Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    129
evet ama dogurmadim ebe de gelmedi cunku sancilarin 3 saat boyunca 3er dakikada bir bir dakikalik olmasi gerek oyle gelicem dedi ve sabaha kadar dogum sancisi cektim nisan da geldi ama sonra kesildi simdi yine 8-9 dakikada bir geliyor evdeyim🥲

dun gece 12:30 gibi 20 dk da bir basladi sonra yavasca 11 7 5 3 gibi oldu sonra tekrar 5 7 10 gibi degisti. Parol aldim agrim oldugu icin 2 tane ebe onerisiyle🥲 ama dogurmadim hala ben de inanamiyorum😞 vucut kendini hazirliyomus oyle diyo ebe

basladi ama gelen giden yok🥹

yarin o elle siyirma islemini yaptirmalarini soyledim ebe kontrolumde eger yarin oglene dek gelmezse, yoksa 41.haftalik oldugumda induction yontemi konusucaz suni sanci ya da oksitosinle🥹 valla turkiyede olsam kesin bu dunki sancilarla suan dogmustu bebis😞
Ya ben de istiyorum onları ama Bebek iri diye yapmıyor benim doktorum

Kızlar kasılmalar uygulamasını indirdiyseniz ordan takip edin bu arada eğer uyuyunca geçiyorsa gerçek sancı değildir. Gerçek sancı uykudan uyandırıyor nerden biliyorum diye sormayın 🫠🫠🫠
İndirdim oradan takip ettim yalancı sancı diye uyarı verince rahatladım 🤭 ben de hem ebeden hem bir kaç kişiden uyuyabiliyorsan gerçek sancı değildir diye duydum, hastaneye gitme eşiğim uyuyamamak olacak sanırım 😂

Kilosunu burada soylemiyolar olcup, ebe elle tahmin yapip 3300 gibi demisti ama 40”-50” gram asagisi yukarisi cikabiliyor. Bu arada burada bebek 4 kilo ustu de olsa 4,5 a kadar yolu var heralde sezaryan degil normal dogum ilerliyor hersey eger bekledikce zor olur diye sorduysaniz🥲

Bu arada suan baya bi sancim var 3 dkda bir olana dek ebe gelmicegini soyledi o yuzden kivranarak bekliyorum🥲
Nasılsın diye soracaktım diğer yazdıklarını da okudum. Bunlar ins çok kolaylaştırır.
Benim bugun doktor kontrolum var. Yatis yapalim suni verelim derse kabul edicem
Merhaba

39+3 haftalık hamileyim. Kiz bebek erken gelir dedikleri icin 36.haftamdan beri bebek ha geldi ha gelecek modundayiz. Suan sanki 42 haftaligimda dogurmadim gibi bi izlenim var tum cevremde. Vajinal dogum istiyorum, doktorum maks 40+2 ye kadar beklerim diyordu. Ama cuma gunu olan kontrolumde 41e kadar bekleyelim sen dogurursun dedi. Esimin kuzeni de 42 haftalik hamileyken vajinal dogum icin inat ettiginden bebek anne karninda kaka yapmis. 4 gun anne de bebekte hastanede kaldilar. Esim de etkilendi. Bu cuma gunku kontrolde tam 40+0 oluyorum. eger doktor bir acilma, sancı bisey gormezse esim doktora sezaryenle alalim diycem diyor. O da stres oldu cok bu surecte.

Doktorum cati muayenesinde catinda egim var , normal doguma engel degil ama epizyotomi olur dedi.

Zaten bir dikis durumum olacak, acaba esimi karsima alıp hayir doktor soyledigi tarihe kadar bekliycem diyip riske girmeli miyim

Vajinal dogum da biliyorsunuz bazen surec olmasi gereken gibi bile ilerlese son dk sezaryene donulebiliyor. Ki 41 haftaya kalirsam bebegin kilosu da artacak

Yani anlayacaginiz kafam cok karisik, siz olsaniz 40 haftaya kadar gelmeyen bebeginizi bekler miydiniz, ya da 40 hafta soylenildigi kadar gec mi? 41 e kadar beklemek cok mu riskli olur? Sizler benim haftamda olsaniz bu cuma gunku kontrolde 2 tarafi da riske atmamak icin sezaryen planina yonelir miydiniz? Yada suni sanci deneyelim derse doktor hicbir hareket yokken denemeye deger mi? Kizim insallah ben bu planlari yapiyorken kontrole kalmadan kendi gelmeye karar verir annisler hep bir elden amin desek belki gelir ya nolur🤣
38+5 de hemen hemen benzer durum var bende. Vajinal ilerliyoruz kanala da girmiş bebek. Boynunda kordon dolanması var. Doktorla karar aldık bi miat belirleyeceğiz. O vakte kadar gelmez ise sezeryan diyeceğiz. Kordon yüzünden mi ilerlemiyor emin değil dr ve eğer öyle ise riske atmaya zaten gerek yok dedik.
Merhaba kizlar ben doktordan ciktim nst guzel cikti. Doktorum eger bi sorun yoksa 41 haftaya kadar bekliyoruz sonrasinda suni sanci veriyoruz dedi. Persembe gunu tekrar gidicem ama hic sanmiyorum o zamanda bi gelisme olacagini. Birde benim son reglime gore 39+5 ultrasonda 37+5 cikti, doktor son haftalarda cok buyumesini beklemiyoruz bu bi sorun degil anne karninda ne kadar durursa o kadar iyi ve kucuk oldugu icin kolay dogurursun dedi. 3300 gr 51 cm bebegim.
Bizim de kontrolde kilo almamış çıktı. Son haftalar bir de ölçüm de zorlaşıyor sanirim. 3300 - 52 cm.
40+1 e kadar mı yoksa 41+0 a kadar mı bekleyecekler? İnsallah çok bekletmez sorunsuz su gibi geçen doğumlar olur.

Nasılsın diye soracaktım diğer yazdıklarını da okudum. Bunlar ins çok kolaylaştırır.

38+5 de hemen hemen benzer durum var bende. Vajinal ilerliyoruz kanala da girmiş bebek. Boynunda kordon dolanması var. Doktorla karar aldık bi miat belirleyeceğiz. O vakte kadar gelmez ise sezeryan diyeceğiz. Kordon yüzünden mi ilerlemiyor emin değil dr ve eğer öyle ise riske atmaya zaten gerek yok dedik.

Bizim de kontrolde kilo almamış çıktı. Son haftalar bir de ölçüm de zorlaşıyor sanirim. 3300 - 52 cm.
40+1 e kadar mı yoksa 41+0 a kadar mı bekleyecekler? İnsallah çok bekletmez sorunsuz su gibi geçen doğumlar olur.
cok sagolun💖 insallah hepimizin kolay olur

Kızlar özellikle deneyimli olanlar 4cm açılmam varmış 🎉 sizce ne kadar zamana doğar daha pek sancım yok, yatışı kabul mu edeyim eve mi gideyim doktor yatıralım dedi ama ne zamana doğar bilmiyorlar

Kızlar özellikle deneyimli olanlar 4cm açılmam varmış 🎉 sizce ne kadar zamana doğar daha pek sancım yok, yatışı kabul mu edeyim eve mi gideyim doktor yatıralım dedi ama ne zamana doğar bilmiyorlar
Tecrübem yok ama etrafta genel duyduğum evde çekmek sancıyı daha iyi diyorlardı sıcak dış felan öneriyorlardı elin beline masaj yapsın sıcak suda

Sancın çoksa bence hastanede kal epiduralde takarlar ama dayanabiliyosan evde beklemek daha iyi olabilir

Sürec kendi sancinizla baslayip suni ile mi devam etti yoksa hicbir sey yokken suni verilip mi basladi? Tum olayin gidisatini degistiren bi detay oldugu icin cok merak ettim
Kendi mevcut sancılarım vardı tabii ki ama açılma olmuyordu ve ben hastaneye evde suyumun gelmesiyle gitmiştim. Odada beklerken yürüyüş, masaj, plates topu üzerinde hareketler de yapıyordum açılma olmuyordu. Buna istinaden suni sancı ile açılmam olup doğumhaneye gittim.

Arkadaşlar merhaba. Muhtemel doğum tarihimiz 14 Nisan fakat halen bir sancı yaşamadım. Bebeğimin rahatı yerinde pek gelesi yok. Son 1 haftaya girmişken ne yapmamı önerirsiniz?

41+0 a kadar bekleyecek. Amiin insallah bugun stresten artik duygu bosalmasi yasadim 10 dk araliksiz agladim. Allahim hepimizin yardimcisi olsun

Acilman varsa suni sanciyla daha cabuk ilerler bence

evet düzene girer diye düşünüyorum bu çok yorucu

Neredesin hala kv ile misin ?
Benimki tam fiyasko dün misafirlerle poğaça börek tatlı yaptım bugün de kısır. Akşam da pilav ve yemek yaptım çorba vardı o da sağolsun salata yaptı bir de Allah için bulaşıkları topluyor ama çamaşır ve banyoya karışmıyor

Bugün kısır yaparken elimi kestim abim denk geldi sinirlendi. Hastaneden geldik çorba bile yoktu. Bir de hastaneden geldik çayını bile eşimden istedi. Dün de yemek yapmamış görümceme doğumgününe gitme derdine düştü yemek mi taptın bereye dedim gidemedi yemeği fen yaptım ama gidemedi diye yüzü düştü. Aratanlara da bir anlatıyor o gelmese ölmüştük 🤣🤣
Sen sezaryenli değil misin ya nasıl ayaklandın hemen kaç gün oldu doğum yapalı?
Hiçkimse anne gibi olmuyor bir iş yapsalar üç beş iş köşede kalıyor sonra yaptıklarıyla övünüyorlar
15 gün annemlerde kaldım sonra kayınvalşdeye geçtik bir haftadır mevlütü sünneti de burda yaptık ama benimki katlanılacak gibi biri değil maalesef tahamülüm hiç yok ilk doğumdan bıktırmıştı zaten beni eşime şikayet edip lohusa taklidi yapıyordu bu sefer pek yapamadı ama pisliğinde boğulacak nerdeyse yemeği eliyle yiyor ve elini yıkama ev temizleme wc temizleme yok, çocukları yatıramıyorum bağırarak konuşuyor fısıldaması bile hoparlöre verilmiş gibi sabah 7 de odaya girip bağırmaya başlıyor gece horluyor tabi ben iki bebeğe bakıyorum kapı çalma adeti yok pat pat giriyor kaç kere üstümüzü değiştirirken yakalandık uyardık ama oldu bitti böyle benim eve gelince de böyleydi susmuyor bir yandanda sürekli misafir çağırıyor şuan benim misafire sabrım kalmamış iki çocuğumda durmuyor yemek yemeye vaktim yok ay anlat anlat bitmez hayatımda böyle bir insan tanımadım iki lafından biri bana bakacaksın benle oturacaksın 🤬

Arkadaşlar merhaba. Muhtemel doğum tarihimiz 14 Nisan fakat halen bir sancı yaşamadım. Bebeğimin rahatı yerinde pek gelesi yok. Son 1 haftaya girmişken ne yapmamı önerirsiniz?
Normal doğummu bekliyorsun
Çömel kalk hareketini ben uygun buluyorum çömelerek beklemek ve tabi yürüyüş

ayy harikasın nerdeyse yarıladın doğumu😍
Şuan nerdesin
Eğer suyunda hareketlerinde sıkıntı yoksa evde sancı çekebilirsin daha rahat edersin stres olmazsın diye düşünüyorum
Kolay geçeceğine inanıyorum eğer sancıların başlarsa çok uzunda sürmez umarım 🙏🏻

Back
X