• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
9 güne kadar normal diyolar sadece anne sütü ise canım 🌸 bağırsakları yeni yeni gelişiyor istersen yine sor sağlık ocağına vs veya doktorunuz varsa özel ona sor için rahat etsin istersen ❤️
Sadece anne sütü alıyor o yüzden demekki ya bekliycem artık ama içim hiç rahat değil

Karışmak istemem ama fikir olarak söylemeden edemeyecegim..
İlk çocuğum klips ile oldu 11 aylıktı.. hem geç sünnet ettirdigim için( çünkü yürüyodu çok zorlandık ) hemde klips tercih ettiğim için (estetik açısından hic hoş olmadı) pismanim..
Diğer iki çocuğumda doğduktan sonraki gün hastanede yatarken estetik sünnet yaptırdık rahatlığın ne olduğunu anladım. Bebekler ilk 3 ay sünnet yerlerinde his olmuyormus animsadigim kadarıyla.. ilk etapta 1ml calpol verdiler ardından sünnet yerine emla sürüp aldılar.. geldiğinde ve iyileşme süreçlerinde hiç sorun yaşamadım.. şimdi yine erkek çocuğu bekliyorum yine aynı şekilde tercih edeceğim 😅
Bacım Allah kolaylık versin inşallah sen gerçi 3 çocukla da sinirleri alınmış gibisindir yaşlar yakın mı bari 😀🙏🏻

Olsun beben de uyanmamis sarılık yoksa bir şey olmaz tek tük böyle.. demekki uykuya ihtiyacın vardı bebiton da uyumuş sen de uyumuşsun ❤️ beslemişsin sonuçta vicdan yapma hiç bir şey olmaz 🥰 kuzucugun da sen uyu diye ses etmemiş belli ki üzülme 🌸 ama analık cidden vicdan...

Emzik konusundaki ayni vicdan azabi yaşıyorum :( bebemi emzirince kucağıma alip gazini cikariyordum su ana kadar rutin böyle gittim. Gazini cikarinca da sırtını ovalayip severek devam ettim kucağımda uyumasini da sevdiğim için öyle uyutup yerine koydum hep ve alışmış..... Emzikle uyutim dedim çünkü hep arandi ve çok emdiği için çeşme suyu akar gibi kustu en son dedim bu tok uyumasi lazim, o yüzden emzik verdim falan zor bela dalıyor gibi olup 3-4 dk içinde hep geri uyandi asla dikis tutturamadik... En son babası aldi kucağına aynı şekil bana da ac bu aranıyor emzir öyle yatiralim dedi ve bi geldim kucağında hemen uyumuş sıcağı alınca 🥹🥹🥹🥹 ben aldim kucağıma uyansın açsa emzirir yatiririm diye yine uyanmadi ben de öyle bıraktım yerine ve 2 saat olacak uyuyor dnbxjnxjddn özetle kucağımda uyumaya alıştı:((((( emziği de verince vicdanim aşırı sızlıyor acaba aç da kandırıyor muyum diye üzülüyorum dnbdjsbdjd belki onun stresini benden hissedip uyumuyodur diye djjfjdjdjd düşünmekten yoruldum valla napcam bilmiyorum emzik tutsa dert tutmasa dert 😆😆😆😆
Evet gerçekten analık başka bir şey sarılık vardı hala var ama azaldı bayağı bir en son 12 ydi tekrar baktırmadık gözle görülür şekilde az şükür ay insan yine de korkuyor tabi yenidoğan oldugu için 🤦🏻‍♀️

Ya bence emzik konusunda vidan azabı çekme çünkü bizim de nefes almaya ihtiyacımız var memiktolarında nefes almaya ihtiyacı var 😄 İlk kızımda da verdim uykuya geçişi kolaylaştırıyor diye diğer türlü bizi emzik olarak kullanıyormuş göğüslerim şuan bile sızım sızım sızlıyor bu kızçeyr de verdim ama tutmadı aynı emziği sevemedi bir türlü alıyor bazen çekiyor bazen geri atıyor açlıktan ziyade o hazzı alıp rahatlıyor sende rahat ediyorsun işimizi kolaylaştıran şeylere ihtiyacımız var canım 🌸

Onuda istemiyor maalesef devlette emzirme hemşiresine yazdım haftaici eğitim alcaZ kesinlikle kaşık mama kullan slikon uç biberon yok ddi
Kasik biberonla bizimki heryeri mahvediyor ben lansinoh anne gogus ucu uyumlu biberon aldik meme reddi olmasin diye

Kasik biberonla bizimki heryeri mahvediyor ben lansinoh anne gogus ucu uyumlu biberon aldik meme reddi olmasin diye
Link varmı benim ki avent emmiyor sert olduğu için lansinoh da sertmi ? Mamajo kullanıyoruz onun ucu yumuşak ve hızlı akimli

Ay vallaha mı durdukça tedirgin oluyorum ben ya
Sen yine doktoruna sor ama belli bir aya gelene kadar hep böyle yaptı hatta kayınvalidem ben hiç böyle çocuk görmedim derdi sitrese sokar ya fitil koyar ya küçücuk sabunu fıtıl gibi keserdik ya da o bölgeyi uyarirdik yapsın diye

Deliksiz uyumaya alışıp tekrar uykular bölününce de zor. Her uyandığımda bunu düşünüyorum ben de. Ne güzel uyuyordum artık geceleri. Sizin de küçükmüş yavru, Allah yardımcınız olsun. Benim büyük de 3,5 yaşında.

Tüm zorluğu analar çekiyor. Baba zaten soyadını veriyor, isim hakkı annede olmalı bence. Böyle bir mantıkla iki çocuğumunda ismini ben koydum 😊

O nasıl kv demeyeceğim, o nasıl vicdansız bir babaanne! Çok sinirlendim. Sen lohusasın, bebeğin 3 günlük ve taşınma olayın bile plansızken insan bunu nasıl yapar. Detayını bilmiyorum yaşadıklarınızın ama bu hayatta şunu öğrendim. Oğlunu, kızını seven gelinini, damadını, torunlarını da seviyor el üstünde tutuyor. Sırf kendi çocuğu mutlu olsun, üzülmesin diye her şeyi alttan alıyor. Üzülmeyin diyeceğim ama bu yaşanılan unutulacak gibi değil. Allah yardımcınız olsun.

Bende de oluyordu sızı gibi. Acaba sezaryende kestikten sonra bir şeyle kıstırıyorlar ya o bölgeyi. O mu acıttı acaba diye düşündüm hep. Dikişlerim değil de üstü epey hassastı
Aminn hepimizin yardimcisi olsun insallah

Öyle gerçekten her şey o kadar kolay olmuyor, evet yapacak ama çok ikinip çığlık attığı için catlak olusabilir vs vs bir sürü şey var sadece huzursuz olması bile içimi yakıyor stresimi hissetmesin diye bebişleyken sakin kalıp tekken aglamayi tercih ediyorum yoksa daha kötü oluyor huysuzlugu vs :( her şeyi bu kadar detaylı düşünüyoruz babalara hepsi kolay xjnxjn at sokağa büyüsün der gibiler 😆
Allah ona gore yaratmis babalar da bizim gibi olsa hepten evde durulmaz ama dimi onlar yine sakinlestiriyolar bizi 😄

Teşekkür ederim canım tecrübeli annelerden bilgi almak ne güzel 🥰🥰 estetik yöntem dediğin lazer mi acaba? İnan hiçbir fikrim yok, hangi şehirdesin ve nerde yaptırmayı düşünüyorsun canım 🙏🏻🙏🏻
Yok normal estetik dikişli sünnet ve görüntü olarak falanda gayet güzel oldu canı acıyor gibi düşünme gerçekten hiç anlamıyorlar bile bana hemşire çok sıkıntılı olursa huysuz olursa 1ml calpol dedi ben onu dahi vermedim 2sinde de🤣tek yapılan şey merhemi pipisinin üzerine boca etmek oda beze yapışmaması için zaten 3.gun görüntü olarak da düzelmiş oluyor bebek cildi olduğu için kendisine geliyor hemen 😀hatta ben bazen kızıyorum yaptırmamak lazım bir tek sünnetleri var onuda hemen yaptiriyoz bı dünyanın kaç bucak olduğunu bıçak altı nasil oluyor görsünler diyorum ama kiyilmiyor işte 🤣
Bacım Allah kolaylık versin inşallah sen gerçi 3 çocukla da sinirleri alınmış gibisindir yaşlar yakın mı bari 😀🙏🏻

Evet gerçekten analık başka bir şey sarılık vardı hala var ama azaldı bayağı bir en son 12 ydi tekrar baktırmadık gözle görülür şekilde az şükür ay insan yine de korkuyor tabi yenidoğan oldugu için 🤦🏻‍♀️

Ya bence emzik konusunda vidan azabı çekme çünkü bizim de nefes almaya ihtiyacımız var memiktolarında nefes almaya ihtiyacı var 😄 İlk kızımda da verdim uykuya geçişi kolaylaştırıyor diye diğer türlü bizi emzik olarak kullanıyormuş göğüslerim şuan bile sızım sızım sızlıyor bu kızçeyr de verdim ama tutmadı aynı emziği sevemedi bir türlü alıyor bazen çekiyor bazen geri atıyor açlıktan ziyade o hazzı alıp rahatlıyor sende rahat ediyorsun işimizi kolaylaştıran şeylere ihtiyacımız var canım 🌸
10, 7, 2 ve yenidoğan olacak 😎 ben Ankara'dayim hastanem belli değil Dr um nerede doğum yapayim derse orada yapacağım ama son ikimi memorial da yaptırmıştım..
Ben evde top patlasa vs umruma gelmez çocukların aralarına karismam birbirlerini yer dururlar canlari aşırı yanmadigi müddetce, daginikliga sesimi çıkarmam tek kural babalari eve gelmeye yakın hemen toplanacak, yemeklerine karışmam önlerine koyarım ye diye tutturmam ne kadarını yer ise yer kalkar yemek istemiyorsa da bir iki kez dene beğenmezsen yeme derim yine yemezse yemesin kendi bilir 🤣bazen evin daginijligina eşim dayanamaz oyuncakları toplar söylenerek onuda umursamam toplama gerek varmı başa doneceksin derim inatla toplar ve arkasına bakınca dağılmış olur ( bence haketti) 🤣
İlk çocukta kurallarim vardı ve o kuralları ilk cocuga uygulamak rahattı çocuğun karakterine de ters gitmezse hâlâ da kurallari mevcuttur kendiside kurallı yaşar.
Ama son ikisi ne kural kaldı ne bişey 2. Den sonra sinirlerim alındı saldım gitti yoksa sınırlı gergin anne olmak durumunda idim çocuk sayısı arttıkça sabır kat sayısıda düşüyor çünkü 🤣çareyi hunide buldum ne olursa olsun laylaylom diyorum 🤣

Güno herkese skxhhsjsjdh

Aynen bazen alası geliyo bazen atası cozemedik ama aventi denemeyi düşünüyorum bu emzik iz yaptı dün yarim saat içinde:( çok cukcukladi herhalde bebem xnxbbxbdbx

Bacikom dün dediğinin aynısını yasadim bugün alarm kurmuyorum zaten ipek uyaniyor 2 saate 3 olursa şükür diyorum neyse gece 2 de uyudu 4 de kalkti besledim uyudu falan bi kalktim saat 7 8 e geliyo sjdbhsbddjd sarılık da yokmuş madem yani yok derken uyandirmayacak seviyede değil belli ki sorun yok bence, hep olmadığı sürece 🥰🥰
Allah ona gore yaratmis babalar da bizim gibi olsa hepten evde durulmaz ama dimi onlar yine sakinlestiriyolar bizi 😄
Babalar da kötü yanı herbokolog oluyoar biraz.... Yok telefonu kafasina yakin tutma, yok aç bu emzir, yok tekrsr dene nolcakfalan bi ton zirva. Bı sure sonra cekilmiyor. Sanki biz düşünmüyoruz çocuğu. Ama anlamadığı şey şu 7/24 bebeklesin kapıya cikabildiysen nimet, 2 saate bir emziriyorsun insan bunaliyor. Ben de istemem telefona yakın tutayim ama iyice kafayı mı yiyelim.....

Güno herkese skxhhsjsjdh

Aynen bazen alası geliyo bazen atası cozemedik ama aventi denemeyi düşünüyorum bu emzik iz yaptı dün yarim saat içinde:( çok cukcukladi herhalde bebem xnxbbxbdbx

Bacikom dün dediğinin aynısını yasadim bugün alarm kurmuyorum zaten ipek uyaniyor 2 saate 3 olursa şükür diyorum neyse gece 2 de uyudu 4 de kalkti besledim uyudu falan bi kalktim saat 7 8 e geliyo sjdbhsbddjd sarılık da yokmuş madem yani yok derken uyandirmayacak seviyede değil belli ki sorun yok bence, hep olmadığı sürece 🥰🥰

Babalar da kötü yanı herbokolog oluyoar biraz.... Yok telefonu kafasina yakin tutma, yok aç bu emzir, yok tekrsr dene nolcakfalan bi ton zirva. Bı sure sonra cekilmiyor. Sanki biz düşünmüyoruz çocuğu. Ama anlamadığı şey şu 7/24 bebeklesin kapıya cikabildiysen nimet, 2 saate bir emziriyorsun insan bunaliyor. Ben de istemem telefona yakın tutayim ama iyice kafayı mı yiyelim.....
Gunooo canmmm😍 yaa ne guzel sızın bebısler 3-4 saat uyuyormus,benım mınık kusum gaz ıkınmasından saat bası uyanıyor🥲oyle bır ıkınıyorkı hıc bıtmeyen bı gazı var,emzırmekten sogudum ınanırmısın benı emıyor sonra acı cekıyor mınnosum..

Gunooo canmmm😍 yaa ne guzel sızın bebısler 3-4 saat uyuyormus,benım mınık kusum gaz ıkınmasından saat bası uyanıyor🥲oyle bır ıkınıyorkı hıc bıtmeyen bı gazı var,emzırmekten sogudum ınanırmısın benı emıyor sonra acı cekıyor mınnosum..
Bende aynisini yazcaktim keske 2 saat uyusa benim icin ilac gibi olur 😃

Sureklı ıkınıyor aglıyormu canım ya senınkıde.yazık yaa tam dalıyor uyuyor sonra ıkınmayla uyanıyor aglayarak🥲ne zaman gececek kı bu gaz,gazınıda cıkarıyor ama nasıl varsa artık sonu gelmeyen bır kuyu gıbı

Sureklı ıkınıyor aglıyormu canım ya senınkıde.yazık yaa tam dalıyor uyuyor sonra ıkınmayla uyanıyor aglayarak🥲ne zaman gececek kı bu gaz,gazınıda cıkarıyor ama nasıl varsa artık sonu gelmeyen bır kuyu gıbı

Benimki de aynı daha 16. Günümüz sabah 5 ten beri daha yarım saat önce uykuya daldı. Emiyor uyuyor ysrım saat sonra ıkınarak kıpkırmızı uyanıyor sakinleşmek için yine emiyor aslında karnı tok en son son ses beyaz gürültü açtım evde salladım valla ayağımda öyle daldı bakalım uyanmaz inşallah.

Aynen oyle cnm. Gazi hic bitmiyor. Surekli ıkınma halinde. Uyurken bile ıkınarak devam ediyor uykuya. Kimyon cayi iciyorum hergun ama ise yariyormu anlamiorum

Yok normal estetik dikişli sünnet ve görüntü olarak falanda gayet güzel oldu canı acıyor gibi düşünme gerçekten hiç anlamıyorlar bile bana hemşire çok sıkıntılı olursa huysuz olursa 1ml calpol dedi ben onu dahi vermedim 2sinde de🤣tek yapılan şey merhemi pipisinin üzerine boca etmek oda beze yapışmaması için zaten 3.gun görüntü olarak da düzelmiş oluyor bebek cildi olduğu için kendisine geliyor hemen 😀hatta ben bazen kızıyorum yaptırmamak lazım bir tek sünnetleri var onuda hemen yaptiriyoz bı dünyanın kaç bucak olduğunu bıçak altı nasil oluyor görsünler diyorum ama kiyilmiyor işte 🤣

10, 7, 2 ve yenidoğan olacak 😎 ben Ankara'dayim hastanem belli değil Dr um nerede doğum yapayim derse orada yapacağım ama son ikimi memorial da yaptırmıştım..
Ben evde top patlasa vs umruma gelmez çocukların aralarına karismam birbirlerini yer dururlar canlari aşırı yanmadigi müddetce, daginikliga sesimi çıkarmam tek kural babalari eve gelmeye yakın hemen toplanacak, yemeklerine karışmam önlerine koyarım ye diye tutturmam ne kadarını yer ise yer kalkar yemek istemiyorsa da bir iki kez dene beğenmezsen yeme derim yine yemezse yemesin kendi bilir 🤣bazen evin daginijligina eşim dayanamaz oyuncakları toplar söylenerek onuda umursamam toplama gerek varmı başa doneceksin derim inatla toplar ve arkasına bakınca dağılmış olur ( bence haketti) 🤣
İlk çocukta kurallarim vardı ve o kuralları ilk cocuga uygulamak rahattı çocuğun karakterine de ters gitmezse hâlâ da kurallari mevcuttur kendiside kurallı yaşar.
Ama son ikisi ne kural kaldı ne bişey 2. Den sonra sinirlerim alındı saldım gitti yoksa sınırlı gergin anne olmak durumunda idim çocuk sayısı arttıkça sabır kat sayısıda düşüyor çünkü 🤣çareyi hunide buldum ne olursa olsun laylaylom diyorum 🤣
En güzeli canım diğer türlü valla başedemezsin erkek bebeler durdugu yerde de durmaz yani küçüğünle arası az olacak beraber takılırlar artık arkadaş gibi büyürler ☺️ Valal ben iki tane ile gerginim sana helal olsun canım 😁
Güno herkese skxhhsjsjdh

Ay ben de kendi kendime nazar etmişim sabaha kadar uyumadı dün gece bu kızçe ıkınıp ıkınıp duruyor hala da uyusa da bende uyusam diye gözünün içine bakıyorum yok bana mısın demiyor kucağımda uyuyor yatırınca başlıyor valla kabus gibi bir geceydi ya 🤦🏻‍♀️
Benim emzikte avent ama bu sefer almadı benim kız alsa da hemen atıyor bende ne denesem diye düşünüyorum:))
imagination forever imagination forever Delallll Delallll E erdgnbst bizimde bir günümüz bir günümüzü tutmuyor kıslar sabaha kadar ıkınma seansı yaşadık bir şey de çıkmıyor arkadaş ben bu bebenin gazını da çıkaramıyorum ben anlamadım bu işi sadece beyaz gürültü biraz rahatlattı ama uyutmadı 🙅‍♀️

En güzeli canım diğer türlü valla başedemezsin erkek bebeler durdugu yerde de durmaz yani küçüğünle arası az olacak beraber takılırlar artık arkadaş gibi büyürler ☺️ Valal ben iki tane ile gerginim sana helal olsun canım 😁

Ay ben de kendi kendime nazar etmişim sabaha kadar uyumadı dün gece bu kızçe ıkınıp ıkınıp duruyor hala da uyusa da bende uyusam diye gözünün içine bakıyorum yok bana mısın demiyor kucağımda uyuyor yatırınca başlıyor valla kabus gibi bir geceydi ya 🤦🏻‍♀️
Benim emzikte avent ama bu sefer almadı benim kız alsa da hemen atıyor bende ne denesem diye düşünüyorum:))
imagination forever imagination forever Delallll Delallll E erdgnbst bizimde bir günümüz bir günümüzü tutmuyor kıslar sabaha kadar ıkınma seansı yaşadık bir şey de çıkmıyor arkadaş ben bu bebenin gazını da çıkaramıyorum ben anlamadım bu işi sadece beyaz gürültü biraz rahatlattı ama uyutmadı 🙅‍♀️
Beyaz gurultu bazen işe yariyor bizde. Ama.tabi yine yarim saat anca uyuyor. 40ından sonra biraz duzelir uykusu diyorlar ama insallah

Back
X