Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    43
Önce sağlık mutluluk ama kız sevgimiz tartışılamaz Seninki belli olmuş muydu lady peacock , ultrasona yorum yapmış mıydı doktor?

Çok sağol, hepimiz için öyle olsun inşallah
Senin ilk bebek di mi?

Ben hala bilmiyorum. Devlet hastanelerinde pek önemsemiyorlar bu işi.
Haftaya 4. Ay muayenesi için özele gidicem, o zaman söyler heralde.

Senin ilk bebek di mi?

Evet ilk bebek hayırlısıyla. Evlilik ve çocuk istediğime bayağı geç karar verdim, ancak bulup evlendim 35'ten sonra karar verince:)

İnan cinsiyet önemli değildi benim için de, hala da öyle, sağlıkla gelsinler huzurlu mutlu olalım yeter 4. ayda rahat anlaşılır sanırım, bizim doktor 12 haftalıkken de tutturdu, bacaklarının arasında çıkıntı görünmüyor, kız görüyorum demişti mesela, doğru çıktı. Sen de ultrasonları tutturuyorsun, kendin tespit yapabilirsin:)

Dogru soyluyorsunuz ama iste orada kafami karistiran siradan bir kadin dogum uzmani degil bu hekim. Turkiyede perinatolojinin divasi olarak bilinen Vildan Ocak’in 15 yil yaninda calismis. Ve Prenetal ultrasonografi uygulama tecrubesini cvsine eklemis biri.Ama yinede insan acaba diyor ve bende bu acabalarda bogulan bir insanim en iyisi o zaman gelince bir perinatologada gorunmek

Bana da doktor regenesis verdi ama bir sürü kez denedim maalesef başaramadım psikolojik bişey annem ve dedemde hep çiğneyerek yutar hapları bende de kalmış doktoruma mesaj attım geri dönmesini bekliyorum bakalım. Teşekkür ederim mesajın için

Arkadaşlar bizim fetal dna sonucu da çıktı, çok şükür düşük risk çıktı. Cinsiyet de kız çıkmış Darısı tüm haber bekleyenlerin başına
Hayırlı olsun. Ne kadar sürede çıktı sonıcınız. Bende Salı verdim de kan.merak ediyorum bir an önce açıklanmasını

Bu işler ezelde belli. Bir bebek ne zaman ana rahmine düşecek, ne zaman doğacak.. Bize göre, kime göre geç?.. Hep kader, hep nasip..

Benim ultrason tahminlerimin tutması, körün attığı attığı taşın rastgelmesi ile aynı ihtimal
İyiymiş öyleyse. Hem eğitimi hem tecrübesi var demek. Öyleyse içini bulandırma.

Y YagmurrTanem nerelerdesin bacım? Bi ses ver

İlk çocuğunun cinsiyeti ne benim kız mesela herkes diyor inşallah bir de oğlun olur . Toplumda illa diğeri farklı cinsiyet olacak algısı var

Canım benim valla hem fetal DNA bilgilendirmesi için hem de tahmin için teşekkür ederim

Sen Eskişehir'de misin yoksa sırf test için mi gitmiştin?
Rica ederim canım benim. Evet ben Eskişehirde'yim. O yüzden rahat oldu benim için
İnşallah riskli falan çıkmaz iyi sonuçlar alırsınız. Tabi ki atarım. Evet sonuç için tekrar gitmek gerekiyor anne ya da baba ya da ikisi birden gidebiliyor. Arayıp ya da mesaj atıp sonucun çıktığını bildirecekler biz de almaya gideceğiz. 1 aya çıkar dediler. Direk yüzyüze açıklayarak sonucu acikliyormus doktor.

Aynen Y YagmurrTanem in niye hiç sesi çıkmıyor

İlk çocuğunun cinsiyeti ne benim kız mesela herkes diyor inşallah bir de oğlun olur . Toplumda illa diğeri farklı cinsiyet olacak algısı var
İdealize edilmiş aile resminde öyledir ya; anne, baba, biri erkek biri kız iki çocuk. Her şekilde bu düşünce empoze eidiliyor.

Ataerkil toplum tabi. Erkek çocuğuna özel bi ehemmiyet veriliyor. Ancak su yaşadığımız çağda; evladın kızı-erkeği yok.

[Bunu diyorum da babamın salonunda erkek torunların resimlerinin old bi tablo asılı. O resimleri oraya asanlar da, cinsiyetlerinden dolayı kendilerini ayrıcalıklı gören abilerim. Kaderin cilvesi mi dersiniz; bizde erkeklerin oğlan, kızların kız çocuğu var. Ben tenezzül edip oraya kızımın resmini koymadım. Oğlum olursa da koymayacağım. Alın bu bilgiyi ne yaparsanız yapın ]

Cinsiyetci değilim. Ben kızım uyumlansın, daha çok benimsesin, paylaşımı olsun diye kız istiyorum. Yoksa Allah ne verir ise kıymetlimizdir, biriciktir

Son düzenleme:
Tecrübeli anneler, bebek alisverisinde alınması şart olan neler var birazcık tecrübesiz annelerle bilgilerinizi paylaşır mısınız?
Yaz bebeği olacaklar öyle çok üst baş almaya gerek yok ilk zamanlar için bolca çıtçıtlı body lazım. Kıyafet konusunda ilerleyen aylarda net liste paylaşırım ama benim olmazsa olmazım bebek telsizidir arkadaşlar.
Trisomia dusuk dedi yuksek olmasi gerekiyormus detayli test oneriyor ama ben yaptirmak istemiyorum
Neden yaptırmak istemiyorsun
Bir şekilde alışman lazım ilk gebeliğimde bulantıdan içmedim ben sonrasında çok eksiklik yaşadım vitamin mineral açısından emzirme döneminde de içmemiz lazım o yüzden alışman şart.
Peki detaylı USG yapınca sana rapor verebilecek mi mesela. Sorumluluk alacak mı?
Test kapsamı ile ilgili bilginşz var mı neler taranıyor

Selam canım işler çok yoğun hem işte hem evde çalışıyorum giremiyorum kesin test sonucu henüz çıkmadı mesaj gelmedi. pzt randevum var çağırmışlardı sonuç çıkar diye mesaj gelmeyince canım sıkıldı. İnşaallah birşey yoktur.

Cok bir bilgimde yok kusura bakmayin belki yanlis yaziyorum o yuzden anlasilmiyor. İlk hamileligimde hic bir test yaptirmamistim ne kadar rahat bir hamilelik gecirmistim. İkincide yasim ilerledi diye birde doktorumu degistirdim butun testleri istiyor. Hastanedede degismis ordada istiyorlarmis yaptirmak zorunda kaldim

Senin ilk bebek di mi?

Yarın bende özele gideceğim normalde devlet hastanesine gidiyorum ama ikili testim çıkmıştı devlet hastanesinde normal yorumladılar pek içime sinmedi eşime bir özele muayene gidelim dedim hem bir bakmış olur Hemde 14 haftandayım artık cinsiyet söyler diye yarına bir gideyim dedim umarım herşey yolunda olur bu arada devlet hastanesi 15 haftadan sonda net bir cinsiyet yapıyorlar ama oda yanıltma ihtimali olabiliyor tabi doktora da bağlı bu durum seninki haftaya tam kesinleşir 15 haftaya girmiş oluyorsun sanırım günlerimiz aynı lady peacock

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…