Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    206
Kızlar silikon uç, göğüs kalkanı, anne sütü artırıcı damla/çay almalı mıyız ?
Silikon uç; meme ucu yoksa yda bebek memeyi tutmuyorsa alınabilir ben meme ucun yara olduğu zaman almıştım ama kullanmadım sonradan bırakması zor oluylr bebek bayağı alışıyor silikon uçtan emmeye

Göğüs kalkanı; bunu da yine meme ucu yaram için almıştım sütyenle teması kesiyor ayrıca fazla sütü de topluyor ama süt ziyan oluyor bilmiyorum ordan vrmek benim içime sinmiyordu ayrıca hava aldığı için bozulma ihtimali de var

tabiki tüm bu dertlerime derman olan şey gümüş kapak oldu, meme ucu yarası varsa en etkili şey gümüş kapak

Anne sütü arttıcı; ben bestlak damla ve Solgar ın bira mayası tabletini almıştım cidden işe yaramıştı ama bu sefer almayacağım bunun yerine bol su ( dsö emzirirken günde 4.9 lt su içilmesini öneriyor) kefir, ayran, komposto, tahin, bulgur pilavı ve protein ağırlıklı besleneceğim bakalım

Kızlar selam, şükürler olsun bebeğimizle kavuştuk bgn. Benm tansiyonum ameliyathaneye girince 18/12 oldu ve maalesef spinal yapamadılar tansiyon nedeniyle ve genel anestezi oldum. İlk doğumum spinaldi ve hiç ağrı sancı hissetmemiştim ama bundan sancıyla uyandım. Ama ilaç verdiler geçti. Henüz yurutmediler iki saat sonra yürüyeceğim. Bebeğim ultrasonda cuma günü 2300 gr di. 3050 gr olarak doğdu. Ultrason ölçümlerine de çok güvenmeyin derim. Odaya yanımıza geldi şükürler olsun. Genel anestezi olmasına rağmen süt de geldi çok şükür. Ben de işte kendime gelmeye çalışıyorum bir yandan da 2,5 yaşımda kızım var. ❤️🌸 Allahım hepinize kolay sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin🙏🌸

Canım ben bugun basur için yeni bi krem aldım onu denicem bakalım doktorum önerdi bitkisel bişey tedavi ediciymiş içerik olarak son çare bu artık🥺sen bide normal istiyosun ıkınınca iyice azıyormuş doğumdan sonra şimdiden başla bnce sende inşallah doğuma kadar geçirirz🙏🏻
Eczaneden mi aldım canım ben de alayım .
Bir de ben ilk bu hastalığı geçirdiğim de ılık suda bekledikten sonra sade katkısız vazelin kullanmıştık çok iyi gelmişti sen de dene istersen ben onu da denicem .
İnşallah atlatırız sonrası daha zor olacak diye korkuyorum 😞

Kızlar selam, şükürler olsun bebeğimizle kavuştuk bgn. Benm tansiyonum ameliyathaneye girince 18/12 oldu ve maalesef spinal yapamadılar tansiyon nedeniyle ve genel anestezi oldum. İlk doğumum spinaldi ve hiç ağrı sancı hissetmemiştim ama bundan sancıyla uyandım. Ama ilaç verdiler geçti. Henüz yurutmediler iki saat sonra yürüyeceğim. Bebeğim ultrasonda cuma günü 2300 gr di. 3050 gr olarak doğdu. Ultrason ölçümlerine de çok güvenmeyin derim. Odaya yanımıza geldi şükürler olsun. Genel anestezi olmasına rağmen süt de geldi çok şükür. Ben de işte kendime gelmeye çalışıyorum bir yandan da 2,5 yaşımda kızım var. ❤️🌸 Allahım hepinize kolay sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin🙏🌸
Gözlerin aydın canım sağlıkla güzel günlerde büyüt inşallah bebeğini tansiyonun niye o kadar yükseldi ki heyecandan mı

Bu arada hatirlayan vardır ctesi gece sancım var diye hastaneye gelip nSt ye girmiştim. Doktorum da sıkıntı yok ama
Kendini iyi hissetmiyorsan yatış yapalım demişti. Meğer Benm sancım varmış doktorum panik yapıp tansiyonumu yukseltmiiim diye dememiş😅 bgn sabah sezaryene geldiğimde de sancı çıktı baya. Zaten Salı sezaryen olacağım diye Dr 2-3 gün daha içerde kalmasi için bekletmiş. 🙈😁

Gözlerin aydın canım sağlıkla güzel günlerde büyüt inşallah bebeğini tansiyonun niye o kadar yükseldi ki heyecandan mı
Zaten son bir aydır gebelik tansiyonum vardı ilaç da içiyordum ama ameliyathanede iyice panik oldum ben çıkardım biraz da sanırım tansiyonu🙈

Eczaneden mi aldım canım ben de alayım .
Bir de ben ilk bu hastalığı geçirdiğim de ılık suda bekledikten sonra sade katkısız vazelin kullanmıştık çok iyi gelmişti sen de dene istersen ben onu da denicem .
İnşallah atlatırız sonrası daha zor olacak diye korkuyorum 😞
Ewt canım eczaneden aldık bunun içinde de vazelin propolis falan varmış bitkisel içerikli fiyatı diğer kremlere göre bi tık fazla ama yeter ki geçirsin🤲🏻

Zaten son bir aydır gebelik tansiyonum vardı ilaç da içiyordum ama ameliyathanede iyice panik oldum ben çıkardım biraz da sanırım tansiyonu🙈
Yaa insan ister istemez panik oluyor ben ilk sezeryanda acil alınmıştım karnım tok diye genel anestezi olmuyordu bana sürekli sakinleştirici yaptılar. Neyseki Çok şükür sende bebeğin de sağlıklısınız 🌺🧡

Valla bebeğe yine büyük dediler. Normal doğum zor imiş. Net karar vermediler ama sezaryen doğum kararına yakinlar. Perşembe günü olabilir doğum gibi ama ne zaman olacak belli değil
Ben normal doğum deneyecekler sanıyordum canım . Bebiş kaç kilo çoktı kaçıncı hafta güm tam olarak .
Rabbim sizin için en sağlıklı hangisi ise onu nasip etsin inşallah 🤲🏻🧡🌸 Rabbim yardımcın olsun bizi habersiz bırakma arkadaşım

canım gözünüz aydın sağlıcakla kucağna aldın ne güzel 💞 bnde zayıf olcak diye takıyodum bşraz ama herkesin doğımda kilolar farklı çıkıyor gibi sağlıklı olsunlarda dışarda aldırız kiloyuda🥹 süt olayını çok merak ediyorum bnde çıkınca ne zamn emziriyonuz nasıl oluyor🌸

Ewt canım eczaneden aldık bunun içinde de vazelin propolis falan varmış bitkisel içerikli fiyatı diğer kremlere göre bi tık fazla ama yeter ki geçirsin🤲🏻
Ah canım o acıyı o kadar iyi biliyorum ki maddi kısım insanın aklına bile gelmiyor. Şimdilik benim çok acım yok ama başlarsa normal doğum falan hak getire . Ben daha önce böbrek taşı düşürdüm çok acı çektim böbrek taşından bile zordu bu hemoroid.
Allah yardımcımız olsun canım 🙏🏻😘

Daha hamile değilken çekmiştim hemoroid ağrısını gerçekten başka hiçbir ağrıya benzemiyor çok kötü. Çok geçmiş olsun size de, sıcak suya oturmak iyi geliyor evet bi de bende krem kullanmıştım ama 2 3 hafta süründürmüştü. Baharatlı şeyler yemek yasaktı ve tabiki kabız olmak. Bir de anestol tarzı uyuşturucu kremler var bi doktorunuza danışın isterseniz gebelikte kullanılır mı? Acil şifalar diliyorum 🌸

Bu arada sarı kantaron yağı da iyi geliyor onu da bi sorun isterseniz 😇
çok teşekkür ederim fena bişey gerçekten😰 suyu az içiyordum günde 2 buçuğa çıkardım kabızda değildim ama tekrarlayan ishalde yapıyormuş bunu. demir çok wc çıkarıyor diye onuda bıraktım bi haftadır içmiyorum kuru kayısı falan destekliyorum bugun yeni bi kreme başladım tüm tuşlara bastım 2 haftayı geçti benimde bakalım doğuma basursuz gitmek istiyorum ya son haftaları böyle geçirmek hiç çekilmiyor🙏🏻

Gözün aydın olsun canım sağlıkla büyüt inşallah bebeğini 😘🤲🏻🧡çabucak iyileş ayaklan inşallah

Merhaba güzel anneler :KK36:

Ben 2025 temmuz grubundayım.
İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum.
Zeynep Kamil’e gebelik takibi yaptıran arkadaşlar varsa, Dr tavsiyesi almak istiyorum.

Hastanenin sistemi nasıl, gidince randevu aldığımız Dr a muayene olabiliyor muyuz yoksa asistanlar mı bakıyor? Bu konularda tecrübelerinizi paylaşırsanız bizim için büyük yardım olur. :KK51:

Bebeklerinizi sağlıkla kolaylıkla kucağınıza almanızı diliyorum 🤗

Bugün çantamızı bir kez daha hazırladık 🤣 zarlayıp zorlayıp 1 kabin bagajına sığdırdım. Ama yedekleri ayrı çanta yaptım mommy bag el çantasına. Bi posta daha çamaşır yıkamıştım onları ütüledim, poşetledim, kaldırdım. Çünkü bizim oda takımımız hala gelemedi 🤣 bu hafta sonuna kadar gelir inşallah.

Silikon uç; meme ucu yoksa yda bebek memeyi tutmuyorsa alınabilir ben meme ucun yara olduğu zaman almıştım ama kullanmadım sonradan bırakması zor oluylr bebek bayağı alışıyor silikon uçtan emmeye

Göğüs kalkanı; bunu da yine meme ucu yaram için almıştım sütyenle teması kesiyor ayrıca fazla sütü de topluyor ama süt ziyan oluyor bilmiyorum ordan vrmek benim içime sinmiyordu ayrıca hava aldığı için bozulma ihtimali de var

tabiki tüm bu dertlerime derman olan şey gümüş kapak oldu, meme ucu yarası varsa en etkili şey gümüş kapak

Anne sütü arttıcı; ben bestlak damla ve Solgar ın bira mayası tabletini almıştım cidden işe yaramıştı ama bu sefer almayacağım bunun yerine bol su ( dsö emzirirken günde 4.9 lt su içilmesini öneriyor) kefir, ayran, komposto, tahin, bulgur pilavı ve protein ağırlıklı besleneceğim bakalım
Teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş 🙏 ben de beslenmeye dikkat ederim, garanti olsun diye bestlak da alıp koyayım olmazsa.

X