• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    108
Hamileliğimde eşim bana da bu yöntemi yaptı hep buz koyuyordu havlu içine tüm boynumama şakaklarıma falan aşırı iyi geliyordu. Temmuzda iğrenç bi ay geçirmiştim migren anlamında sonra da hiç eskisi gibi gelmedi ağrı şeklim hafifledi. Ama bEn çok da evde tekken auralı gelmesinden korkuyorum o zaman full gözlerim kapanıyor :/ bebekle ne yaparım diye kara kara düşünüyorum
Bende öyle iki bebekle migrenim tıtmasın diye dua ediyorum ben buz kalıpları ile değilde pamuklu kumaş ince annelerimizin namaz örtüleri olur ya öyle bir kuması ıslatın dolabın dondurucu kısmına atıyorum bunun yanında iki tane de minik el havlusu yarım saat sonra çıkarıp karanlık odada sırt üstü yatıyorum boynumun iki kenarına el havlularını kalıplayıp destk yapar gibi koyuyorum o ince pamuklu kumasıda dört kat yapıyorum yuzumun boyunda yuzumun üstüne koyuyorum uyandıgımda yeniden doğmuş gibi 😊

O lüks nerde bacım. Ayakta atlatmak zorundayız
Ayakta durabiliyorsanız sadece soğuk uygulayın benim basladıgı zaman ayakta durmam mumkun olmıyor cocuklar kendini toparlayana kadar gelmemesi için dua ediyorum yoksa basladıgı an elime değil telefonu almak lavaboya bile gidemiyorum

Kızlar bu sütleri akacak derecede çok olanlar artması için herhangi bir şey yaptınız mı nerdeyse 2 ay olacak ben hala artırmaya çalışıyorum denemediğim yöntem kalmadı çok az maalesef yapısal herhalde artmayacak gibi bu saatten sonra
Ben tahini eksik etmiyorum tahinli fıstıklı helva tahin pekmez mutlaka birini sabah kahvaltıda yiyorıum ve akşamları yatarken demli bi rezene içiyorum bol şu ve dinlenme ilk 40 gün iki saatte bir emiziriyordum ikiz bebek olunca asla uykuya vakit kalmıyordu sürümde asla çoğalmıyordu 40 gün bitti doktor 3.30 -4 saat uyandırma kendileri uyanırsalar ver ama 4 saati geçer ve hala utanmazlarsa o zaman uyandır dedi ve rutin oluşturunca kendi kendine arttı uyku çok önemli ymiş onu anladım ben inanmıyordum ne alaka diyordım ama yasadım ve gördüm 😔

Kızlar bakarmisiniz benim adete iki gün var erken gebelik testi böyle çıktı sizce varmıdır 5 dakika belli oldu

Eklentiler

• IMG_20250320_143520.webp
    IMG_20250320_143520.webp
    4,9 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20250320_143510.webp
    IMG_20250320_143510.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20250320_142431.webp
    IMG_20250320_142431.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 16
bebeğiniz hayirli olsun. reflu olabilir. beslenme sonrasi dik konumda tutun ,yatağı da surekli eğimli sekilde yatirin. cocuk doktorunuza mutlaka danışın. kilo da kaybeder surekli kusma olursa. cok gecmis olsun🌸
Tesekkur ederim ama eger reflu varsa nasil duzelicek bu durum yani tedavisi varmi acaba

Benmi öyle görüyorum

Eklentiler

• IMG_20250320_143520.webp
    IMG_20250320_143520.webp
    4,9 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20250320_142953.webp
    IMG_20250320_142953.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20250320_142633.webp
    IMG_20250320_142633.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 9
Biz 1 aylık olduk şimdiye kadar meme reddi asla yoktu ama 2gündür bariz istemiyor ağlıyor memede.hep kafasını atıyor istemiyor 🥹😭 bende gece sagdıgım sütü biberonla veriyor gündüz emziriyordum iyi gidiyorduk ama er yada geç meme reddi oluyor dedikleri doğru.şimdi biberonu keseceğim bende yoksa memeyi almayacak gibi
sizi üzmek istemem ama bizde de meme reddi oldu biberona devam ederseniz dönmesi çok zor. biberon ve emzik tamamen yasak dedi doktor. gece veya uykuluyken emmesi nasıl? gece emiyorsa korkmayın sabırla biberonu kesin. ağlarken zorlamayın sakinleştirin zıplayarak veya sallayarak öyle verin memeyi. açlık sınırını geçer yine almazsa ağlaması da durmazsa şırıngayla serçe parmağınızla emdirin. çok sabır istiyor ben çok üzülüyordum bebeğimle bağlantım kopmuş gibiydi artık meme istemiyordu… yavaşça düzeliyoruz🙏🏼🧿

Kızlar bakarmisiniz benim adete iki gün var erken gebelik testi böyle çıktı sizce varmıdır 5 dakika belli oldu
Ben fotografın ayarlarıyla oynadığımda hafif bir çizgi gördüm ama geç döllenme olabilir mi yada adet geçilmesinden sonraki gün tekrar deneyin umarım sonuç istediğiniz gibi çıkar 🥰

İnşallah cnm 4 günce yaptığımda hiç çizgi bile çıkmamıştı gözle daha net görünüyor fotoda çok belli olmuyor inşallah olmayan herkese nasip etsin çok teşekkür ederim

Tesekkur ederim ama eger reflu varsa nasil duzelicek bu durum yani tedavisi varmi acaba
Beslemeden sonra 20 dakika dik pozisyonda tutun bebeği reflü yatagı gibi eğimli yatağa yatırın sonra. Birde emzirirken ayaklar aşağı baksın emzirme pozisyonunuzu degiştirin bebek eğimli olsun mutlaka eğer çok ileri ilaçlık değilse bunlarla hafifler ve geçer doktorunuz size ilaçlık bir durum olup olmadıgını söyleyecektir zaten birde sütüniz tazyikli mi geliyor ona dikkat edin

Kızlar bugün kontrolümüz ve aşımız vardı. 3 kilo doğmuştu oğlum şimdi 4 buçuk kilo olmuş. Tosuncuk iyi kilo almış. Kalça ultrastonu çekilmesi lazımmış bu ayda onun için birde pazartesi hastaneye gidecez.
Kaç kilo doğmuştu bir ayın sonumdamı 4,5 kilo oldu yoksa iki aydamı.maşallah bu Arada 🧿

Durdukça böyle oldu

Eklentiler

• IMG_20250320_150521.webp
    IMG_20250320_150521.webp
    24,7 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20250320_150506.webp
    IMG_20250320_150506.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20250320_150400.webp
    IMG_20250320_150400.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 10
Beslemeden sonra 20 dakika dik pozisyonda tutun bebeği reflü yatagı gibi eğimli yatağa yatırın sonra. Birde emzirirken ayaklar aşağı baksın emzirme pozisyonunuzu degiştirin bebek eğimli olsun mutlaka eğer çok ileri ilaçlık değilse bunlarla hafifler ve geçer doktorunuz size ilaçlık bir durum olup olmadıgını söyleyecektir zaten birde sütüniz tazyikli mi geliyor ona dikkat edin
SÜtüm tazyikli degil normal geliyor. Tazyikli olunca tetikliyormu reflüyü

Benim doktorum ne zaman mızırdanırsa emzir dediydi. Yani şuan bebek ağlarken emzirmemekte ne biliyim çok saçma. Onun en büyük ihtiyacı emmek. Bir damlası bile şifa.
yenidoganda oyle ama sarılık riski geçtikten sonra kendi kendine acikmayi öğrenip döngüyü kurarsa bebek de daha güzel emer surec daha sağlıklı ilerler. emme ihtiyacı sadece açlıktan da olmuyor . o yuzden doyduguna emin olunca emzik öneriliyor.

Meme ve süt durumum benim de aynı , bi de süt sagarken ya da emzirirken terliyorum koltuk altımdan, sürekli duş ihtiyacı duyuyorum, emzirme süreci cok zormus , memelerim desen 2 beden büyüdü koca koca , berbat hissettiriyor 😫😫
emzirirken ya da sagarken baya efor sarfefiyoruz. ben de surekli terliyorum. bir de hormonal dengeler oturana kadsr terliyoruz sanirim. hergun dus almak cok zor bu tempoda ama saçımı yıkamadan bastan aşağı yıkıyorum cok rahatsiz olunca ya da vücut temizlik mendiliylr siliyorum kendini sürekli.

Canm hastaneye uzağım mecbur bat günü bekleyecem artik hayirsi artık teşekkür ederim yorumun için üzerinde 10 dakikada diyor ama zaten 5 dakika ya oldu ya olmadı silik çizgi belirdi

Back
X