- 8 Ağustos 2023
- 5.626
- 6.119
- Konu Sahibi elektroforez
- #21.121
Ben bugün bebişimi çok hissetmedim tedirgin oldum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Size yazmamı bekliyormuş.Ben bugün bebişimi çok hissetmedim tedirgin oldum
Çok bekledik teyzesi ama artık son aylar ne yatabiliyordum ne kalkabiliyordum dogsada rahatlasam dedim bu seferde gazıydı aglamasıydı dişiydi derken bizide büyüttüKııız yerım ben o miinnakıııbız onu ne kadar bekledık
Aynen ilk izne çıktığım 4 ay pc yollıcaklar evden destek vericem. Ama sonrası nasıl olur bilmem. Evden çalışmaya uygun bir işim var fakat pc baya pahalı bişi patron gönüllü olmaya olmaya yolluyor kendileri bilirDaha bugün konuştuk…Ben iki hafta iyileşme süresi hiçbişi yapmam dedim ama sonra tamamen izole olmadan iş takibi yaparak evden çalışırım 4 ay diye konuştum. Açıkcası içimden de öyle geliyor; işten kopmak istemiyorum. Zaten işim hep laptopta yani; internetim olduktan sonra işimi de yaparım toplantımı da.
Bebişin ilk zamanları bence en kolay dönem; ilk kızımda öyleydi yani ve evden çalışmıştım bu şekilde. Asıl 4 ay sonrası ofise gitmem gerektiğinde napıcam onu düşünüyorum. Yine evden çalışırım ama bazı günler illaki ofiste olmam lazım. İşte o zaman bakıcı bulmak gerekecek :/
Çok tatlıBen böyle birşey aldım. Eriyorum şuan
Ya ama ilk 4 ay iş beklemek de biraz vicdansızlık değil mi zaten izin çok kısa bıraksınlar da bir süre bebişlerden başka bir şey düşünmeyelim..Aynen ilk izne çıktığım 4 ay pc yollıcaklar evden destek vericem. Ama sonrası nasıl olur bilmem. Evden çalışmaya uygun bir işim var fakat pc baya pahalı bişi patron gönüllü olmaya olmaya yolluyor kendileri bilir
Maalesefki izin alma imkanım yok :) işyeri sahibiyim ve fiziksel olarak bırakabileceğim bi iş değil orada olmam gerekiyor ve tam olarak pusetiyle beşiğiyle orada bakacağımerkek dedim o günleri bir daha gelmicek
evet biri dedi 'espri' olarak, pusetiyle getirirsin burda bakarsın.
Benimki yine yuzustu yatmisti mola verdik 1 saat hopladim zipladim tatli yedim ve elimle karnimi yogurdum duzelmesi icin. Yoksa ertesi gun bize yine 6.200 tl kacacaktiYarın sabah detaylı ultrasona gireceğim çok heyecanlıyım Var mı bir tavsiyeniz?
Yaaaaa ay ben de şimdi kahvaltıda tatlı yiyeyim o zaman bildiğin iyi olduBenimki yine yuzustu yatmisti mola verdik 1 saat hopladim zipladim tatli yedim ve elimle karnimi yogurdum duzelmesi icin. Yoksa ertesi gun bize yine 6.200 tl kacacakti
Canım evet idrar yolu enfeksiyonu bende var yani idrarda protein pozitif çıkınca doktorum gebelik zehirlenmesinden şüphelenip tansiyon takibi de yap dedi ama tansiyonlarım sükür normal ve bol su iç dedi bakalım tekrar test vericem umarım düzelmiştiriyi geceler kızlar yine bir gece uykusuzum yazılanları okudum kaç gündür giremiyorum herkeste aynı sorunlar uykusuzluk, aşırı terleme, bel ağrısı , sürekli tuvalet ay bunlardan biri olunca bile benim uyku kaçıyor tekrar uykuya geçemiyorum sonra sabahları okul işkence oluyor.Ama sizde şu var mı merak ediyorum genital bölgede ağrı sızı o kadar acıyor ki yatakta dönerken bile orda baskı sızı hissediyorum ilk gebeliğimde hatırlamıyorum öyle bir şey olmuş muydu ama bunda aşırı Ağrı sızı var ordaki kemiklerde mi neyse artık bebe mi yakın oraya bilmiyorum çok rahatsız edici bir sızlama ve ağrı bunu yaşayan var mı magnezyum da kullanıyorum ama devam ediyor sızlamalar ağrılar
Birisi de vajinal enfeksiyon olayını yazmış lanet olası durumdan ben 24 haftadır kurtulamadım doktora da yazmıyorum artık bir aydır cuma kontrolüm var bakalım bu sefer ne diyecek ilaç kullanmaktan da bıktım her seferinde veriyor hiçbir işe yaradığı da yok umarım bebeğe bir sıkıntısı olmamıştır
Ben bitirmedim alacaklarım var ve kendime daha hiç bir şey almadım Aralık sonu gibi düşünüyorum artık yeni yıl indirimlerinde. Para yokBir de farkettim ki kasım sonu indiriminde hiç alışveriş yapmamışsınız her şeyi kasım başında halletmişsiniz artık linkler tavsiyeler dönmüyor tamamladınız mı her şeyi kıslar maşallah size Ben kasımda da kendime çalıştım resmen sanki doğum yok bebe yok :))
Canım ben sabah tatlı yemiştim öyle gittim. Benimki uyuyordu doktor dürttü sürekli uyanmadı. Beni biraz yürüyüş yapmaya ve tatlı yemeye yolladı pozisyon bile değiştirmemiş. Allah'tan yüzü bize dönük uyuyordu da tekrar gitmeye gerek kalmadı tüm listeyi tamamladı doktor. Sadece farklı açıdan da bakmak istedi ama yok yani. Prensesim oradan çıkıp arabaya binince yolda uyanmıştıYaaaaa ay ben de şimdi kahvaltıda tatlı yiyeyim o zaman bildiğin iyi oldu
Ben herşeyi tamamladım sanıyorum sadece burada okudum gecelik daha çok giyilecek sanırım doğum sonrası. Sezeryan olacağı için benim de siyah bir gecelik arıyorum sadece normal pijama almıştım galiba birşey kalmadıBir de farkettim ki kasım sonu indiriminde hiç alışveriş yapmamışsınız her şeyi kasım başında halletmişsiniz artık linkler tavsiyeler dönmüyor tamamladınız mı her şeyi kıslar maşallah size Ben kasımda da kendime çalıştım resmen sanki doğum yok bebe yok :))
Kendinize neler aldınız lohusa pedi falan ben hiçbir şey almadımBen herşeyi tamamladım sanıyorum sadece burada okudum gecelik daha çok giyilecek sanırım doğum sonrası. Sezeryan olacağı için benim de siyah bir gecelik arıyorum sadece normal pijama almıştım galiba birşey kalmadı
Evet ya kasım başı hallettik herşeyi. Sabırsız bir grubuz bende de çoğu şey bitti gibi bebek için kıyafetler, kendim için gecelik bir de beşik kaldı. Beşikte verebilecek arkadaslarım var onların beşiklerini değerlendiriyorum belki almama gerek kalmazBir de farkettim ki kasım sonu indiriminde hiç alışveriş yapmamışsınız her şeyi kasım başında halletmişsiniz artık linkler tavsiyeler dönmüyor tamamladınız mı her şeyi kıslar maşallah size Ben kasımda da kendime çalıştım resmen sanki doğum yok bebe yok :))
dedim zaten oturup çizemem ama acil durumlarda destek oluruumYa ama ilk 4 ay iş beklemek de biraz vicdansızlık değil mi zaten izin çok kısa bıraksınlar da bir süre bebişlerden başka bir şey düşünmeyelim..
Şirketten yüzdelik verirse evet pusetimle giderim ksjdfsl benim eşim de kendi işinin patronu o yüzden o da izin kullanamıcak haliyle yanımda olamıcakMaalesefki izin alma imkanım yok :) işyeri sahibiyim ve fiziksel olarak bırakabileceğim bi iş değil orada olmam gerekiyor ve tam olarak pusetiyle beşiğiyle orada bakacağım
Yani patron olunca “onu da onlar düşünsün” diyip kendi hayatımıza bakamıyoruz maalesef
Ben de herkese hak veriyorum tabiki ama özellikle son zamanlarda sosyal medyada işverenlere çok yükleniliyor, bir düzen bir işletme yürütmek gerçekten çok ama çok zor. 7/24 mental ve fiziksel olarak bir çocuk yetiştirmek gibi bir sorumluluk hatta 6.5 sene sırf bu yüzden çocuk sahibi olmak istemedim bilinçli olarak, soranlara hep benim zaten bir çocuğum var işim önce ona bakmam gerekiyor sonra çocuk yapabilirim diye :)
annem gecelik, kuzenim pijama takımı aldı lohusa pedi almıştım ama depend al mutlaka dediler onu alıcam. #reklamdeğil penye emzirme sütyeni aldım. emzirme atleti de almak istiyorum çünkü pijamamın üstü sabahlık tarzı. Gümüş kapak aldım. göğüs pedi aldım. Taç ve terlik kuzenim ayarlıyor. Sanırım bu kadarKendinize neler aldınız lohusa pedi falan ben hiçbir şey almadım
Lohusa pijama takımını rahat ve iyi olanından seçersen bence giyilir. Ben ilk gebeliğimde sezaryendim pijama takımı giydim dediğim gibi beli aşırı rahattı hatta ameliyat sonrası aşırı üşüdüm iyi ki gecelik tercih etmemişim dedim. Tabi benim ilk doğumumda başka acılar durumlar yaşadık o ayrı mevzu ama pijama takımı da giyiliyor bence herkesin yanında gecelik bulunacaksa pijama takımı da bulunmalı.1 hafta sonrasına giyilir ama sezaryen günü ve sonraki bir kaç gün zor…Dikiş yerine bişi değsin istemiyor insan. Kaldı ki sezaryen günü pijama giymek imkansız; sonda falan takılıyor çünkü hatırladığım kadarıyla; doktorun da gelip sürekli kontrol etmesi gerekiyor