- 4 Mart 2025
- 4
- 5
- 1
- 37
- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #9.281
BenMerhaba kızlar benim gibi sürekli olumsuz rüyalar görüyormusunuz? Her günüm kabus etkisinde geçiyor resmen. Uyumak istemiyorum bu yüzden
Benim doğumum da 24 Haziran görünüyor şimdilik :) Ben yenidoğan kıyafetlerini büyük ölçüde tamamladım, sadece beşik, araba, ana kucağı gibi büyük parçaları son iki aya bırakıyorum çünkü evimiz 2+1, yer yok :)Herkes bebek alışverişinin tamamını yaptımı? Geç başlarsam pişman olurmuyum? Benim tahmini doğum 24 haziran ben bir kaç parça zıbın , tulum dışında bir şey almadım henüz.Alışverişe mayısta başlamak istiyorum benim iki doğumumda 41. ve 40 haftada rahim ağzı yumuşatıcı iğneyle başlatıldı, o yüzden son bir ay çok uzun sıkıcı gelmişdi bana. Alışverişi son zaman yaparsam bana iyi geleceğine inanıyorum. Ama kendi hastane çantam şimdiden hazır
Sadece hastane çıkışı aldim. Önümüzdeki ay düşünüyorum kısmetse.Herkes bebek alışverişinin tamamını yaptımı? Geç başlarsam pişman olurmuyum? Benim tahmini doğum 24 haziran ben bir kaç parça zıbın , tulum dışında bir şey almadım henüz.Alışverişe mayısta başlamak istiyorum benim iki doğumumda 41. ve 40 haftada rahim ağzı yumuşatıcı iğneyle başlatıldı, o yüzden son bir ay çok uzun sıkıcı gelmişdi bana. Alışverişi son zaman yaparsam bana iyi geleceğine inanıyorum. Ama kendi hastane çantam şimdiden hazır
Sağlıkla kavuşun bebeğinize.Aslında her şeyi 2 güne internetden alabiliyoruz.İşte bebek alışverişi çok zevkli bir şey insan kendini tutamıyorBenim doğumum da 24 Haziran görünüyor şimdilik :) Ben yenidoğan kıyafetlerini büyük ölçüde tamamladım, sadece beşik, araba, ana kucağı gibi büyük parçaları son iki aya bırakıyorum çünkü evimiz 2+1, yer yok :)
Amin, hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah. Zaten her şeyin sebebi internet. Gördükçe alası geliyor insanın :)Sağlıkla kavuşun bebeğinize.Aslında her şeyi 2 güne internetden alabiliyoruz.İşte bebek alışverişi çok zevkli bir şey insan kendini tutamıyor
Olsun, daha çok var :) Aile büyükleri 7 aydan evvel alışveriş yapmayın, aman kimselere bebek beklediğinizi söylemeyin gibi boş sözler ettikçe ben biraz da tepkisel olarak hazırlıklara başladım diyebilirim.25+2 haftalık olup tek çorap bile almayan ben
Bende buna takılıyorum işte büyük alışverişe henüz kalkışmıyorumOlsun, daha çok var :) Aile büyükleri 7 aydan evvel alışveriş yapmayın, aman kimselere bebek beklediğinizi söylemeyin gibi boş sözler ettikçe ben biraz da tepkisel olarak hazırlıklara başladım diyebilirim.
Bizimkiler zaten ikinci 14 yıl sonra olunca annem ve eşim maşallah duyuruş yaptılarOlsun, daha çok var :) Aile büyükleri 7 aydan evvel alışveriş yapmayın, aman kimselere bebek beklediğinizi söylemeyin gibi boş sözler ettikçe ben biraz da tepkisel olarak hazırlıklara başladım diyebilirim.
Benim de bir arkadaşım özel ebe tuttu, evde suda doğum yaptı. O da güzel bir deneyim olarak anlatıyor. Hastanede olması da aslında daha risksiz daha güvenli bir deneyim olur. Su insanı rahatlatıyordur mutlaka. Suyun doğumu kolaylaştırabileceğini düşünüyorum. Ama aksi bir düşünce olarak bir doktorun şey dediğini hatırlıyorum, eğer insan doğasına uygun doğal bir doğum yapmak istiyorsanız suda doğum doğal doğum değildir, biz kara canlılarıyız, su canlısı değiliz, bizim doğalımız suda doğurmak değil. Siz hiç bir kara hayvanının keçinin, ineğin suya oturup doğum yaptığını gördünüz mü? Kara canlılarının karada doğum yapması onların normal ve doğal olanıdır. DemiştiGeçen youtubede ünlü biri doğumunu paylaşmıştı suda doğum yaptı ama nasıl güzel nasıl rajat bir doğum yaptı. İnsan baya hevesleniyor ama tabi kadının ebesi eve kadar geliyor çorbasını içiriyor saçını yapıyor o sürede evde tüm sancısını çekiyorhastanede herkes ilgileniyor vs neredeyse bebek kendi kendine doğdu mis gibi
Evde doğum yapmak hem de suda çok riskli bir şey değil mi aslında yaBenim de bir arkadaşım özel ebe tuttu, evde suda doğum yaptı. O da güzel bir deneyim olarak anlatıyor. Hastanede olması da aslında daha risksiz daha güvenli bir deneyim olur. Su insanı rahatlatıyordur mutlaka. Suyun doğumu kolaylaştırabileceğini düşünüyorum. Ama aksi bir düşünce olarak bir doktorun şey dediğini hatırlıyorum, eğer insan doğasına uygun doğal bir doğum yapmak istiyorsanız suda doğum doğal doğum değildir, biz kara canlılarıyız, su canlısı değiliz, bizim doğalımız suda doğurmak değil. Siz hiç bir kara hayvanının keçinin, ineğin suya oturup doğum yaptığını gördünüz mü? Kara canlılarının karada doğum yapması onların normal ve doğal olanıdır. Demiştibu görüş de mantıklı aslında. Ama doğal olmayan binbir türlü doğum müdahalesi ve yöntemi varken suda doğum kıyaslamak için komik kalır onların içlerinde.
Ben biraz aldım biseyler ama eksikler bitmiyor her ay bikac parça alayım dedim öyle olunca kalan eksikleri kolay tamamlarım bebek arabası,anakucağı, anne bebek çantası, ıslak mendil,ateş ölçer, iki tane patikli pijama,eldiven, ağız mendili, bikac zibin, bı tulum 2 tane 40 lıyken giydirecek alt üst ve kendime emzirme sütyeni bı takım pijama aldım bikac tulum 11 parça hastane çıkışı reflü yatağı gibi bikac parçayı bu ay alırım beşik bez ve kalanları sonraki ay her aya biseyler bölüp zamanı tamamlariz artıkHerkes bebek alışverişinin tamamını yaptımı? Geç başlarsam pişman olurmuyum? Benim tahmini doğum 24 haziran ben bir kaç parça zıbın , tulum dışında bir şey almadım henüz.Alışverişe mayısta başlamak istiyorum benim iki doğumumda 41. ve 40 haftada rahim ağzı yumuşatıcı iğneyle başlatıldı, o yüzden son bir ay çok uzun sıkıcı gelmişdi bana. Alışverişi son zaman yaparsam bana iyi geleceğine inanıyorum. Ama kendi hastane çantam şimdiden hazır
Doula istiyordum ben de ama doktorum dışarıdan ebe alamam dedi. Tek dileğim negatif insanlar olmasın etrafımda.Geçen youtubede ünlü biri doğumunu paylaşmıştı suda doğum yaptı ama nasıl güzel nasıl rajat bir doğum yaptı. İnsan baya hevesleniyor ama tabi kadının ebesi eve kadar geliyor çorbasını içiriyor saçını yapıyor o sürede evde tüm sancısını çekiyorhastanede herkes ilgileniyor vs neredeyse bebek kendi kendine doğdu mis gibi
Evet bence de riskli, ben tercih etmem. Şimdi suda doğum yaptıran hastaneler de var. Bence suda doğum o şekilde tercih edilmeli. Arkadaşım instagramda Ebe Cavide ile doğum yapmıştı.Evde doğum yapmak hem de suda çok riskli bir şey değil mi aslında ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?