- Konu Sahibi mutlutablo
- #10.901
amniyotik bant konusunda benim doktorumun ilk haftalarda bir şüphesi olmuştu. henüz 8 hafta civarıyken rahmi ikiye bölen bir görüntü, sonra amniyotik bant mı diye düşündürmüştü doktorumu. neyse ki değilmiş. ilave görüş almak için perinatologa gittiğimde, amniyotik bantın arama motorunda çıkan şeylerle alakası olmadığını açıklamıştı. yine de takibi mutlaka önemli.Can kızlar asabım pek bozuk sabahtan beri.
Bugün şeker yüklemesi için aç olarak hastaneye gittim. Başka hastanelerde nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama doktor önce bebeğe bakalım dedi. Zaten genelde çok hareket etmiyor açken hiç etmeyeceğini tahmin ettim. Hocam 14 ve 16.haftalarda kız demiştiniz ama detaylıda erkek olduğunu söyledi perinatoloji doktorum dedim. (Perinatoloji doktorumun adı Cihan bey) Öyle diyorsa öyledir dedi şu an pek hareket etmiyor dedi. ehh peki...
Baş çevresi ve göbek çevresi 1 hafta önde gidiyor daha önce söylemiştik dedi. Bana detaylıda bile büyük demedi doktor ölçülerde yazmıştır belki ama ben rakam verilerini anlamıyorum. Bunu duyunca sebebini merak ettim. Şekerden etkilenmiş olabilir ya da ailede iri doğan bebekler olabilir dedi. Sonraki haftalarda beslenme ile normale gelir mi sormadım.
** Benim en büyük sorunum bende amniyotik bant olması (burada da belirtmiştim daha önce ama pek duyulan bir şey değil galiba bende duymamıştım başıma gelene kadar) . Perinatoloji ona mutlaka düzenli baktır doktorunla demişti o yüzden onu da sordum ne durumda bebeğe hangi konumda şu an ya da gözüküyor mu diye. Ama bizimkinin verdiği yanıt "o sürekli bakılacak bir şey değil gözükmeme durumu yok zaten kaybolan bir şey değil o" dedi. Halbuki cihan bey bazı haftalardan sonra bu bantın görünmeme, bebeğin yırtıp atma olasılığı var demesine istinaden ben sürekli umutla bakmak istiyorken bana böyle bir yanıt vermesi beni sabah sabah çok gerdi. Cİhan bey böyle böyle söyledi ama hocam dedim. O öyle demek istememiştir ya da sen çok duymak istediğini ısrar ettiysen öyle demek durumunda kalmıştır dedi. Yalancı olduk bi de ! O gün cihan beyden izin alarak video çekmiştim eşime göndermek için, orda da bu cümlesi var. Bunu dile getirdiğimde zaten video ses kaydı alman da yasak dedi. Yani iyi ama yasak olması onun bu dediğini değiştirmiyor , yine bişey demedim. Neyse işte muayeneden elim boş hatta bir de yalancı olarak çıkmış oldum.
Şeker yüklemesinin sonucu da aşağıdaki gibi. 3-4 saat geçmesine rağmen istemeyerek sonucu öğrenmeye girdim odasına. Geceden bir şey yememem gerektiğini bilmiyordum pis boğazlığım yüzünden bir şeyler yedim muhtemelen ondan doalyı açlığın yüksek çıkmıştır dedi. Yine de diyetisyen önerdi.
Moral sıfır.
ilave olarak benim bebeğim de ilk günden itibaren hemen hemen 1 hafta ileri. erken döllenme olabilir. bu fark çok artarsa şeker ihtimali de elbette var. şeker yüklemesi sonucu normal çıktı galiba, bir tek açlıkta mı sorun var?
doktorumuzla güven ilişkisi çok çok önemli. eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız, doktorunuzu değiştirmeyi düşünebilirsiniz nacizane.