22 de ilk doz vuruldum ben.Tetenoz u 24 te yapmiyorlar mi? Beninkimse aramadı hala
Canım ben de Fransızca öğretmeniyim. Lisede yabancı dil okudum ilkokulda tömerde yıllarca ingilizce eğitim aldım kreşte bile İngilizce derslerim vardı ki düşün 93 doğumluyum o dönem Muğla'daki tek özel kreşe gidiyordumZaten genelde destek almadan evde kendi çabamızla yapmaya kalksak başarısız olunan bir durum. Bakıcının olması ve sadece ingilizce konuşması lazım o da belirli bir yaştan başlayarak olabilir. Ama evde ben hem türkçe hem ingilizce konuşur bir şeyler vermeye çalışırsam kafası karışıp komple konuşmaya da bilir. Çok sıkıntılı süreçler. Kreş yaşına gelene kadar Türkçe ilerlemek en iyisi. Önce Türkçe sonra diğer diller şeklinde ilerlenir. Ama dediğim gibi şarkılar dinlenebilir ve türkçe destekli yabancı kitaplar okunabilir. Bunun modern olcam demekle bir alakası yok. Gerekli gördüğüm bir dil. Doğru adımlarla da öğrenebileceği bir dil olur. Sizin dezavantajınız anadil destekli bir kreş olmayışı. Çocuk sadece tek bir dil duyuyor ve ondan ilerliyor. Türkiye’deki kreşlerde Türkçe dilinde ekstra dil ingilizce destekli ilerliyor o yönden aynı sorun yaşanmaz.
Değilim canım olmayacağım da sanırım bilmiyorum kafamı hala toparlamaya çalışıyorum. Bugün psikiyatri doktorumla online terapim var inş bi tık iyi gelir.canım iyi misin nasılsın
Kız ben de onu diyorum işteCanım ben de Fransızca öğretmeniyim. Lisede yabancı dil okudum ilkokulda tömerde yıllarca ingilizce eğitim aldım kreşte bile İngilizce derslerim vardı ki düşün 93 doğumluyum o dönem Muğla'daki tek özel kreşe gidiyordumben İngilizce eğitim olmasın yabancı dil eğitimi almasın demiyorum. Senin dediğinin aynısını diyorum 3 yaştan önce yoğun bi şekilde yabancı dil eğitimi kafa karışıklığından başka bir şey yapmıyor. Bak ben şu an İngilizce Fransızca çok akıcı konuşuyorum. Almanya’da neredeyse 2 senedir yaşadığım halde Almanca yok neden geldim 31 yaşına artık o kadar kolay öğrenemiyorum kafa dolu erken yaşta yabancı dil eğitimi o yüzden iyi ama 3 yaş öncesi yok yani çocuk ilk bi anadilini öğrenmeli. Sonra 3 yaşından sonra üstüne istediğini koy.
Elma sirkeli su ne işe yarıyor ki kızlaroyyyy oyyy ben şimdi başladım hazırlığa elma sirkeli su ictim ve bir salatalık yedim
Canım geçen bana gelmiş tedibe diyor ama delirdi ben anlamadım noluyor diye mal mal etrafıma bakıyorum. Hani ver demek de yok ısrarla tedibeKız ben de onu diyorum iştearkadaşım çocuğa vermiş sadece ingilizceyi çocuk tek tük ingilizce kelime ediyo ama türkçe konuşmak yok. Bu beni zaten aşırı korkuttu o yüzden kreşe gönderirim 3 yaşında güzelce öğrensin. Almanca zaten çok zor bir dil ya benim de beynim hep o dili öğrenmeyi reddetti. Ama ispanyolca ve İngilizcede sorun yok bende de. Önce Türkçe anlaşalım da bi şekilde öğrenir zaten. Hayırlısı valla bebenin eğitimi de zor dili de büyümesi de
tedibe çok iyiymişCanım geçen bana gelmiş tedibe diyor ama delirdi ben anlamadım noluyor diye mal mal etrafıma bakıyorum. Hani ver demek de yok ısrarla tedibediyorum tedibe ne ya sonradan çaktım oyuncak ayı demek istediğini Teddybär Teddy bear yani kafadan attığı kelimeler de var suya hala bumbum diyor Bir şeye yapma yerine gelme diyor giymek yerine giymi diyor yani Türkçe konuştuğu kelimeler de bozuk Hayat Almanca öğrenmek için çok kısa bacım Benim de bünyem ısrarla reddediyor
Karşımdakine önce bi bakarım alman mı diye sonra bakarım İngilizce biliyor mu diye bilmiyorsa vampir görmüş de hac çıkarıyor gibi dayarım yüzüne translate’i sonra o düşünsüntedibe çok iyiymişçok güldüm ilahi çocuk. Boşveeer almanlar takılsın kendi hallerinde anlamaya lüzum yok
Ahahahaha tuttum bu taktiği Almanyaya gidince yapacağımKarşımdakine önce bi bakarım alman mı diye sonra bakarım İngilizce biliyor mu diye bilmiyorsa vampir görmüş de hac çıkarıyor gibi dayarım yüzüne translate’i sonra o düşünsün
Şimdi konuştum 20 den sonra yapılır gel dediler..22 de ilk doz vuruldum ben.
Yine ebe arayacak. Ama kolum çok ağırdı. Cumaya denk getirmek istiyorum çünkü ağrı yapıyor iş yerinde zorlandım bu hafta.Şimdi konuştum 20 den sonra yapılır gel dediler..
22 olunca sen 4 hafta sonra birde 26 da mı vurulacaksin?
Canım ben de Fransızca öğretmeniyim. Lisede yabancı dil okudum ilkokulda tömerde yıllarca ingilizce eğitim aldım kreşte bile İngilizce derslerim vardı ki düşün 93 doğumluyum o dönem Muğla'daki tek özel kreşe gidiyordumben İngilizce eğitim olmasın yabancı dil eğitimi almasın demiyorum. Senin dediğinin aynısını diyorum 3 yaştan önce yoğun bi şekilde yabancı dil eğitimi kafa karışıklığından başka bir şey yapmıyor. Bak ben şu an İngilizce Fransızca çok akıcı konuşuyorum. Almanya’da neredeyse 2 senedir yaşadığım halde Almanca yok neden geldim 31 yaşına artık o kadar kolay öğrenemiyorum kafa dolu erken yaşta yabancı dil eğitimi o yüzden iyi ama 3 yaş öncesi yok yani çocuk ilk bi anadilini öğrenmeli. Sonra 3 yaşından sonra üstüne istediğini koy.
benim sekerimi dengeliyor canım. fazla yükselmiyor. gebelik sekeri zor canının istediğini yiyemiyorsun. elma sirkesini denemek istersen midenden emin olman lazım beni rahatsız etmiyor ama başka bünyelerinde refluyu tetikleyebilor.Elma sirkeli su ne işe yarıyor ki kızlar
canım benim. iyi olacaksınız ikiniz de ve sen çok akıllı bir kadınsın. psikiyatriye gidebilmek bile zor olabilirdi ama elinden geleni yapıyorsun. Bu güçlü kadından kaçmaz birseyDeğilim canım olmayacağım da sanırım bilmiyorum kafamı hala toparlamaya çalışıyorum. Bugün psikiyatri doktorumla online terapim var inş bi tık iyi gelir.
Beni de sağlık ocağından arayıp duruyorlar gel aşı yapalım diye. Dr a danışayım dedim. Bugün sordum yaptır dedi bebek ilk 2 ay aşı olmayacak senin antikorlarınla korunacak dedi .Ben halbuki sezeryanda oluşabilecek risklere karşı tetenoz vurulacak diye biliyordum.alakası yok dediSlm kızlar. Baya yoğun günler geçti. Pazartesi tetonuz aşımı da oldum ama maf oldum ya. Alerjik reaksiyon gösterdi. Kolum baya şiş ve kızarık ağrısı cabası. İnşallah tez zamanda geçer yoksa gün geçtikçe kolumu hissetmiyorum resmen.
Ebu huzeyfe önermişsiniz ama eşim telaffuzu zor buluyor Arap isimlerini klasik isim seviyorum bende. Ali koyacaktım kuzenim koyacakmış Zeyd istiyordum eşim istemedi. Kaan ve Kerem isimleri de güzel ama çevremde bu isimler var. Uraz tarzı isimleri sevmiyorum. Benim isim işi son ana kadar böyle gider gibiben hala düşünüyorum. Ayşe Zeynep Zehra vs gibi
Bir şey koyarım herhalde. Klasik eski bir isim bakcm. Yer yüzüne düşen ilk bir şey tanesi gibi de olabilir
Bahtları güzel olsunEbu huzeyfe önermişsiniz ama eşim telaffuzu zor buluyor Arap isimlerini klasik isim seviyorum bende. Ali koyacaktım kuzenim koyacakmış Zeyd istiyordum eşim istemedi. Kaan ve Kerem isimleri de güzel ama çevremde bu isimler var. Uraz tarzı isimleri sevmiyorum. Benim isim işi son ana kadar böyle gider gibi
Evet biraz ağrı yapıyordu.. ikinci dozda yapmadı ama benim o daha rahat geçmişti..Yine ebe arayacak. Ama kolum çok ağırdı. Cumaya denk getirmek istiyorum çünkü ağrı yapıyor iş yerinde zorlandım bu hafta.
evet isim çok önemlidir bence bahti güzel olsun yavrumun diye Kaan Uras koyduk. hakanlar hakani ve şanslı bahtı güzel demek. Hem anlamı hem soylenisi çok güzel. tabi biz de elimizden geleni yapacağız. tüm yavrularımızın ömrü uzun sağlıklı bereketli olsun.Bahtları güzel olsun