Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    98
Kızlar ben dün kan ve idrar tahlili verdim. Sonuçlarım çıkmış, e nabızdan baktım. Bana diyetisyen yolları görünüyor galiba 🥺
Normal dışı sonuçlarda kolesterol, trigliserid yüksek diyor, albümin, magnezyum, açık kan şekeri düşük diyor.
Hasta da değilim ama sanırım kanda enfeksiyon da var. Tam emin de olamıyorum şimdi referans aralıklarına bakarak konuşuyorum ama moralim bozuldu. Bacaklarımda ödem olması albüminden falan mı acaba? Detaylı günü bir gelseydi keşke.. :KK43:

çok farklı bir duygu gerçekten rabbim isteyen herkese nasip etsin ilk başta istememiştim hiç çok korkmuştum ama çok pişmanım hareketlerini de net hissetmeye başladım artık mayıs ayını iple çekiyorumm
İnsan korkuyor, çekiniyor çok normal şeyler bunları hissetmiş olman. Ben hala ara ara korkuyorum ona güzel bakabilir miyim diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Her şey çok güzel olacak, senin en güzel en özel parçan olacak. Birlikte uzun, güzel, sağlıklı yılarınız olsun 🙂

Canım ben de çok sık idrara çıkıyorum ama su çok tüketiyorum. Onun dışında ara ara akıntım oluyor, koku ya da kaşıntı yoktu. Dün sağlık ocağında idrar tahlili ve kan tahlili verdim. Enfeksiyon çıkmamış görünüyor e nabızdan baktığımda, doktorla görüşemedim henüz. Ben aşı olacağım için gitmiştim gitmişken bunlara da baktılar. Belirtilerimiz benzer gibi, benim sonuç ne olur bilmiyorum tabi. Umarım iyi olur hepimiz için sorunsuz geçsin her şey 🙂
Canım benim de akıntı, koku, kaşıntı vs yok. Günde 3 lt su ve cok sıvı tüketiyorum ve +gebeliğe bağlıyordum cok tuvalete cıkmayı ama büyük ihtimalle sistit cünkü ilaçlara basladıktan sonra azaldı gibi🥲 bakalım kendi doktoruma da yazdım ne dicek🙏🏻 ins sorunsuz bi gebelik geçiririz

Ücretsiz izin hakkı da oluyor evet ama doğum sonrası o sanırım.
Bir arkadaşım 32. haftasına gelmeden izne ayrılmıştı, iş yeri hiç itiraz etmedi. Doğum yaptıktan 1 ay sonra izni bitmişti.
Çalışamaz raporu da almamıştı. Sonra da ücretsiz izne ayrıldı. Bize de böyle bir imkan sunarlar mı acaba, ben 32 ye kadar gidebileceğime olan inancımı yitirdim :KK43:
Acaba doktorum daha erken izne çıkabilmem için rapor verir mi ya da iş yerim böyle bir imkan sunar mı çok merak ediyorum. Günde 5 - 6 saatim yolda geçiyor, zorlanmaya başladım. Ayaklarım ellerim şişmeye başladı.
Sizin iş yerinde böyle bir imkan verirler mi acaba?
Bence doktorunuza anlatin ve rapor isteyin.
Benim devlette doktor olarak calisan arkadasim riskli hamilelik geciriyordu. O uzun sureli rapor almisti, hatta devlet memuru diye vermek istememisti bazi doktorlar. Kiz cerrah ve 5-6 saat suren ayakta durarak ameliyatlara giriyordu, hem kendisi hem de hasta icin tehlikeli bir durumdu yani. Sonra ozel hastanedeki doktorundan almisti raporu. Dogumdan cok uzun sure once ise gitmedi yani.

Canım benim de akıntı, koku, kaşıntı vs yok. Günde 3 lt su ve cok sıvı tüketiyorum ve +gebeliğe bağlıyordum cok tuvalete cıkmayı ama büyük ihtimalle sistit cünkü ilaçlara basladıktan sonra azaldı gibi🥲 bakalım kendi doktoruma da yazdım ne dicek🙏🏻 ins sorunsuz bi gebelik geçiririz
Çok şükür, sevindim. Umarım o da hemencik geçer. İnsan en ufak şeyde evham yapıyor ister istemez.
İnşallah hiçbirimiz enfeksiyon ya da herhangi bir zorluk yaşamayız. 🙂

Bence doktorunuza anlatin ve rapor isteyin.
Benim devlette doktor olarak calisan arkadasim riskli hamilelik geciriyordu. O uzun sureli rapor almisti, hatta devlet memuru diye vermek istememisti bazi doktorlar. Kiz cerrah ve 5-6 saat suren ayakta durarak ameliyatlara giriyordu, hem kendisi hem de hasta icin tehlikeli bir durumdu yani. Sonra ozel hastanedeki doktorundan almisti raporu. Dogumdan cok uzun sure once ise gitmedi yani.
Öyle bir şey yapabilirsem çok iyi olur, bir sonraki randevumda görüşeyim kendisiyle ben de. Çok teşekkür ederim..

Kızlar ben dün kan ve idrar tahlili verdim. Sonuçlarım çıkmış, e nabızdan baktım. Bana diyetisyen yolları görünüyor galiba 🥺
Normal dışı sonuçlarda kolesterol, trigliserid yüksek diyor, albümin, magnezyum, açık kan şekeri düşük diyor.
Hasta da değilim ama sanırım kanda enfeksiyon da var. Tam emin de olamıyorum şimdi referans aralıklarına bakarak konuşuyorum ama moralim bozuldu. Bacaklarımda ödem olması albüminden falan mı acaba? Detaylı günü bir gelseydi keşke.. :KK43:
Canım hamilelik sebebiyle kan değerlerimizin normal insanlar gibi çıkmayacağını dinlemiştim bir yerde, yani normal aralık normal insanlar için ve bazı değerler hamilelik sebebiyle yüksek olur doğal demişti doktor. İçini ferah tut, stres yapma sakın, her şey yolundadır inşallah 🙏 ödem bende de oluyor mümkün oldukça uzun süre oturmamak lazım bide bol su içmek, bir şekilde geçecek zaman yolun yarısındayız 🙏🥹

Trigliserid yuksekligini chatgpt'ye sordum asagidaki gibi yanitladi. Belki hepimizin yuksek, benim ilk hamile kaldigimda bakilmisti o zaman normaldi, sonradan bakilmadi.

Normal Trigliserid Seviyeleri

• Hamilelik sırasında trigliserid seviyeleri, özellikle ikinci ve üçüncü trimesterde doğal olarak yükselir.
  • Genellikle bu artış fizyolojik olarak kabul edilir. Ancak:
    • 400 mg/dL’den yüksek seviyeler dikkat gerektirir.
    • 1.000 mg/dL veya daha yüksek seviyeler ise pankreatit gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
  • Nasıl Yönetilir?

1. Beslenme Düzenlemeleri:
      • Doymuş Yağlardan Kaçınma: Yağlı kırmızı et, tereyağı gibi kaynakları azaltın.
      • Omega-3 Yağ Asitleri: Somon, ceviz, keten tohumu gibi besinlerden faydalanın (doktor önerisiyle balık yağı takviyesi de düşünülebilir).
      • Şeker ve Rafine Karbonhidratların Azaltılması: Beyaz ekmek, tatlılar ve şekerli içecekler sınırlanmalıdır.
      • Lif Tüketimi: Sebze, meyve ve tam tahıllar tüketmek faydalıdır.
    2. Egzersiz:
      • Hafif-orta yoğunluklu egzersizler (yürüyüş, yoga gibi) trigliserid seviyelerini düşürmede etkili olabilir.
    3. İlaç Tedavisi:
      • Şiddetli hipertrigliseridemi durumlarında, doktorunuz ilaç tedavisi önerebilir. Hamilelik sırasında ilaç kullanımı dikkatli bir şekilde planlanmalıdır.
      • Fibratlar ve nikotinik asit genellikle hamilelikte kullanılmaz, ancak doktor gözetiminde özel durumlarda statin veya diğer ilaçlar önerilebilir.
    4. Yakın Takip:
      • Kan lipid seviyeleri düzenli olarak izlenmelidir.
      • Endokrinolog ve diyetisyen desteği alınabilir.

• Ne Zaman Doktora Başvurmalısınız?

• Mide ağrısı, mide bulantısı, kusma gibi pankreatit belirtileri.
    • Ailede lipid metabolizma bozuklukları öyküsü.
    • Trigliserid seviyelerinin çok yüksek çıkması.
  • Hamilelikte trigliserid seviyelerinin yükselmesi her zaman bir problem olmayabilir, ancak düzenli doktor kontrolleri ve yaşam tarzı düzenlemeleri ile hem anne hem de bebek sağlığı korunabilir.

Canım e nabızdan bakınca ben de bazı referans dışı değerlere takılmıştım korkmuştum. Kan ve idrar tahlili sonuçlarımda enfeksiyon geçirdiğim belliydi ama dahiliye doktoru antibiyotik gerecek bir durum yok, sadece bol su iç dedi. Umarım senin de böyle sonuçlanacak 🙏 diğer değerler için de ekstra takviye verirler, halledilir. Sen sıkma canını, geçmiş olsun 🙏🧿

Canım hamilelik sebebiyle kan değerlerimizin normal insanlar gibi çıkmayacağını dinlemiştim bir yerde, yani normal aralık normal insanlar için ve bazı değerler hamilelik sebebiyle yüksek olur doğal demişti doktor. İçini ferah tut, stres yapma sakın, her şey yolundadır inşallah 🙏 ödem bende de oluyor mümkün oldukça uzun süre oturmamak lazım bide bol su içmek, bir şekilde geçecek zaman yolun yarısındayız 🙏🥹
İnşallah ya doktoruma gittiğimde ne diyecek bakalım 🙏
Uzun süre oturma durumum işten dolayı var maalesef ama suyu bol bol içiyorum. Umarım güzel ilerler her şey hepimiz için. Sürecimiz hep kolay olsun 🙂

Ücretsiz izin hakkı da oluyor evet ama doğum sonrası o sanırım.
Bir arkadaşım 32. haftasına gelmeden izne ayrılmıştı, iş yeri hiç itiraz etmedi. Doğum yaptıktan 1 ay sonra izni bitmişti.
Çalışamaz raporu da almamıştı. Sonra da ücretsiz izne ayrıldı. Bize de böyle bir imkan sunarlar mı acaba, ben 32 ye kadar gidebileceğime olan inancımı yitirdim :KK43:
Acaba doktorum daha erken izne çıkabilmem için rapor verir mi ya da iş yerim böyle bir imkan sunar mı çok merak ediyorum. Günde 5 - 6 saatim yolda geçiyor, zorlanmaya başladım. Ayaklarım ellerim şişmeye başladı.
Sizin iş yerinde böyle bir imkan verirler mi acaba?
Hiç bilmiyorum canım ama deneyeceğim bizimkiler bazen çok iyi anlayışlı olabiliyorken bazen tam anlamıyla pislik işveren olabiliyorlar tahmin edemiyorum yani , birde benim şansıma patronumun eşi de hamile maşallah kadının hiç bir sıkıntısı yok doğuracak ay sonunda hala gayet rahat geziyor falan kiloda almadı desem yeridir bulantı falanda hiç yaşamamış mis gibi hamilelik ..
Bence 5 aylık olduğunda konuş canım zorlandığını yol mesafesinin seni çok yorduğunu belirt hiç bir şey senden bebeğinden önemli değil belki evde çalışma imkanı sunarlar yada haftada 2 gün ofis 3 gün ev gibi olur bir arkadaşıma böyle bir kolaylık getirmişti mesela çalıştığı yer bu da mantıklı bence , inşallah istediğin gibi ilerler 🙏

Trigliserid yuksekligini chatgpt'ye sordum asagidaki gibi yanitladi. Belki hepimizin yuksek, benim ilk hamile kaldigimda bakilmisti o zaman normaldi, sonradan bakilmadi.

Normal Trigliserid Seviyeleri

• Hamilelik sırasında trigliserid seviyeleri, özellikle ikinci ve üçüncü trimesterde doğal olarak yükselir.
  • Genellikle bu artış fizyolojik olarak kabul edilir. Ancak:
    • 400 mg/dL’den yüksek seviyeler dikkat gerektirir.
    • 1.000 mg/dL veya daha yüksek seviyeler ise pankreatit gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
  • Nasıl Yönetilir?

1. Beslenme Düzenlemeleri:
      • Doymuş Yağlardan Kaçınma: Yağlı kırmızı et, tereyağı gibi kaynakları azaltın.
      • Omega-3 Yağ Asitleri: Somon, ceviz, keten tohumu gibi besinlerden faydalanın (doktor önerisiyle balık yağı takviyesi de düşünülebilir).
      • Şeker ve Rafine Karbonhidratların Azaltılması: Beyaz ekmek, tatlılar ve şekerli içecekler sınırlanmalıdır.
      • Lif Tüketimi: Sebze, meyve ve tam tahıllar tüketmek faydalıdır.
    2. Egzersiz:
      • Hafif-orta yoğunluklu egzersizler (yürüyüş, yoga gibi) trigliserid seviyelerini düşürmede etkili olabilir.
    3. İlaç Tedavisi:
      • Şiddetli hipertrigliseridemi durumlarında, doktorunuz ilaç tedavisi önerebilir. Hamilelik sırasında ilaç kullanımı dikkatli bir şekilde planlanmalıdır.
      • Fibratlar ve nikotinik asit genellikle hamilelikte kullanılmaz, ancak doktor gözetiminde özel durumlarda statin veya diğer ilaçlar önerilebilir.
    4. Yakın Takip:
      • Kan lipid seviyeleri düzenli olarak izlenmelidir.
      • Endokrinolog ve diyetisyen desteği alınabilir.

• Ne Zaman Doktora Başvurmalısınız?

• Mide ağrısı, mide bulantısı, kusma gibi pankreatit belirtileri.
    • Ailede lipid metabolizma bozuklukları öyküsü.
    • Trigliserid seviyelerinin çok yüksek çıkması.
  • Hamilelikte trigliserid seviyelerinin yükselmesi her zaman bir problem olmayabilir, ancak düzenli doktor kontrolleri ve yaşam tarzı düzenlemeleri ile hem anne hem de bebek sağlığı korunabilir.
Çok teşekkür ederim canım. 🙏
Umarım hepimizin ki normaldir ve hiç sorun yaşamayız.

Canım e nabızdan bakınca ben de bazı referans dışı değerlere takılmıştım korkmuştum. Kan ve idrar tahlili sonuçlarımda enfeksiyon geçirdiğim belliydi ama dahiliye doktoru antibiyotik gerecek bir durum yok, sadece bol su iç dedi. Umarım senin de böyle sonuçlanacak 🙏 diğer değerler için de ekstra takviye verirler, halledilir. Sen sıkma canını, geçmiş olsun 🙏🧿
Çok teşekkür ederim canım,🙏 inşallah. Bol su içip biraz daha hareket edeyim, güzel beslenmeye çalışayım. Randevuma iki haftadan fazla var daha belki o zaman doktorum daha doğru yorum yapabilir.

Magnezyum kullananlar aç karna mı tok karna mı kullanıyorsunuz? Eczacı gece yatmadan almamı söyledi ama aç veya tok demedi bende sormayı unuttum. Ben gece bile tok yatıyorum 🫢 siz nasıl kullanıyorsunuz?

X