Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Öncelikle gözün aydın. Kucağına alabilmene çok sevindim. Yaşadığın durum çok normal. Memeyi emmeyi de öğrenecek kuzucuğun. Bulunduğun ilde bir emzirme danışmanından yardım alırsan çok faydası olacaktır. Sütünü sağıp biberonla da verirsin, yetersiz olursa mama da verirsin. Yeter ki bebeğin sağlıklı olsun. Sende sakinleşmeyip eşinde sakinleşme sebebi de senin stresini hissediyor olması. Bunu herkes yaşıyor. Zamanla düzelecek her şey. Kendini yıpratma.

Senin ki bize gore daha sonra canim bence iyi yapmis cocuk duruyor zaten beklesek belki 40+lari gorurler ama benim 14 mart dedi neden anlamadim iri diye mi 38+4 kgsi 3600 küsürdü
Ben perşembe gidicem güncel kiloyu bilmiyorum şu an. Aslında doktorumda takip edip en son nokta da alma taraftarı yani gün erkene de çekilebilir hani sancı vs herhangi bişey olursa

F fthyeli catın müsait değilse doktorunda emin olamıyorsa hiç riske atma direk sezeryan ol derim canım bebek için Sağlıcakla gelsin
Çatı muayenesi nasıl oluyor? bana doktorum 38. Haftada vajinal muayenen olacak dedi de bu dediği çatı muayenesi mi nasıl bir şey olacak bilmek istiyorum o an doktora sormak aklıma gelmedi

Bir de aklıma ne geldi. Bazen memeyi ağzında tutturup çekip bebeğin emme refkeksi için çabalamak da iyi oluyor. Meme başın varsa onunla bebeğin dudak kenarına falan değdirip ağzını açtığında üst damağına memeni itip, dudağını kapattığında çekerek bunu yapabilirsin. Anlatabildim mi emin değilim... biberonu emmeyi öğrenirse memeni tutmayı da öğrenir. Emme refleksi aynı sonuçta.

Çatı muayenesi nasıl oluyor? bana doktorum 38. Haftada vajinal muayenen olacak dedi de bu dediği çatı muayenesi mi nasıl bir şey olacak bilmek istiyorum o an doktora sormak aklıma gelmedi
Yess 38 de yapılıyor. Bana da 37+4 te yapmıştı. Sezaryen olcaktım ama gene de acaba mı demeyelim diye yaptı

Doğumdada biz inliyoruz inlemeden ne şekilde olursa olsun doğurabilenler çok şanslı
Her ikisi de doğum şekli ben ayrıştırılmasını çok doğru bulmuyorum. Yani daha doğrusu siz biz değil de sadece biz kadınlar demeliyiz iki şekli de hiç kolaay değil. Ama sonrası her şeye değecek

Doğumdada biz inliyoruz inlemeden ne şekilde olursa olsun doğurabilenler çok şanslı
aynen öyle doğumun kolayı yok demek istediğim. Canın tatlıysa sezeryan yap demek doğru değil. Kimisi şanslı oluyor daha hafif atlatıyor her ikisinde de. Rahmim yarım olmasaydı da vajinal deneyebilseydim keşke. Hiç kolaya kaçayım diye düşünmedim

Evet bende onu kastettim aslında en acısız olan doğum en iyi doğumdur

Peki herkeste farklı olabilir ama bu nasıl bir tecrübeydi rahatsız edici mi acı verici mi? Normal muayene gibi mi
Evet, şunu belirteyim benim vajinismus geçmişim var. İki parmak ile yapılıyor tabii ben biraz kendimi kastım ama asla acılı bir işlem değil.

Evet, şunu belirteyim benim vajinismus geçmişim var. İki parmak ile yapılıyor tabii ben biraz kendimi kastım ama asla acılı bir işlem değil.
Anladım aynısı bende de oldu ilk başlarda çok sürmedi aştım demiştim ama bir gün enfeksiyon var mı diye muayene olurken doktor böyle bir sorunun var gibi demişti benim de endişelerim ondan galiba

Ayy annesııı masallaaah nasıl guzel sacları vaaar yerıııımmben şapkasını hıc cıkarmıyorum kafası üşür diyekırpıyo ama coook nadıren,mesela elımı yaklastırıyorum göz refleksı daha yok ama normal sanırım henuz tam goremıyolarmıs
maya91 mayacım 3.400 dogdu kuzum 37+5 te

Anladım aynısı bende de oldu ilk başlarda çok sürmedi aştım demiştim ama bir gün enfeksiyon var mı diye muayene olurken doktor böyle bir sorunun var gibi demişti benim de endişelerim ondan galiba
Yani o an kendini hiç kasmamaya çalış. Zaten hemencik bitiyor.

Offf kızlar yaaa sinirden başım ağrıyor birine anlatmazsam patlıcam o yüzden size yazmak istedim, bugün yardıma diye kv kişisi geldi eve normalde hep annem geliyordu ikisiyle de evlerimiz çok yakın annem dinlensin biraz diye hemde o tarafta yanlış anlamasın diye kv çağırdım, yani lohusayım sonuçta ben, oturdu bir köşeye örgü örüyor benim bebeğime bile değil kendi kızına örüyor. Ne bir yardım ne bir şey bebeği de sürekli kucağına alıp öpmek istiyor, ben öpmüyorum yavrumu rahatsız olmasın diye, artık söyledim öyle sürekli sürekli kucağımıza almıyoruz dedim ama yok ne zaman odadan çıksam bir bakıyorum kucağına almış yatıralım lütfen diyorum sonra yine yine aynı şeyler. Annem bana tek bir iş yaptırmadı yat dinlen bebeğinle ilgilen dedi evimi de topladı temizliğimi de yaptı yemeğimi de ama kv de hiç oturdu kalkmıyor ameliyatlı halimle evin içinde ben dönüyorum sabahtan beri kalkayım yardım edeyim demiyor, niye geldin o zaman sennnn ayyy deliriyorummmm, normalde de çok severdim kv deyi gerçekten iyi biriydi ama yokk hiç değilmiş, akşama da yemek bekler bir de benden ben 2 haftadır hiç yemek yapmadım annem sagolsun hep kendi yaptı bunlar 1 tas yemek getireyim bile demedi şimdi de benden bekleyecek yok valla hiç yapamam dicem oğluna yap yemeğini yoksa aç kalır ben yemek felan yapamam dicem sanki ben yiycem yaptığı yemeği kendi oğluna yapacak. Offf iyice doldum patlamam insaAllah, içimi size dökmek istedim hakkınızı helal edin yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…