- 16 Şubat 2014
- 247
- 464
- 303
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #33.821
Baglatmanin kadına bir zarari olmuyor ama geriye dönüş şansın yok çok net bir karar olmaliBen 2 uo yaparsam bağlatmak istiyordum bir yan etkisi oluyor mu regl döngüsüne vs
Ay emzirdikten sonra da pitlatmaya basladigi için bi lac defa o hatayi yaptım ya hem buk hem cis sjbdusjdiwjjdd yatak odam ne halde anlayamıyorum üstün körü temizleyebildigim için skbdishdhsjjd
Sağlıkla gelsin inşallah. Su gibi olsun doğumun ağrısız acısız
Su gibi doğumların olsun inşallahSelaaam, kontrolden yeni geldim. Bebek iri dedi 4000 varmış ama boydan da olabilir çünkü bacakları uzunmuş. Kordonu atkı gibi omzuna atmışyarın saat 7:00 de yatışım yapılacak İnşallah suni verecekler. Dua edin bize olur mu?
Öncelikle geçmiş olsun canımmm.. endişelerini korkularını anlayabiliyorum, analık böyle bir şey ve lohusalık da eşantiyonÇok lohusayım a dostlarnolur bana bir bakın.hiç iyi değilim ben. Her gün bir şey oluyor. Bebeğimin göbeği 8. Gün düştü diye sevinirken dün gittik bir doktora kontrole göbeğin tam düşmediğini söyledi kalan parçayı bir çubukla yaktı. Kararabilir korkma dedi doktor. Ama kararmaktan ziyade kızarıklık ve akıntı var. Bu durum normal mi bilmiyorum. Bu bir. İkincisi bir 19 Mart gibi sarılık değeri 10-11 çıkmıştı 25 martta tekrar baktırdık yine aynı 10-11 çıktı. Ne azalmış ne artmış. Doktor kan değerlerine bakalım dedi tam kan sayımı falan alındı onlar normal dendi. Bu sarılık değeri sürekli 10 ve civarı uzun sürerse IQ problemlerine sebebiyet verebiliyor dedi doktor korkuttu açıkçası onu da kafaya taktım. Haftaya bayram tatili doktor olmaz diye yarına başka bir doktordan daha randevu aldık hem göbek hem sarılık için. Göbek ile ilgili böyle bir durum yaşayan oldu mu kızlar nolur bir akıl verin. Onun dışında kendi acılarım da bir başka. Göğüs uclarım iyileşmiyor emdikçe yara acı artıyor. Her emzirme kabusum oldu. Ağlıyorum ayaklarımı yere vura vura emziriyorum ne denediysem fayda etmedi şimdi gümüş kapak sipariş verdim bir de onu deneyeceğim. Ya şu zorlu günler geçsin istiyorum.
Geçmiş olsun canımÇok lohusayım a dostlarnolur bana bir bakın.hiç iyi değilim ben. Her gün bir şey oluyor. Bebeğimin göbeği 8. Gün düştü diye sevinirken dün gittik bir doktora kontrole göbeğin tam düşmediğini söyledi kalan parçayı bir çubukla yaktı. Kararabilir korkma dedi doktor. Ama kararmaktan ziyade kızarıklık ve akıntı var. Bu durum normal mi bilmiyorum. Bu bir. İkincisi bir 19 Mart gibi sarılık değeri 10-11 çıkmıştı 25 martta tekrar baktırdık yine aynı 10-11 çıktı. Ne azalmış ne artmış. Doktor kan değerlerine bakalım dedi tam kan sayımı falan alındı onlar normal dendi. Bu sarılık değeri sürekli 10 ve civarı uzun sürerse IQ problemlerine sebebiyet verebiliyor dedi doktor korkuttu açıkçası onu da kafaya taktım. Haftaya bayram tatili doktor olmaz diye yarına başka bir doktordan daha randevu aldık hem göbek hem sarılık için. Göbek ile ilgili böyle bir durum yaşayan oldu mu kızlar nolur bir akıl verin. Onun dışında kendi acılarım da bir başka. Göğüs uclarım iyileşmiyor emdikçe yara acı artıyor. Her emzirme kabusum oldu. Ağlıyorum ayaklarımı yere vura vura emziriyorum ne denediysem fayda etmedi şimdi gümüş kapak sipariş verdim bir de onu deneyeceğim. Ya şu zorlu günler geçsin istiyorum.
Valla hormon ilaclarindan iyidir eşin kendi düzgün korunacaksa sorun yok. Ama erkolar sevmiyor herhalde korunmayiBaglatmanin kadına bir zarari olmuyor ama geriye dönüş şansın yok çok net bir karar olmaliben bu sezeryanimda bağlatmak istiyorum hergun eşimle akşam muhabbetimiz bu konu oluyor 4 artık yeterli diye ikna çabalarındayım ilk ikna olur gibi oldu şimdi yan çiziyor.. sana zararı olur vs konuşuyor diyorum hormon ilaçları almaktan daha iyidir diyorum umarım ikna edebilirim
Cnm gozunaydin diyim bari yarin kavusuyorsun yavrunaSelaaam, kontrolden yeni geldim. Bebek iri dedi 4000 varmış ama boydan da olabilir çünkü bacakları uzunmuş. Kordonu atkı gibi omzuna atmışyarın saat 7:00 de yatışım yapılacak İnşallah suni verecekler. Dua edin bize olur mu?
Benim de ilk kızımda göbeği yakmıştır acımıyor sonra kendi kendine düzeliyor. Sarılık bizim de 10 a düşmüştü en son doktor daha bakmaya gerek yok dedi. Bol bol emzirmemiz lazım gümüş kapak iyi geliyor diye duydum.Çok lohusayım a dostlarnolur bana bir bakın.hiç iyi değilim ben. Her gün bir şey oluyor. Bebeğimin göbeği 8. Gün düştü diye sevinirken dün gittik bir doktora kontrole göbeğin tam düşmediğini söyledi kalan parçayı bir çubukla yaktı. Kararabilir korkma dedi doktor. Ama kararmaktan ziyade kızarıklık ve akıntı var. Bu durum normal mi bilmiyorum. Bu bir. İkincisi bir 19 Mart gibi sarılık değeri 10-11 çıkmıştı 25 martta tekrar baktırdık yine aynı 10-11 çıktı. Ne azalmış ne artmış. Doktor kan değerlerine bakalım dedi tam kan sayımı falan alındı onlar normal dendi. Bu sarılık değeri sürekli 10 ve civarı uzun sürerse IQ problemlerine sebebiyet verebiliyor dedi doktor korkuttu açıkçası onu da kafaya taktım. Haftaya bayram tatili doktor olmaz diye yarına başka bir doktordan daha randevu aldık hem göbek hem sarılık için. Göbek ile ilgili böyle bir durum yaşayan oldu mu kızlar nolur bir akıl verin. Onun dışında kendi acılarım da bir başka. Göğüs uclarım iyileşmiyor emdikçe yara acı artıyor. Her emzirme kabusum oldu. Ağlıyorum ayaklarımı yere vura vura emziriyorum ne denediysem fayda etmedi şimdi gümüş kapak sipariş verdim bir de onu deneyeceğim. Ya şu zorlu günler geçsin istiyorum.
Kaç dk sağım yapıyorsunuz?Ay benim de öyle maalesefsağdan 10cc çıkıyor soldan 80cc çıkıyor mesela aşırı fark var, ben başta soldan çıkıyor diye sağı ihmal etmiştim şimdi düzenli sağ tarafı da sağıyorum ufak da olsa artış var
Ben de doğurduğumdan beri kefir içmiyorum yaaGaz demisken, kabiz olmamak icin gebelikte içtiğimiz kefirler (ben meyvelileri içiyorum) bebeğe gaz mı yapıyormuş ya bilen var mi? Bana böyle bir bilgi geldi ama doğumdan sonra her gün içtim hiç öyle bir durum olmadi
Hıı anladım 10. Gündeyiz biz de ya. 15. Günde başlar diyor herkes korku sarıyor9.günde canim
Ay aynı ege biz de böyleyizz bazen 40 dk emiyor bazen 10-15 dk aktif hem bırakıyor. Geceleri de uzun uzun uyumak istiyor ama ben mecbur uyandırıyorumBenim bebiş bazen uyuyor 3-4 saat uyanmıyor doğum kilosunu da yakaladı sarılığı da geçti şükür bir şey olur mu acaba eskiden kaldırıyordum hep artık ellemiyorum uyusun diye. Annem hep kızıyor acaba anam babam usulü mü yapmak gerek. Derin uykuda ki çocuğu uyandırıyorsun 2 saatte bir diye20 günlük olduk ellemiyorum 2-3 gündür tek sefer 3-4 saat uyuyor günde sonra zaten uyumuyor bir de bazen 15 dk emiyor aranması bitiyor uykuya dalıyor bazen 40 dk emiyor hala aranıyor sizde de ıluyor mu o
Yok kız pekmezli su gibiBestlak var kullanmıyordum kullanayım bari. O içecek çok kötü geldi bana ya içemedim
Evdeki cihazla power pumping yapsam olacak. Bizimki de yeterli kg almamış mama takviyesine geçtik bugün doktor tavsiyesiyle de yine de süt artırıcı da tavsiye etti doktorumuz
Bizim doktorumuz da emsin arkasından mama takviyesi yapın (yeterli kg almadığı için) sonra bırakın 4-5 saat mı uyuyor uyusun. O acıkınca kendisi uyanır zaten o zamana kadar ellemeyin dedi. Bazen 1.5-2 saat sonra açım diye ağlıyor dedim, tam doymadığı için öyle tam doyunca o da ağlamaz istemez dedi. Bugün ilk kez uyguluyoruz 3 saatin sonunda huysuzlandı ama açım diye aglamadı. Alışkanlık olduğu için 3 saat bir şey oluyordu bu süre gelince diye kendi de ne olduğunu bilmeden ağladı ama hemen sakinleşip uykuya daldı. 4 saat oldu maşallah uyuyor daha
Çocuk çok sevmemEgerki çocuk seviyorsan 4 5yas ideal kreşe başlamasıyla yeni bir bebek
3 yaş deneyimim var zorlayıcı kucugumle hiç ilgilenmedim pişmanlığım çok.. büyük içinde tam gezmelik sohbet etmelik kıvamda oluyor ama onada tam vakit ayiramiyorsun
5 yaş deneyimim var gayet ideal zorlanmadım şuanda 2bucuk yaş bile olmayacak çok korkuyorum ins annelik deneyimim ile atlatırım diye düşünüyorum
Ben 15dk sol 15dk sağ, zamanım varsa 30dk-30dk yapıyorumKaç dk sağım yapıyorsunuz?
Ben de doğurduğumdan beri kefir içmiyorum yaa
Hıı anladım 10. Gündeyiz biz de ya. 15. Günde başlar diyor herkes korku sarıyor
Ay aynı ege biz de böyleyizz bazen 40 dk emiyor bazen 10-15 dk aktif hem bırakıyor. Geceleri de uzun uzun uyumak istiyor ama ben mecbur uyandırıyorum
Yok kız pekmezli su gibi
Ben her çiş kaka da değiştiriyorum ya. Çok nadir mesela yeni emzirdiysem yaptıysa çiş bi sonraki emzirmede acıyorum anca öyle uyandırabiliyorum. Zaten sık emzirdiğim için bişey olmuyoKızlar bebişin bezini kaç saatte bir değiştiriyorsunuz?
Genelde 8 çiş 4 kaka oluyorYaaa valla ben de kaç tane değiştirmem gerekiyor bilmiyorum ama çok sık da değiştirmiyorum yani, kaka yaptıysa bekletmiyorum ama genelde 3-4 saatte bir ancak yani.. gece pek ellemiyorum, 1 defa sabaha karşı besledikten sonra rahat uyusun diye değiştiriyorum.. sizde günlük kaç kakalı bez oluyor? Benim genelde 1, eğer iyi beslenmişse mama +süt olduysa 2 oluyor
Daha reglime nasıl etkisi olacak bilmiyorum kuzum. Ama spiral taktıranlardan da bildiğim kanama miktarının süresinin artması gibi şikayetler oluyor mesela. Bakalım benim reglim ne düzende olacak. Her müdahale bir etki bırakıyor sonuçta. Haplar ayrı zaten... Tekrar çocuk düşünürsen tüp bebek deneriz dedi doktorum. Ama düşünmüyorum zaten. Kararım net. Yaşım 38 ve 2 çocuğum var. 2 yıl ücretsiz izin kullanacağım ve işimden tekrar ayrılmak istemiyorum artık. İyi düşünülmüş bir karar benim açımdan. Geri dönüşü doğal hamilelik olmayan bir durum var çünkü.Ben 2 uo yaparsam bağlatmak istiyordum bir yan etkisi oluyor mu regl döngüsüne vs
Ay emzirdikten sonra da pitlatmaya basladigi için bi lac defa o hatayi yaptım ya hem buk hem cis sjbdusjdiwjjdd yatak odam ne halde anlayamıyorum üstün körü temizleyebildigim için skbdishdhsjjd
Sağlıkla gelsin inşallah. Su gibi olsun doğumun ağrısız acısız
Çok korkulacak bir şey yok aslında. Bir kez denesen korkun geçer.Burnunu hic temizlemedim daha. Hırıltı falanda gelmio oyuzden temizdir diye dusundum. Aslnda temizlemeyede korkuyorum
Ben de seni merak ediyordum canım. Sarılık değeri hakkında bir fikrim yok ama göğüs ucuna sarı kantaron merhemi sürdün mü? Bana çok iyi gelmişti.Çok lohusayım a dostlarnolur bana bir bakın.hiç iyi değilim ben. Her gün bir şey oluyor. Bebeğimin göbeği 8. Gün düştü diye sevinirken dün gittik bir doktora kontrole göbeğin tam düşmediğini söyledi kalan parçayı bir çubukla yaktı. Kararabilir korkma dedi doktor. Ama kararmaktan ziyade kızarıklık ve akıntı var. Bu durum normal mi bilmiyorum. Bu bir. İkincisi bir 19 Mart gibi sarılık değeri 10-11 çıkmıştı 25 martta tekrar baktırdık yine aynı 10-11 çıktı. Ne azalmış ne artmış. Doktor kan değerlerine bakalım dedi tam kan sayımı falan alındı onlar normal dendi. Bu sarılık değeri sürekli 10 ve civarı uzun sürerse IQ problemlerine sebebiyet verebiliyor dedi doktor korkuttu açıkçası onu da kafaya taktım. Haftaya bayram tatili doktor olmaz diye yarına başka bir doktordan daha randevu aldık hem göbek hem sarılık için. Göbek ile ilgili böyle bir durum yaşayan oldu mu kızlar nolur bir akıl verin. Onun dışında kendi acılarım da bir başka. Göğüs uclarım iyileşmiyor emdikçe yara acı artıyor. Her emzirme kabusum oldu. Ağlıyorum ayaklarımı yere vura vura emziriyorum ne denediysem fayda etmedi şimdi gümüş kapak sipariş verdim bir de onu deneyeceğim. Ya şu zorlu günler geçsin istiyorum.
Ben de daha başvurmadım. Detaylarını inceleme fırsatınız oldu mu? Bizim doğum yaptığımız tarihler geçerli olacak mı yeni yardım miktarı için? Yayımlandığı tarihten itibaren geçerli olmaz inşallah.Kızlar doğum yardımı meclisten geçmiş. 15 güne kadar resmi gazetede yayımlanırmış. Ben hala başvurmadım
Canım peki yaktırdıktan sonra kızarma ve akıntı oldu mu? Bizimkinde kızarıklık ve akıntı var biraz. O beni korkutuyor. Bol bol da emziriyorum ilk 10 çıkmıştı yine 10 çıktı bir hafta arayla. İnşallah gümüş kapak iyi gelir o zamanBenim de ilk kızımda göbeği yakmıştır acımıyor sonra kendi kendine düzeliyor. Sarılık bizim de 10 a düşmüştü en son doktor daha bakmaya gerek yok dedi. Bol bol emzirmemiz lazım gümüş kapak iyi geliyor diye duydum.
Canım peki yaktırdıktan sonra kızarma ve akıntı oldu mu? Bizimkinde kızarıklık ve akıntı var biraz. O beni korkutuyor. Bol bol da emziriyorum ilk 10 çıkmıştı yine 10 çıktı bir hafta arayla. İnşallah gümüş kapak iyi gelir o zamanBenim de ilk kızımda göbeği yakmıştır acımıyor sonra kendi kendine düzeliyor. Sarılık bizim de 10 a düşmüştü en son doktor daha bakmaya gerek yok dedi. Bol bol emzirmemiz lazım gümüş kapak iyi geliyor diye duydum.
Sürdüm canım onu da sürdüm ama fayda etmediDaha reglime nasıl etkisi olacak bilmiyorum kuzum. Ama spiral taktıranlardan da bildiğim kanama miktarının süresinin artması gibi şikayetler oluyor mesela. Bakalım benim reglim ne düzende olacak. Her müdahale bir etki bırakıyor sonuçta. Haplar ayrı zaten... Tekrar çocuk düşünürsen tüp bebek deneriz dedi doktorum. Ama düşünmüyorum zaten. Kararım net. Yaşım 38 ve 2 çocuğum var. 2 yıl ücretsiz izin kullanacağım ve işimden tekrar ayrılmak istemiyorum artık. İyi düşünülmüş bir karar benim açımdan. Geri dönüşü doğal hamilelik olmayan bir durum var çünkü.
Çok korkulacak bir şey yok aslında. Bir kez denesen korkun geçer.
Ben de seni merak ediyordum canım. Sarılık değeri hakkında bir fikrim yok ama göğüs ucuna sarı kantaron merhemi sürdün mü? Bana çok iyi gelmişti.
Ben de daha başvurmadım. Detaylarını inceleme fırsatınız oldu mu? Bizim doğum yaptığımız tarihler geçerli olacak mı yeni yardım miktarı için? Yayımlandığı tarihten itibaren geçerli olmaz inşallah.
Çok teşekkür ederim canım doktor da normalde güvendiğimiz bir doktor o da tayin oldu gitti son kez gitmiş olduk o da kalmadı elimizde. Yan ilçeye gidiyorduk ona bizim ilçede zaten poliklinik yok. Yarın il merkeze gideceğiz artık. Valla hangi birini düşüneyim bilemedim. 15. Günde hala bu değerlerde olması bir iki hafta sonra hala bu değerlerde de olursa işte IQ problemi vs dedi bir de tiriod değerleri bozuksa da uzun sürüyor dedi onlar da normal çıktı. Anlamadım. Şu göbeği kafamı kurcalıyor bir düzelseydiGeçmiş olsun canımdoktorun korkuttuguna inanıyorum. Tek bir doktora güvenmeye gerek yok iyi yapmışsın randevu alarak. Sarılık değeri aşırı yüksek de değil sınırda diye biliyorum bizim de 11 di bana tekrar tekrar gel denmedi. İşte yarin yeni gidicem bir ay olacak. Bu o kadar yüksek bir değer değil sanırım. Sıkma canını geçecek inşallah göbek bağı ile ilgili bilgim yok ama Quinnn anlatmış zaten, üzme kendini lütfen
Valla hormon ilaclarindan iyidir eşin kendi düzgün korunacaksa sorun yok. Ama erkolar sevmiyor herhalde korunmayio zaman sen ona teklif yap madem sana zarar verir diye konusuyor kendisi baglatsin
Ben de ilk evlenirken doğum kontrol hapi başladım. Sigara da kullanıyorum zarari olur dendi, neyse balayına giderken artık çok mu tüttürdüysek bi çarpıntı falan yaptı o zaman eşim bırak boşver dedi o korunuyordu hepama ilk çocuk olacaksa bilr sorun yok kafasında olunca çok da önemsemedik zaten. Ama artık çocuk sayısı arttikca anneye zor. De ki gel doktors gidip danisalim bir zarari var mi vs diye doktora eşinle git belki kafasına yatar öyle. Bi de kendini duygusal et kalbinden vur djbdjsjdjdjdjjd
Ah canım benim beni çok rahatlattın nasıl korkmuştum ya bize batikon vs de verilmedi belki o verilse bizimki de düzelirdi hemen. Anlamadım gerçekten. Sarılık da işte bir iki hafta daha böyle 11 in altına düşmezse öyle sorunlar olabilir dedi. Her ayrıntıyı söyleyen bir doktor ama korktum işte. Yarın bakalım ne dicek doktorÖncelikle geçmiş olsun canımmm.. endişelerini korkularını anlayabiliyorum, analık böyle bir şey ve lohusalık da eşantiyonöncelikle göbek bağı ile ilgili konuşayım, bizimki de bir hafta sonra düştü ama akıntı gelmeye başladı bu sefer de, biz koşa koşa dr’a gittik o da bizi bir güzel korkuttu, yok göbeği kapanmamış, yok bağırsaklarla ilgili olabilir de olmayabilir de, bunun nitrat ile yakılması lazım, siz çocuk cerrahına gidin diye bizi gönderdi .. nasıl ağlıyorum korkudan… sonra çocuk cerrahı baktı göbeğine sonra da bize baktı güldü acemilik böyle bir şey dedi.. sonra bize bir hafta baticon kullanın ve üstünü gazlı bezle kapatın, haftaya da gelin dedi 5 gün sonra baticonla göbeği kapandı ve kontrole gitmedik ha o yakma da çok korkulacak bir şey değil, canı acımıyor bile için ferah olsun
Bir diğer konu sarılık, yenidoğan bebeklerde sarılık hemen geçmediği için uzatılmış sarılık diyorlar, bize de Dr 15 ve üzeri değerlerde beyni zarar görebilir dedi ben yine başladım ağlamaya20’li değerlerde ve üstünde yatanlar var hiçbir sıkıntı yaşamıyorlar.. sen yüreğini ferah tut, ama beslenmesine çok dikkat et, çünkü beslenmeden kaynaklı sarılık olmuşsa beslenmesiyle değeri düşecektir.. başka bir dr’dan randevu almanız isabetli olmuş
Çok hatırlayamadım 11 yıl geçti üzerinden zaten enfeksiyon olmuştu o yüzden yakmıştı doktor yine götürün bence doktoraCanım peki yaktırdıktan sonra kızarma ve akıntı oldu mu? Bizimkinde kızarıklık ve akıntı var biraz. O beni korkutuyor. Bol bol da emziriyorum ilk 10 çıkmıştı yine 10 çıktı bir hafta arayla. İnşallah gümüş kapak iyi gelir o zaman
Sürdüm canım onu da sürdüm ama fayda etmedibal mumu kremi dediler onu aldım o daha iyi geldi ama çocuk emdikçe yeni yara oluyor anlamıyorum doğru da emziriyorum sadece ucunu vermiyorum. İlk bebeğimde asla böyle bir şey yaşamamıştım
Yarın gideceğiz canım doktora. İnşallah iyi olur ne diyeyimÇok hatırlayamadım 11 yıl geçti üzerinden zaten enfeksiyon olmuştu o yüzden yakmıştı doktor yine götürün bence doktora
İnşallah korkulacak bişey değildir içini ferah tutYarın gideceğiz canım doktora. İnşallah iyi olur ne diyeyim
Ben nadiren sağıyorum da bilemedim kaçar dk sağılırBen 15dk sol 15dk sağ, zamanım varsa 30dk-30dk yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?