Çözümü kolay şeyler için üzülüyorum ama takatim yokAman çözümü kolay tedavisi olan şeyler oldu mu gerisi kolay halledersiniz hepimiz çok yorgunuz benim ikizlerde birbirinin sesinden etkilenmeye basladılar aman Allah'ımnoluyoruz dedim ben emzirme yastığına ter yatırıyorum daha 42 günlüğüz zaten 35 haftaşık doğdular diye yastık desteği yapıyorum karın üstü egzersizleri için fazladan gazlarda çıkıyor böylece iyi oluyor bizde de tempo bitecek oldu mu hemen kendimi tekrar tempoya sokuyorum 1 aylık çekimleri 40 uçurma çekimleri vs diye tempo üzerine tempo olsun yapamadıgımız sporlara karsılık sayıyorum ben sende öyle yap düşüncesi Le rahatlatıyor
Kanguruya koy öyle gez evde kolik dimi seninki. Odasını 24. Derece yapıp normal giydirmek yerine odasını daha soğuk yapıp daha kalın giydirebilirsin. Sıcaklık istiyor seninki belki de. Atağı mı geldi?Allah hepsine sağlık sıhhat huzur ve sakinlik versin 24 saattir götü yatak görmedi koyduğum an bağırıyor kucağımda bağırıyor ve bir sorunu yok sadece bağırıyor yüzü kaşık kadar kaldı bağırmaktan en son yere oturdum örtü serdim yanıma yastıklardan bariyer yaptım uyuyakalırsam düşmesin diye snlik yerdeki reflu yatağına koydum o uyanmadı şimdi yerde uyuyoruz sanırım allahtan ev yerden ısıtmalı sıcak sıcak uyusun ben de kendime yorgan getirdim üstüne yatıyorum. Götüm düz yer gördü
Sling denedim canını acıtmışız gibi bağırıyor onda da anlamıyorum ne istiyor. sanırım atak ben geçen hafta geçirdik sanmıştım ama o tamamen normal bir huysuzlukmuş geçen haftadakiKanguruya koy öyle gez evde kolik dimi seninki. Odasını 24. Derece yapıp normal giydirmek yerine odasını daha soğuk yapıp daha kalın giydirebilirsin. Sıcaklık istiyor seninki belki de. Atağı mı geldi?
Düzen oturmadı bizde de ama ben eşimin kendine akşamları vakit ayırmasına müsade etmeyerek çözdüm. 4-8 arası bizim büyük kızın mesaisi. 16.00 kreşten çıkıyor yarım saat bazen 1 saat kreş bahçesinde babasıyla oynuyor. Sonra eve geliyor. Girer girmez ellerini yıkatıyorum. Babaya veriyorum. Babası altını değiştirmekle ya da lazımlığa oturtmakla uğraşıyor. Lazımlığa eş kaza oturursa kitap okuyorum ama daha ne çiş ne de kaka yaptı. Hatta bugün lazımlıktan kaçtı. Sonra Üst değiştiriyor ya da duruma bağlı bazen hiç birini yapmayıp direkt duşa sokuyor babası kumlarla oynadığında aşırı pisleniyor saçları çünkü. Zaten bu dediğim 1 saati alıyor. O arada yemek için sofrayı hazırlıyorum. Ailecek yemek yiyoruz. O da kafadan yarım saat bir saati alıyor. Sonra oyun oynuyoruz duruma göre yarım saat Tv saati. Sonra cup yatağa postalıyorum babasıyla. Ben de mavi duruyu uyutuyorum. Sonra başlıyor gece 1-2 gibi gece mesaisi son 3-4 gündür. Büyük kız mavi durunun sesine kalkıyor. Geliyor yanımıza gece 4e kadar 2si ile cebelleşiyoruz. Ve 4 dedin mi ikisi de uyuyor. Sabah da 6-7 gibi ikisi de kalkıyor. Bu sefer babası geliyor bizimkilerin altını değiştiriyor ediyor emzirmeye beni kaldırıyor ben emzirip yerine koyuyorum babasıyla büyük kız çıkıyor evden büyük kız kreşe babası kursaiki çocuklu anneler nası yetişiyorsunuz ya
ben tükendim şimdiden. bi tane ilkokula giden kızım var. sabahlar çok zorlayıcı. akşam öyle o da ilgi bekliyor haliyle ödeviydi vs. bi düzen kuramadık organize olamadık kaç gündür niyetlenip duş alamadım daha
Bizde de 4 gün kaldı diyor ama bizim kız geceleri aktifleşmeye başladı. Atak değil bu hazırlık evresi ya da sadece gazı da olabilir.Sling denedim canını acıtmışız gibi bağırıyor onda da anlamıyorum ne istiyor. sanırım atak ben geçen hafta geçirdik sanmıştım ama o tamamen normal bir huysuzlukmuş geçen haftadakibugün 2. Gün gösteriyor uygulama sıçramanın ve yani çocuğumu kaçırmışlar yerine chucky kymuşlar inci hiç öyle sürekli uyuyan bir bebiko olmadı ama bu başka seviye
Bizimki de sağa sola çok fazla çeviriyor ilk başlarda korkuyordum geriye de çevirecek az kaldı diye. O zaman bizim boyun kası da uzun mu olmuş oluyor ki ? Dr a sormuştum kafasını ilk ay, düzelir dedi . Hâlâ düzelme yok. Haftaya randevumuz var kaskı soracağım bakalım ne diyecekBizimki sağa çevirmiyor hep sola çeviriyor. Bu sebeple sol boyun kası gergin ve kısa kalıyor. Bu yüzden de kafa şekli hafif plagiosefali yani pozisyonel yamukluk oluşuyor. Uykusunda kafasının arkasını desteklemen maalesef yeterli olmuyor. Bu sebeple sana doğru bakacak şekilde ayarlaman lazım. O da genelde tek başına işe yaramadığı için ters emzirme bol bol tummy time yani karın üstü zaman (siyah beyaz kontrastlı kartlar ile) ve bebek yağı ile boyun kasına ve sırta masaj yapman lazım. Büyük Kızımda da aynısı oldu çünkü küçük doğdu 37 haftalıktı. fizik tedavi ile kaşın açılmasını sağladık ama geç kalmıştık ve korona olmuştu ara vermiştik ama kafa şekli aynı kaldı çünkü doktor kask kullanımına izin vermedi sorduğum halde (Almanya’da keşke kullansaydınız dediler) yani 4. Aya gelmeden bu şekil bozukluğunu ve boyun kası kısaya boyun kasını çözmeni öneririm.
Bitti gitti lohusalık 41 kere maaşallah hepimize. Biz güçlüyüz çünkü kadınız. Günlerdir kesintisiz 2 saati geçen uykular uyumadım hiç. Ama sana bişey diyim mi bana hiç bişey olmazBen bebenin suyuna yumurta koyayım dedim yumurtayı paldır kültür yere düşürdüm kırdımo şapşallıkla pirinçlerin bi kısmını da yere döktüm neyse babası yıkadı bi güzel ben de kırklandım o suyla lohusa depresyonu gitsin bitsin diye baya uğraşıyorum ama iyice yapıştı allahım inş uyku uyursam düzelirim diye dua ede ede dünü bitirdim. Burda saat 3.36 2 saattir gene nöbetteyiz
erkekkkk ya anayın ağzına ediyorlar yetmiyor bizim mavi de erkek olacakmış da yanlış olmuş herhalde babasının üstüne aşırtmalı işiyor sen kız çocuğusun nasıl beceriyon bunu ya diye söylenip duruyor babası
Ayy benim kızımın da kafasının arkası sivri ve bence dediğin gibi bir tarafında şekil bozukluğu var doktoruna 1.ay kontrollünde sordum bir problem görmedi ama bence yamukluk var yatış pozisyonunu ona göre ayarlayıp düzelsin diye uğraşıyordum. Başka bir doktora tekrar gidelim o zaman. 4. Aydan sonra düzelmez mi?Bizimki sağa çevirmiyor hep sola çeviriyor. Bu sebeple sol boyun kası gergin ve kısa kalıyor. Bu yüzden de kafa şekli hafif plagiosefali yani pozisyonel yamukluk oluşuyor. Uykusunda kafasının arkasını desteklemen maalesef yeterli olmuyor. Bu sebeple sana doğru bakacak şekilde ayarlaman lazım. O da genelde tek başına işe yaramadığı için ters emzirme bol bol tummy time yani karın üstü zaman (siyah beyaz kontrastlı kartlar ile) ve bebek yağı ile boyun kasına ve sırta masaj yapman lazım. Büyük Kızımda da aynısı oldu çünkü küçük doğdu 37 haftalıktı. fizik tedavi ile kaşın açılmasını sağladık ama geç kalmıştık ve korona olmuştu ara vermiştik ama kafa şekli aynı kaldı çünkü doktor kask kullanımına izin vermedi sorduğum halde (Almanya’da keşke kullansaydınız dediler) yani 4. Aya gelmeden bu şekil bozukluğunu ve boyun kası kısaya boyun kasını çözmeni öneririm.
O zaman kadınlar günümüz kutlu olsun güzel hanımlarBitti gitti lohusalık 41 kere maaşallah hepimize. Biz güçlüyüz çünkü kadınız. Günlerdir kesintisiz 2 saati geçen uykular uyumadım hiç. Ama sana bişey diyim mi bana hiç bişey olmazbu da geçecek şekerim. Bak benim büyük dana 14 yaşına girecek nisanda. Benim boyumu da geçti 176 boyunda ben ona alttan bakıyorum. Diyorum bunu ben çıkardım dana oldu e bu fındığı da ben çıkardım o da dana olacak. O zamanlarda da bu zor günleri unutacağız. Bidaha çocuk yapacak olanlar olacak yakın zamanda güzel uykular göreceğiz inşallah çok amin
Yaa bende çok karasızım sünnet konusunda çünkü çok huzursuzlanan bir oğluşum var.Nasıl yaptılar uyurken mi? veya bacaklarını mı tutuyolar.Ağladı mı bizi bilgilendirirseniz çok sevinirimGünaydın kızçelerimmmmBugün benim oğluşum sünnet olduuuuuu Evden çıkarken iyiydim, yolda stresten midem bulandı, hastanede işlemleri yaparken ağlamaya başladım durduramadım kendimi 10dk sürdü, doktorumuz ağrı kesici filan vermedi gerek yok dedi inşallah sıkıntısız atlatırız
Bir de kızlar bebeğimin yüzünde Yenidoğan aknesi oluştu. Kendiliğinden geçer yazmışlar çoğunlukla ama krem (cicastela/ stelatopia) filan kullanmaya gerek var mı acaba?
Ben de çok kararsızdım kuvöz sürecimiz olduğu için, biraz daha kilo almasını filan bekleyelim istedim ama hem çocuk doktorumuz hem de ürolog ikna etti beni. 40ı çıkmadan yapmayı teklif etti ürolog. Hızlıca karar verdik. Ameliyathanede yapıldı, kıyafetleriyle verdim aynı şekilde de aldım. Doktorumuz “annesi daha bebeğimiz ağlamayı tam bilmiyor, ağlamadı hiç” dedi. Biterken de ellerine işemişYaa bende çok karasızım sünnet konusunda çünkü çok huzursuzlanan bir oğluşum var.Nasıl yaptılar uyurken mi? veya bacaklarını mı tutuyolar.Ağladı mı bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim
Ay çok geçmiş olsun acısız ağrısız geçsin bitsin inşallahGünaydın kızçelerimmmmBugün benim oğluşum sünnet olduuuuuu Evden çıkarken iyiydim, yolda stresten midem bulandı, hastanede işlemleri yaparken ağlamaya başladım durduramadım kendimi 10dk sürdü, doktorumuz ağrı kesici filan vermedi gerek yok dedi inşallah sıkıntısız atlatırız
Bir de kızlar bebeğimin yüzünde Yenidoğan aknesi oluştu. Kendiliğinden geçer yazmışlar çoğunlukla ama krem (cicastela/ stelatopia) filan kullanmaya gerek var mı acaba?
Birinci ay kontrolünde doktoru söyler canım bizde geçen hafta çekildikKızlar kalca cıkıklığı için devlet hastanesine götürmeyi düşünüyorum bebeklerimi , kacıncı ayda ve hamgi bölüme gitmemiz gerek, ilk anneliğim bi fikrim yok
İyi geldi mi peki kullandığınız ilaclar ? Bir de mide ph ini hastanede yatırıp mi kontrol ettiler ? Bize de doktor 2 hafta evvel reflu olabilir demişti o hafta kilo alımı az idi ve kusmasi çoktu ancak hafta sonu olduğundan ultrason çekemedik sonra biz her meme beslenmesinden sonra dik tuttuk falan geçti ve kilo alımı bayağı iyi oldu. Bu birkaç gündür yeniden kusmaya başladı. Geçmeyen hıçkırık da çok sinirlendiriyor. Sizde de var mıydı?
Kızlar bulabildiğim herkesin gerçekleşen doğum tarihlerini tabloya ekledimeksik, yanlış olan varsa beni etiketlesin :)) iyi geceler kuzulara da lohusa bize de
Allah hepsine sağlık sıhhat huzur ve sakinlik versin 24 saattir götü yatak görmedi koyduğum an bağırıyor kucağımda bağırıyor ve bir sorunu yok sadece bağırıyor yüzü kaşık kadar kaldı bağırmaktan en son yere oturdum örtü serdim yanıma yastıklardan bariyer yaptım uyuyakalırsam düşmesin diye snlik yerdeki reflu yatağına koydum o uyanmadı şimdi yerde uyuyoruz sanırım allahtan ev yerden ısıtmalı sıcak sıcak uyusun ben de kendime yorgan getirdim üstüne yatıyorum. Götüm düz yer gördü
Sling denedim canını acıtmışız gibi bağırıyor onda da anlamıyorum ne istiyor. sanırım atak ben geçen hafta geçirdik sanmıştım ama o tamamen normal bir huysuzlukmuş geçen haftadakibugün 2. Gün gösteriyor uygulama sıçramanın ve yani çocuğumu kaçırmışlar yerine chucky kymuşlar inci hiç öyle sürekli uyuyan bir bebiko olmadı ama bu başka seviye
Günaydın kızçelerimmmmBugün benim oğluşum sünnet olduuuuuu Evden çıkarken iyiydim, yolda stresten midem bulandı, hastanede işlemleri yaparken ağlamaya başladım durduramadım kendimi 10dk sürdü, doktorumuz ağrı kesici filan vermedi gerek yok dedi inşallah sıkıntısız atlatırız
Kızlar benim kızın daha doğum kâğıdı çıkmadı. Şöyle bir elden hep beraber bi dua edelim de çıksın yaçocuğun kimliğini pasaportunu vs geçtim doğum kâğıdı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?