Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    12
lady peacock lady peacock tarama testi hiç mi yaptırmayacaksın
Evet yaptırmayacağım. Kızımda da sadece detaylı yaptırdım.

2li tarama sonuçta bi ihtimal bildiriyor. Misal %17 ihtimalle çocuğun down sendromu olabilir diyor. Ya da şu anlam çıkar; %83 down sendromu olmayabilir. (Burada yüzde ifadesini ben kullandım 1/350, 1/270 in altı riskli görülüyor. Seninle aynı yaş, aynı değer, aynı ölçütlerde olan 350 anneden birim bebeği down olabilir tarzı bi ihtimal)

2li, 3lü, 4lü tarama testleri, tanı testi değil. Velev ki tanı olsun, %100 bu çocuk down sendromu desin. Ben o bebekten vazgeçmeyeceğim ki 🤷‍♀️ Allah verdi, o benim bebeğim. Eğer o tercihte bulunmayacaksam da bu ihtimali bilmenin bana ne faydası var ? Ancak kalan hamilelik günlerimi bu ihtimali düşünerek bedbaht ederim.

Ve nice insanlar duydum, ense kalınlığı ve tarama testi ile down bebek doğuracağını düşünüp kahrolan ve doğumda sağlıklı bebekle müjdelenen.. Sonuçta orası kapalı bi kutu, teknoloji çok gelişti ama herseye vakıf olamayız. Allah bilir. 💙

Ben Allah’a teslim oldum. Merhametine sığınıyorum. Diliyorum, dua ediyorum, yalvarıyorum; sağlıklı bir bebek olarak onu bana göndersin. 🤲🏼

Dr lar meslek etiği gereği, tarama testi konusunda bilgilendirme ve yönlendirme yapar. Sonradan bi sorumluluk ve geri dönüş olmasın diye, anneden imza alanları da duydum. Normaldir.

Bu düşünceler de şahsi fikrimdir. Herkesin tercihi, kendi doğrusu. Saygılar sunarım efenim Hoppa

Son düzenleme:
Kızçeler bazı üniversiteler ve araştırma hastaneleride yapiyor fetal dnayı daha uyguna araştırın isterseniz Sitogenetik testler olarak geçiyor Diyarbakır'da Dicle üniversitesi yapıyormuş ama ben 2li testlerin bile taraftarı değilim arkadaşımızın dediği gibi ne olursa kabulüm 6 yıllık bekleyisim emeğim olan bı bebek Rabbime hep sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin diye dua ettim kucağıma almak nasip olsun dedim inşallah rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar olarak kucağımıza almayı nasip etsin yaptırmak isteyenlerde yaptirabilir tabi ki önceden bilip hazırlıklı olalım demek hakkı ama 15 20 bin ödemek biraz fazla geliyor oraya verileceğine bebişin masrafları görülür o ücretle Türkiye'de yapılanlar 500 TL gibi uygun fiyatlar oluyor 🤗🤗

2li tarama sonuçta bi ihtimal bildiriyor. Misal %17 ihtimalle çocuğun down sendromu olabilir diyor. Ya da şu anlam çıkar; %83 down sendromu olmayabilir. (Burada yüzde ifadesini ben kullandım 1/350, 1/270 in altı riskli görülüyor. Seninle aynı yaş, aynı değer, aynı ölçütlerde olan 350 anneden birim bebeği down olabilir tarzı bi ihtimal)

2li, 3lü, 4lü tarama testleri, tanı testi değil. Velev ki tanı olsun, %100 bu çocuk down sendromu desin. Ben o bebekten vazgeçmeyeceğim ki 🤷‍♀️ Allah verdi, o benim bebeğim. Eğer o tercihte bulunmayacaksam da bu ihtimali bilmenin bana ne faydası var ? Ancak kalan hamilelik günlerimi bu ihtimali düşünerek bedbaht ederim.

Ve nice insanlar duydum, ense kalınlığı ve tarama testi ile down bebek doğuracağını düşünüp kahrolan ve doğumda sağlıklı bebekle müjdelenen.. Sonuçta orası kapalı bi kutu, teknoloji çok gelişti ama herseye vakıf olamayız. Allah bilir. 💙

Ben Allah’a teslim oldum. Merhametine sığınıyorum. Diliyorum, dua ediyorum, yalvarıyorum; sağlıklı bir bebek olarak onu bana göndersin. 🤲🏼

Dr lar meslek etiği gereği, tarama testi konusunda bilgilendirme ve yönlendirme yapar. Sonradan bi sorumluluk ve geri dönüş olmasın diye, anneden imza alanları da duydum. Normaldir.

Bu düşünceler de şahsi fikrimdir. Herkesin tercihi, kendi doğrusu. Saygılar sunarım efenim Hoppa
Aynı şeyleri düşünüyorum. İlk gebeliğim ikiz olduğu için bakmıyorlar genel de zaten ama tek gebelikte olsa baktirmazdim. Yine düşünmüyorum. Detaylı usg önemli benim için de. O da Allah korusun doğar doğmaz ameliyat gerektiren ya da yoğun bakım gerektiren bir durum varsa ona göre hastane seçmek için. Allah bilir her şeyin doğrusunu. Ablam 36 yaşında da doğum yapti. Yaştan ötürü ikili testi riski yüksek çıktı. Çok strese girdim. Şimdi sağlıklı oğlu var

Arkadaşlar selamlar bugün 7+4 hamileyim kese ve kalp atışını 6+3 gibi görmüştük bir hafta on gündür bulantı gibi iştahsızlık vs vardı baya kötüydü midem ama iki üç gündür daha iyiyim iştahım da geldi gibi canım hiç tatlı çekmiyordu on gündür ama şimdi çekiyor sizce bebeğe birşey olmuş mudur daha önceden kaybım olduğu için çok korkuyorum bu kadar erkenden belirtiler gider mi :KK43: biliyorum bunlar dalgalı şeyler ama bu durum birşeyin habercisi olma ihtimali nedir
Hemen olumsuz düşünme, benim bir günüm bir günümü tutmuyor bi gün az bulanıyor bi gün bulantıdan ölecek gibi oluyorum . Bazılarının hiç bulanmıyor 9 ay . İnşallah sağlıkla seninledir ❤️
Cok tesekkur wderim desteginiz icin arkadaslar, medipol megada kadin dogumcu varmis gece nobette. Isten simdi ciktim, gidicez aksam, aleti daha yenidir oranin, benim doktor cok yasli. Bakalim orasi ne diyecek, yazarim buradan yine
Ben de takip için Medipol mega ya gidiyorum . Hangi doktora gideceksin cihazları güzel . Daha erken ama haftana göre 5+5 . Değerlerin gayet güzel artmış . Biz 5+4 te keseyi görmeye gittik . 6+4 gibi kalp atışına gittik . Bebekler daha net göründü . Hatta doktorum 1 hafta 10 gün sonra git bir sonraki kontrolüne daha net duyarsın dedi . Lütfen ümitsiz olma . İnşallah bebeğin seninledir 🙏🏻

Kızlar iki gündür gaz sorunum epey azaldı. Belki 3/4ü kadar. Düşündüm neyi farklı yaptım diye.

Dannnnk!:sus: Folik asitim bitmiş. Boğaz acısıyla uğraştığım için farkında olamadım. Herkeste aynı olmaz ama demek kullandığım folik asit bende gaz yapıyor. Bugün yeni kutu aldım. Gazlı günlere kaldığımız yerden devam. :confused:

Benim ilk çocuğum söylediklerine imza mi atarım rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin 😊

Kızlar iki gündür gaz sorunum epey azaldı. Belki 3/4ü kadar. Düşündüm neyi farklı yaptım diye.

Dannnnk!:sus: Folik asitim bitmiş. Boğaz acısıyla uğraştığım için farkında olamadım. Herkeste aynı olmaz ama demek kullandığım folik asit bende gaz yapıyor. Bugün yeni kutu aldım. Gazlı günlere kaldığımız yerden devam. :confused:
Hangisini kullanıyordun sen canım?

Kizlar merhaba bugun benimde kontrolum vardi 6. Haftadan beri bebegin kalp atislarini duyuyoruz. Atis hizi 120. Doktor ilk baslarda normal ilerleyince dahada artacak demisti. Bugun 9+2 deyim yine 120. Olumsuz bisey belirtmedi doktor ama google namissizi normal olmadigini bu haftada 140/160 olmasi gerektigini soyluyor. Sizler ne durumdasiniz acaba ?

Kizlar merhaba bugun benimde kontrolum vardi 6. Haftadan beri bebegin kalp atislarini duyuyoruz. Atis hizi 120. Doktor ilk baslarda normal ilerleyince dahada artacak demisti. Bugun 9+2 deyim yine 120. Olumsuz bisey belirtmedi doktor ama google namissizi normal olmadigini bu haftada 140/160 olmasi gerektigini soyluyor. Sizler ne durumdasiniz acaba ?
Ya cnm hep bu internet strese sokuyor bizi valla artık hiçbişeye bakmak istemiyorum bende öyle korktum heryere baktım ama zaten ilk kalp atışı duyulmaya başlandığında 100 ile başladığını sonraki haftalarda arttığını öğrendim benim doktorum hiç rakam söylemedi yüz yazıodu kağıtta doktorum sadece kalp atımı çok iyi dedi internete bakarsak hepimiz kanseriz üç ay ömrümüz var 😂 ya saka bi yana onu tak bunu tak perisan olduk biz gebeyiz bırakalım o işlerle doktorlar ilgilensin ben ne bilirimki bebeğin santimine göre kesenin uyumunu buna ilave dakikada kaç atım yaptığını😏 ins kötü bir durum yaşamayız hiç birimiz

Ya cnm hep bu internet strese sokuyor bizi valla artık hiçbişeye bakmak istemiyorum bende öyle korktum heryere baktım ama zaten ilk kalp atışı duyulmaya başlandığında 100 ile başladığını sonraki haftalarda arttığını öğrendim benim doktorum hiç rakam söylemedi yüz yazıodu kağıtta doktorum sadece kalp atımı çok iyi dedi internete bakarsak hepimiz kanseriz üç ay ömrümüz var 😂 ya saka bi yana onu tak bunu tak perisan olduk biz gebeyiz bırakalım o işlerle doktorlar ilgilensin ben ne bilirimki bebeğin santimine göre kesenin uyumunu buna ilave dakikada kaç atım yaptığını😏 ins kötü bir durum yaşamayız hiç birimiz
Cok dogru soyluyorsunda iste bu hamilelik beni cok anksiyetik birine donusturdu 😢 kendimi rahatlatmaya calisiyorum doktor bir olumsuzluk olsa mutlaka belirtirdi diye sonra pit bir soru isareti aklimda beliriyor 🫠 artik destek almayi dusunuyorum bu konuda yoksa kafayi yiyecegim 9 ayda 😂😂

Maalesef, ayni seyleri duyduk. 1 hafta daha bekleyelim ama yine de dedi. Sata gore 6 haftalik kese remini de ekliyorum.Bos..

Eklentiler

• IMG_2135.jpeg
    IMG_2135.jpeg
    138 KB · Görüntüleme: 55
Maalesef, ayni seyleri duyduk. 1 hafta daha bekleyelim ama yine de dedi. Sata gore 6 haftalik kese remini de ekliyorum.Bos..
Cnm dur bakalım ümitlendirmekte istemiyorum ama ben sanki yola saçı görüyor gibiyim yanlışta görüyor olabilirim bak bende tam altı haftalık gittim hiçbiri yoktu yani ben görmedim de yoll saç okutmaya başlamış dedi altı gün sonra gittim kalbini duydum bence kötü bişi söylemek için çok erken gibi

İlk gebeligimde tam 6. Hafta da benim de kese boştu. Doktor çok ümit vermeden 10 gün sonra gel demişti. 7+4 te kalp atışı gördük. Ki iki bebek olmasına rağmen iki usg muayenesinde de diğer bebeği göremediler. İki farklı doktor bakmıştı hatta. O yüzden canını hiç sıkma. Daha zamanı var. O yüzden bu gebeligimde hiç erken gitmek istemedim. 7+3 te gidicem inşallah.

Üstelik daha beş artı beş görünüyor belkide bikaç gün geç döllendi kese kaç mm olmuşki bu haftaya göre zaten görünmez
Ayy bencede ya ben 5+3 de gitmiştim bomboş keseydi çok erken bence bunları söylemek için sen yinede kendini olumsuzada hazırla inşallah herşey çok güzel olur senin icin

X