Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    12
Ay benim zayıf noktam çiğköfte 😍 Canım ben hep yiyorum ya. Hamilelik şüphem varken yedim, öğrendiğim gün yedim, 3 gün sonra yine yedim. Haftada 1 yiyorum bahanem de bağırsaklarım çalışsın. :)
Etsiz olandan yiyorum, zincir olandan yiyorum bi de öyle mahalle arasından değil. Marulları 20 dk sirkeli suda bekletiyorum, nane maydonoz yasak. Bu şekilde 🤦🏻‍♀️
Merhaba.

Maydonoz'u duymuştum ama nane de mi riskli gebeleri için? Bu bulantılar içinde en ilgimi çeken şey taze naneli yayla çorbası oluyor, sürekli yapıp içiyordum.

Yine ikizlerden örnek vericem ama. Yani bunu örnek vermek amacıyla söylüyorum. Sürekli söylüyormuş gibi size rahatsızlık vermek istemiyorum ( tabi bu yazım genele ) 🙈

İkiz gebelikte normalde daha fazla beta artışı ya da daha çok belirti falan beklenir. Yumurtlamadan sonra 11. Gün negatif görmüştüm. Ve bu sefer de olmadı diye üzülmüştüm. Hamilelikte de bir o kadar zor geçmesi beklenir iki kat arttığı için. İlk gebeliğim de sadece bir süre ogurmelerim oldu. Ama hiç kusmadim. Bir şeyden tiksinmedim. Kısa bir süre et yiyemistim. Ama pisirebiliyordum. Sadece 20 lerden sonra ağrılar ve erken doğum riskim arttığı için sıkıntı yaşamıştım. Demem o ki her gebelik bir olmuyor. Bu muhtemelen tek bebek. Ama belirtileri baya yaşıyorum. Özellikle mide ekşimesi hafif hafif bulanmasi. Diğerinde daha geç başlamıştı.
Sonuç olarak inşallah sağlıklı bir şekilde kavuşuruz hepimiz. Bu günler de geçiyor 😅 bir bakmışsın sırayla dogurmusuz. Burda gaz problemleri falan konuşuyoruz 🥴 çocuklar büyüdükçe tabi grup dağılıyor. 2021 temmuz anneleri de eser yok şimdi 😂
Sen tecrübelisin hatta çifte tecrübeli 😀 en çok sen örnek vereceksin en çok sen hak ediyorsun 😀😀 doğru söylüyorsun kuzucum her gebelik farklı. İnşaşlah hepimiz en kolay şekilde geçiririz süreci 😍😍

Ben yeni doktor arayışına girdim, İstanbul Ümraniye-Ataşehir civarı tavsiyeniz olur mu bildiğiniz?

Aslında ortalama bir özel hastanede bir doktora gidiyordum, en son 23 kasım cumartesi gitmiştik, haftaya yine gelin bakalım dedi ultrasonla fakat sonraki cumartesi de izinliymiş göremedik. Ben de 10 gün kontrol hakkı var diye bugüne randevu aldım, meğer bugün 11. gün olmuş. Doktora sorduk yine de görebilir mi kontrol hakkım vardı diye, vezneyle görüşün ben bir şey yapamam demiş doktor. Çok üzüldüm ve bozuldum, cumartesi orada olmayan o, pazartesi de işlerin yoğun olduğu bir gündü ancak salıya izin alabildim. Yani olacak iş değil. Ani mi karar veriyorum bilmiyorum ama başka hastane ve başka doktor bakacağım.

Ben de boyle dusunuyordum umudumu canli tutmaya calisiyordum ama iki doktor de cok karamsar konustu. Hani yok bebek kesin ama yine de bi bekleyelim gibi..
canım ben şimdi kendiminkine baktım kese boyutu 1.63 cm gözüküyormuş boştu kese. dr demişti ki haftaya geldiğinde kese 2.00 cm olursa boş gebeliktir o zaman almak gerekir senin kesen henüz çok küçük inşaallah güzel haberlerini alırız

Kızlar selam benim yine kahverengi kanamalarım başladı yüksek doz progestan kullanmama rağmen 😞 hiçbişey de yapmıyorum yatıyorum sadece. Geçen hafta kalp atışı duyduğumda doktor kanama alanı da yok demişti nerden geliyor bu kan anlam veremiyorum 😞 doktora gideceğim bugün yine sizden dua istiyorum 😢

Kızlar selam benim yine kahverengi kanamalarım başladı yüksek doz progestan kullanmama rağmen 😞 hiçbişey de yapmıyorum yatıyorum sadece. Geçen hafta kalp atışı duyduğumda doktor kanama alanı da yok demişti nerden geliyor bu kan anlam veremiyorum 😞 doktora gideceğim bugün yine sizden dua istiyorum 😢
Korkma canım inşallah kötü bir durum yoktur 🤲🏻🫶❤️
Bizede haber verirsin

Korkma canım kahverengi kanama korkulacak birşey değilmiş kırmızi olursa kötü diye duymuştum sen yinede ayağının altına yastık koy uzan hiç bişey olmaz Allah'ın izniyle bende geçen hafta gördüm çok azdı ama bişey olmadı çok şükür

Ben hala folik asit kullanmadım dr verdi ama
Araştırdım metafolin olanı kullanmak daha iyi diye okudum sizler ne kullanıyosunuz
Kuzucum geç kalma artık kullan. Özellikle ilk aylar çok önemli zaten♥️ ben folic trio kullanıyorum. Hatta satın da almadım doktorumun elinde varmış o hediye etti 😍

Günaydın kızlar,
fetal dna için düşünceleriniz neler, yapacağınız yeri belirlediniz mi?
dr um 6+6 da bir ay sonra gel demişti ama başka bir dr u denemek istiyorum
fetal dna tek gebeliklerde 10. ve 12. haftada yapılabiliyormuş ne yapsam bilemedim.
Şu an 9+2 deyim
Ben yaptıracağım daha öncede yaptırmıştım aynı yere yine başka yerlere fiyat sormadım da..

X