki 1 haftayı geçti…
Çok uğraşmıyorum ama kendime bir düzen kurdum kahvaltıda ara öğünde yediklerim belli akşam öğünlerimi de protein, kalsiyum vs içeriklere göre kalorilere göre pay ediyorum o gün az enerji tükettiysem pilav yerim mesela. Çikolata tatlı da yiyorum ama kontrollü tüketiyorum her öğünümüçok yememeye mi çalısıyorsunuz. cunku ben cok acıkıyorum sürekli bişeyler yemek istiyorum. baya pis boğaz oldum. siz nasıl kontrol ediyorsunuz merak ettim.
Ben de ne zaman acıksam yoğurt yiyorum resmen yoğurt bağımlısı gibi bir şey oldum. İçine biraz tam buğday ekmeği ufalıyorum midemi tutuyor en azından bir süreçok yememeye mi çalısıyorsunuz. cunku ben cok acıkıyorum sürekli bişeyler yemek istiyorum. baya pis boğaz oldum. siz nasıl kontrol ediyorsunuz merak ettim.
Ben de pazartesi şekere baktıracağım inşallah alnımızın akıyla çıkarız. Biraz minyon tipliyim o yüzden mi mesane sıkışıyor diyorum oralara sığmadı mı acabaBende Pazartesi gideceğim söyleyecegim bıktım bu sürekli aynı histenpazartesi tekrar bu konuya bakalım inşAllah enfeksiyon yoktur
Evet onlar iyi olsunlar da biz de toparlarız inşallah büyük bir şey olmadığı süreceBu kesinlikle doğru. Yani yeme düzeni rejimi hiç değişmeyen kişi bile illa 7-8 kg alacak. Fizyoloji ona göre tasarlanmış. Hersey bebeğin sağlığı ve gelişimi için.
İnşallah çıkmasın şeker veya enfeksiyon yoksa çekilir bir şey olmaz sağlık anlamında bir şey olmasın daBen de ne zaman acıksam yoğurt yiyorum resmen yoğurt bağımlısı gibi bir şey oldum. İçine biraz tam buğday ekmeği ufalıyorum midemi tutuyor en azından bir süreKilo aldırıyor mu bilmiyorum ama epeydir bunu yapıyorum ya da elma, mandalina, kivi gibi meyveler yiyorum. Pek tokluk sağlamıyor ama anı kurtarıyor. Ceviz ve kuru incir de yiyorum. En güzel kuru incir bastırıyor.
Ben de pazartesi şekere baktıracağım inşallah alnımızın akıyla çıkarız. Biraz minyon tipliyim o yüzden mi mesane sıkışıyor diyorum oralara sığmadı mı acabaİdrarda da bir şey çıkmazsa dayanacağız ne yapalım
Evet onlar iyi olsunlar da biz de toparlarız inşallah büyük bir şey olmadığı sürece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?