Merhaba
39+3 haftalık hamileyim. Kiz bebek erken gelir dedikleri icin 36.haftamdan beri bebek ha geldi ha gelecek modundayiz. Suan sanki 42 haftaligimda dogurmadim gibi bi izlenim var tum cevremde. Vajinal dogum istiyorum, doktorum maks 40+2 ye kadar beklerim diyordu. Ama cuma gunu olan kontrolumde 41e kadar bekleyelim sen dogurursun dedi. Esimin kuzeni de 42 haftalik hamileyken vajinal dogum icin inat ettiginden bebek anne karninda kaka yapmis. 4 gun anne de bebekte hastanede kaldilar. Esim de etkilendi. Bu cuma gunku kontrolde tam 40+0 oluyorum. eger doktor bir acilma, sancı bisey gormezse esim doktora sezaryenle alalim diycem diyor. O da stres oldu cok bu surecte.
Doktorum cati muayenesinde catinda egim var , normal doguma engel degil ama epizyotomi olur dedi.
Zaten bir dikis durumum olacak, acaba esimi karsima alıp hayir doktor soyledigi tarihe kadar bekliycem diyip riske girmeli miyim
Vajinal dogum da biliyorsunuz bazen surec olmasi gereken gibi bile ilerlese son dk sezaryene donulebiliyor. Ki 41 haftaya kalirsam bebegin kilosu da artacak
Yani anlayacaginiz kafam cok karisik, siz olsaniz 40 haftaya kadar gelmeyen bebeginizi bekler miydiniz, ya da 40 hafta soylenildigi kadar gec mi? 41 e kadar beklemek cok mu riskli olur? Sizler benim haftamda olsaniz bu cuma gunku kontrolde 2 tarafi da riske atmamak icin sezaryen planina yonelir miydiniz? Yada suni sanci deneyelim derse doktor hicbir hareket yokken denemeye deger mi? Kizim insallah ben bu planlari yapiyorken kontrole kalmadan kendi gelmeye karar verir annisler hep bir elden amin desek belki gelir ya nolur