• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    167
Umarım ya🙏 kilosu bari 2500 filan olsaydı ciğerleri gelişseydi umarım devam etmez
Bulur bulur İnş canım 38 mm uzun ama dediği gibi kısalma çabuk oluyor endol neden vermedi acaba sancı tekrarlanmasın diye progestan magnezyum da hemen hemen aynı işlevi görüyor ama

Aynen canım işe de devam. Evde de yoğunluk vs derken ara ara kendimi kötü hissetmem kaçınılmaz 🤷🏻‍♀️

Minik kuş mutlaka bekleyecektir annesi🙏🏻. Ama dra şaşırdım neden sancı baskilayici ilaç vermedi ki ? Risk düşük demek ki bilemedim. Arkadaşım 25 30 sancida bile hemen başladı. Açıkçası ben de aldım Adalat. Kızlarda da kullanmıştım. Eğer kasılmalarım siklasirsa hemen alırım riske atmam. Sen bir dra sorsan ?
Rahim ağzı riskli değil şuan canım sanırım o yüzden. Eğer sancı devam ederse gidicem tekrar nst yapıp rahim ağzına bakacak eğer kısalma olursa ona göre tedavi uygulayacak anladığım kadarıyla. Bir de sürekli yok şuan mesela çok iyiyim ama akşam bazen ard arda yokluyor. Nst de sürekli bir sancı çıkmıyor arada düzensiz çıkıyor

Yeni geldim hastaneden. Sancım sık olmamakla birlikte var maalesef. Bir ara 60 çıktı nst de. Progestan ve x2 magnezyum verdi. Rahim ağzımı 38 mm ölçtü tabi öncesine göre biraz kısalmış. Şuan normal ama sancılarla kısalabilir takip etmemiz lazım dedi. Eğer akşam yine olursa sabah tekrar gidicem rahim ağzında kısalma olursa yatış ve ciğer geliştirici yapılacak. Sancı devam etmezse yatışa gerek yok dedi. Böyle canım. Dün akşam makat gelişti gece dönmüş şuan yine baş geliş :) durmuyor ya 1 ay daha sabretse. 2100 gram 45 cm olmuş 🙏
çok geçmiş olsun zamanında sağlıkla doğar inşallah

Bulur bulur İnş canım 38 mm uzun ama dediği gibi kısalma çabuk oluyor endol neden vermedi acaba sancı tekrarlanmasın diye progestan magnezyum da hemen hemen aynı işlevi görüyor ama
Takip edeceği için olabilir belki bilemedim, rahim ağzı da iyi dedi bakalım eğer yine yoklarsa hemen gidicem zaten, muhtemelen o zaman bir şey yapar. Dün gittiğim doktor neredeyse beni doğurtacaktı , rahim ağzına filan bakmadan hemen yatış ciğer geliştiricileri yapılsın dedi ki 20 lerdeydi sancı, keşke devlete gitseydim dedim sıra filan beklerdim ama en azından gereksiz bir stres yaşamazdım 😂

Kızlar 29. Haftamdayım haftaya çarşamba kontrolüm var ama benim bebeğin hareketlerinde yavaşlama var yani şöyle önceden hareket ettiğinde dışarıdan bile hissederdim 3-4 gündür yavaş kalp atışı gibi hareketleri var hissedilmiyor bile.. yaşayan var mı
Dün akşam bu sebeple acile gittim . Makat geliş pozisyonundaydı, ters dönmüş birde hiç bir kıpırtı dahi hissetmedim saatlerce. Ama çok şükür sorun yok pozisyon kaynaklıymış. Endişen varsa doktoruna gidip bir kalp atışını duy bence inanılmaz rahatlatıyor insanı 😍

Teşekkür ederim inşallah hepimizinki 🙏. Normalde benim temizlik yapınca ya da yürüyünce ayakta durunca oluyordu onları önemsemiyordum. Bu sancılar da aynı aslında şiddetinde çok büyük bir fark yok ama sıklaştı karnım sertleşiyor ve regl ağrısı gibi çok kısa süreli ağrı girip çıkıyor. Normalde günde 3-4 kez olurken akşam 1 saat içerisinde 3-4 kez tekrarladı ve beni endişendiren nokta bütün gün yatıp hiçbir şey yapmadığımda da yaşamam oldu. Bir iki gün ev işi yapmadan sadece yatarak geçirdim o zaman da olması kafama takıldı. Ama asıl doktora gitme sebebim hareketlerini az hissediyordum o yüzden gittim, onun sancı ile ilgisi de yokmuş gerçi ters dönmüş kordon yanına gelmiş biraz sıkışmış :)
Teşekkür ederim cevabınız içinn🙏🏻 bende aslında benzer şeyler yaşıyorum cumartesi gideceğim doktora hepimiz güzel haberler alalım🙏🏻

Doktora sordun mu canım
Doktora sormadım cumartesi randevum soracağım.Ama nisan anneleri grubuna sormuştum galiba orda benden daha ileri haftada anneler var,mayıs annelerinde ilk doğurcaklardanım galibaa☺️ ordakiler demişti normal kuvvetli tekmeler olmuyor artıkk diye çok yaşayanlar vardı ,ama tabi benle aynı hafta olup hala çok hareketli olanlarda vardı.bebeğin pozisyonuylada alakalı.ben hareket hissediyorum hıçkırık hissediyorum oyüzden çok evham yapmadım sadece 1 haftadır fln daha hafif hareketleri tekme şeklinde değil.

Yeni geldim hastaneden. Sancım sık olmamakla birlikte var maalesef. Bir ara 60 çıktı nst de. Progestan ve x2 magnezyum verdi. Rahim ağzımı 38 mm ölçtü tabi öncesine göre biraz kısalmış. Şuan normal ama sancılarla kısalabilir takip etmemiz lazım dedi. Eğer akşam yine olursa sabah tekrar gidicem rahim ağzında kısalma olursa yatış ve ciğer geliştirici yapılacak. Sancı devam etmezse yatışa gerek yok dedi. Böyle canım. Dün akşam makat gelişti gece dönmüş şuan yine baş geliş :) durmuyor ya 1 ay daha sabretse. 2100 gram 45 cm olmuş 🙏
Minik kuş biraz daha sabırlı olsun sağlıkla kolaylıkla zamaninda gelsin inşallah. 🙏🏻🥹
Senin artık bol bol dinlenmen gerek, umarım sancılar da geçer.

Bence sen bir alışverişe çık bütün ihtiyaçları topla gel elinde çıkarırken de bu ne diye sormazlar kargo geldikçe görüyordur kaynana 😅
Yok is yerine söylüyorum ve bir şey alınca göstermiyorum da aldıklarımı sonra eve taşıması zor oluyordu ama simdi eşime veriyorum o götürüyor arabayla eve 😂 kafam daha rahat. Artık kalanları da ufak ufak alırım izne çıkınca.

Umarım ya🙏 kilosu bari 2500 filan olsaydı ciğerleri gelişseydi umarım devam etmez
Balım, stres olman çok normal, hepimiz endişe ediyoruz burada birimizin başına bir şey geldiğinde ki yaşayan için daha da stresli ve zor. Ben inanıyorum annesini üzmeyecek ve en güzel şekilde gelecek. Sen de hep güzel düşünmeye devam et. Bir haftada 200 300 gr alabiliyorlar artık. Sen beslenmene ve dinlenmene özen göster. Ben 1,5 kg doğmuşum 🫠 doğduktan sonra 1,3 olmuşum ama sonrası tosuncuk 🐱
Her şey hep güzel olsun, sağlığınız yerinde olsun en önemlisi o 💖

Balım, stres olman çok normal, hepimiz endişe ediyoruz burada birimizin başına bir şey geldiğinde ki yaşayan için daha da stresli ve zor. Ben inanıyorum annesini üzmeyecek ve en güzel şekilde gelecek. Sen de hep güzel düşünmeye devam et. Bir haftada 200 300 gr alabiliyorlar artık. Sen beslenmene ve dinlenmene özen göster. Ben 1,5 kg doğmuşum 🫠 doğduktan sonra 1,3 olmuşum ama sonrası tosuncuk 🐱
Her şey hep güzel olsun, sağlığınız yerinde olsun en önemlisi o 💖
Öyle canım 3 hafta daha sabrederse zaten sorun yok 🙏💕 çok şükür kendisi iyi dönüp duruyor içerde umarım hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza 🧿

Çok geçmiş olsun zamanında kucağında almak nasip olsun inşallah . Bu sancı kasılma gaz sancısı gibi mi oluyor hissi bende de var biseyler gaz sancısı dedim durdum ama gazım da yok

Takip edeceği için olabilir belki bilemedim, rahim ağzı da iyi dedi bakalım eğer yine yoklarsa hemen gidicem zaten, muhtemelen o zaman bir şey yapar. Dün gittiğim doktor neredeyse beni doğurtacaktı , rahim ağzına filan bakmadan hemen yatış ciğer geliştiricileri yapılsın dedi ki 20 lerdeydi sancı, keşke devlete gitseydim dedim sıra filan beklerdim ama en azından gereksiz bir stres yaşamazdım 😂
Bazı hastaneler öyle hemen insanı strese sokuyor benim misal bugün 26 ya kadar yükseldi ama bişey hissetmedim çünkü çocuk cihaza vuruyordu ondan öyle çıktı zaten artık sık gidilir takibe

Kızlar bugün çok kötü bişey yaşadım, sabah 5 gibi lavaboya diye kalktım birkaç dakika sonra kanamam başladı bu duruma alışınca şimdi biter herhalde dedim sonra artık ayaklarım uyuştu tuvalette birsürü parça geldi ondan sonra bana Bi sıkıntı gelmeye başladı soğuk soğuk terledim hemen annemi bağırarak kaldırdım ve olanlar oldu, gözüm karardı annem gilin sesini duyamadım ölecem sandım ambulansı aradılar onlar gelene kadar annem bana tuz yalattı sonra gözlerim açıldı ambulans geldiğinde daha iyiydim onlar da hiç iyi davranmadı, bebeğin hareketlerini hissetmedim o an oyüzden hastaneye gidip dinlemek istedim çünkü kanamam vardı beni ambulansla götürdüler eşim gil arkamdan geldiler, Bebeğin herşeyi iyiydi nst de sancım Bi ara 30 oldu ama önemli değildi herhalde, sonra eve geldik. Ama gerçekten bianda hayatım karardı gidiyorum sandım çok kötüydü. Bian önce 37.haftayı doldurmak istiyorum, 9 ay 10 yıl gibi geldi artık bana 🥺

Doktora sormadım cumartesi randevum soracağım.Ama nisan anneleri grubuna sormuştum galiba orda benden daha ileri haftada anneler var,mayıs annelerinde ilk doğurcaklardanım galibaa☺️ ordakiler demişti normal kuvvetli tekmeler olmuyor artıkk diye çok yaşayanlar vardı ,ama tabi benle aynı hafta olup hala çok hareketli olanlarda vardı.bebeğin pozisyonuylada alakalı.ben hareket hissediyorum hıçkırık hissediyorum oyüzden çok evham yapmadım sadece 1 haftadır fln daha hafif hareketleri tekme şeklinde değil.
Akşam bende hareketli bir tekme hissettim 😂 Arkadaşım ben doğuma yakın karnımda ayağını tuttum o kadar kuvvetliydi demişti bir kere acaba dedim bende mi sıkıntı normalde 16da başladım hissetmeye hareketli de olunca birden insan acaba diyor 😂

Back
X