Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Baglatmanin kadına bir zarari olmuyor ama geriye dönüş şansın yok çok net bir karar olmali ben bu sezeryanimda bağlatmak istiyorum hergun eşimle akşam muhabbetimiz bu konu oluyor 4 artık yeterli diye ikna çabalarındayım ilk ikna olur gibi oldu şimdi yan çiziyor.. sana zararı olur vs konuşuyor diyorum hormon ilaçları almaktan daha iyidir diyorum umarım ikna edebilirim

Su gibi doğumların olsun inşallah sağlıcakla kavuş inşallah yavruna

Öncelikle geçmiş olsun canımmm.. endişelerini korkularını anlayabiliyorum, analık böyle bir şey ve lohusalık da eşantiyon öncelikle göbek bağı ile ilgili konuşayım, bizimki de bir hafta sonra düştü ama akıntı gelmeye başladı bu sefer de, biz koşa koşa dr’a gittik o da bizi bir güzel korkuttu, yok göbeği kapanmamış, yok bağırsaklarla ilgili olabilir de olmayabilir de, bunun nitrat ile yakılması lazım, siz çocuk cerrahına gidin diye bizi gönderdi .. nasıl ağlıyorum korkudan… sonra çocuk cerrahı baktı göbeğine sonra da bize baktı güldü acemilik böyle bir şey dedi.. sonra bize bir hafta baticon kullanın ve üstünü gazlı bezle kapatın, haftaya da gelin dedi 5 gün sonra baticonla göbeği kapandı ve kontrole gitmedik ha o yakma da çok korkulacak bir şey değil, canı acımıyor bile için ferah olsun

Bir diğer konu sarılık, yenidoğan bebeklerde sarılık hemen geçmediği için uzatılmış sarılık diyorlar, bize de Dr 15 ve üzeri değerlerde beyni zarar görebilir dedi ben yine başladım ağlamaya 20’li değerlerde ve üstünde yatanlar var hiçbir sıkıntı yaşamıyorlar.. sen yüreğini ferah tut, ama beslenmesine çok dikkat et, çünkü beslenmeden kaynaklı sarılık olmuşsa beslenmesiyle değeri düşecektir.. başka bir dr’dan randevu almanız isabetli olmuş

Geçmiş olsun canım doktorun korkuttuguna inanıyorum. Tek bir doktora güvenmeye gerek yok iyi yapmışsın randevu alarak. Sarılık değeri aşırı yüksek de değil sınırda diye biliyorum bizim de 11 di bana tekrar tekrar gel denmedi. İşte yarin yeni gidicem bir ay olacak. Bu o kadar yüksek bir değer değil sanırım. Sıkma canını geçecek inşallah göbek bağı ile ilgili bilgim yok ama Quinnn anlatmış zaten, üzme kendini lütfen
Valla hormon ilaclarindan iyidir eşin kendi düzgün korunacaksa sorun yok. Ama erkolar sevmiyor herhalde korunmayi o zaman sen ona teklif yap madem sana zarar verir diye konusuyor kendisi baglatsin

Ben de ilk evlenirken doğum kontrol hapi başladım. Sigara da kullanıyorum zarari olur dendi, neyse balayına giderken artık çok mu tüttürdüysek bi çarpıntı falan yaptı o zaman eşim bırak boşver dedi o korunuyordu hep ama ilk çocuk olacaksa bilr sorun yok kafasında olunca çok da önemsemedik zaten. Ama artık çocuk sayısı arttikca anneye zor. De ki gel doktors gidip danisalim bir zarari var mi vs diye doktora eşinle git belki kafasına yatar öyle. Bi de kendini duygusal et kalbinden vur djbdjsjdjdjdjjd

Cnm gozunaydin diyim bari yarin kavusuyorsun yavruna kolayca saglikla dogur insallah

Benim de ilk kızımda göbeği yakmıştır acımıyor sonra kendi kendine düzeliyor. Sarılık bizim de 10 a düşmüştü en son doktor daha bakmaya gerek yok dedi. Bol bol emzirmemiz lazım gümüş kapak iyi geliyor diye duydum.

Kaç dk sağım yapıyorsunuz?
Ben de doğurduğumdan beri kefir içmiyorum yaa
Hıı anladım 10. Gündeyiz biz de ya. 15. Günde başlar diyor herkes korku sarıyor
Ay aynı ege biz de böyleyizz bazen 40 dk emiyor bazen 10-15 dk aktif hem bırakıyor. Geceleri de uzun uzun uyumak istiyor ama ben mecbur uyandırıyorum
Yok kız pekmezli su gibi

Çocuk çok sevmem benimde 15 aylık bir deneyimim var berbat asla önermem ikisi ikiz gibi oldu ikisini iyice büyütmem lazım ki üçüncüyü düşüneyim 10 yıldan önce mantıklı gelmiyor pek bana tek çocuk olsa 3 te düşünğrdüm hemen

Ben 15dk sol 15dk sağ, zamanım varsa 30dk-30dk yapıyorum

Kızlar bebişin bezini kaç saatte bir değiştiriyorsunuz?
Ben her çiş kaka da değiştiriyorum ya. Çok nadir mesela yeni emzirdiysem yaptıysa çiş bi sonraki emzirmede acıyorum anca öyle uyandırabiliyorum. Zaten sık emzirdiğim için bişey olmuyo
Genelde 8 çiş 4 kaka oluyor

Daha reglime nasıl etkisi olacak bilmiyorum kuzum. Ama spiral taktıranlardan da bildiğim kanama miktarının süresinin artması gibi şikayetler oluyor mesela. Bakalım benim reglim ne düzende olacak. Her müdahale bir etki bırakıyor sonuçta. Haplar ayrı zaten... Tekrar çocuk düşünürsen tüp bebek deneriz dedi doktorum. Ama düşünmüyorum zaten. Kararım net. Yaşım 38 ve 2 çocuğum var. 2 yıl ücretsiz izin kullanacağım ve işimden tekrar ayrılmak istemiyorum artık. İyi düşünülmüş bir karar benim açımdan. Geri dönüşü doğal hamilelik olmayan bir durum var çünkü.
Burnunu hic temizlemedim daha. Hırıltı falanda gelmio oyuzden temizdir diye dusundum. Aslnda temizlemeyede korkuyorum
Çok korkulacak bir şey yok aslında. Bir kez denesen korkun geçer.
Ben de seni merak ediyordum canım. Sarılık değeri hakkında bir fikrim yok ama göğüs ucuna sarı kantaron merhemi sürdün mü? Bana çok iyi gelmişti.
Kızlar doğum yardımı meclisten geçmiş. 15 güne kadar resmi gazetede yayımlanırmış. Ben hala başvurmadım
Ben de daha başvurmadım. Detaylarını inceleme fırsatınız oldu mu? Bizim doğum yaptığımız tarihler geçerli olacak mı yeni yardım miktarı için? Yayımlandığı tarihten itibaren geçerli olmaz inşallah.

Canım peki yaktırdıktan sonra kızarma ve akıntı oldu mu? Bizimkinde kızarıklık ve akıntı var biraz. O beni korkutuyor. Bol bol da emziriyorum ilk 10 çıkmıştı yine 10 çıktı bir hafta arayla. İnşallah gümüş kapak iyi gelir o zaman

Canım peki yaktırdıktan sonra kızarma ve akıntı oldu mu? Bizimkinde kızarıklık ve akıntı var biraz. O beni korkutuyor. Bol bol da emziriyorum ilk 10 çıkmıştı yine 10 çıktı bir hafta arayla. İnşallah gümüş kapak iyi gelir o zaman
Sürdüm canım onu da sürdüm ama fayda etmedi bal mumu kremi dediler onu aldım o daha iyi geldi ama çocuk emdikçe yeni yara oluyor anlamıyorum doğru da emziriyorum sadece ucunu vermiyorum. İlk bebeğimde asla böyle bir şey yaşamamıştım

Çok teşekkür ederim canım doktor da normalde güvendiğimiz bir doktor o da tayin oldu gitti son kez gitmiş olduk o da kalmadı elimizde. Yan ilçeye gidiyorduk ona bizim ilçede zaten poliklinik yok. Yarın il merkeze gideceğiz artık. Valla hangi birini düşüneyim bilemedim. 15. Günde hala bu değerlerde olması bir iki hafta sonra hala bu değerlerde de olursa işte IQ problemi vs dedi bir de tiriod değerleri bozuksa da uzun sürüyor dedi onlar da normal çıktı. Anlamadım. Şu göbeği kafamı kurcalıyor bir düzelseydi

Ah canım benim beni çok rahatlattın nasıl korkmuştum ya bize batikon vs de verilmedi belki o verilse bizimki de düzelirdi hemen. Anlamadım gerçekten. Sarılık da işte bir iki hafta daha böyle 11 in altına düşmezse öyle sorunlar olabilir dedi. Her ayrıntıyı söyleyen bir doktor ama korktum işte. Yarın bakalım ne dicek doktor inşallah şu günler geçer ne diyeyim çok teşekkür ediyorum bu arada

Çok hatırlayamadım 11 yıl geçti üzerinden zaten enfeksiyon olmuştu o yüzden yakmıştı doktor yine götürün bence doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…