- Konu Sahibi elektroforez
-
- #31.781
Ama vajinasında hasar kalan ordan ameliyat olanlar falan da çok yaygın artık o da düşündürüyor ya da ilişkide falan daha çok acı çeken vs. Bana da orası daha hızlı iyileşir gibi geliyor sezeryan sanki çok derinmiş de hiç iyileşmicekmiş gibi düşündürüyo ama sezeryan olanlara da bakıyorum çok hızlı iyileşiyor. Deri altında kesi ve dikiş o da hızlı iyileşir ki aslında. İnsanlar bıçaklanıyor başka ameliyatlar oluyorlar o da hızlı toparlıyor sanki. Dediğin gibi bebeğin kilosu baş çevresi falan da önemli. Benim de baş çevresi bi tık büyük demişti. Kilosu da en son 3250 ydi doğuma 2 hafta kala o 2 haftada kaç daha alır bilemiyorum. O yüzden normali pek gözümde kestiremiyorum yaBence nedeni şu olabilir, ikisinde de doğumdan sonra bi iyilesme süreci var evet ama vajinalde genel olarak dikişler geçtikten sonra geçip gidiyor herhalde, sezeryanda hep orda içerde o kesilen yer soğuk havalarda vs sızlıyormuş herkeste oluyo mu bilmiyorum. Komşumun öyleymiş mesela soğuk alınca vs ufak da olsa hep sızlıyor demişti. Bilemiyorum tamamen iki türlü acı veya zorluk var ikisinin de eksi artısı var, kendin hangisini çekmek istiyorsan ona yönelmek lazim herhaldeben yine olsa vajinal yapardım demiyorum ama sezeryan da korkutuyor dnbdjdndjd bebeğimin kilosu 3200 falan olursa vajinala yine okey olabilirim sanırım . Gerçi ikinciyi düşünür müyüm her şeyi unutup bilmiyorum
Şakayla karışık gülerek diyorum ya o yüzden alınmıyor aman napiyim içime mi atcam. hshsshshHelal olsun hukfkjjcjmydgxgxgx
Teşekkür ederim, biberonla içiyor doyuyor şükür ondan içim rahat yeter ki aç kalmasın. Stressiz de yaklaşıyorum aslında sakin kaliyorum ama baba daha sakinleştirici geliyorÖncelikle gözün aydın. Kucağına alabilmene çok sevindim. Yaşadığın durum çok normal. Memeyi emmeyi de öğrenecek kuzucuğun. Bulunduğun ilde bir emzirme danışmanından yardım alırsan çok faydası olacaktır. Sütünü sağıp biberonla da verirsin, yetersiz olursa mama da verirsin. Yeter ki bebeğin sağlıklı olsun. Sende sakinleşmeyip eşinde sakinleşme sebebi de senin stresini hissediyor olması. Bunu herkes yaşıyor. Zamanla düzelecek her şey. Kendini yıpratma.
Yanağına çenesine dokunduruyorum ağzına da sokuyor bekliyor. Çekmeyi deniyorum hiç oralı olmuyor. Bir de damağına değdirip yapayım. Hastane sağ olsun 3 kişi kavga dövüş emzirttiler eğitim verdik dediler.Bir de aklıma ne geldi. Bazen memeyi ağzında tutturup çekip bebeğin emme refkeksi için çabalamak da iyi oluyor. Meme başın varsa onunla bebeğin dudak kenarına falan değdirip ağzını açtığında üst damağına memeni itip, dudağını kapattığında çekerek bunu yapabilirsin. Anlatabildim mi emin değilim... biberonu emmeyi öğrenirse memeni tutmayı da öğrenir. Emme refleksi aynı sonuçta.
Bende o durumdayım biraz uzandım gece uyku yok gündüz uyurmuyum diye mide yanması mahvetti ağrıdan sızıda. Bıktım idrar yolu enfeksiyonu da oldu herlade wc de de perişanım hemen bitsin kurtulayım istiyorum artıkNasıl özeniyorum doğum yapanlara maşallah bende hala tık yok perşembeye kadar bekleyip artık acile gidecegim olmayınca olmuyor demekki.
Kaçıncı haftadasınız kızlar?Bende o durumdayım biraz uzandım gece uyku yok gündüz uyurmuyum diye mide yanması mahvetti ağrıdan sızıda. Bıktım idrar yolu enfeksiyonu da oldu herlade wc de de perişanım hemen bitsin kurtulayım istiyorum artık
Dün 2 haftan kaldı dedi doktorum 38. Haftadayım ilki 37 de doğmuştu bu bekleyecek gibi duruyor sancıda vardı bi tane ama önemsemediKaçıncı haftadasınız kızlar?
Ya zaten gündüz bir şekilde geçiyor tüm sıkıntılar gece başlıyor bir de her gece acaba bu gece doğar mı diyorum toplasak 3 saat uyudum o da aralıklarla bebek gelince de uykusuz kalınıyor biliyorum ama şimdi uyumak istesende uyuyamiyorsun hiç bı tarafa donemiyorum çok agirlastim az kaldı diye kendimi avutuyorum ama sürecin belirsizliği de ayrı yorucu oluyor eşim diyor gidelmi acile gitsek ne olacak dedim sanci yok bişey yok 40 haftayı beklyin diyecek o yüzden perşembeye bekliyoruz 2 gün kaldı hatta onda bile bekletebilirler 41 e kadar bekleyen varmış.Bende o durumdayım biraz uzandım gece uyku yok gündüz uyurmuyum diye mide yanması mahvetti ağrıdan sızıda. Bıktım idrar yolu enfeksiyonu da oldu herlade wc de de perişanım hemen bitsin kurtulayım istiyorum artık
Burdada yazıyor hatta 40 üzerine 2 hafta daha beklenebiliyormuş en korktuğum şey heralde bu kadar beklemekYa zaten gündüz bir şekilde geçiyor tüm sıkıntılar gece başlıyor bir de her gece acaba bu gece doğar mı diyorum toplasak 3 saat uyudum o da aralıklarla bebek gelince de uykusuz kalınıyor biliyorum ama şimdi uyumak istesende uyuyamiyorsun hiç bı tarafa donemiyorum çok agirlastim az kaldı diye kendimi avutuyorum ama sürecin belirsizliği de ayrı yorucu oluyor eşim diyor gidelmi acile gitsek ne olacak dedim sanci yok bişey yok 40 haftayı beklyin diyecek o yüzden perşembeye bekliyoruz 2 gün kaldı hatta onda bile bekletebilirler 41 e kadar bekleyen varmış.
Maşallah kuzuşaTeyzosları buda benım mınnosun saçlarıjuno yatagı kullanan varmı?ben bunda yatırıyorum hep.ay kızlar bıde bısey sorcam gunde 3 kez falan çişiyle üzeri ıslanıyor gobek bagına gelmesın dıye alttan bezledıgımız ıcın.durmadan uzerını degıstırıyoruz sizinde basınıza gelıyormu bu,bugun 2. Kere topuk kanı alacaklarmıs dr a goturcez
Ay evet ondan ds hep korktum gerçekten iki türlü de zor bilmiyorumAma vajinasında hasar kalan ordan ameliyat olanlar falan da çok yaygın artık o da düşündürüyor ya da ilişkide falan daha çok acı çeken vs. Bana da orası daha hızlı iyileşir gibi geliyor sezeryan sanki çok derinmiş de hiç iyileşmicekmiş gibi düşündürüyo ama sezeryan olanlara da bakıyorum çok hızlı iyileşiyor. Deri altında kesi ve dikiş o da hızlı iyileşir ki aslında. İnsanlar bıçaklanıyor başka ameliyatlar oluyorlar o da hızlı toparlıyor sanki. Dediğin gibi bebeğin kilosu baş çevresi falan da önemli. Benim de baş çevresi bi tık büyük demişti. Kilosu da en son 3250 ydi doğuma 2 hafta kala o 2 haftada kaç daha alır bilemiyorum. O yüzden normali pek gözümde kestiremiyorum ya
İçine atıp şişecegine, dışarı at onlar şişsin sjdbsjjdjddjŞakayla karışık gülerek diyorum ya o yüzden alınmıyor aman napiyim içime mi atcam. hshsshsh
Ben olsam niye geldin derdim ya da sen gir artık bana faydan yok derdim bunu diyeceğim için de oğlu tembihlerdi muhtemelen oğlunu da arar annen kızına örgü örüyor ya söyle gitsin ya ben söylerimöderdim ki ben sert söylerim diye o hallederdiOfff kızlar yaaa sinirden başım ağrıyor birine anlatmazsam patlıcam o yüzden size yazmak istedim, bugün yardıma diye kv kişisi geldi eve normalde hep annem geliyordu ikisiyle de evlerimiz çok yakın annem dinlensin biraz diye hemde o tarafta yanlış anlamasın diye kv çağırdım, yani lohusayım sonuçta ben, oturdu bir köşeye örgü örüyor benim bebeğime bile değil kendi kızına örüyor. Ne bir yardım ne bir şey bebeği de sürekli kucağına alıp öpmek istiyor, ben öpmüyorum yavrumu rahatsız olmasın diye, artık söyledim öyle sürekli sürekli kucağımıza almıyoruz dedim ama yok ne zaman odadan çıksam bir bakıyorum kucağına almış yatıralım lütfen diyorum sonra yine yine aynı şeyler. Annem bana tek bir iş yaptırmadı yat dinlen bebeğinle ilgilen dedi evimi de topladı temizliğimi de yaptı yemeğimi de ama kv de hiç oturdu kalkmıyor ameliyatlı halimle evin içinde ben dönüyorum sabahtan beri kalkayım yardım edeyim demiyor, niye geldin o zaman sennnn ayyy deliriyorummmm, normalde de çok severdim kv deyi gerçekten iyi biriydi ama yokk hiç değilmiş, akşama da yemek bekler bir de benden ben 2 haftadır hiç yemek yapmadım annem sagolsun hep kendi yaptı bunlar 1 tas yemek getireyim bile demedi şimdi de benden bekleyecek yok valla hiç yapamam dicem oğluna yap yemeğini yoksa aç kalır ben yemek felan yapamam dicem sanki ben yiycem yaptığı yemeği kendi oğluna yapacak. Offf iyice doldum patlamam insaAllah, içimi size dökmek istedim hakkınızı helal edin yaa
Eğer beklemekte sakınca olmasa beklerim ama hem kilo alıp irilesiyor bu da doğumda omuz takılması vs sıkıntı yaratıyor bir de mudahele ile doğunca mesela benim ilk doğumda sancım acilmam yoktu suni ile başladılar bebeğin kilosu 3580 civarıydı kafası çivi gibi uzun çıktı hem de köprücük kemiği kirigi oldu kendiliğinden iyilesti bişey yapmadık ortopedi gördü kolunu kullandığı için sıkıntı olmadi ama bazı bebekler fizik tedavi almus meselaBurdada yazıyor hatta 40 üzerine 2 hafta daha beklenebiliyormuş en korktuğum şey heralde bu kadar beklemek
Evet şimdi gitmeninde bir manası yok dün bile doktorum boşa geldin der giibi bekle dedi her pazartesi gel dedi tabi
Eşimde öğrenmiş doğum başlatmayı oda bir umut onu bekliyor ama ben istemiyorum başlatılmasını kendi sancısı kendi gelsin istiyorum
İrileşiyor işte bizede eziyet oluyor bekledikçe doğumdada böyle riskler oluyorEğer beklemekte sakınca olmasa beklerim ama hem kilo alıp irilesiyor bu da doğumda omuz takılması vs sıkıntı yaratıyor bir de mudahele ile doğunca mesela benim ilk doğumda sancım acilmam yoktu suni ile başladılar bebeğin kilosu 3580 civarıydı kafası çivi gibi uzun çıktı hem de köprücük kemiği kirigi oldu kendiliğinden iyilesti bişey yapmadık ortopedi gördü kolunu kullandığı için sıkıntı olmadi ama bazı bebekler fizik tedavi almus mesela
Maşallah ne yedin ne içtin Hamileyken çok güzellerZaten zengin sarısı denilen ablasının saç rengi. Ekliyorum fotoğrafını. Kardeşinin de artık dönmez sanırım siyaha
Çok dediğin kaç mesela ben her gün 3tane yedim ama kilo almamışAy evet ondan ds hep korktum gerçekten iki türlü de zor bilmiyorumbenim deneyimim bu şekilde oldu sezeryani da deneseydim yine benim deneyimim kadar fikrim olurdu belki herkesin sizlamiyordur soğuklarda vs bilemeyiz benim 36+4 te 2900 falan dendi 10 gün sonra kendim gittim doğurayim artık diye 3800 doğdu.... Çok hurma yedim ama belki alakası yoktur onu da bilmiyorum jdjdjdjdj sen içine ne siniyorsa ona yönel bence. Çünkü herkes iki şekilde de kendi deneyimini paylaşır birinin 2 kilo doğar kötü geçmiştir birinin 4 kilo mükemmel geçmiştir güzel doğumların olsun
Ya aslnda benim yasadigim cok zordu. Dogum kolaydi ama sonra talihsizlik yasadim o travma oldu bende. Ben sezaryen yarasiyla ugrasmamak hemen ayaklanmak icin normal dogum istemistim. Ama bin kat daha zorlandim. Yoksa guzelce doguran memnun kalanlar var tabi. Ama ben bilseydim sezaryeni secerdim kesinlikleYine hamile olsan yine normal doğum der miydin? Normal doğumda o kadar zor anlatıyolar ki ama sonunda yine olsa yine normal yapardım diyolar ben de bunu pek anlayamıyorum
Benim doktorum da 37 olduğumda yapacaktı baktı sancı yok hiç üzmeyeyim seni sancın olursa bakarız dedi gerçi bu cümle daha çok gerdi ama üzecek bir şey demekki dedimBazı doktorlar dediğin gibi hiç çatı muayenesi yapmıyor. Doğum anında belli olur diyor.
Bizimki köprücük kemiği kirigiydi omuz değil kendiliğinden iyilesti. İlk zamanlar ağlıyordu ama ondan mı agliyordu bilmiyorum zaten biz değil rutin kontrolde doktor sordu zor doğum mu oldu omzunda sisiklik var diye o farkedince rontgende çıktı sonra ortopedi gördü. Biz götürene kadar kendiliğinden kaynamisti bileİrileşiyor işte bizede eziyet oluyor bekledikçe doğumdada böyle riskler oluyor
Omuz kırığı dan dolayı ne gibi sorunlar oldu bebek sonradan çok ağlıyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?