- 1 Nisan 2014
- 3.550
- 5.225
- 358
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kondom da mı aynı etkiyi yapıyor vücudunuz da yada implantMalesef bana spiral yaramıyor kontrol yöntemlerinin bı çogunu kullandım alerjik bı bünyem var olmadı hapida unutuyorum açıkçası 3 . Bebeği hiç istemedim ama oldu oyuzden bu sefer bağlayıp kafam rahat olsun istiyorum
Sütüm olur mu yetermi ? Gibi soruları hemen kafamızdan çıkarmamız gerekiyorHerkese iyi aksamlar
Beni simdilerde bi telas aldi ya sütüm az olursa yetmezse gibi..
Dogumdan önce var mi böyle süt cok olsun diye yapabilecegimiz bi hazirlik vs
Bilgisi olan var mi bu konuda ?
Benim hiçbir bilgim yok ama sitede serklaj olan anneler ile iletişime geçebilirsiniz doğuma kadar yatıp doğumdan sonra ayaklanabildiler diye hatırlıyorum yaptıranlar sizin gibiArkadaşlar merhabalar herkese,
Biraz uzun olacak ama okuyan ve yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler. 20 haftalık hamileyim ivf gebelik. Gebeliğimin başından beri sürekli kanamalarım oluyor hatta 2 kere çok şiddetli kanamadan hastanede yatmak zorunda kaldim. En son 18 haftalıkken parçalı ve bardaktan boşalır gibi şiddetli kanama ile yatirildim ve sürekli kanamadan dolayı başvurduğum için perinatologa yönlendirdiler kontrolde rahim agzim 32 mm ölçtü ve yumuşama var gebeliği taşımaz birden açılır erken doğum olur acil dikiş atmamız lazım dedi kanamalar ile ilgili hiç yorum yapmadı sadece plesentada olmaması iyi dedi. Yatış yaptı kanamam bitince de serklaj oldum. Dün kontrolüm vardı normalde ben yavaştan ayaklan demesini beklerken şok oldum. Doğuma kadar yatacaksin dedi wc duş harici ayaga kalkamiyorum sadece yemek yerken oturabiliyorum evin içinde ufak çaplı yürüyüş dahi yasakladi. Hem serklajim olduğu içinmiş hem de plesentam ön duvardan aşağı segmente kadar uzaniyormus previa değil ama rahim ağzına çok yakın hem de serklajin var dedi. Yatmaktan artık sırt ağrısından vs deliricem. Plesenta previalar dahi bu kadar sıkı yatak istirahati yapmıyorken bana yatacaksin deyince korkuyorum iyice panik oldum psikolojim hiç iyi değil her an bir şey olacakmis gibi tetikteyim. Bu süreci nasıl atlatabilirim bilmiyorum bana bir akıl verin nolur![]()
Böbrek şişmesini eltimde yaşadı çok acı çektiğini söylemiş ama doğumdan sonra bir sıkıntısı kalmamış herkeste bu akdar ciddi sorunlar getirmiyordur belki iyi düşünmeye çalışalımMerhabalar 20+4 haftalık gebeyim . Son doktor kontrolümde sağ bobregımın 15 cm olması gerekirken 22 cm şiştiğini söyledi doktorum, ürolojıye yonlendırırdı takıbını yapalım diye. Gebelikte beklenen bir durum ama seninki fazla büyümüş dedi. Çok endişelendimböyle olup büyümesi duran var mı. Sadece sola yat bol su iç dedi .
Dikkat edelim böbrek çürümesine kaybına kadar giden vakalar var dedi . Korktuk çok
Evet sancılar yada kaslmalar ara ara erken başlayabilir bunu birçok kişi yaşıyor normal olabilir ama doktoruna söyle mutlaka her gitmeneİnşallah hepimiz saglikla vaktinde kucağımıza alırız evlatlarımızı. Şimdiden onlar için evhamlanıyoruz böylesine. Arkadaşlar ben de sizlere danışmak istiyorum. Benim 2 haftadır kasilmalarim başladı. Günde 4-5 defa oluyor. Karnım sertleşip 15-20 saniye sonra rahatlıyor. O sırada çok hafif bir sızı oluyor kasiklarimda. Doktorum kimisinin erken başlar. Illa erken doğum olacak anlamına gelmez magnezyum kullanabilirsin dedi. Ben yine de aynı dönemden geçtiğimiz sizlere de sormak istiyorum. Siz de yaşıyor musunuz şimdiden bu yalancı sancıları?
Özel hastane ise zaten sezaryene yönlendiriyorlar genelde uğraşmak istemezler. Benim sezaryendi ilki bu da bundan dolayı sezaryen olacak. Vajinal doğum istedim ilk ama korkularım vardı ve gittiğim hiçbir Dr gideremedi. En son 37 haftalıkken çatı muayenesi ve vajinal doğumu konuşmak için gittiğim özel hastanedeki doktorum beni ikna etti ve mantıklı da geldi. Kolay oldu, sütüm hemen geldi pişman olmaktan çok korkuyordum ama olumsuz hiçbir şey yaşamadım. Herkesin doğumu bir değil ama zor geçen de çok gördüm çevremde. Eğer gerçekten sadece vajinal doğum istiyorsanız özelde bunu teşvik eden doktor bulmalısınız ya da sadece devlet hastanesine gitmelisiniz.Merhabalar aranızda doktoru vajinal ve sezeryan doğum hakkında bilgi veren var mı benim ki biraz bilgilendirdi ilerleyen zamanlarda detaylı konuşuruz dedi ama sanki sezaryene daha sıcak bakıyor gibi geldi bana
Ağrı değilde bebek hareketleri uyutmuyotİyi akşamlar hanımlar başlarda yazıyordum ama son zamanlarda hiç gruba girmemiştim
Bende şuan 27. Haftamdayım
Ağrılarla başetmeye çalışıyorum gece özellikle hatsafhada oluyor
Sizde durumlar nasıl
Nasıl gidiyor ?
MerhabaKızlar merhabalar, yaklaşık 2-3 gündür göbek deliğimin olduğu kısımda ağrı hissediyorum . 20 hafta 5 günlük oldum. Aranızda benzer bir ağrı yaşayan var mı acaba? Kontrolüme biraz var diye sizlere de sormak istedim.![]()
Vajinal doğumda kesiğiniz dikişiniz vs oldu mu acaba. Varsa nasıl iyileşti hızlı iyileşti mi?Epizyotomi denen olay beni ürkütüyor ama tek bi düzgün kesi ve dikiş olması da iyi ne bileyim. Nedense aklıma bu takıldı. Tabii hiç yırtık vs olmadan yeterli açıklık olur ve rahatça da çıkabilir bebek bu iyi ihtimale sarılıyorumMerhaba,
Nasıl sağlıklı olacaksa öyle olsun öncelikle, vajinanın sezaryeni çok da önemli değil aslında, önemli olan anne ve bebeğin sağlığı.
Benim bir vajinal bir sezaryen doğumum var, merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim.
Yatarken sirtiniza mutlaka yastik koyun cok iyi geliyorAynı ağrılar bendede var özellikle bel bacak arası arka ön heryer sanırım
Benim doktorlarımda bilgi vermedi erken diye ilk bebeğim erkenden doğdu keşke beklemeyip 30 gibi bilgilendirseler di
Siz ne istediğinizi sağlık durumunuzun buna elberişli olup olmadığını sorun hazırlamış olursunuz hem kendinizi hemde doktorun gereksiz sezaryen yapmasını yada zorla normal doğum yaptırmasından kaçınmış olabilirsiniz
MerhabaVajinal doğumda kesiğiniz dikişiniz vs oldu mu acaba. Varsa nasıl iyileşti hızlı iyileşti mi?Epizyotomi denen olay beni ürkütüyor ama tek bi düzgün kesi ve dikiş olması da iyi ne bileyim. Nedense aklıma bu takıldı. Tabii hiç yırtık vs olmadan yeterli açıklık olur ve rahatça da çıkabilir bebek bu iyi ihtimale sarılıyorumkesi atacağı zaman narkoz oluyo mu acaba (sanmıyorum ama) ya da ne bileyim açıklık ne kadar oluyor kaç saatte tam açılıyor ve bebek geliyor
binlerce soru üretebilirim ama en çok aklıma takılanı o kafanın yani bebeğin en büyük yerinin çıkış anı
Evet ne tam sırt üstü ne sağa sola yatabiliyorum çapraz kalıyorum böylede ağrılar daha çok oluyorYatarken sirtiniza mutlaka yastik koyun cok iyi geliyor
Yastiga ragmen neden agri oluyor ki acaba ben sirtima yastik koymaya baslayinca bayagi rahatlatmisti beniEvet ne tam sırt üstü ne sağa sola yatabiliyorum çapraz kalıyorum böylede ağrılar daha çok oluyor
Sırtımda bir yastık bacak aramda bir yastık kafamda bir yastık yatak yastık dolu genede diken gibi tabi
Anladım , herhangi bir stent takma vs yapmışlar mı acaba. Benim hiç ağrım yok sadece ultrasonda büyüdüğü görüldüSütüm olur mu yetermi ? Gibi soruları hemen kafamızdan çıkarmamız gerekiyor
İkiz annelerinin bile sütü bebeklere yetebiliyor
Evlat edinen annelerin sütü gelebiliyor
Evet güzel beslen bol vitaminli
Sıcak duş masaj çok önemli
Ama en önemlisi senin sütün çok bol ve bebeğin çook güzel büyüyecek
Başta çok sıkıntı çektim süt konusunda
İnşallah kimse çekmesin![]()
Benim hiçbir bilgim yok ama sitede serklaj olan anneler ile iletişime geçebilirsiniz doğuma kadar yatıp doğumdan sonra ayaklanabildiler diye hatırlıyorum yaptıranlar sizin gibi
Böbrek şişmesini eltimde yaşadı çok acı çektiğini söylemiş ama doğumdan sonra bir sıkıntısı kalmamış herkeste bu akdar ciddi sorunlar getirmiyordur belki iyi düşünmeye çalışalım
Evet sancılar yada kaslmalar ara ara erken başlayabilir bunu birçok kişi yaşıyor normal olabilir ama doktoruna söyle mutlaka her gitmene
20+6yım bende doktorum adenomiyozisim olduğu için normalde açılman kolay olursa normal yaparız ama ısrar etmeyiz dedi kanama riskine karşı bende ben ve bebegım için hangisi en sağlıklı ve tehlıkesiz ise onu yapalım dedimMerhabalar aranızda doktoru vajinal ve sezeryan doğum hakkında bilgi veren var mı benim ki biraz bilgilendirdi ilerleyen zamanlarda detaylı konuşuruz dedi ama sanki sezaryene daha sıcak bakıyor gibi geldi bana
Bilgiler için çok teşekkür ederim içim rahatladıMerhababende normal doğum yaptım bir defa daha arkadaş benden daha tecrübeli iki defa yapmış ikinci doğumu nasıl geçmiş açıkcası bende merak ettm
Ama hamileyken en çok merak ettiğim şey kafa çıkma anı dediğin gibi nasıl oluyor acıyor mu hatta bebek çıkarken çok büyük acı duyacağım diye ıkınmamıştım dakikalarca ebeler şikayet etmişti beni anneme eşime
Hiçkimse bana o anın acısız olduğunu söylemediği için ben bebeğimi riske attım tam yarım saat içimde tuttum
Hiçbirşey olmuyormuş en kolay kısmı oymuş çıkınca herkese sitem ettim neden kimse söylemedi diye vajinismusta vardı bende bide
Epizyotomide uyuşturuyorlar ondada acı yok sanrası acıyor birkaç hafta dikkat edip temiz bakmak lazım iltihap olmaması için ben kantaron yağı kullandım izi bile kalmadı nerdeyse bide kendileri kesip diktiği için dikiş düzenli ve sonrasında wc de yanma hissetmedim doku tam karşı karşıya dikildiği için
Merhaba,Vajinal doğumda kesiğiniz dikişiniz vs oldu mu acaba. Varsa nasıl iyileşti hızlı iyileşti mi?Epizyotomi denen olay beni ürkütüyor ama tek bi düzgün kesi ve dikiş olması da iyi ne bileyim. Nedense aklıma bu takıldı. Tabii hiç yırtık vs olmadan yeterli açıklık olur ve rahatça da çıkabilir bebek bu iyi ihtimale sarılıyorumkesi atacağı zaman narkoz oluyo mu acaba (sanmıyorum ama) ya da ne bileyim açıklık ne kadar oluyor kaç saatte tam açılıyor ve bebek geliyor
binlerce soru üretebilirim ama en çok aklıma takılanı o kafanın yani bebeğin en büyük yerinin çıkış anı
İğne ile lokal uyuşturuluyor ama hissedilmiyor ya dokunma vs en fazla hissedilen oda sonrasında dikerken vsBilgiler için çok teşekkür ederim içim rahatladıancak epizyotomide acil bi durum hani bebek çıkmıyor o an acil müdehale ile kesik atılıyor diye biliyorum yani uyuşma durumu olduğu söylenmedi bana o nedenle o yırtık acısı aklıma geliyor korkuyorum, gerçi belki de içimizde acı o kadar fazla oluyor ki onu hissetmeyedebiliriz belki. Zaten acı çekmeyi göze alıyorum tabiiki günlük güneşlik bi mesele değil doğum. Her neyse büyük oranda içimi rahatlattınız. Sonrasındaki iyileşme süreciniz güzel geçtiği için çok sevindim inşallah hepimiz için kolaylıkla sağlıkla doğum gerçekleşir
![]()
Sonra neden sezaryen oldu hangi problemden dolayı sizce hangisi daha kolaydıMerhaba,
En kolay anı emin olun bebeğin çıkış anı, o an hiçbir acı vs olmadı bende, ve dinlediğim başka kişiler de öyle diyor. Benim önce suyum geldiği için gece yatışım yapıldı ama, sancım yoktu. Ağrı serumu namı diğer suni sancı verdiler, sabah 11 e kadar çok bir şey duymadım. 11 gibi kendini iyice hissettirdikten sonra 14 e doğru doğum oldu. İlk başı uzun sürdü. Kesi oldu evet ama hiç acı falan hissetmedim, o an zaten bebeğin çıkmasından başka bir şey düşünemiyorsunuz, dikişlerim iyileşti kendi kendine, dediğim gibi bebek bakımı vs derken başka bir şey gelmiyor aklınıza. Ama orayı bence uyuşturuyordur doktor veya ebe, siz göremiyorsunuz orayı.
Bir de aklımda kalan, doğumhaneye geçmeden önce doktor çömeltmişti beni, ebe birkaç kez çömeltip kaldırdı, sonra da doğuma gittik. Açıklık vs hiç hatırlamıyorum ama birkaç kez doktor aşağıdan kontrol etmişti tabii.
Yok hiçbişey yapılmadı sadece hastanede yattı bir hafta kadar ağrısı çok fazla diye arkasımada doğurdu zatenAnladım , herhangi bir stent takma vs yapmışlar mı acaba. Benim hiç ağrım yok sadece ultrasonda büyüdüğü görüldü
Evet ama üç boyutlu ultrason dada görüyorsun yüzünü ben her gittiğimde görüyorum renkli net şekildeKızlar detaylı ultrason yaptıran var mı aranızda ? Şu meşhur bebeğin yüzünü üç boyutlu gösterdikleri ultrason mu bu![]()