Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Kızlar ilk gebeliği olanlar , herhangi bir bebek bakım eğitimi aldınız mı? İnstagramda karşıma sürekli online ücretli eğitimler çıkıyor. Emzirme , bebek bakımı vs vs. Ya da ücretsiz yüz yüze gebe okullarından eğitim alan ?
Ben de görüyorum o eğitimleri ama almam muhtemelen. Sadece eşimle birlikte sertifikalı ilkyardım eğitimi alacağız. Ne zamandır aklımızdaydı, gebelikte daha önemli görünmeye başladı.

Ben gebe okuluna gidiyorum az buçuk yegenlerden de idmanlıyım ve soğukkanlı biri olduğum için olay anında çözüm odaklıyım ondan dolayı bakım konusu biraz iddialım inşallah bebiş tepetaklak etmez beni :KK45:
Eğer bulunduğunuz yerde devlet hastanesinde gebe okulu varsa mutlaka gidin derim baştan beri belli aralıklarla gidiyorum çok şey öğrendim 🤗
Kızlar ilk gebeliği olanlar , herhangi bir bebek bakım eğitimi aldınız mı? İnstagramda karşıma sürekli online ücretli eğitimler çıkıyor. Emzirme , bebek bakımı vs vs. Ya da ücretsiz yüz yüze gebe okullarından eğitim alan ?

Ha şimdi aklıma geldi. Birkaç ay önce hastanemizin verdiği tek günlük gebe okulu eğitimine katılmıştım. Hastanenizin bu gibi imkanları varsa tek günlük bile olsa yeterli oluyor.

Merhaba. 9-17.30 oturarak çalışıyorum. Aklıma geldijçe fırsar buldujça 1 dk da olsa kalkıp yürüyüp geri oturuyorum çünkü artık son zamanlarda 1 saat bile üst üste oturdum mu çok kötü oluyorum. Masamın altına bir kutu bıraktım ayaklarımı onun üzerine uzatıyorum, çünkü diğer şekilde artık çok zorlanıyordum. Bi nebze iyi geldi gibi tavsiye ederim masanızın altına bir kutu veya tabure gibi bir şey bırakabilirsiniz. Bana asıl zor gelen işten yorgun argın gelip yemeğe girişmek çamaşır bulaşığa girişmek. Çünkü artık eskisi gibi değilim iştem geldim mi artık pert bi vaziyette oluyorum. Eşimle birlikte işten çıkıp eve geliyoruz . Birçikte hemen yemeğe girişiyoruz , pişmesi yemedi toplaması derken bu kez birimiz çamaşıra birimiz bulaşığa girişiyoruz. E ek olarwktw illaki bi şeyler çıkıyor. Ama gücümün tükendiğini hisdediyorum. Temizlik içinde kimseyi bulamadım. Haftasonu da temizliğe, pazara, alışverişe ayırıyoruz. Sağ salim bitirelim kalan zamanı🙏🏻
Merhaba,
Evet çalışma saatlerimizden es desteğine kadar aynıyız bizde sizin gibiyiz.
Ancak eşim sagolsun çoğunu kendisi hallediyor bu süreçte.
Allah yardımcımız olsun çalışmasak olmuyor,
Çok şükür ki en azından şimdilik daha büyük sorunlarımız yok diyorum yine şükür 🧚‍♀️

Ben gebe okuluna gidiyorum az buçuk yegenlerden de idmanlıyım ve soğukkanlı biri olduğum için olay anında çözüm odaklıyım ondan dolayı bakım konusu biraz iddialım inşallah bebiş tepetaklak etmez beni :KK45:
Eğer bulunduğunuz yerde devlet hastanesinde gebe okulu varsa mutlaka gidin derim baştan beri belli aralıklarla gidiyorum çok şey öğrendim 🤗
Çok güzel. İzmirde bilen eden varsa ben bulamadım çünkü

Gebe okuluna bir ders gittim. Toplamda 3 dersmiş çok güzeldi. Haftaya yine giderim dersleri tamamlarım. Onun dışında benimde ilk bebeğim olacak deneyimleyerek öğreneceğim😊

Gebe okuluna bir ders gittim. Toplamda 3 dersmiş çok güzeldi. Haftaya yine giderim dersleri tamamlarım. Onun dışında benimde ilk bebeğim olacak deneyimleyerek öğreneceğim😊
Şahsen ben 31 yaşındayım ilk gebeliğim ve hala bakabilir miyim nasıl olcak neler olcak yetebilecek miyim gibi kaygılarım içerisindeyim. 18-20
Yaşında anne olanlaro tebrik ediyorum😂

Şahsen ben 31 yaşındayım ilk gebeliğim ve hala bakabilir miyim nasıl olcak neler olcak yetebilecek miyim gibi kaygılarım içerisindeyim. 18-20
Yaşında anne olanlaro tebrik ediyorum😂
Bende 33 yaşındayım. Belki gençlikte bunları daha az düşündüğümüz için daha kolaydır. Açıkçası içimde kocaman bir sevgi var. Çok istedik tüp bebekle kavuştuk.daha görmeden bilmeden o kadar merak ediyorum ki yapamam mı ? Olmaz mı ? Böyle düşünceler yok kafamda. Herkes doğar doğmaz öğrenmiyor sonuçta içimizde onlara duyduğumuz sevgi var ve bazen akışına bırakmakta fayda var. Kimler kimler ebeveyn oluyor bizde yaparız 😊

Bende 29. Haftaya kdar toplam 6 kilo almışyım. Bayramda memleketime gittim yan gelip yattım anne yemeği yedim 10 günde 3 kilo almışım😕
Ama çok güzel değil miydi 😅 keşke annelerimiz hep yanımızda olabilse bu süreçte
Moral motivasyonda önemli bana bu tatil çok iyi geldi sefamız olsun 🐣🐣

Ama çok güzel değil miydi 😅 keşke annelerimiz hep yanımızda olabilse bu süreçte
Moral motivasyonda önemli bana bu tatil çok iyi geldi sefamız olsun 🐣🐣
Çok güzel bi tatil geçirdik gerçekten ailemizin yanında . Bebek gibi hissettirdiler😍 iyi bir mola oldu benim için gerçekten dinlenmiş mutlu bir şekilde evime döndüm. İyi ki varlar😍

Kızlar bir şey daha soracağım. Haftaya bebeğin giysilerini yıkayıp ütüleyeceğim. Karton etiketler söktüm. Kıyafetlerin ensesinde yer alan etiketleri de makasla mı keselim? Makasla kesersek daha sivri kalıp bebeğe batmaz mı?

Merhaba kızlar bu hafta kontrolü olan var mıydı?
Kaç kg cm olmuş bebisler?
Bizim kontrol dündü,size de sormak istedim.
Çalışan anneler ne durumda zorlanıyor musunuz,özellikle ben gibi masa başı çalışanla arkadaşları merak ediyorum.
Benim ayaklarım çok ağrıyor ve kilcallar artmaya başladı:(
Yarın kontrolum var yazarım yarın insallah

Kızlar selamlar deterjan ne aldınız ? İlkinde green clean kullandım ama şimdi baktım çok pahalı muadiller çıkmıştır var mı önerileriniz ? Şu an ben 3 yaş kızıma uni baby kullanıyorum.

Bir de bu kez molfix bez almaya niyetlendim. Daha uygun fiyatlı kızımda prima oremium care kullandım hiç sızdırma ya da pişik yaşamadık. Şimdi bunu denemek istiyorum acıbadem de doğumda molfix takmıştı ilk başta.

Kızlar selamlar deterjan ne aldınız ? İlkinde green clean kullandım ama şimdi baktım çok pahalı muadiller çıkmıştır var mı önerileriniz ? Şu an ben 3 yaş kızıma uni baby kullanıyorum.
Uzun süre minoris kullandım, son bir senedir dalin sıvı deterjan kullanıyorum. Lekeler geçmiyor geçmiyor gelmiyor 🙈 bizim çamaşırlar omoyla onda bile geçmiyor genel bir leke problemi yaşıyoruz aslında😁

Ufak çocuğu olan anneler, hastane sürecinde abi/ablalara kim refakat edecek planladınız mı? Bizim yardımcı abla var onun eşliğinde gece annem yanında kalsa diyorum. Belki abla gece yatıya kalmaz ama benden sonra bir ona alışık. Annem uyku konusunu pek yapamıyor 🙈 eşim de bana refakat etse hastanede bilmiyorum zorlanır mıyız. Bir ihtimal 2-3 gün hastanede en azından gece kalması için yenidoğan hemşiresi ile anlaşma ihtimalimiz de var. Gerekli mi gereksiz mi hala düşünüyorum. Oğlumda sabah 6.30’a kadar uyumamıştık bu durum gözümü korkutuyor.

Bebeland aldım hem yumuşatıcı hem deterjan hipoalerjenik diye ve çevremdekiler önerdi temizliğini falan övüyorlar leke çıkarıcı olarakta e bebekte bı tane vardı adını hatırlamıyorum onu alacam zaten kıyafet sık yikaniyor temiz olsunlar alerji yapmasın kokusu olmasın yeterli benim için

Back
X