Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    148
Tünaydın kızlar bugün kontrolüm vardı bebiş iyiymiş çok şükür herşey yolunda 1300 Gr olmuş makat pozisyonundaydı ve geçen yıl rahim t şeklinde olduğu için histereskopi olmuştum gebelik oluşmuyor diye doktor normal doğum yapamazsın dedi çok üzüldüm hiç mi ihtimal yok dedim eğer zorlarsak rahim patlar sende bebekte hayatı tehlikede kalırsınız ben olsam zorlamam bu şekilde, normal yaptiracak doktor da olacağını sanmıyorum dedi ☹️ 36.haftada sezeryan günü almaya gel dedi eğer kanama sancı bebeğin hareketlerinde azalma gibi ani bişey olursa hemen acile gelip durumunu söyle dedi tahmini ne zaman doğum olur sizce bebek fazla büyümeden alınması gerekiyormuş yoksa rahim patlama olasılığı varmış ablamda küçük kizinda böyle bı tehlikeyle karşılaştı onu 35.haftada aldılar o kadar erken doğsun istemiyorum çok küçük olur nasıl tutarım nasıl bakarım sezeryan dikişlerinden acayip korkuyordum başıma geliyor her korkum 🤦🏻‍♀️ yengem biraz moral verdi hiç anlatılan gibi değil hemen hemen aynilar normal doğumla diye ama tedirgin oldum 😥
Önemli olan bebeğinizin sağlığı. Kaçıncı haftadasınız şimdi? 28-29-30 hafta için 1300 gayet güzel bir ağırlık. Maalesef yapısal sorunlarımız olabiliyor, sezaryen de başlangıçta tercih etmesek bile hayat kurtarıcı bir operasyon yöntemi olarak anneye, bebeğe can veriyor. Böyle bakmaya çalışın. Dikişler eskisi gibi değil, çok daha çabuk toparlanıyor anneler artık. Evladınız iyiymiş ya önemli olan o :KK200:

Ben osende demir c kullanıyorum. Ama anlamadım yetersiz gelmiş. Bir de evde gynoferro sanol var ondan da kullansam mı diyorum. Multivitamin olarak elenatal 2, d vitamini olarak da d-colefor kullanıyorum. Diğer değerlerim iyi demir düşük.
Osende demir c ilaç mı besin takviyesi mi? Takviyeler yetersiz olabiliyor çünkü.

Önemli olan bebeğinizin sağlığı. Kaçıncı haftadasınız şimdi? 28-29-30 hafta için 1300 gayet güzel bir ağırlık. Maalesef yapısal sorunlarımız olabiliyor, sezaryen de başlangıçta tercih etmesek bile hayat kurtarıcı bir operasyon yöntemi olarak anneye, bebeğe can veriyor. Böyle bakmaya çalışın. Dikişler eskisi gibi değil, çok daha çabuk toparlanıyor anneler artık. Evladınız iyiymiş ya önemli olan o :KK200:
29+0 bugün kilosu boyu amniyotik sıvısı gayet yeterli dedi ama bebiş büyüdükçe rahimin kaldiramama olasılığı var o biraz göz korkutuyor sezeryanı araştırdım gittiğim hastanede dikişler lazermiş ve olumlu sezeryanlar duyunca biraz rahatladım inşallah olumsuz bişey yaşamadan kolaylıkla olur doğum doktorun dediği gibi rahimde sıkıntı çıkmaması tek temennim 💝🌸🌸

normal doğumda da her doğum aynı değil tabi ama yine zorlayan dikişler olabiliyor. evet ilk günler birazcık ağrıyor ama çabuk toparlanılıyor. gözünüzde büyütmeyin, önemli olan bebek sağlıkla gelsin, siz iyi olun.
İnşallah güzel geçer vaktinde ve kolaylıkla olsun rahimde sıkıntı çıkmasın da parmagimiz kesilse sızısı bı hafta sürüyor dikişleri de çekerim artık 🥰🌸

29+0 bugün kilosu boyu amniyotik sıvısı gayet yeterli dedi ama bebiş büyüdükçe rahimin kaldiramama olasılığı var o biraz göz korkutuyor sezeryanı araştırdım gittiğim hastanede dikişler lazermiş ve olumlu sezeryanlar duyunca biraz rahatladım inşallah olumsuz bişey yaşamadan kolaylıkla olur doğum doktorun dediği gibi rahimde sıkıntı çıkmaması tek temennim 💝🌸🌸
Merak etmeyin, sizin özel durumunuzu biliyor zaten doktor. Ona göre bir yol izleyecek belli ki. O bahsettiği durum hiç önlem alınmasa ya da durumunuz bilinmese yaşanabilecek bir senaryo. Halbuki şimdi gayet tedbirlisiniz o ihtimale karşı. Rahat olun, çocuk da olumsuz bir enerji almasın sizden. Allah'ın izniyle sağ salim kavuşacaksınız evladınıza, dikişler en son düşüneceğiniz şey olsun.

Müslinleri battaniyeleri vs hepsini bu derecede yıkadınız di mi? 1000 devir de çekme yapmaz mı diye endişelendim
Derece artinca yapmiyo mu cekme ben öyle biliyorum 😀 kaç yıldır yıkıorum ben hic cektirmedim yikamadan dolayi ama simdi siz kendiniz deneyin o halde karışmayayım 😅

Arkadaşlar emzirme sütyeni ya da atleti şart mı gerçekten? Ne gibi bir kolaylık sağlıyor? Ya da her zamanki sütyenleri kullansak ne gibi bir sıkıntı yaşarız? Öneriyor musunuz?

Arkadaşlar emzirme sütyeni ya da atleti şart mı gerçekten? Ne gibi bir kolaylık sağlıyor? Ya da her zamanki sütyenleri kullansak ne gibi bir sıkıntı yaşarız? Öneriyor musunuz?
Yaza denk geleceği için atlet almayı düşünmüyorum. Ama emzirme sütyeni iyi olur sanki. Yine de tecrübeli hanımlar yorumlarsa bende beklemedeyim:)

aletti olması beni rahat ettirdirmişti dışarıda emzirirken ben hem sütyen şeklimde almıştım birde aletli olandan zaten şimdi yaza denk geliyor dışarda emzirirken üstümde tek badi olunca alttan kaldırınca filan rahat etmiştim göbeğimin gözükmesi rhatsız ediyordu beni çatlaklardan dolayı :) taze anneyken şuan belki umursamam

atletti olanlarda öyle kalın değil normal atlet gibi filan incecik çok da uzun değil kısa

Benim göğüslerim çok büyük değil. Emzirme sütyeni de atleti de aldım ama ilerleyen zamanlarda kullanmadım. Normal sütyenden çıkıyordu 😁 evde rahat dolaşırken emzirme atletini giymek rahattı sadece, hem atlet hem üstü yarım atlet gibi toparlıyordu göğüsleri.

Bu tarz benimki;

Normal sütyeni nasıl açacaksınız her seferinde, çekiştirerek altından ya da üstünden atlatıp emzirmek hem sizi hem bebeği rahatsız eder bence. Emzirme sütyeni de atleti de kullandım bence bayağı konfor katıyor. Ayrıca bazı modeller kapsız bazıları kaplı ona dikkat edin, ben kaplı model almıştım hep, meme ucu da belli olmuyor bu şekilde. Çünkü emzirme döneminde meme ucu çok çıkıyor, aşırı belli oluyor. Yani ilk zamanlar memede süt sızıntısı olduğu için çamaşır ıslanmasın diye göğüs pamuğu/pedi kullanmak icap ediyor zaten, onu kullanırken meme ucu görünmez, belki o yüzden ilk dönemler kapsız modellerle de idare edilir. Ama bir dönem sonrasında meme de uslanıyor alışıyor, sızıntılar kalmıyor artık, o zaman pede ihtiyaç olmuyor, kaplı kullanmak şart o zaman. Benim öncekiler kış bebeği sayılırdı atletle aşırı rahat ettim, ev içinde bile olsa göbekten çıplak kalıp üşütmüyordum. Şimdi yazın zaten üşütme durumu evde de dışarda olmaz. Dışarda emzirirken de erkeklere görünür mü görünmez mi meselesinde emzirme örtüsüyle emzirirsiniz, iyice örtersiniz görünmez. Ama yine de daha fazla mahremiyet için ben atlet kullanırım diye düşünüyorum.

Normal sütyenin arkadan kopçasını açmak gerekir ya da sütyeni yukarı kaldırmak gerekir -ki bu emzirirken hiç rahat olmaz
Emzirme sütyeni ve atletinin mantığı, hemen göğsün üstünden kopçayı açıp, memeyi çıkarabilmek

H&M'den şu 3'lü emzirme atletlerini aldım yazın evde giymek için
Çok rahat olduğunu duydum birkaç kişiden
Hem evde sütyen takmak istemiyorum, yazın atlet rahat olur diye düşündüm

Dışarısı için de bir koyu bir açık emzirme sütyeni alacağım
Dagi düşünüyorum ama biraz pahalı, tam araştırmadım

Ben de kullandım kış bebesiydi rahattı atlette bir süre, normal sütyenin çok esneme payı olmuyo ama sonra ona uygun esneyen normal sütyende bulup pentiden onla devam etmiştim. İlk başlarda o tecrübesizlikle ve hafif acılarla çıtçıt açmak çok kolaylık sağlıyor emzirme sütyenini yani penti kullanmıştım çok memnundum 🤗

Bir de kızlar bana çok mantıksız geliyodu almamıştım hatta ama sonra zorlandım al dedi birisi öyle aldım kullanınca faydasını anlamıştım, emzirme yastığı canım ciğerimdi kendisi hem sırt duruşu açısından hem de bebeğin yerleşmesi açısından ön yargılı olan varsa düşünsün biraz daha 😅

Can kızlar asabım pek bozuk sabahtan beri.

Bugün şeker yüklemesi için aç olarak hastaneye gittim. Başka hastanelerde nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama doktor önce bebeğe bakalım dedi. Zaten genelde çok hareket etmiyor açken hiç etmeyeceğini tahmin ettim. Hocam 14 ve 16.haftalarda kız demiştiniz ama detaylıda erkek olduğunu söyledi perinatoloji doktorum dedim. (Perinatoloji doktorumun adı Cihan bey) Öyle diyorsa öyledir dedi şu an pek hareket etmiyor dedi. ehh peki...

Baş çevresi ve göbek çevresi 1 hafta önde gidiyor daha önce söylemiştik dedi. Bana detaylıda bile büyük demedi doktor ölçülerde yazmıştır belki ama ben rakam verilerini anlamıyorum. Bunu duyunca sebebini merak ettim. Şekerden etkilenmiş olabilir ya da ailede iri doğan bebekler olabilir dedi. Sonraki haftalarda beslenme ile normale gelir mi sormadım.

** Benim en büyük sorunum bende amniyotik bant olması (burada da belirtmiştim daha önce ama pek duyulan bir şey değil galiba bende duymamıştım başıma gelene kadar) . Perinatoloji ona mutlaka düzenli baktır doktorunla demişti o yüzden onu da sordum ne durumda bebeğe hangi konumda şu an ya da gözüküyor mu diye. Ama bizimkinin verdiği yanıt "o sürekli bakılacak bir şey değil gözükmeme durumu yok zaten kaybolan bir şey değil o" dedi. Halbuki cihan bey bazı haftalardan sonra bu bantın görünmeme, bebeğin yırtıp atma olasılığı var demesine istinaden ben sürekli umutla bakmak istiyorken bana böyle bir yanıt vermesi beni sabah sabah çok gerdi. Cİhan bey böyle böyle söyledi ama hocam dedim. O öyle demek istememiştir ya da sen çok duymak istediğini ısrar ettiysen öyle demek durumunda kalmıştır dedi. Yalancı olduk bi de ! O gün cihan beyden izin alarak video çekmiştim eşime göndermek için, orda da bu cümlesi var. Bunu dile getirdiğimde zaten video ses kaydı alman da yasak dedi. Yani iyi ama yasak olması onun bu dediğini değiştirmiyor , yine bişey demedim. Neyse işte muayeneden elim boş hatta bir de yalancı olarak çıkmış oldum.

Şeker yüklemesinin sonucu da aşağıdaki gibi. 3-4 saat geçmesine rağmen istemeyerek sonucu öğrenmeye girdim odasına. Geceden bir şey yememem gerektiğini bilmiyordum pis boğazlığım yüzünden bir şeyler yedim muhtemelen ondan doalyı açlığın yüksek çıkmıştır dedi. Yine de diyetisyen önerdi.

Moral sıfır.

Can kızlar asabım pek bozuk sabahtan beri.

Bugün şeker yüklemesi için aç olarak hastaneye gittim. Başka hastanelerde nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama doktor önce bebeğe bakalım dedi. Zaten genelde çok hareket etmiyor açken hiç etmeyeceğini tahmin ettim. Hocam 14 ve 16.haftalarda kız demiştiniz ama detaylıda erkek olduğunu söyledi perinatoloji doktorum dedim. (Perinatoloji doktorumun adı Cihan bey) Öyle diyorsa öyledir dedi şu an pek hareket etmiyor dedi. ehh peki...

Baş çevresi ve göbek çevresi 1 hafta önde gidiyor daha önce söylemiştik dedi. Bana detaylıda bile büyük demedi doktor ölçülerde yazmıştır belki ama ben rakam verilerini anlamıyorum. Bunu duyunca sebebini merak ettim. Şekerden etkilenmiş olabilir ya da ailede iri doğan bebekler olabilir dedi. Sonraki haftalarda beslenme ile normale gelir mi sormadım.

** Benim en büyük sorunum bende amniyotik bant olması (burada da belirtmiştim daha önce ama pek duyulan bir şey değil galiba bende duymamıştım başıma gelene kadar) . Perinatoloji ona mutlaka düzenli baktır doktorunla demişti o yüzden onu da sordum ne durumda bebeğe hangi konumda şu an ya da gözüküyor mu diye. Ama bizimkinin verdiği yanıt "o sürekli bakılacak bir şey değil gözükmeme durumu yok zaten kaybolan bir şey değil o" dedi. Halbuki cihan bey bazı haftalardan sonra bu bantın görünmeme, bebeğin yırtıp atma olasılığı var demesine istinaden ben sürekli umutla bakmak istiyorken bana böyle bir yanıt vermesi beni sabah sabah çok gerdi. Cİhan bey böyle böyle söyledi ama hocam dedim. O öyle demek istememiştir ya da sen çok duymak istediğini ısrar ettiysen öyle demek durumunda kalmıştır dedi. Yalancı olduk bi de ! O gün cihan beyden izin alarak video çekmiştim eşime göndermek için, orda da bu cümlesi var. Bunu dile getirdiğimde zaten video ses kaydı alman da yasak dedi. Yani iyi ama yasak olması onun bu dediğini değiştirmiyor , yine bişey demedim. Neyse işte muayeneden elim boş hatta bir de yalancı olarak çıkmış oldum.

Şeker yüklemesinin sonucu da aşağıdaki gibi. 3-4 saat geçmesine rağmen istemeyerek sonucu öğrenmeye girdim odasına. Geceden bir şey yememem gerektiğini bilmiyordum pis boğazlığım yüzünden bir şeyler yedim muhtemelen ondan doalyı açlığın yüksek çıkmıştır dedi. Yine de diyetisyen önerdi.

Moral sıfır.
Canım doktorun tavrına ben sinir oldum 😣
Bizim en çok morale desteğe ihtiyacımız olduğu zamanlarda böyle suçlayarak bastırarak sorularınızı kulak ardı ederek moralinizi bozması yanlış ve can sıkıcı olmuş istersen başka doktordan da bı görüş al
Ben devlet hastanesinde sürecimi devam ettirmeme rağmen doktorum çok minnoş sevecen hep destek oluyor ve onunla tanışana kadar 7 doktor değiştirdim 5.ayımda tanıştım kendisiyle birkaç kontrolüm ve bundan sonrası kesinlikle o olacak benimde rahim ameliyatlı olduğu için bugün sezeryan olacağımı normale ısrar edersem risk alacağımı söyledi bebek büyümeden alacaklarmış ben olmazsam da benim hastam olduğunu ve durumunu anlat dedi hem korkuttu hem rahatlattı yanımda olması desteği cesaret verdi doktorun moral vermesi gerçekten önemli tek güvenimiz önce Rabbim sonra onlar sonuçta 🤗

Canım doktorun tavrına ben sinir oldum 😣
Bizim en çok morale desteğe ihtiyacımız olduğu zamanlarda böyle suçlayarak bastırarak sorularınızı kulak ardı ederek moralinizi bozması yanlış ve can sıkıcı olmuş istersen başka doktordan da bı görüş al
Ben devlet hastanesinde sürecimi devam ettirmeme rağmen doktorum çok minnoş sevecen hep destek oluyor ve onunla tanışana kadar 7 doktor değiştirdim 5.ayımda tanıştım kendisiyle birkaç kontrolüm ve bundan sonrası kesinlikle o olacak benimde rahim ameliyatlı olduğu için bugün sezeryan olacağımı normale ısrar edersem risk alacağımı söyledi bebek büyümeden alacaklarmış ben olmazsam da benim hastam olduğunu ve durumunu anlat dedi hem korkuttu hem rahatlattı yanımda olması desteği cesaret verdi doktorun moral vermesi gerçekten önemli tek güvenimiz önce Rabbim sonra onlar sonuçta 🤗

Bende bu şans varken en özel hastanede mendebur birine denk gelirim. Yok doktoru değiştireceğim zaten artık güven sorunu oluştu kadına karşı. Ama 6 .aydan sonra doktor bulmak beni biraz yoracak :( Çorludayım bi de.

Back
X