• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Kızlar bebeğim okadar çok kaka yapıyorki yapmadığı an yok diyebilirim altını açınca üzerime fışkırıyor afederseniz hiç durmadan kaka çıkışı var böyle olan varmı alt değiştiremiyorum yapma süreci bitmediği için doğdu doğalı böyle

Kızlar bebeğim okadar çok kaka yapıyorki yapmadığı an yok diyebilirim altını açınca üzerime fışkırıyor afederseniz hiç durmadan kaka çıkışı var böyle olan varmı alt değiştiremiyorum yapma süreci bitmediği için doğdu doğalı böyle
Maşallah nasıl bir bagirsak sistemi o🤪sütün çok yağlı olduğu icin olabilir mi kilo artışı nasıl

Maşallah nasıl bir bagirsak sistemi o🤪sütün çok yağlı olduğu icin olabilir mi kilo artışı nasıl
Kilo artışı çok iyi sütüm yağlıdır kilo aldırır ilk bebeğimden düşünürsem ilki 5-6 defa yapıyor ona fazla diyordum tövbe dedim 🤭günlük işlerim arasında en yoğun olan alt değiştirme bir o yapıyor bir o yapıyor ev kakalı bez kaynıyor

Kilo artışı çok iyi sütüm yağlıdır kilo aldırır ilk bebeğimden düşünürsem ilki 5-6 defa yapıyor ona fazla diyordum tövbe dedim 🤭günlük işlerim arasında en yoğun olan alt değiştirme bir o yapıyor bir o yapıyor ev kakalı bez kaynıyor
Ben bu duyguyu çok iyi tanıyorum yakında bende aynılarını yasicam 🤣 Allah kolaylık versin gerçekten.. ama kilo artışı iyiyse sütünden kaynaklıdır kabız olmasindan iyidir diye düşünüyorum iki türlüsünü de yaşayan biri olarak 🤣bı çocuğum 10 yaşında daha kabız olduğunu bilmem çok şükür ,en kucugum bazen olur o ağlar ben ağlarım kabızlık sürecinden sonra kaka yapmaktan korkuyor birde o psikolojiyi atmak zaman alıyor çok zorlayici 🥴

Şimdi bir sorum daha var uyku arkadaşı kullanan var mı 🥹 iş yapar mı yoksa anam babam usulü sallamadan veya kucakta pispis yapmadan uyutamayacak miyiz djbxbxnxn eğer iş yapan bir şeyse alıp almamayi dusunucem ve kaçıncı haftalardan sonra öneriliyor 😂
Desteksiz uyku eğitimi 5. Aydan sonra başlıyor. Zaten ilk 40 gün bir uyku düzenleri yok bebişlerin kafalarına göre takılıyorlar. 5. Aya kadar günde 4 uyku yani sabah öğlen öğleden sonra akşam uykusu gece de 2-3 kere uyanır beslenme uykusu 5. Aydan sonra artık hem uyku sayısı düşüyor hem de desteksiz uyku eğitimine başlayabilirsin. Şuan uyku arkadaşı için de uyku eğitimi işin de çok erken.

Ü
Ay evet bir de hıçkırık olayı bar benimki anne karnında da çok hıçkırıyordu şimdide öyle sürekli hıçkırık uyusun diye beklerken gözleri de açıyor fal taşı gibi 😆

Kıyamam ya kuzuya işte kolikler mi ki acaba kuzum daha bu kadar zamanda belli olur mu bilmiyorum ama inşallah değildir 🙏🏻🤦🏻‍♀️ Aşırı yorucu oluyor bu şekilde annenden de Allah razı olsun canım iyi ki var 🙏🏻

ay kesinlikle ya hala da devam ediyor 🤦🏻‍♀️
sabah cocuk dr unu aradım kuzum,kımı bebekte bagırsak gelısımınden dolayı boyle olur endıselenme gaz dönemi bu kadar ıkınma uykusuzluk normal bol masaj yap emzır 3 ay sabretmen lazım benım bebegımde boyleydı dedı.ben laktoz ıntoleransı olabılır mı dedım orzaxın laktaz enzımı varmıs bı dene dedı onu da bı denıcem bakalım.doktorda annesıyle donusumlu bakarak atlatmıs bu surecı.Allahım saglık versın benıslerımıze onların tırnagına zarar gelmesın.ben bebegı yıkamaya korkuyorum kuzum ya kac gunde bır nasıl yıkıyosunuz.20 gunde 1 kez yıkandı daha ondada cok agladı dogru duzgun yıkayamadık

Hepsi farklı karakter doğru ama bu galiba anneden kaynaklanıyor bende her turlu karakter var ama uyku sekilleri malesef hep aynı 🤣ben dirayetli değilim belkide o alışma sürecindeki zorluğu göze alamıyorum ağlamasına kiyamiyorum ama gerçekten 10yildir doğru düzgün uykuya hasretim 🙄🤣
Muhtemel sonum olabilir shdbjdjd
Benimkinin ıkınmaktan makatında minik çatlak olmuş kontrolde doktor fark etti.
Geçmiş olsun:( hemen gecebilen bir şeydir inşallah 🙏
Kızlar 4 cm açıklık var sancı yok (varda yalancı sancı) bebeğim de kilo alıp duruyor 2 günde 250 gram almış 3900 kilosu dün çatı muayenesi oldum yine çok canım yandı ve hala belim felaket ağrıyor suni sancı verelim yatiralim dediler kaçtım hastaneden resmen 😀 ne yapacağımı bilemiyorum bana bi akıl verin 😟 karnimda baya bı aşağıya indi ama gelmiyor benim kız
Kaçıncı haftan bakmayi unuttum ama vajinal dusunuyorsan kilosundan eminseler çok daha fazla uzatmaya gerek yok zaten 3 cm için bile yarısi bitmiş az kalmış diyorlardi bana. Senin daha da az kalmış+ karnım asla aşağı inmemisti bile senin yine inmiş haftan da okeyse vajinal düşünüyorsan daha fazla beklersen kilo almaya devam edebilir :( korkutmak için demiyorum benim 10 günde 800 gram falan net almıştı bebe djndndndns son haftalar yemek yemesen bile bebiş alacağını senden alıyor çünkü 🥹 yine sen bilirsin iyi düşün 🌸 geceleri sancı oluyor mu mesela ? Benim gece oluyordu düzenli sayılabilir sancilardi ama sabah gün aymaya başladığı gibi pıt kayboluyordu gün içinde de duzensiz alakasiz zamanlarda geliyodu. Eğer arada düzenli sayilir şekilde geliyorsa suniye çok kalmadan dogurursun zaten hastahaneye yatinca psikolojik olarak da sanci artıyor zaten dbdbbdnd

Ne yaptın ne düşünüyorsun 🥹
Maşallah kuzusu yerim onu bunun hakkında bir fikrim yok canım ama dil bağı dilin altında oluyor dili dışarı çıkaramıyor diye biliyorum bu üstte duruyor doktoruna gidince yine sorarsın bizi de bilgilendir canım merak ettim bende bu arada kuzusu maşallah büyümüş yüzü toparlamış ak da pamuk gibi 🧿🙏🏻🌸
Aynen psikopat gibi dilini çıkarmasını falan bekliyordum tepesinde sjhshshddbhddjjd 28 inde sorucam 🌸 evet ya bence de büyüdü artık yan yatarak emzirirken göğüs ve bel arama sığmıyor sıpa 😂😂
İlk hafta bir kac kere başıma geldi çikolata şelalesi gibiydi tam yeni bez koyuyorum basliyordu tam bitti diyorum silicem tekrar skdbjsndksjdk ayyy fenaydi valla şuan daha çok çiş ağırlıklı arada sarı turuncu arasi 💩 karışıyor o kadar snbdjsjkd belki düzelir ya
Desteksiz uyku eğitimi 5. Aydan sonra başlıyor. Zaten ilk 40 gün bir uyku düzenleri yok bebişlerin kafalarına göre takılıyorlar. 5. Aya kadar günde 4 uyku yani sabah öğlen öğleden sonra akşam uykusu gece de 2-3 kere uyanır beslenme uykusu 5. Aydan sonra artık hem uyku sayısı düşüyor hem de desteksiz uyku eğitimine başlayabilirsin. Şuan uyku arkadaşı için de uyku eğitimi işin de çok erken.
He daha varmış güzel zaten ilk 3 ay uygulanabilecegini de sanmiyodum ben anca düzeni oturur vs öyle bakarim diyodum zaten 🥹🙏

Ü

sabah cocuk dr unu aradım kuzum,kımı bebekte bagırsak gelısımınden dolayı boyle olur endıselenme gaz dönemi bu kadar ıkınma uykusuzluk normal bol masaj yap emzır 3 ay sabretmen lazım benım bebegımde boyleydı dedı.ben laktoz ıntoleransı olabılır mı dedım orzaxın laktaz enzımı varmıs bı dene dedı onu da bı denıcem bakalım.doktorda annesıyle donusumlu bakarak atlatmıs bu surecı.Allahım saglık versın benıslerımıze onların tırnagına zarar gelmesın.ben bebegı yıkamaya korkuyorum kuzum ya kac gunde bır nasıl yıkıyosunuz.20 gunde 1 kez yıkandı daha ondada cok agladı dogru duzgun yıkayamadık
İlk göbek bağı düşünce kv yıkadı zateb dikislerimden düzgün duramiyodum ellemedim çok. Sonra biraz üşüttü gibi olunca yine yikamadim bir süre... Artık dedik kokacak yavrum geçen bi yıkadım eşim suyunu vs döküyor, bi de dün akşam yıkadık 🤗 yapa yapa alışırsın canım 🌸 bazi bebeler sevmiyo suyu belki dökme şeklinden vs kaynaklidir farklı alternatif yikama sekillerine bakın isterseniz 🥹

Gazın en yüksek olduğu günlerdesiniz sanırım bizde o günlerde böyle olacağız

Benim beneğimde hem reflü hem fazla beslenme vardı ben ilaç kullanmadım tam 6 ay boyunca avuç avuç her dakika kustu
Osman gönülal ile görüştük o bize bu sebebi söyledi hiçbir yerde sebebini bulamamıştık ben korkmaya başlamıştım o bizi rahatlattı
Öylemi oluyor canım 15. Gündeyiz ilkinden de hatırlamıyorum çünkü benim ilki daha beterdi kolik artı süt alerjisiydi gece gündüz veya gürültü saç kurutma makinesi çalıştırıyorduk 🤦🏻‍♀️ Umarım bu da öyle olmaz 🙅‍♀️

Ü

3 ay dayancaz diyorsun hadi hayırlısı canım sağlıcakla atlatalım inşallah bu süreci 🤣☺️ Sorma bu bebek yıkama konusunda bende cesaretsizim geçen cuma göbeği düştü cumartesi yıkadık eşimle beraber ben çok dokunamıyorım sonra bir daha yıkamadım bir de bu aralar hava soğuk gitti baya korktum da açıkçası üşütürüz diye ama yıkayınca da pamuk gibi yumuşuyor havalar güzelleşince daha sık yıkarız ama şimdi yine cumartesi yıkarım gibi gözüküyor 🙏🏻 İlkini de hep anneme yıkatıyordum 😁

Ben beslenme bittikten bir iki dk sonra gazını çıkarıyorum. Dikkat ettim ne zaman tam çıkaramazsam ya da gazı yok diyip bıraksam kusuyor.
Reflü olmasın diye, kafan kısmı yüksek olsun yatarken, yatağın altına battaniye vs koyabilirsin demişti dr. Ben zaten reflü yatağı aldığım için ekstra bir şey koymadım.
Emerken uyuyakaliyor gazini cikarilmaya calisiyorm uyaniyor uyumak icin tekrar meme istiyor kısır döngü gibi resmen :(

Gazın en yüksek olduğu günlerdesiniz sanırım bizde o günlerde böyle olacağız

Benim beneğimde hem reflü hem fazla beslenme vardı ben ilaç kullanmadım tam 6 ay boyunca avuç avuç her dakika kustu
Osman gönülal ile görüştük o bize bu sebebi söyledi hiçbir yerde sebebini bulamamıştık ben korkmaya başlamıştım o bizi rahatlattı
Sebebi neymis yani anlamadim. Peki nasl gecti

Ben bu duyguyu çok iyi tanıyorum yakında bende aynılarını yasicam 🤣 Allah kolaylık versin gerçekten.. ama kilo artışı iyiyse sütünden kaynaklıdır kabız olmasindan iyidir diye düşünüyorum iki türlüsünü de yaşayan biri olarak 🤣bı çocuğum 10 yaşında daha kabız olduğunu bilmem çok şükür ,en kucugum bazen olur o ağlar ben ağlarım kabızlık sürecinden sonra kaka yapmaktan korkuyor birde o psikolojiyi atmak zaman alıyor çok zorlayici 🥴
Senin çocuklar kaç yaşında
Evet bir yandan iyi evet ama şaşırdım bende bukadar kaka yapmasına
Bez değiştirmekden yoruldum 4 günde 40 tane bez değiştirmişim oda tasarruflu olmaya çalıştım 😂bu sadece yenidoğanın büyüğünde var bir 30 tane

Senin çocuklar kaç yaşında
Evet bir yandan iyi evet ama şaşırdım bende bukadar kaka yapmasına
Bez değiştirmekden yoruldum 4 günde 40 tane bez değiştirmişim oda tasarruflu olmaya çalıştım 😂bu sadece yenidoğanın büyüğünde var bir 30 tane
10,7 ,2 yasindalar bir sonraki Dr kontrolünde riske atmamak adına sor yine de yani bişey olmadığını düşünsemde sorardim ben 🤣

Sebebi hem reflü hem aşırı beslenmeymiş
6-7 ay gibi geçer dedi osman bey
Bende sabrettim ama öyle böyle kusmuyordu bizimki ben sadece günlerce kusmuk temizlediğimi hatırlıyorum baştan aşağı hepimiz batardık ev batardı
Ayy 6 aya kdr kuscakmi yani :( peki kilo aliyormuydu bu donemde. Ya emdiginin hepsini kusuyor nasl kilo alck bu cocuk bilmiom:((

10,7 ,2 yasindalar bir sonraki Dr kontrolünde riske atmamak adına sor yine de yani bişey olmadığını düşünsemde sorardim ben 🤣
Ay küçüklermiş daha seninkilerde hepsi sana muhtaç
Benim bu ikinci oldu çok korktum bebeklere bakamam diye ama korktuğum kadar olmadık henüz 😅

Ayy 6 aya kdr kuscakmi yani :( peki kilo aliyormuydu bu donemde. Ya emdiginin hepsini kusuyor nasl kilo alck bu cocuk bilmiom:((
aslında normal tombik bir bebek oldu ama çok fazla kilo alımı olmuş hem kusup hem sıçıp hemde nasıl kilo aldı bizde inanamadık sadece anne sütü veriyordum 😄

Benim bu dudak veya dil bağı olabilir mi deme sebebim dudakları böyle oluyor. Bir tur soyuldu şimdi tekrar kabuklanmis mesela. Bu olusunca cocuk dilini etkin kullanmadigi için dudaklari zorluyor vs diye geçiyor internette. Ama emmesi de iyi bi yandan bilemiyorum. Sizden böyle olan var mi 🫠🫠🫠
Benimki de böyle oluyor hatta kabuk soyulup ağzına girecek diye korkuyorum, silikon uc ve biberonla emziriyorum ona bagliyordum ben dudağının böyle olmasını

Of kızlar ya daha önce söylemiştim silikon uçla emzirdiğimi ve biberonla anne sütü + mama veriyorum. Silikonsuz memeyi çok nadir tutuyor deli gibi ağlıyor emmek istemiyor :( bu durumu nasıl aşabilirim ben ya? Sürekli sağıp vermekten çok sıkıldım, silikon ucu temizle tak da çok yordu ama asla kabul etmiyor mememi ne kadar daha böyle devam edebilcem hiç bilmiyorum. Boş memeyi vermeyi deniyorum ama ağladıkça sinirlerim bozuluyor

Back
X