• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    107
ben şimdi normalde kaka yapmadıysa gece artık bez değiştirmiyorum. ama nerdeyse her bezi kakalı oluyor gece iki kez uyanıyo onda da mutlaka kaka yapıyo hem besleniyo. ben kakayla uyumsına kıyamıyorum değiştiriyorım.
Sizler napıyosunız gece bezlerinde?

uykusu açılmasın diye uğraştıkça ben tabi böyle bide benim sütler ak yatak yorgan donuma kdr ıslanmışım çocuğu emzirdim boşalsın diye emerken öteki akmış çocuk da donuna kadar ıslandı 3 den beri ayaktayız yedir temizle üst baş değiş banyo yapacak kıvama geldik her yer yapış yapış 😩 ne zaman terbiye olacak artık bunlar.
Ben de aynı durumdayım. Memeler çeşme gibi. Her yerim yapış yapış. Anne sütü şifadır diyorlar da bana allerji yaptı. Damlayan yerlerimde kaşıntı oluyor. Göğüsler dolunca meme uçlarıma kadar ağrı yapıyor.

Bez işine gelince ben çişli bırakamıyorum. Benim kız bokuyla 3 gün yatar ama çiş olunca ıslak ıslak sevmiyor, kalkıyor.

ben şimdi normalde kaka yapmadıysa gece artık bez değiştirmiyorum. ama nerdeyse her bezi kakalı oluyor gece iki kez uyanıyo onda da mutlaka kaka yapıyo hem besleniyo. ben kakayla uyumsına kıyamıyorum değiştiriyorım.

uykusu açılmasın diye uğraştıkça ben tabi böyle bide benim sütler ak yatak yorgan donuma kdr ıslanmışım çocuğu emzirdim boşalsın diye emerken öteki akmış çocuk da donuna kadar ıslandı 3 den beri ayaktayız yedir temizle üst baş değiş banyo yapacak kıvama geldik her yer yapış yapış 😩 ne zaman terbiye olacak artık bunlar.
Bende minimuma indirdim ama çok çişli olursa dayanamıyor gerçeği bizimki kakalı hep bırakıyor gece gündüz ama olsun. Bide emzirince diğer göğüse baskı kurmadığınıza emin olun. Baskı olunca süt akıyor. O hataya çok düştüm şimdi dikkat ediyorum akmıyor.

Ben de aynı durumdayım. Memeler çeşme gibi. Her yerim yapış yapış. Anne sütü şifadır diyorlar da bana allerji yaptı. Damlayan yerlerimde kaşıntı oluyor. Göğüsler dolunca meme uçlarıma kadar ağrı yapıyor.

Bez işine gelince ben çişli bırakamıyorum. Benim kız bokuyla 3 gün yatar ama çiş olunca ıslak ıslak sevmiyor, kalkıyor.
çook sıkıldım sızlama ağrı ve ıslaklıktan. çocuk uyutsa göğüslerim uyutmuyo beni.
Bende minimuma indirdim ama çok çişli olursa dayanamıyor gerçeği bizimki kakalı hep bırakıyor gece gündüz ama olsun. Bide emzirince diğer göğüse baskı kurmadığınıza emin olun. Baskı olunca süt akıyor. O hataya çok düştüm şimdi dikkat ediyorum akmıyor.
hiç dikkat etmemiştim savaşta gibi emzirme süreci geçirdiğimiz için farkıjda bile değilim ötekine baskı yapıyor muyum 🤦🏻‍♀️ dikkat edeyim ama çok dolu oluyo genelliklr ve boşta olsa bile damla damla gidiyo.

ameliyat sonrası bir anneye 12 saatte bir arveles içmesine izin vermisti doktoru. Aralık annelerindeydi sanirim. emziriyordu da . sıkıntı olsa vermezdi diye düşünüyorum. sessiz ortam ve karanlıkta uyumak iyi geliyo migrene bende de aurali migren var . agrim tutarsa oyle yapiyorum . bir de basa soguk kompres ayaklara sicak kompres ise yarıyormuş.
Çocuk uyuyunca ben de bayılmışım şükür şuan ağırlık var ama iyiyim. Duşta aldım mı tamamdır. Kuzunun da aşısı var bugün kıyamam canı acıycak 😢

bu arada bizim de emme sorunumuz var. once siringa sonra biberona dönen sureci yönetmeye calisiyorum. silikon ucla bile doğru duzgun etmeyen bebegim dun gece itibariyle göğsümü tutup emmeye basladi. tam aktif ememeiyor ama buna sukur diyorum. silikon bırakma yöntemlerini deneyin inşALLAH sizde de ise yarar.
Ben günde 2 tane filan biberon veriyorum. kalona memeden emiyor. Dr sorun etmedi yanlış mı yapıyorum acaba

Meme ve süt durumum benim de aynı , bi de süt sagarken ya da emzirirken terliyorum koltuk altımdan, sürekli duş ihtiyacı duyuyorum, emzirme süreci cok zormus , memelerim desen 2 beden büyüdü koca koca , berbat hissettiriyor 😫😫

ruya23 ruya23 Siz Almanya'dan getirttiğiniz bir kremden bahsetmistiniz gaz kremi kimyonlu. Memnun kaldınız mı? Almanya dayım eğer memnun kaldıysanız dönmeden ben de alayım.

Muazzam bir migren ağrısı yaşıyorum. Emzirme de arveles kullanılabilir mi acil. Parol geçirmio
Bazı doktorlar içebilir diyor ama arkadaşımın doktoru içtikten sonra sütünü sağ 4 sat verme demiş kontrolde ben de sorucam doktora benim de migrenim var parol hi bile demiyor çünkü
kizlar biz Allah in izniyle meme reddini yendik sanirim. az once kızım baya bir aktif şekilde emdi
Allah a şükürler olsun. 27 gundur direniyorum ve çabalıyorum. meme reddinden dolayi emzirmeyenlere ilk tavsiyem biberon kullaniyosa once onu bırakıp siringa,eds, kasik,ya da kasik biberon gibi bir yönteme geçmeleri. bebekle inatlasmadan keyifli anında memeyi vermeye çalışmak gerekyiormus .sinirlenince iyice itiyor. silikon uç kullanan varsa da aşamalı olarak bırakıp meme tutturma denemeleri ya da keserek silikon uçtan memeye gecis oneriyorlar. Allah bu yolda kimseyi çaresiz bırakmasın. 27 gundur hergun her beslenme saatinde vazgeçme aşamasına geldim . bir de sağım setinin huni kismi gogus ucuma darmis surtunmekten yara olmaya başladı. mamaya basladim başlayacaktım.dun geniş olani da varmis onu öğrendim onu satın aldım.sagim da cok cani yanan varsa ona da dikkat etsin.
Hayırlı olsun canım umarım bundan sonra sorunsuz ilerler tüm emişleriniz❤️❤️❤️

Benimki kakadan daha çok çişten rahatsız oluyor bezin doluluğuna bakıyorum eğer bez doluysa ben çıkarıyorum yoksa 2 saatr uyanıyor çünkü

Herkese merhaba. Size bir sorum olcak. Mart annesiyim 18 gunluk bebegm var. Her emzirmeden sonra kusuyor. Fazlasini cikariyordue diye dusunuyordum ama bikac damla seklindede degil baya cikiyor. Bazen emzirmeden sonra 2 defa kustugu oluyor. Zaten midesi ufacik ne varsa hepsini kusuyor bence. Reflu mu diye supheleniyorum artk. Yarin saglkocagina goturcem ama sizede bi sorayim dedim. Ayni durumu yasayan varmi acaba

Herkese merhaba. Size bir sorum olcak. Mart annesiyim 18 gunluk bebegm var. Her emzirmeden sonra kusuyor. Fazlasini cikariyordue diye dusunuyordum ama bikac damla seklindede degil baya cikiyor. Bazen emzirmeden sonra 2 defa kustugu oluyor. Zaten midesi ufacik ne varsa hepsini kusuyor bence. Reflu mu diye supheleniyorum artk. Yarin saglkocagina goturcem ama sizede bi sorayim dedim. Ayni durumu yasayan varmi acaba
Merhabalar allah bağışlasın büyük ihtimal reflü her emzirme sonrası ve büyük oranda olan kusuklar genelde reflü oluyor doktora ya da sağlık ocağına gitmeniz çok iyi olur🙏🏻

Bazı doktorlar içebilir diyor ama arkadaşımın doktoru içtikten sonra sütünü sağ 4 sat verme demiş kontrolde ben de sorucam doktora benim de migrenim var parol hi bile demiyor çünkü

Hayırlı olsun canım umarım bundan sonra sorunsuz ilerler tüm emişleriniz❤️❤️❤️

Benimki kakadan daha çok çişten rahatsız oluyor bezin doluluğuna bakıyorum eğer bez doluysa ben çıkarıyorum yoksa 2 saatr uyanıyor çünkü
Görümcem kadın doğum uzmanı sordum doğum yapan hastalara verioz dedi. Süte azda olsa geçer. Çok zorda kalırsan emzir iç 2 saat emzirme dedi.

Hanımlar benim bebem ne zaman D vitamini versem kusuyor ve uyku düzeni şaşıyor. Benzer durumu yaşayan var mı?

Bir de sütüm tazyikli geliyor sanırım. Çocuk tıkanıyor içerken. Önden sağmak dışında ne yapılabilir? Gece kalkıp sağmak çok zor oluyor.
Yer çekiminin aksi yönünde hafif uzanarak beslemeyi deneyin

Soğuk havlu karanlık oda migren konusunda master yapmış biri olarak söylüyorum bunu bende başka hiçbir şey etki etmiyor
Hamileliğimde eşim bana da bu yöntemi yaptı hep buz koyuyordu havlu içine tüm boynumama şakaklarıma falan aşırı iyi geliyordu. Temmuzda iğrenç bi ay geçirmiştim migren anlamında sonra da hiç eskisi gibi gelmedi ağrı şeklim hafifledi. Ama bEn çok da evde tekken auralı gelmesinden korkuyorum o zaman full gözlerim kapanıyor :/ bebekle ne yaparım diye kara kara düşünüyorum

kimyondsn ben de nefret ederim siz yazınca şimdi burnuma burnuma kokusu geldi 😅 bol süt olsun inşallah

bana doğum sonrasında voltaren fitil yazdılar sorun olsa yazmazlardı sanırım. voltaren baya ağır bi ağrı kesici keser muhtemelen migreni de.

gözünüz aydın maşallah diyelim. çok çabaladınız karşılıksız kalmayacsk inşallah
ayy hic sormayın kimyon fenaa😄😄insALLAH cok tesekkur ederim🥰🥰

Hamileliğimde eşim bana da bu yöntemi yaptı hep buz koyuyordu havlu içine tüm boynumama şakaklarıma falan aşırı iyi geliyordu. Temmuzda iğrenç bi ay geçirmiştim migren anlamında sonra da hiç eskisi gibi gelmedi ağrı şeklim hafifledi. Ama bEn çok da evde tekken auralı gelmesinden korkuyorum o zaman full gözlerim kapanıyor :/ bebekle ne yaparım diye kara kara düşünüyorum
aurali cok sıkıntı ya gerfekten. görüntü bozuluyor benim de . arkasından korkunç bir agri. adet dönemlerine yakin atak geliyordu. bakalim simdi dongumuz de degisti ne olacak bilmiyorum. hamilelikte en son oksijen aliyordum gidip acile. o biraz iyi geliyodu. esim acilde çalışıyor oksijen tüpünü eve getirmişti en son oksijen tupuyke yasiyordum. ay gelmesin o ataklar.

ben kaka da çiş fe olsa her beslenme öncesi değiştiriyorum. gece cok uzun pişik olabilir bebek. sadece çis olursa da pişik olabilir. bu sefer onla uğraşmak daha zor . sut akması icin mochi birebir. bir gogsu sagarken takiyordum simdi kızım emerken takacağım insALLAH. hem surekli kiyafet değiştiremiyorum hem o sütleri ya bebegime veriyorum ya da dolaba atiyorum iyi oluyor.

Back
X