Ben kornet gibi kundak yapıyorum. Reflü yatağında uyurken aşa kaydırıyor kendini arada yüzü içerde denk geldim ama tepesi açık hava boşluğu var. Korkma kendini suçlama dikkatimiz dağılıyor arada lohusa kafası kolay değil.Bugün sağlık ocağına gittik ikinci topuk kanını aldılar şükür ki çok ağlamadı sonradan sakinleştirebildim ama sizdede oluyor mu bilmiyorum o ağlarken o yüz ifadesi zihnime kazınıyor durup durup aklıma geliyor içim acıyor bide bugün bi dikkatsizlik yaptım kendimi yedim bitirdim salon mutfak bir benim mutfağa gidip bi meyve soydum bi döndüm çocuğum yüzünü kapatmış açmaya çalışıyor seside çıkmıyor kahroldum kendime saydım sövdüm aklıma geldikçede çok üzülüyorum acaba ne kadar öyle uğraştı diye aklım gidiyor bazen kabus görüyor dudakları titriyor sesler çıkarıyor öyle kıyamıyorum ki içim akıyor sanki annelik hem çok güzel hem çok kaygılı yapıyor insanı
Bizi çocuk doktoru yönlendirdi randevuyu ayarladılar gittik ultrasona. Çocuk bölümü yönlediriyor.Kızlar kalca cıkıklığı için devlet hastanesine götürmeyi düşünüyorum bebeklerimi , kacıncı ayda ve hamgi bölüme gitmemiz gerek, ilk anneliğim bi fikrim yok
Yani geçti diyemem eskiden mememde uyurdu dalmasını bekler yatağına koyardım.Şimdi doyunca memeden kendini ittiriyo azıcık kolumda uyuyor sonra rahatsız oluyo yatağına yatırdıgımda da uyanıyor
doktorunuza haber verseniz kaç gün oldu doğum yapalıSezeryan yerinin sol üstünde top gibi bir şişlik var sanki bende kızlar ve ağrı yapıyor.. sizde benzer bisi var mi?
nöroloji doktoru bir sene süt alması yeterli dedi bana tedavimi planlarken ama tabi benim durumumdan dolayı biraz da. süt depoluyorum fırsat buldukça. bir süre de öyle götürürsek yeterli bence. ek gıdada başlamış olacak zaten.susuz kalma da bende bas agrisi yapti sen yazinca aklima geldi napicaz cok dikkat edicez
tıbben 9 ay yeterli mi anne sütü için süt depolamam lazım sen de istersen öyle yap en azından depo setlerinin günde iki kez versen bir ay belki iki ay daha uzanırsın sureyi
yok yok gayet normaller bence nedense bizim doktor tercihleri biraz anormal oluyobenimki 3060 doğdu 2900 çıktı bir ay kontrolünde 4200 çıktı 1000 1300arasi almış dr gayet iyi dedi az mı olmuş yani ben de şaşırdım ben de sevinmiştim iyi kilo aldı diye
biz şehir hastanesine çock doktoruna gittik onlar istek yaptılar ona istinaden deskten ultrason randevusu aldık.Kızlar kalca cıkıklığı için devlet hastanesine götürmeyi düşünüyorum bebeklerimi , kacıncı ayda ve hamgi bölüme gitmemiz gerek, ilk anneliğim bi fikrim yok
çok korkuyorum bundan. bununla ilgili video haber vs çok çıkıyo karşımaAy bu akşam benim kızçe iki kere boğazına süt kaçırdı çoşuyor gene sağolsun kolik atak şov memelerin kaçacakmışsına emiyor sağolsun. Zaten haberi de gördüm 2 kere olunca iyice panik oldum ben orada sırtına vurayım diye ters çevirmeye çalışıyorum o kendine gelmiş mememi yakalamaya uğraşıyor danacık
Kızlar kalca cıkıklığı için devlet hastanesine götürmeyi düşünüyorum bebeklerimi , kacıncı ayda ve hamgi bölüme gitmemiz gerek, ilk anneliğim bi fikrim yok
Yani geçti diyemem eskiden mememde uyurdu dalmasını bekler yatağına koyardım.Şimdi doyunca memeden kendini ittiriyo azıcık kolumda uyuyor sonra rahatsız oluyo yatağına yatırdıgımda da uyanıyorçok kötü bi kısır döngüdeym.Dünden beri uyuyor ama sallqnmak istiyor.Derin uykuya geçmediği içinde sallanmayı buraktığım an uyanıyor.Tüm gece salladım.
İki gündür de akşam saatleinde iki saat aralıksız ağlıyor.Cadı saati diye bişey varmış o mu diyorum atak haftası mı bilmiyorum çok çaresizdim.Çok üzüldüm onu öyle ağlarken görüp hiçbir şey yapamamak çok zor.Meme kavul etmedi sallanmayı reddeti dolaştırdım yine susmadı en son banyo yaptırdım sakinledi.Bu atak haftası olayını anlamadım zaten.40. Haftadan itibsren sayılıyorsa daha girmedik ama değişik iki gün yaşaıdm bence girdi
Ya ben de geçen hafta yaşadık sandım doğumu baz alıp ama dün itibariyle o anne karnı mantığıyla ilk sıçramaya girdik ve bugün inanılmaz bir gün geçiriyorum cidden geçen hafta ile alakası yok, umarım sizin bitip gitmiştir bizim geçen hafta genel huzursuzlukmuş demek ki. Bugün ciddi anlamda hiç ama hiç uyumadı susmadı çok farklıBen dün sordum 3.ayda kontrol edicez onu dedi
Kırktan itibaren sayıldığına inanmıyorum ben ya tam 5.hafta biz de aynı şeyleri yaşadık kırktan saysak daha vakti vardı, bu kadar da tesadüf olmaz artık heralde
10 gün oldudoktorunuza haber verseniz kaç gün oldu doğum yapalı
2 aylıkken çocuk doktorundan randevul al 182 o seni yonlendirirKızlar kalca cıkıklığı için devlet hastanesine götürmeyi düşünüyorum bebeklerimi , kacıncı ayda ve hamgi bölüme gitmemiz gerek, ilk anneliğim bi fikrim yok
enfeksiyon olabilir. kontrole gittin mi antibiyotik kullandın miSezeryan yerinin sol üstünde top gibi bir şişlik var sanki bende kızlar ve ağrı yapıyor.. sizde benzer bisi var mi?
40. Haftadan sayarsak biz daha 2 haftalık oluruz. 21 şubattı muhtemel doğum tarihi. Ee bizimki kolik hareketler yapıyor. Biz daha bide atak haftalarını geçirmediysek yandıkBen dün sordum 3.ayda kontrol edicez onu dedi
Kırktan itibaren sayıldığına inanmıyorum ben ya tam 5.hafta biz de aynı şeyleri yaşadık kırktan saysak daha vakti vardı, bu kadar da tesadüf olmaz artık heralde
Antibiyotik bugün bitti canım, ilk kontrole gittim sorun yok dedi doktor..enfeksiyon olabilir. kontrole gittin mi antibiyotik kullandın mi
Valla bende tesadüf olduğunu düşünmüyorum inşallah öyle değildir bir daha böyle şeyler yaşamak istemiyorum bitsin gitsinBen dün sordum 3.ayda kontrol edicez onu dedi
Bizimki sağa çevirmiyor hep sola çeviriyor. Bu sebeple sol boyun kası gergin ve kısa kalıyor. Bu yüzden de kafa şekli hafif plagiosefali yani pozisyonel yamukluk oluşuyor. Uykusunda kafasının arkasını desteklemen maalesef yeterli olmuyor. Bu sebeple sana doğru bakacak şekilde ayarlaman lazım. O da genelde tek başına işe yaramadığı için ters emzirme bol bol tummy time yani karın üstü zaman (siyah beyaz kontrastlı kartlar ile) ve bebek yağı ile boyun kasına ve sırta masaj yapman lazım. Büyük Kızımda da aynısı oldu çünkü küçük doğdu 37 haftalıktı. fizik tedavi ile kaşın açılmasını sağladık ama geç kalmıştık ve korona olmuştu ara vermiştik ama kafa şekli aynı kaldı çünkü doktor kask kullanımına izin vermedi sorduğum halde (Almanya’da keşke kullansaydınız dediler) yani 4. Aya gelmeden bu şekil bozukluğunu ve boyun kası kısaya boyun kasını çözmeni öneririm.Kafa şeklinde ne vardi Mavinin? Bizimki sivri gibi iki yana çok yattığı için yanlar basık arkaya doğru sivri. Ben de yatırırken yanlara destek koyup yatırmaya çalışıyorum ama oynatıp bozuyor hep.ne yapicam başka ben de bilmiyorum. Kendiliğinde düzelmez heralde.
kızlar anlatayim da gülünladin19 tam bizlik
Kaan'in altını alıyordum az önce önce bir hışımla benim ağzıma yanaklarıma işedi. neyse dedim güldük ettik. yanaklarımı sildim sonra bir daha cisss nereye kendi ağzına
Bende kundak yapıp yatırıyorum normalde bi öyle akşam 5 dk kestirecek diye sarmadım battaniye atmıştım üstüne gerçekten öyle bazen lohusa olduğumu unutuyorum normal insan eforu bekliyorum kendimden sağlık ocağındaki hemşire de sürekli söylüyor sende lohusasın çok yeni annesin diye aa ben mi diye kalıyorum o kadar kendimi boşverdim kiBen kornet gibi kundak yapıyorum. Reflü yatağında uyurken aşa kaydırıyor kendini arada yüzü içerde denk geldim ama tepesi açık hava boşluğu var. Korkma kendini suçlama dikkatimiz dağılıyor arada lohusa kafası kolay değil.
Göğsüne yasla hafif eğimli bi şekilde 5lik enjektörle nazal duş yaptır serum fizyolojikle. Burnu rahatlasın ememez yoksa düzgün nefes almazsa.O kadar zor bi geceydi ki sabaha kadar uyumadı oğluşum perişan oldum burnu tıkanıyor iyi ememiyor doymadığı içinde uyuyamıyor bence temizledim burnunu ama çok fayda etmedi bi 10 gibi kolumda ikimizde bayılmışız
Ben bebenin suyuna yumurta koyayım dedim yumurtayı paldır kültür yere düşürdüm kırdımYok canim ne zararı olacak ben de içiyorum. Faydası var mi onu ben de bilmiyorum.
Evet 40 tane taşa dua okuyacaksınız ve suyun içine atacaksınız. Biz taze çiçekler attuk gül yaprağı mevsim çiçekleri gibi misler gibi koksun diye. Altın atın içine. Pirinç taneleri çok az tuz çok az şeker. O suyla yıkayın. Ama suyu bitirmeyin azalırsa üstüne ekleyip siz de banyo sonunda o sudan başınızdan aşağı dökün. Tabi bu aşamalarda hep güzel dilekler , dualar . Teyzem nevresimleri değiştirrtti bize hem bebeğim hem de bizim yatağın. Banyodan sonra temiz kıyafetler. Odada ki herşey yıkanmış yenilenmiş oluyor yani. Hatta teyzem o suyu çoğaltıp kızımı ve eşimi de yıkattı aynı şekildeuçmuşken onların da kırkı uçsun dedi
Kitap vs gerek yok kuzum bu eski bir göktürk ritüeli. Dinle kitapla vs alakalı bir şey değil sadece bir ritüel.Ayy çok sağolun kızlar valla bir sürü yöntem var internette baktım aslında ama bazılarında yanına kitap vs de koyuyorlar çok sağol bilgiler için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?