• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    108
Herkese merhaba. Size bir sorum olcak. Mart annesiyim 18 gunluk bebegm var. Her emzirmeden sonra kusuyor. Fazlasini cikariyordue diye dusunuyordum ama bikac damla seklindede degil baya cikiyor. Bazen emzirmeden sonra 2 defa kustugu oluyor. Zaten midesi ufacik ne varsa hepsini kusuyor bence. Reflu mu diye supheleniyorum artk. Yarin saglkocagina goturcem ama sizede bi sorayim dedim. Ayni durumu yasayan varmi acaba
bebeğiniz hayirli olsun. reflu olabilir. beslenme sonrasi dik konumda tutun ,yatağı da surekli eğimli sekilde yatirin. cocuk doktorunuza mutlaka danışın. kilo da kaybeder surekli kusma olursa. cok gecmis olsun🌸

Meme ve süt durumum benim de aynı , bi de süt sagarken ya da emzirirken terliyorum koltuk altımdan, sürekli duş ihtiyacı duyuyorum, emzirme süreci cok zormus , memelerim desen 2 beden büyüdü koca koca , berbat hissettiriyor 😫😫
terleme bende de doğumdan sonra oluştu malesef. ter , süt akması derken pislik içinde gibi hissediyorum kendimi 😅 valla emzirmek kolay derlerdi yok bence hiiç kolay değil. kızım mamayla büyüdü ne rahatmışız o zaman diye düşünüyorum. sütüm az olsa mamaya geçer uğraşmazdım ama süt olunca da kesip mamaya geçmeye içim el vermez kıyamam da.
Herkese merhaba. Size bir sorum olcak. Mart annesiyim 18 gunluk bebegm var. Her emzirmeden sonra kusuyor. Fazlasini cikariyordue diye dusunuyordum ama bikac damla seklindede degil baya cikiyor. Bazen emzirmeden sonra 2 defa kustugu oluyor. Zaten midesi ufacik ne varsa hepsini kusuyor bence. Reflu mu diye supheleniyorum artk. Yarin saglkocagina goturcem ama sizede bi sorayim dedim. Ayni durumu yasayan varmi acaba
büyük olasılıkla reflü fışkırır tarzda kusmalar, çok miktarda kusma reflü belirtisi oluyor genelde. hafif dik pozisyonda besleyip bi süre de yatırmadan dik tutun yatırırken de 30-40 derece eğimli yatağa yatırın. ama çok şiddetlyse bazen şurup tedavisi veriliyor doktora mutlaka danışın
ben kaka da çiş fe olsa her beslenme öncesi değiştiriyorum. gece cok uzun pişik olabilir bebek. sadece çis olursa da pişik olabilir. bu sefer onla uğraşmak daha zor . sut akması icin mochi birebir. bir gogsu sagarken takiyordum simdi kızım emerken takacağım insALLAH. hem surekli kiyafet değiştiremiyorum hem o sütleri ya bebegime veriyorum ya da dolaba atiyorum iyi oluyor.
bende bebebao var sağım yapmadan sadece takıyorsunuz damlayan birikiyor değil mi?. benim böyle birini emzirirken sağarken akmasının dışında çok kısa aralarla üstümü ıslatır hale geliyo hem de nasıl bir sızlama ve ağrılarla. sağıyosun süt iyice çoğalıyo sağmasan durulmuyo makine üstüme yapışık gezcem az kaldı 😅

terleme bende de doğumdan sonra oluştu malesef. ter , süt akması derken pislik içinde gibi hissediyorum kendimi 😅 valla emzirmek kolay derlerdi yok bence hiiç kolay değil. kızım mamayla büyüdü ne rahatmışız o zaman diye düşünüyorum. sütüm az olsa mamaya geçer uğraşmazdım ama süt olunca da kesip mamaya geçmeye içim el vermez kıyamam da.

büyük olasılıkla reflü fışkırır tarzda kusmalar, çok miktarda kusma reflü belirtisi oluyor genelde. hafif dik pozisyonda besleyip bi süre de yatırmadan dik tutun yatırırken de 30-40 derece eğimli yatağa yatırın. ama çok şiddetlyse bazen şurup tedavisi veriliyor doktora mutlaka danışın

mochi ye bakayım ben de teşekkürler. benim böyle birini emzirirken sağarken akmasının dışında çok kısa aralarla üstümü ıslatır hale geliyo hem de nasıl bir sızlama ve ağrılarla. sağıyosun süt iyice çoğalıyo sağmasan durulmuyo makine üstüme yapışık gezcem az kaldı 😅
soğuk kompres yapin göguslerinize.hiperlaktasyon yaşıyorsunuz sanirim siz. onu onleme yöntemlerine bakin insALLAH rwhatlarsiniz.

ruya23 ruya23 Siz Almanya'dan getirttiğiniz bir kremden bahsetmistiniz gaz kremi kimyonlu. Memnun kaldınız mı? Almanya dayım eğer memnun kaldıysanız dönmeden ben de alayım.
IMG_6033.webp

Tamany krem
yani rahatlatmak için masajla birlikte sürüldüğünde bir faydası oluyor ama bir mucize gibi işe yarıyor mu desem hayır

Kızlar birde görümcem 2 saatten önce emzirme oda gaz sancısını çoğaltır dedi. Bazen az emiyor doymuyor dedim. Canı istediğinde aldığı için yetiyor dedi. Ağlasa da alıştır. Beslenmesini düzgün yapar dedi. Denedim bugün ağladı etti ama uyudu kalkınca güzel emdi. Kakada yaptı. Yüz üstü yatırdım gene uyudu. Böyle gidecez bakalım

ben şimdi normalde kaka yapmadıysa gece artık bez değiştirmiyorum. ama nerdeyse her bezi kakalı oluyor gece iki kez uyanıyo onda da mutlaka kaka yapıyo hem besleniyo. ben kakayla uyumsına kıyamıyorum değiştiriyorım.
Sizler napıyosunız gece bezlerinde?

uykusu açılmasın diye uğraştıkça ben tabi böyle bide benim sütler ak yatak yorgan donuma kdr ıslanmışım çocuğu emzirdim boşalsın diye emerken öteki akmış çocuk da donuna kadar ıslandı 3 den beri ayaktayız yedir temizle üst baş değiş banyo yapacak kıvama geldik her yer yapış yapış 😩 ne zaman terbiye olacak artık bunlar.

Ben de aynı durumdayım. Memeler çeşme gibi. Her yerim yapış yapış. Anne sütü şifadır diyorlar da bana allerji yaptı. Damlayan yerlerimde kaşıntı oluyor. Göğüsler dolunca meme uçlarıma kadar ağrı yapıyor.

Bez işine gelince ben çişli bırakamıyorum. Benim kız bokuyla 3 gün yatar ama çiş olunca ıslak ıslak sevmiyor, kalkıyor.

Meme ve süt durumum benim de aynı , bi de süt sagarken ya da emzirirken terliyorum koltuk altımdan, sürekli duş ihtiyacı duyuyorum, emzirme süreci cok zormus , memelerim desen 2 beden büyüdü koca koca , berbat hissettiriyor 😫😫
Kızlar ben en başından beri göğüs kalkanı kullanıyorum.Belki çok hava almadığı için iyi değildir ama o sızlama ve süt akma konusu çok rahatsız ediyor beni.Tabi her defasında yıka kurula zor oluyor ama en azından rahat hissediyorum.

Ben günde 2 tane filan biberon veriyorum. kalona memeden emiyor. Dr sorun etmedi yanlış mı yapıyorum acaba
Bende 2 tane biberon veriyorum anne sütü 👍🏻
Meme ile ilgili bi sıkıntı yaşamadım çok şükür.
Nerelerdesiniz? Nası gidiyor özlettiniz kendinizi

Kızlar birde görümcem 2 saatten önce emzirme oda gaz sancısını çoğaltır dedi. Bazen az emiyor doymuyor dedim. Canı istediğinde aldığı için yetiyor dedi. Ağlasa da alıştır. Beslenmesini düzgün yapar dedi. Denedim bugün ağladı etti ama uyudu kalkınca güzel emdi. Kakada yaptı. Yüz üstü yatırdım gene uyudu. Böyle gidecez bakalım
Benim doktorum ne zaman mızırdanırsa emzir dediydi. Yani şuan bebek ağlarken emzirmemekte ne biliyim çok saçma. Onun en büyük ihtiyacı emmek. Bir damlası bile şifa.

Benim doktorum ne zaman mızırdanırsa emzir dediydi. Yani şuan bebek ağlarken emzirmemekte ne biliyim çok saçma. Onun en büyük ihtiyacı emmek. Bir damlası bile şifa.
Bence değişen birşey olmadı. Her doktorun uygulaması düşüncesi de farklıdır. Saat başı iki emip bırakıyor benimki. Ama 2 saat sonra midesini doldurdu. Versemde gazdan kıpkırmızı olup ağlıyor acı çekiyor. Buradaki doktoru da 2 saatte bir emzir dedi. Şu bir ay daha geçse oda bizde rahatlayacaz inşşlah.

ben şimdi normalde kaka yapmadıysa gece artık bez değiştirmiyorum. ama nerdeyse her bezi kakalı oluyor gece iki kez uyanıyo onda da mutlaka kaka yapıyo hem besleniyo. ben kakayla uyumsına kıyamıyorum değiştiriyorım.
Sizler napıyosunız gece bezlerinde?

uykusu açılmasın diye uğraştıkça ben tabi böyle bide benim sütler ak yatak yorgan donuma kdr ıslanmışım çocuğu emzirdim boşalsın diye emerken öteki akmış çocuk da donuna kadar ıslandı 3 den beri ayaktayız yedir temizle üst baş değiş banyo yapacak kıvama geldik her yer yapış yapış 😩 ne zaman terbiye olacak artık bunlar.
Dogumdan sonra eve gelen bebek hemşiresi de bana artık kaka yapmadıkça altını değiştirmeyin gece dedi,bide artık emzirmek için uyandırmayın 4 5. Saat durabilirsiniz o uyanana kadar uyuyun dedi ama tabiki benimki saat başı uyanıyor

sizin meme reddi yoksa sorun etmeyebilir bebek. ama biberon verildiği zaman meme reddi riski hep oluyormus. zaten iki kere veriyoswn siringaya gecmeni tavsiye ederim.
Biz 1 aylık olduk şimdiye kadar meme reddi asla yoktu ama 2gündür bariz istemiyor ağlıyor memede.hep kafasını atıyor istemiyor 🥹😭 bende gece sagdıgım sütü biberonla veriyor gündüz emziriyordum iyi gidiyorduk ama er yada geç meme reddi oluyor dedikleri doğru.şimdi biberonu keseceğim bende yoksa memeyi almayacak gibi

Kızlar bugün kontrolümüz ve aşımız vardı. 3 kilo doğmuştu oğlum şimdi 4 buçuk kilo olmuş. Tosuncuk iyi kilo almış. Kalça ultrastonu çekilmesi lazımmış bu ayda onun için birde pazartesi hastaneye gidecez.
masALLAH tosunpasaya😍kalça ultrwsonunu 2. ay sonu getirin dediler bize de. neye göre boyle farklı uygulama acaba. ben de bakilsa da rahatlasak istiyorum ama hastane oyle dedi çıkarken .

Biz 1 aylık olduk şimdiye kadar meme reddi asla yoktu ama 2gündür bariz istemiyor ağlıyor memede.hep kafasını atıyor istemiyor 🥹😭 bende gece sagdıgım sütü biberonla veriyor gündüz emziriyordum iyi gidiyorduk ama er yada geç meme reddi oluyor dedikleri doğru.şimdi biberonu keseceğim bende yoksa memeyi almayacak gibi
hemen kesin hemen. direk siringaya gecin. hemen fuzelir insALLAH. daha önce emen bebek geri dönüyor stres yapmayın. sinirliyken ısrar etmeyin. keyifli anini kollayın. insALLAH duzelir hızlıca.

O reddi benimkide yapıyor. Ama ben sadece emziriyorum. Haftada bir iki zorda kalırsam mama veriyorum. Harici biberon kullanmıyorum. Ama red ettiğinde bırakıyorum sonra tekrar deniyorum. Bir şekilde alıyor. Pes etmeyin canları isteyince alıyorlar.

masALLAH tosunpasaya😍kalça ultrwsonunu 2. ay sonu getirin dediler bize de. neye göre boyle farklı uygulama acaba. ben de bakilsa da rahatlasak istiyorum ama hastane oyle dedi çıkarken .
Bana da sağlık ocağında dediler bugün. Onun için pazartesi gidelim dedik. belirli zamanları var. İlk 2 ay içerisinde yapılması gerekiyor.

Kızlar bu sütleri akacak derecede çok olanlar artması için herhangi bir şey yaptınız mı nerdeyse 2 ay olacak ben hala artırmaya çalışıyorum denemediğim yöntem kalmadı çok az maalesef yapısal herhalde artmayacak gibi bu saatten sonra

Back
X