- 8 Ağustos 2011
- 10.759
- 4.306
- 448
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #6.181
Senin ilk bebek di mi?Önce sağlık mutluluk ama kız sevgimiz tartışılamazSeninki belli olmuş muydu lady peacock , ultrasona yorum yapmış mıydı doktor?
Çok sağol, hepimiz için öyle olsun inşallah
Evet ilk bebek hayırlısıyla. Evlilik ve çocuk istediğime bayağı geç karar verdim, ancak bulup evlendim 35'ten sonra karar verince:)Senin ilk bebek di mi?
Ben hala bilmiyorum. Devlet hastanelerinde pek önemsemiyorlar bu işi.
Haftaya 4. Ay muayenesi için özele gidicem, o zaman söyler heralde.
Dogru soyluyorsunuz ama iste orada kafami karistiran siradan bir kadin dogum uzmani degil bu hekim. Turkiyede perinatolojinin divasi olarak bilinen Vildan Ocak’in 15 yil yaninda calismis. Ve Prenetal ultrasonografi uygulama tecrubesini cvsine eklemis biri.Ama yinede insan acaba diyor ve bende bu acabalarda bogulan bir insanim en iyisi o zaman gelince bir perinatologada gorunmekBir risk olsun olmasın, detaylı ultrasonu perinatloji yapar. Aksini duymadım.
İkili test zamanı yapılan ultrasondan çok daha ayrıntılı çok daha ciddi bi rapor bu. Her organ, her uzuv, kalbe kan pompalayan ana damarlardan geçen kan miktarı bile ölçülüyor. Doğum anında özellikle ihtimam gerektirecek yahut doğum sonrası acil müdahale gereken ameliyat vs. Durumlar bu incelemede ortaya çıkıyor.
Bu, kadın doğumcuların rahatlıkla yapabileceği bi şey olsaydı sanıyorum çoğu Dr kendi yapardı. Yeterlilikten ziyade uzmanlık gerektiren bi şey. Özellikle bunun eğitimini almak gerek. Gidince göreceksiniz, perinatolojinin cihazları cok daha gelişmiş komplike aletler.
Bana da doktor regenesis verdi ama bir sürü kez denedim maalesef başaramadım psikolojik bişey annem ve dedemde hep çiğneyerek yutar hapları bende de kalmışBende multivitamin olarak regenesis kullaniyorum yutmakta zorlandim basta bogazima takilacak gibi hissediyordum hep zor yutuyordum. Mecbur zorladim bi kac defa sonra fark ettimki agzimda baklettikce zorlaşıyor agzima atar atmaz tek yudum suyla şıp diye yutmaya başladım öyle alıştım gitti tabi mutlaka sonra bol su içiyorum üstüne.
Hayırlı olsun. Ne kadar sürede çıktı sonıcınız. Bende Salı verdim de kan.merak ediyorum bir an önce açıklanmasınıArkadaşlar bizim fetal dna sonucu da çıktı, çok şükür düşük risk çıktı. Cinsiyet de kız çıkmışDarısı tüm haber bekleyenlerin başına
Ben de salı günü verdim bana 14 güne gelir sonucunuz dedilerHayırlı olsun. Ne kadar sürede çıktı sonıcınız. Bende Salı verdim de kan.merak ediyorum bir an önce açıklanmasını
Bu işler ezelde belli. Bir bebek ne zaman ana rahmine düşecek, ne zaman doğacak..Evet ilk bebek hayırlısıyla. Evlilik ve çocuk istediğime bayağı geç karar verdim, ancak bulup evlendim 35'ten sonra karar verince:)
İnan cinsiyet önemli değildi benim için de, hala da öyle, sağlıkla gelsinler huzurlu mutlu olalım yeter4. ayda rahat anlaşılır sanırım, bizim doktor 12 haftalıkken de tutturdu, bacaklarının arasında çıkıntı görünmüyor, kız görüyorum demişti mesela, doğru çıktı. Sen de ultrasonları tutturuyorsun, kendin tespit yapabilirsin:)
İyiymiş öyleyse. Hem eğitimi hem tecrübesi var demek. Öyleyse içini bulandırma.Dogru soyluyorsunuz ama iste orada kafami karistiran siradan bir kadin dogum uzmani degil bu hekim. Turkiyede perinatolojinin divasi olarak bilinen Vildan Ocak’in 15 yil yaninda calismis. Ve Prenetal ultrasonografi uygulama tecrubesini cvsine eklemis biri.Ama yinede insan acaba diyor ve bende bu acabalarda bogulan bir insanim en iyisi o zaman gelince bir perinatologada gorunmek
İlk çocuğunun cinsiyeti ne benim kız mesela herkes diyor inşallah bir de oğlun olur . Toplumda illa diğeri farklı cinsiyet olacak algısı varBu işler ezelde belli. Bir bebek ne zaman ana rahmine düşecek, ne zaman doğacak..Bize göre, kime göre geç?.. Hep kader, hep nasip..
Benim ultrason tahminlerimin tutması, körün attığı attığı taşın rastgelmesi ile aynı ihtimal
İyiymiş öyleyse. Hem eğitimi hem tecrübesi var demek. Öyleyse içini bulandırma.
Y YagmurrTanem nerelerdesin bacım? Bi ses ver
Rica ederim canım benim. Evet ben Eskişehirde'yim. O yüzden rahat oldu benim içinCanım benim valla hem fetal DNA bilgilendirmesi için hem de tahmin için teşekkür ederim
Sen Eskişehir'de misin yoksa sırf test için mi gitmiştin?
İnşallah riskli falan çıkmaz iyi sonuçlar alırsınız.Tamam insallah herşey yolunda giderse bende gidecegim ikili testim riskli cikabilir cunku druma danisip gideceğim verdiginiz bilgiler icin çok teşekkür ederimbirde bana ozelden tel nosunu atarmisiniz intte birsuru yer cikiyor farkli sehirden gidecegim yanlış yerle irtibata gecmiim.
Birde sonuc icin tekrarmi gitmek gerek baska sehirdeyim onlar mail falan atiyorlarmi
Aynen Y YagmurrTanem in niye hiç sesi çıkmıyorBu işler ezelde belli. Bir bebek ne zaman ana rahmine düşecek, ne zaman doğacak..Bize göre, kime göre geç?.. Hep kader, hep nasip..
Benim ultrason tahminlerimin tutması, körün attığı attığı taşın rastgelmesi ile aynı ihtimal
İdealize edilmiş aile resminde öyledir ya; anne, baba, biri erkek biri kız iki çocuk. Her şekilde bu düşünce empoze eidiliyor.İlk çocuğunun cinsiyeti ne benim kız mesela herkes diyor inşallah bir de oğlun olur . Toplumda illa diğeri farklı cinsiyet olacak algısı var
Yaz bebeği olacaklar öyle çok üst baş almaya gerek yok ilk zamanlar için bolca çıtçıtlı body lazım. Kıyafet konusunda ilerleyen aylarda net liste paylaşırım ama benim olmazsa olmazım bebek telsizidir arkadaşlar.Tecrübeli anneler, bebek alisverisinde alınması şart olan neler varbirazcık tecrübesiz annelerle bilgilerinizi paylaşır mısınız?
Neden yaptırmak istemiyorsunTrisomia dusuk dedi yuksek olmasi gerekiyormus detayli test oneriyor ama ben yaptirmak istemiyorum
Bir şekilde alışman lazım ilk gebeliğimde bulantıdan içmedim ben sonrasında çok eksiklik yaşadım vitamin mineral açısından emzirme döneminde de içmemiz lazım o yüzden alışman şart.Aranızda benim gibi hap yutamayan var mı acaba?Bugün multivitamine geçme günümdü ama kapsül şeklinde ve asla yutamıyorum bir kaç yol denedim ama nafile haplar çöp oldu. Folikasit gibi büyüklüktekileri yutabiliyorum sadece, var mıdır bunun bi çözümü yoksa el mahkum mu kapsüllere
Peki detaylı USG yapınca sana rapor verebilecek mi mesela. Sorumluluk alacak mı?Kizlar merhaba
Yarin rutin kontrol var heyecandan duramiyorum bugun yine2 haftadir gormedim hersey yolunda mi acaba cok merak halindeyim. Birde yarin serklaj icin gun ayarlayacagiz onun telasida bindi ustume
Birsey soracagim birde ben 12. Haftadan beri riskli gebelik takibi yapan bir doktora muayene oluyorum. Normalde diger takip eden doktorum perinatolog ile gorusmemi istemisti ama bu doktorum hic gerek olmadigni soyledi. Hatta 12. Haftada detayli ultrasonuda kendi yapti. 20/22 arasindaki detayliyida kendi yapacakmis. Perinatolojiye gitmene hic gerek yok ekstrem bir sorun cikmadigi surece ben sureci yonetebilecek bir hekimim diyor. Acikcasi cvsinede guvendim bu konuda. Ama yinede bir soru isaretim
Var. Sizce kuruntuya kapilmadan teslim etmeli miyim kendimi? 12. Haftaya kadarda acikcasi 3 doktor gezdim hicbiri beni tatmin etmedi. Boyle surekli gezmekte istemiyorum.
Test kapsamı ile ilgili bilginşz var mı neler taranıyorYok canım. Ben arayıp genetik birimine bağlanıp randevu almak istediğimi söyledim ne için dedi. Fetal DNA için dedim. Randevu almanıza gerek yok sabah erken gelip burada sıra numarası alacaksınız dedi. Çarşamba günleri hariç gidiyorsun. Ben cuma günü gitmiştim. Sabah erken oradaydım dışardan sıra aldım içeriden sekreter çağırdı direk. Form doldurdum o Dr için tekrar sıra numarası verdi. 10.bucukta almaya başlıyor Dr dedi. Öyle de oldu o saate kadar bekledim. İkili test sonucu ile gidiyorsun ona bakıyor sorular soruyor. Kan almaya gonderiyor. Kanı alıyorsun genetik kan verme için bölüm var oraya kendin götürüyorsun. Makinede kanın bozuk olup olmadigina bakılıyor bekliyorsun o sürede dışarıda. Bilgi veriliyor tekrar ve gönderiyorlar. Sabah erken gidip sıraya girmekte çok fayda var
Kız gibi hissettim canım bensağlıkla gelsin minik
Çok sevindim canım maşallahsağlıkla gelsin güzel kızın kızları cogalticaz inşallah
Gözün aydın canımArkadaşlar bizim fetal dna sonucu da çıktı, çok şükür düşük risk çıktı. Cinsiyet de kız çıkmışDarısı tüm haber bekleyenlerin başına
Selam canım işler çok yoğun hem işte hem evde çalışıyorum giremiyorum kesin test sonucu henüz çıkmadı mesaj gelmedi. pzt randevum var çağırmışlardı sonuç çıkar diye mesaj gelmeyince canım sıkıldı. İnşaallah birşey yoktur.Bu işler ezelde belli. Bir bebek ne zaman ana rahmine düşecek, ne zaman doğacak..Bize göre, kime göre geç?.. Hep kader, hep nasip..
henüz sonuç gelmedi bugün bir ay olduY YagmurrTanem canım nasılsın son durumlar nedir sende en son test sonuclarını bekliyordun ense kalınlığında gerileme var demiştin uzun süredir de yazmayınca merak ettim seni herşey yolundadır umarım
MaşallahMerhaba ben geldimbu sefer düzgün bir ultrason fotoğrafı ile geldim cinsiyet tahmini alırım
Yine kipirdak bir kontroldü elinayagi durmuyor maşallah
Yarın bende özele gideceğim normalde devlet hastanesine gidiyorum ama ikili testim çıkmıştı devlet hastanesinde normal yorumladılar pek içime sinmediSenin ilk bebek di mi?
Ben hala bilmiyorum. Devlet hastanelerinde pek önemsemiyorlar bu işi.
Haftaya 4. Ay muayenesi için özele gidicem, o zaman söyler heralde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?