- 11 Mayıs 2024
- 359
- 636
- 18
- 29
Elimde değil ben de çok korkuyorum hatta sezeryan daha kolay geliyorBenim tek korktuğum yırtık olması değil malesefyoksa göbek kesilieceğine orası kesilsinn orası daha çabuk iyileşir .

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Elimde değil ben de çok korkuyorum hatta sezeryan daha kolay geliyorBenim tek korktuğum yırtık olması değil malesefyoksa göbek kesilieceğine orası kesilsinn orası daha çabuk iyileşir .
Yok oyüzden demedimArkadaşım iki normal yaptı kısa arayla hatta sonuncu 4 kg doğdu ona rağmen her şey aynı doğum yapmamış gibiyim toparlanıyor merak etme dedi![]()
Ya işte dediğim gibi güzel geçen normal doğum tabiki hepsinden iyi,zor geçen bir normal doğumda sezaryenden bile daha kötü diye düşünüyorumElimde değil ben de çok korkuyorum hatta sezeryan daha kolay
Aynı düşüncedeyimYa işte dediğim gibi güzel geçen normal doğum tabiki hepsinden iyi,zor geçen bir normal doğumda sezaryenden bile daha kötü diye düşünüyorum![]()
Ben normale hazır gibiyim ama dr sezaryen diyor baş aşağı olmasına rağmenYok oyüzden demedimaslında kötü geçen hikayeden etkilenmemek lazım ama bazı sebeblerden dolayı zor geçen bir normal doğum olur diye korkuyorum yoksaa kesi olmasını hatta yırtık olmasını çok önemsemiyorum.
Bazen seçin sunmaması iyii karar vermek çok zorr. Bana baş aşağı normal doğuma uygun ama seç dediAynı düşüncedeyimdoktorum tercih sunmadı bana şimdilik normal gözüküyor dedi bekliyorum bakalım
![]()
O da doğru seçmek daha zorBazen seçin sunmaması iyii karar vermek çok zorr. Bana baş aşağı normal doğuma uygun ama seç dedi![]()
Sebeb olarak ne gösteriyorBen normale hazır gibiyim ama dr sezaryen diyor baş aşağı olmasına rağmen
Aslında dikişsiz riske atıp yırtılma ihtimalini göze almaktansa epizyotomiyle daha güvenilir olmaz mı zaten çabuk kaynıyormuş benim de ilk doğumum olacak da duyduklarım çevremde böyle hep
Ayy 41+6 cok ama yaaaBende devlete gidiyorum 41+6 ya kadar bekliyorlar sonrasında ne yaptıklarını sormak hiç aklıma gelmedibenim eşimin ablası da ebe devlet hastanesinde sürekli 41+6 ya kadar zamanı var diyor bende bir ara sorayım ondan sonra suni sancı mi veriyorlar sezeryana mı alıyorlar
Benim bu hafta ilk nstem de bebis hareketsizdi doktor tekrar nst cekelim yine hareket etmezse dogumu baslatiriz dedi ama ikincisinde gayet hareketliydi. Dediginiz gibi kendi gelmezse once suni sanci veriyorlar
Aynı düşüncelerdeyimmEpizyotomiyi yoğun hastaneler çoğu gebeye rutin olarak uyguluyormuş zamandan tasarruf edip doğumu daha erken bitirmek için. Bir Dr epizyotomi için her iki gebeden birine atıyoruz diyordu bir hastanede. Yırtık olmayacaksa bile atarlarsa boşuna atılmış olur bu sefer de. Tabii yırtılma olmasıdansa kesi atılması elbette daha iyidir o ayrı ama işte doğum bu nasıl gelişeceğini kestiremiyoriz. Vajinal doğum hikayem olmadığı için bir de vajinal doğum yapacakları etkilememek için fobilerimden fazla bahsetmek istemedimyani 7 kat kesilmeyi yeğledim öyle bir fobim var diyelim sonuçta sezaryende daha çok dikiş oluyor ama işte... Neyse öyle de böyle de bu çocuklar içimizde kalmayacak ya herkesin pozitif bir doğum anısı olur inşallah
![]()
Insallah kendi sancimiz gelir o sekilde dogum yaparizBenden de son iki haftadir iki sefer nst istiyorlar ilki hareketsiz diye ama hic dogumu baslatiriz diyen olmadi. Inanilmaz stres yaptim artik dogurmak istiyorum beklemek istemiyorum.
Evet bilsem ki dikişsiz kısa sürede çok kolay bir doğumum olacak hiç aklıma gelmezdi sezaryen. Ama işte o bilinmezlik insanı korkutuyor.
Dikiş diyince insan ürperiyor biliyorum bende çok korkarım dikişten yada iğneden bileAslında dikişsiz riske atıp yırtılma ihtimalini göze almaktansa epizyotomiyle daha güvenilir olmaz mı zaten çabuk kaynıyormuş benim de ilk doğumum olacak da duyduklarım çevremde böyle hep
Hepimiz bu süreçten geçtik seni çok iyi anlıyoruz ama erkekler anlamıyor ben de ağrılardan çok çektim kemik çatı bel ağrıları yetmezmiş gibi ayağım bacağım birden kasılır kıpırdayamaz olurdum , azıcık üstümmü açık kaldı feci kramplar girerdi kıvranırdım gece yarısı ağlardım ama eşim arkasını dönüp uyurdu yok yok anlayamaZlar gerçekten o acıları çekmedenKızlar ya ben birkaç gündür aşırı derecede gerginim. Ağrılarım oluyor sonra farkında olmadan iyice tahammülsüzleşiyorum. İki gündür eşimle tartışıyoruz her şeye bağırıyorsun diyoren son dayanamayıp keşke çektiğim ağrıları sen çekseydin o zaman anlardın beni dedim
yoruldum gerçekten artık nasıl davrandığımın farkında değilim iki gündür ağlıyorum gerginlikten
Bende öle düşünüyorum en son düşünülecek şey kesi hatta yırtık.asıl iş sancıyı yönetip doğurabilmekDikiş diyince insan ürperiyor biliyorum bende çok korkarım dikişten yada iğneden bilecanım aşırı tatlıdır, ama korkulacak bir durum değil uyuşturuyorlar zaten bebek heyecanından farketmiyor sun bile karşında temizleyip veriyorlar, evet epizyo ise Doku karşı karşıya geldiği için ve düzenli olduğu için yanma vs de olmuyor güzel iyileşiyo üç beş gin biraz sabretmek gerek sadece kendiliğinden ipler düşüp izi kalmayacak hale geliyor hep söylerim doğumun en kolay kısmı benim için dikiş asıl iş sancıyı çekip bebeği doğurabilmekte anı yönetebilmek kendine hakim olup ebeyi dinleyebilmek kısaca bu çok daha önemli