Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Aynen ben de artık süt gelmiyor diye bırakıyordum 🥹🥹🥹

Evet canım, vücut en kaliteli ve yağlı sütü gece üretiyormuş, ben de hep gece yatmadan sağdığımı verip gece memede uyuyor diye vermiyordum… artık memeden emziririm ya da o an sağıp veririm
Eğer biberonu bırakıp unutturursan memende uyumadan önce güzelce çekip karnını doyuracak danışman seni muhakkak yönlendirir nasıl yapacağına dair

Açık gri ,açık mavi gibi .Gittikce açılıyor rengi .Eşim ve annem yeşil gözlü .Yeni çıkan saçlar sarı görünüyor 🥰
Bizimde böyle ama açılıyor mu koyuluyor mu bende anlamadım 😁 ablasının gözleride öyleydi sonra kapkara oldu 😆 Bu bari kalsa diyorum bunda fark olarak bizimde kirpikler sarı kaşı yok saçı kumral geliyor alttan 😄

Kızlar 40ıni nasil yapiosunuz benim pek bilgim yok yani cok detayli olmasada adetlere uygun bseler yapmak istiorum
Canım abimin eşi hazırladı. Küvetin üzerine fileye fasülye, piriç, şeker, tuz koydu ayrı minik kaplara, kağıt ve bozuk para, altın, makas, pamuk, tesbih, kalem, nazar boncuğu, yasin, güzel taş bulamadığımız için de fasülyelerden 40 yazdık,fasülye de olurmuş. Suyuna çiçekçiden papatya alıp koyduk. Fotoğraf çekimi sonrası suyu döküp yıkama suyu hazırladı filenin üzerindekileri aldık ve suyun içine bir tane altın ( altın yüzük de olurmuş) ve nazar boncuğu attı. Bol bol okudu suya. Bebeği yıkadı yine dua ederek. Sonra gene yasin okudu evde. Sudan az bir şey ayırmıştı benim için. Bebek yıkanınca ben de yıkandım abdest aldım. En son okunmuş suyu döktüm kafamdan aşağı 40 niyetine diyerek.

Kızlar akıl danışmak istiyorum sizlere de. Bebeğim dün küvezden çıktı dünden beri 2 saat aralıklarla aldığı kadar meme almazsa 60 cc süt hazırlayıp veriyorum sağdıklarımdan. Ama bu 60 cc nin 40ını falan alıyor. 7 günlük 2 kilo 530 gram. Normal mi bu sonra uyuyor. Bugün sabah huzursuzlandı hazırladım meme emmedi doğru düzgün 40 CC içip uyudu daha da almadı. Çok pimpirikleniyorum
Midesi küçük bence normaldir. Sütüm çok azdı ilk 3 hafta benim. dr 15. Gün kontrolünde 3 saatte bir olacak şekilde 2 ölçek mama, 60 ml su şeklinde devam edelim demişti. Başta 40 cc başlamıştık. Ama anne sütü çabuk sindiriliyormuş, beslenme saatleri daha sık olur sadece anne sütüyle gidiyorsan

Acelya A Acelya A H hkad maya91 maya91 kızlaarrr emzirme danışmanlığıyla ilgili konuştuğumuz için sizi etiketliyorum 😍 benim bugün emzirme danışmanıyla online görüşmem vardı, bana çok değerli bilgiler sundu diyebilirim..

Bunlardan biri sağma işi, ben 10 dk sağdıktan sonra süt gelmiyordu artık, o da bana asıl mesai o zaman başlıyor, beyne uyarı göndermek gerekiyor daha fazla üretmesi için dedi.. en az 15-20 dk bir memeyi süt bittikten sonra bile sağmalısın dedi.. hatta bebişin emdiği ve boşalttığı memeyi sağ ki süt yetmedi şeklinde beyne sinyal verdin dedi… günde en az 3 kez, gece de 2 kez olacak şekilde sağım yap dedi

Bir diğer konu biberon ve mama, mama vermek yerine ağzına 15-20 ml şırıngayla süt ver dedi, biberonu unutsun dedi, hatta mamayı bile göğsünden o şekilde ver dedi, şu an algıları kapalı, ama yarın açıldığında kolayı seçip biberonla yönelecektir dedi…

uzak durulması gereken besinler, süt yapan besinler bunların hepsini tek tek söyledi… bunları da içeriğini tam okuyamadığım için paylaşamıyorum ama okuyunca isteyen olursa atabilirim
Çok teşekkürler quinn sağma konusu gerçekten karışık bir durum , kafamda birqz da olsa oturdu şimdi , inşallah bu kadar emeğimiz boşa gitmez , gerçekten kaygısız bir şekilde biberon sağma uğraşmadan direk memeyi verip emzirmek ne kadar kıymetliymiş , bu bebeğimde anladım bunu .. Gececek inşallah

Emerken birden memeyi ısırıp çekiştirip bir yandan bırakmaya çalışıp bir yandan tekrar emmeye çalışıyor bebem, bu gazı mı ifade ediyor acaba nasıl hareketler bunlar anlamadımki

Almıyor bi kaç kere denemiştik tekrar deneyeyim bari ne yapacağımızı şaşırdık
Bazı bebekler öyle oluyor canım bir aya kadar düzeliyorlar merak etme huyu bu o ağlasın sen sakince değiştirmeye çalış devamlı böyle gitmeyecek ben çare bulamamıştım şahsen zamanla düzeldi oda alıştı

Back
X