Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    43
henüz sonuç gelmedi bugün bir ay oldu
İnşallah güzel sonuçlar çıkacak olumlu düşünelim çok da uzun bir zaman olmuş ama sonuç çıkmamış olması kötü birşey olduğu için değildir henüz bitmemiştir. Ama fetal DNA yapılsaydı bile şimdiye kadar çıkardı baya bekletiyorlar insan merakla bekliyor korkuyor iyice bugün arayıp sorsaydınız keşke belki bilgi verirler miydi sonuçlar için? Sizin bu kesin sonuçlar hangi testin sonucuydu bir de, ikili test mi oluyor?

Merak etme sen, ihtimalleri söylüyorlar bende öyle ilkte kafam rahattı yapmadım hicbirini, bu sefer de hadi yaptırayım dedim ihtimaller ihtimaller diye huzurum kaçtı yaptirmiyorum artık bıraktım, bir şey olmayacak inşallah sıkma canını olasılıklardan bahsediyorlar, sapasağlam doğar inşallah hiç olumsuz düşünme

Rabbim yar ve yardımcın olsun. İns içini rahatlatan güzel sonuçlar alırsın bu akşam

Ama ikili test sadece bi tarama testi. İhtimal bildiriyor. Yani tanı koymuyor. Fetal dna, amniyosentez gibi bi şey yatırsaydın, belki aldırma gibi bi seçenekten bahsedilebilirdi senin için ama risk var diye aldırma mevzunun açılmasını anlayamadım.
Geç olsun güç olmasın bacım. Tahmin ediyorum her saat, her gün beklemek stresini daha da artırıyor ama iş ki sonuç güzel gelsin.

Tam olarak ne testi bu! Kesin sonuç veriyor demiştin. Hea sanki bebek sıvısından numune almışlardı di mi ? İğneden canım yandı demiştin. Hatırladım.

Pazartesiye kadar özel dua edeceğim sana Rabbim korktuklarından emin eylesin
Ben ikili yaptırmadım. Bilinçli yaptırmadığımı biliyor dr, son gittiğim randevuda diyor ki 3lü yaptırmak ister misin ?

Tevekkeli testler tahliller hiç bitmiyor. Hepsi ayrı bi korku, stres bizim için. Su 9 ayı bi sağlıkla tamamlasaydık hayırlısıyla
Direkt benim yaşadıklarım anlattıkların Böbrek ultrasonu sonucunu göstermeye gittiğimde, MHRS de boş randevu göründü öğleden sonra kadın doğuma. Hastaneye gelmişken bi görüneyim dedim. 15. Haftadayım. İlk kez cinsiyet sordum. Diyor ki, bu haftalar cinsiyet için erken. Bir ay sonraki randevuda görülebilir.

İçimden “yauv he he” dedim, cıktım

Son düzenleme:
Bende Kız olursa ilerde birbirine destek olurlar yardımcı olurlar bundan dolayı biraz daha fazla kız istiyorum

Selamm, canım ben de dün yarım saat kadar yürüdüm. Eve geldim belim bacağım bir acımaya başladı ama yok böyle bir acı. Sağ belimden popo kemiğime ordan da sağ bacağıma acı yayılıyordu. Sağ bacağıma hiç basamadım 1-2 saat. Eğilemedim, doğrulamadım ve sadece sırtüstü yattım. Dinlendikçe acı hafifledi çok şükür. Bugün tekrar yarım saat kadar yürüyüş yaptım, bugün de hafif bir acı ve bacakta uyuşma hissi var ama düne göre daha iyiyim. Neyden kaynaklı olduğunu bilmiyorum ama sanırım karnımız çıkmaya başlıyor ufaktan ve biryerlere baskı yaptığı için de sinir sıkışması gibi birşey oluyor. Önerim arada kısa yürüyüşler yap ve sonrasında bol bol dinlen. İnşallah yarına bişeyimiz kalmaz hemencecik geçer

15 te erkense artık doğunca söyleseymıs ay benim de pazartesi randevum var tam 16 haftalık olacagım İnşallah her sey yolundadır ya ben de soracaktım cinsiyetini de bakalım ne diyecek

Estağfurullah özel bir sebebi var mı onu merak ettim. Elbette bu testler zorunlu değil ama bilhassa yaş ilerledikçe riskler arttığı için yaptırmak gerekli diye düşünüyorum.

Ben en başından beri ikili testi kesin bir sonuç vermiyor oluşu ile ilgili olarak gerekli görmüyordum.Halk arasında genel bir kanı var sanki bu testler sadece down sendromunu tarıyor gibi. Halbuki bu testlerde çıkabilecek anomaliler arasındaki en hafif sonuç down sendromu.
Bebek doğsa bile yaşamına devam edemeyeği türden bozukluklar var. Bu tarz gebeliklerin mecburi şekilde sonlandırılması gerekiyor ki ilerleyen haftalara sarkmasın bu durum veya yaşama ihtimali olmayan bir bebek için 9 ay gebeliği sürdürmek doğurmak zorunda kalmak doğum komplikasyon risklerini göze almak zorunda kalınmasın.
Bazı genetik hastalıklar da var ki en erken şekilde tedaviye başlanılması durumunda bebeğin hayatı kurtulabiliyor veya hayatını daha konforlu hale getirebilmek için müdahale ediliyor.
Sadece down sendromuna bakılıyor dahi olsa Allah'tan gelen kabulum diye test yaptırmayan sonrasında bebek sendromlu doğuminca o durumu kabullenemeyip bebeği reddeten anne sayısı hiç de az değil.
Böyle bir bebeği doğurmak istemek istememek insanın hayat görüşü,felsefesi inancı etik değerleri .... Artık herkes için belirleyici neyse o minvalde tercih meselesidir ve bu karara saygı duyulması gerekir. Her halükarda yaşamını devam ettirebilecek anomalili bir bebeğe sahip olunacaksa ailenin bunu bilip psikolojik olarak bu sürece hazırlanması bilhassa anne ve bebek için çok ama çok kıymetli, sonraki sürecin yönetilmesi adına büyük kolaylık sağlayacağına inanıyorum.

Günümüz şartlarında fetal DNA testi yaptırmak herkesin bütçesine uygun olmayabilir keşke her gebeye yapılsa.bunun yerine risk faktörü taşıyan gebelere devlet hastanelerinde ücretsiz amniyosentez yapılıyor. Ancak bu testi de perinatoloji yapıyor. Oraya gidebilmek için de en azından 2li tarama testi yaptırmış olmak gerekiyor sanırım ki bir risk saptansın...

Çok uzun yazdım. Yazarken de çocuklarla ilgileniyorum bir yandan o yüzden düşük cümleler kurduysam anlatım bozukluğu yapttıysam affola. Amacım eksik bilinen şeyler konusunda bildiğim kadarıyla ışık olabilmek

İnşallah öyle bir şey yoktur canım benim. Bol dua et. Bakalım müslüman doktor ne diyecek. Tek bir doktora da bağlı kalmamak lazım bu durumlarda. Belki de çok sağlıklı olacak aldırmak mantıklı değil..ki sen aldırmak istemiyorsan gerisine karışamaz zaten. Dualarım.seninle doktordan çıkınca yaz .
Valla kapsamlı bir test bir çok hastalığı tarıyor dedi. Sormadım bende neler diye.
İnşallah güzel sonuçlar alırsın canım benim. Dualarım seninle . Biz de seni merak ediyoruz. Güzel haberlerle gel inşallah canimm
Canlar bizde öğrendik 12+3 de. Cinsiyetimiz erkekmiş. Bu sene çoğunluk erkek senesi herhalde kızlar
Hayırlı olsun canım sağlıkla gelsin oğlun inşallah

Merhaba canım 3 yaşında bir kızım var onunla gidip gelmek biraz zor oluyor doktor da bana yürüyüş yap spor yap diyor güzel söylüyor da ama bazen hiç fırsatım olmuyor ev çocuk iş derken dışarıya adım atmıyorum bazen çıkıyorum yarım saat yürümeden oturuyorum ne olacak halim bilmiyorum ama yürüyüş yapmayı çok seviyorum ilk gebeliğim de hep yapıyordum şuan bana biraz zor geliyor

Aradım ama devlet hastanesinde yapıldı cevap vermediler pzt öğreneceğiz artık çıktı ise bakalim

Amin sağolasın canim Allah razı olsun
CVS yapıldı canım plasentadan parça alındı

Sağolun canım Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…