• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Kesinlikle katılıyorum. Bebişin kilodan dolayi bilsem sezeryan olurdum diye çok dedim uala diyorum ama sezeryan olsaydim da kesin ona da ağlanirdim eminim jsbdjsjdjd ikisi de çok zor 🫠 Allah hepimize kolaylık versin güç versin 🙏🙏🙏

Kız ne hakkı ne helal etmesi saçmalama lütfen 🌸 içimizi döküp sorunlarımızı çözmek için de geliyoruz buraya öyle düşünme. Sen en iyisi bir daha çağırma bırak uzak kalsın. Yemek de yapma kendin atistir aç kalma birak o kendi ne yiyecekse yapsin kendine, eşin de niye yemek yok derse söylersin laf arası bilsin yani.... Kv yüzüne deseydin keşke jsndjdjdkd geldin ama bi yemek yap bari acıktım falan diye belki utanır biraz....

Üf saçma sapan ya dnbxjsbdbsbs benim aetil bu kv lere diyecek sözüm kalmadi valla tukendi hepsi 😆😆 İnsallah en kisa sürede kurtulursun canim 🙏🙏🙏

Eldiven takıp jel sürüyorlar yani kaygan halde kontrol ediliyor kuru kuru değil. Sen baslamadan önce tedirginligini belirt daha anlayışlı olurlar, kendini de kasma rahat bırakınca daha kolay geçer ☺️ zaten nadir yani öyle korktuğun gibi bir durum olmaz 🙏
Akşama dicem oğluna yemek yap ben zaten sürekli yiyorum, bana bisi yapmasın artık istemiyorum çocuğumu bir rahat bıraksa off off bisi deyip kırmak da istemiyorum aslında gerçekten kötü biri değildi de ama tanıyamamışım 2 yılda yani biraz fazla düşüncesizmis onu anladım, canim annemmmm diye gidip anneme sarılasim var, kaç gündür benim için ne fedakarlıklar yapmış şimdi anlıyorum

Bebeği öpün diye çağırdığınızı zannetmiş sanırım😂 ben daha şimdiden eşime söylüyorum gelenler ancak bacağından öpebilir öyle şap şup yok diye kızmakta çok haklısınız 9 ay sağa bile dönmeden sırt üstü yüz üstü olmadan yatıyoruz hep sola iyi olsunlar iyi beslensinler kan akışı olsun diye … Hiç kafaya takmayın bir daha çağırmazsınız olur biter bugünlük sıkın dişinizi 🤐
Ayy evettt ne emeklerle doğurdum ben onu siz sapur supur öpün diye mi?? Bende eve kimseyi kabul etmedim misafir olarak da kv böyle yapacağını bilemedim kiii

Benimki 37+5de doğdu. Tansiyonum inip çıkıyordu. Bebek sağlıklıyken riske atıp beklemeyi sakıncalı buldu doktorum. Yani az daha dursa kilosu artardı sadece. Şuan normal kilosunda. Tabi bu durum benim ve bebeğim özelinde. En iyisi kendi doktorunu dinlemek, onlar hem anneyi hem bebeği ele alarak karar veriyor.
Acaba diyorum erken mi aliniyor diye endiseleniyorum canim o yuzden bilemedim

Kızlarr doğum parası ve çocuk parası için başvuru yaptınız mı? Ne yapmamız gerekiyor?
Sgk yaklaşık 50k doğum parası veriyormuş sanırım bunu öğretmenler de alabiliyor mu bilginiz var mı? Nasıl alıyoruz acaba
Bizim zaten doğum izninde maaşımız yatıyor. O para özel sektör çalışanları için geçerli

Oiiiiyyyy onu. Keltoş kafasini saçlarını kaşlarini yesinler ☺️☺️☺️ maşallah kuzuya 🧿🧿 burdan siyaha dönmez zaten bacim zengin sarısı olmus bu kiz 🥰🥰
Zaten zengin sarısı denilen ablasının saç rengi. Ekliyorum fotoğrafını. Kardeşinin de artık dönmez sanırım siyaha 😅

Eklentiler

• 1000059601.webp
    1000059601.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 74
Ayy ne gıcık bir durum, ne bileyim bende sonra demesin eşim niye sürekli senin annen geliyor diye onu çağıralım eşit olsun dedim de yok bacimmm eşit felan değil eşim de laf edecek olursa ağzına tıkarım lafları valla bugün bana bitmeyecek hiç zırt pırt cocugu öpmeye çalışıyor dedim ki yüzü böyle değildi bu çocuğun kızarık kızarık olmuş öpmekten heralde dedim yok ben öpmüyorum ki hiç diyor bir de bayilicammmmmm
Akşama dicem oğluna yemek yap ben zaten sürekli yiyorum, bana bisi yapmasın artık istemiyorum çocuğumu bir rahat bıraksa off off bisi deyip kırmak da istemiyorum aslında gerçekten kötü biri değildi de ama tanıyamamışım 2 yılda yani biraz fazla düşüncesizmis onu anladım, canim annemmmm diye gidip anneme sarılasim var, kaç gündür benim için ne fedakarlıklar yapmış şimdi anlıyorum
Benim kv annemden yaşlı annem daha genç o yüzden annemin elinden daha çok iş geliyor. Bi de gelince benden de cekinmedigi için şıp şıp yapıyor her şeyi geldi bir gün kaldı dip köşe yapmış ben uyurken... Kv burda iki gece kaldı ama refakatcim de oydu aşırı uykusuz kaldik o da ben de o yüzden ondan beklemedim bir şey, mutfağı toparlayıp yemek yaptı o kadar. Gerisine de düzeni degistirmemek için ellemedigini fark ediyorum sorarak yapıyor çünkü. O yüzden alınmadım ona, annem hep geldiğinde girişiyor zaten zorla 🫠 ben de üzüldüm geldi çalıştı öyle gitti diye hakları yine ödenmez gerçekten 🌸 senin kv kötü değildir ama belli ki düşüncesizmiş. Öğrenmiş oldun ona göre hareket edersin artık canım ❤️
Yine hamile olsan yine normal doğum der miydin? Normal doğumda o kadar zor anlatıyolar ki ama sonunda yine olsa yine normal yapardım diyolar ben de bunu pek anlayamıyorum
Bence nedeni şu olabilir, ikisinde de doğumdan sonra bi iyilesme süreci var evet ama vajinalde genel olarak dikişler geçtikten sonra geçip gidiyor herhalde, sezeryanda hep orda içerde o kesilen yer soğuk havalarda vs sızlıyormuş herkeste oluyo mu bilmiyorum. Komşumun öyleymiş mesela soğuk alınca vs ufak da olsa hep sızlıyor demişti. Bilemiyorum tamamen iki türlü acı veya zorluk var ikisinin de eksi artısı var, kendin hangisini çekmek istiyorsan ona yönelmek lazim herhalde 😅 ben yine olsa vajinal yapardım demiyorum ama sezeryan da korkutuyor dnbdjdndjd bebeğimin kilosu 3200 falan olursa vajinala yine okey olabilirim sanırım 😂. Gerçi ikinciyi düşünür müyüm her şeyi unutup bilmiyorum 🫠🫠🫠
Zaten zengin sarısı denilen ablasının saç rengi. Ekliyorum fotoğrafını. Kardeşinin de artık dönmez sanırım siyaha 😅
Aynen bak değişmez belli 😂😂 maşallah ikisine de böyle pasparlak gelecekleri olsun inşallah 🥰

Peki bu çatı muayenesi doğru bilgi verir mi kızlar açılma vs doğum anında oluyor ya önceden yapılan muayene öngörü oluyor mu gerçekten?
Ya benim deblet takipti orda böyle bi bilgi alamiyorsun genel olarak ama catim uygun olsa da bebisimin kafası uygun değilmiş tam doğum anında fark edildi mesela 🫠 mudahale edildi o yüzden. Hatta saniyorum ki o yüzden bebisimin kafasında şişlik var kan toplamış ama risk yok kendi kendine inecek dediler ultrasonla bakıp. Evet çatı uygun olabilir ama bazen bebişten yana uymayabiliyor biraz da nasip işte 🙏

Biz eşimin ailesi ile görüşmüyoruz ama hakkını yiyemem kv bebek konusunda çok hassastı. Toplamda 4 -5 kez gelmişti bebeğimizi görmeye. İlk kızımdan bahsediyorum bu arada. Eve girer girmez elini yıkar, maske takardı kucağına alacağı zaman. Pandemi devam ediyordu. Eşimin kızımızı öpmesine bile müdahale ederdi, kendisi öpmez sadece kucağında tutar, onda da nefesi çocuğa geçmesin diye sırtını kendine yaslardı. Sigara kullanan birisi ama sigara evimde balkona çıkıp sigarasını dahi içmezdi. Gelgelelim bir bardak su, bir tas çorba vermedi bana. Suratını lafını çektim bolca. Ama kendi annem çok ilgilenir. Daha düne kadar bizdeydi. Yemek yaptı, büyük kızımla ilgilendi ama ev işleri bendeydi daha 2 günlük sezaryen halimle ev süpürdüm. Annem hijyen konusunda kv kadar duyarlı değil ne yazık ki. Dışardan geliyor mesela elini yıkamıyor. Bebeği şap şup öpüyor. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla misali büyük kızımı uyarıyorum annemin yanında. Kızım dışardan geldin elini yıkamalısın, evde hem bebekte var falan diyorum ama annem oralı değil 🙈 Bebek uyuyor sessiz oyna diyorum kızıma, annem bağıra bağıra konuşuyor 🙈 Sonra kendi sesini duymayarak benim kızımı uyarıyor. Zaten bebek annemin sesine sıçrıyor, kızımın sesine değil.. Yani annemin yaptığını kv yapsa gıcık olurdum. Anneme de gıcık oldum ama neticede annem 😅 Neyse evde kendi halimizde olmak daha güzel. Bi yemek yapan olsun gerisini hallediyorum bir şekilde çok şükür.

Benim kv annemden yaşlı annem daha genç o yüzden annemin elinden daha çok iş geliyor. Bi de gelince benden de cekinmedigi için şıp şıp yapıyor her şeyi geldi bir gün kaldı dip köşe yapmış ben uyurken... Kv burda iki gece kaldı ama refakatcim de oydu aşırı uykusuz kaldik o da ben de o yüzden ondan beklemedim bir şey, mutfağı toparlayıp yemek yaptı o kadar. Gerisine de düzeni degistirmemek için ellemedigini fark ediyorum sorarak yapıyor çünkü. O yüzden alınmadım ona, annem hep geldiğinde girişiyor zaten zorla 🫠 ben de üzüldüm geldi çalıştı öyle gitti diye hakları yine ödenmez gerçekten 🌸 senin kv kötü değildir ama belli ki düşüncesizmiş. Öğrenmiş oldun ona göre hareket edersin artık canım ❤️

Bence nedeni şu olabilir, ikisinde de doğumdan sonra bi iyilesme süreci var evet ama vajinalde genel olarak dikişler geçtikten sonra geçip gidiyor herhalde, sezeryanda hep orda içerde o kesilen yer soğuk havalarda vs sızlıyormuş herkeste oluyo mu bilmiyorum. Komşumun öyleymiş mesela soğuk alınca vs ufak da olsa hep sızlıyor demişti. Bilemiyorum tamamen iki türlü acı veya zorluk var ikisinin de eksi artısı var, kendin hangisini çekmek istiyorsan ona yönelmek lazim herhalde 😅 ben yine olsa vajinal yapardım demiyorum ama sezeryan da korkutuyor dnbdjdndjd bebeğimin kilosu 3200 falan olursa vajinala yine okey olabilirim sanırım 😂. Gerçi ikinciyi düşünür müyüm her şeyi unutup bilmiyorum 🫠🫠🫠

Aynen bak değişmez belli 😂😂 maşallah ikisine de böyle pasparlak gelecekleri olsun inşallah 🥰
Amin canım hepimizin evladının geleceği parlak olsun 🙏

Herkesin derdi başka bacım 😅 Benim kv de de ilk geldiğinde öyleydi. Ama ben daha dogurmadım tabi ağırlaşmadan evime bir dolu kalabalık misafir çağırdı ağırladı benden de revani yapmamı istedi bilmiyorum ben dedim biliyorum tabi de shshshssh neyse kek yaptım ayrı ayrı iki misafire iki kez. İlk geldiği zaman çok tartışıyoduk. Şimdi ağırlaştım artık bir haftam kaldı yemek temizliği el aldı şükür. Şuan bana sadece batan öğlen 12 ye kadar uyuyor. Bir kere dedim ki iftarını yatağa mı getirelim dedim de utandı kalktı 😅😅😅😅

Herkesin derdi başka bacım 😅 Benim kv de de ilk geldiğinde öyleydi. Ama ben daha dogurmadım tabi ağırlaşmadan evime bir dolu kalabalık misafir çağırdı ağırladı benden de revani yapmamı istedi bilmiyorum ben dedim biliyorum tabi de shshshssh neyse kek yaptım ayrı ayrı iki misafire iki kez. İlk geldiği zaman çok tartışıyoduk. Şimdi ağırlaştım artık bir haftam kaldı yemek temizliği el aldı şükür. Şuan bana sadece batan öğlen 12 ye kadar uyuyor. Bir kere dedim ki iftarını yatağa mı getirelim dedim de utandı kalktı 😅😅😅😅
Helal olsun hukfkjjcjmydgxgxgx

Hahah iyiymiş valla benimki de bende kalsa o da öyle olur kesin de evinden gidip geliyor ama tık yok çocuğumla uğraşıp dursama bari ona da razıyım ama yok gidip gelip dürtüyor çocuğu bunaldı çocuk artık valla bende patlicam az kaldı

Teyzosları buda benım mınnosun saçları🧿🥹😍juno yatagı kullanan varmı?ben bunda yatırıyorum hep.ay kızlar bıde bısey sorcam gunde 3 kez falan çişiyle üzeri ıslanıyor gobek bagına gelmesın dıye alttan bezledıgımız ıcın.durmadan uzerını degıstırıyoruz sizinde basınıza gelıyormu bu,bugun 2. Kere topuk kanı alacaklarmıs dr a goturcez:(

Eklentiler

• IMG_6836.webp
    IMG_6836.webp
    72,1 KB · Görüntüleme: 66
Back
X