- 22 Kasım 2023
- 255
- 79
- 28
-
- Konu Sahibi mutlutablo
- #5.861
Benim ilk bebeğim olacak inşallah, normalde hiç bilmiyordum böyle şeyleri çok teşekkür ederimBen kendi yaşadığımı anlatayım. Doğum yapmadan aldım lazım olursa hemen ulaşamam diye birde izinim bitince işe başlayacağımdan hiç düşünmedim bile. Pompa olmasa elimle sağmak zorunda kalıcaktım. Çünkü bebek emsede bir sonraki emmeye kadar süt birikiyordu ve ağrı yapıyordu. Bende sağıp buzluğa attım. Ama onları hiç kullanmadım. Tamamen memeyi boşaltmak için pompa kullandım. 2-3 aylık olduktan sonrada arada dolaba koydum +4 e market vs bir yere gittiğimde kaşık biberonla annem ben gelene kadar doyurdu.
1,5 saat değil mi emzirme ben öyle biliyorum oğlumda da öyle kullanmıştım.Çalışan annelere destek paketleri filan dediler durdular ama bakalım 2025 neler gelecek .Benim iznim 3 ay gibi gözüküyor şuan 3 ay sonra işe haftanın 4 günü gideceğim günlük 3 saatlik emzirme hakkımı toplu kullanıp cuma ile birleştirmeyi düşünüyorum bakalım neler gösterecek çalışan anne olarak bana zaman :) ah şimdiden dert oldu yazınca doğum parası raporu filan doğum zamanı geldi aklıma :)
Allah yar ve yardımcınız olsun, sabır versin. Dilerim yanlış teşhistir, iyi arastirin, farkli fikirler alin. Rabbim saglikla kucaginiza bir evlat almayi nasip etsinKızlar ben aranizdan ayrilmak zorunda kaliyorum. Detayli ultrason çektirdim sonuç hiç güzel değil 2 ayri doktora vardim ikiside ayni şeyi söylediler . Kafatasi beyin gelişmemiş Anensefali . Biliyorsunuz yakında kanama olduğu için hastanede kalmiştim 1 hafta . Ama bebeği kürtaj yapmak istemiyorum olsun Allah büyük diyorum ama böyle olarak doğum yapanlar 1 buçuk saat sonra vefat etmiş bebekler . Hiç iyi değilimburada fazla kendimi anlatamiyorum ne yazacağım bilmiyorum . Çok çok istemiştim burada olmayi ama Allah nasib etmemiş . Belki bi müjize olur bi daha kontrol yapınca her şey normal olur . Acaba diyorum neden böyle oldu sonra isyan ediyormuşum gibi diye düşünüyorum.
Uyuyacakken, normal basimizi koydugumuz yastiktan bacak arana koy bir tane, ben oyle yapiyorum cok guzel oluyor.Kizlar gunaydin hamile yastigi kullanan var mi
14.haftaya giriyorum bir bu yana bir bu yana yatmaktan bacaklarim agriyor artik ya
Alsam almasam cok mu erken donem olarak kararsiz kaldim
Ayrıntılı ultrasonsa daha ona 4-5 hafta var. 21.hafta gibi isticek galiba. Karataşta radyoloji uzmanı yapıyo diye duydum.Aaa güzelmiş o zaman sevindim. Bende de var. Bu arada hastanede renkli doplere girdiniz mi? Bana nipt onerdi ama yaptirmsdim.
Ya size bir şey sorucam bu ecowellden ürünler gelmişti ya onu değerlendirdiniz mi yoksa kulkanmayı bekleyecek misinizUyuyacakken, normal basimizi koydugumuz yastiktan bacak arana koy bir tane, ben oyle yapiyorum cok guzel oluyor.
O nerden nasıl oldu soracaktım unuttum. Bende girmek istiyorum ne yapmak gerekiyorsaYa size bir şey sorucam bu ecowellden ürünler gelmişti ya onu değerlendirdiniz mi yoksa kulkanmayı bekleyecek misiniz
Bende ilk çocuğumda hiç gerekli olabileceğini düşünmemiştim. Normal doğuma o kadar odaklanmıştım ki emzirme üzerine hiç düşünmemişim. İlk hafta mastit oldum yara da çoktu hemen internetten aldım 3 güne falan geldi kullandım. Mememi boşaltıp rahatlamak için kullandım ilk zamanlar. Sonrasında da işe başlayınca işte sağıyordum çok acıyordu çünkü şişince. Ama sağmak çok zahmetli, emzirmek çok daha kolay ve konforlu inş çok gerekmezBenim ilk bebeğim olacak inşallah, normalde hiç bilmiyordum böyle şeyleri çok teşekkür ederimsanırım bi tane bulundurmak her türlü faydalı olacak
Çok üzüldüm. Rabbim dayanma gücü versin. Farklı bir doktora da mutlaka gidin ama. İnşallah en hayırlı şekilde sonuçlanır sizin için. Dualarım sizinleKızlar ben aranizdan ayrilmak zorunda kaliyorum. Detayli ultrason çektirdim sonuç hiç güzel değil 2 ayri doktora vardim ikiside ayni şeyi söylediler . Kafatasi beyin gelişmemiş Anensefali . Biliyorsunuz yakında kanama olduğu için hastanede kalmiştim 1 hafta . Ama bebeği kürtaj yapmak istemiyorum olsun Allah büyük diyorum ama böyle olarak doğum yapanlar 1 buçuk saat sonra vefat etmiş bebekler . Hiç iyi değilimburada fazla kendimi anlatamiyorum ne yazacağım bilmiyorum . Çok çok istemiştim burada olmayi ama Allah nasib etmemiş . Belki bi müjize olur bi daha kontrol yapınca her şey normal olur . Acaba diyorum neden böyle oldu sonra isyan ediyormuşum gibi diye düşünüyorum.
Bana mesaj gelmişti siteye girince öyle form doldurmuştum göndermiştiler ama şimdi çıkmıyor bitti sanırım yaa çünkü kargolar toplu gönderildi diye biliyorumO nerden nasıl oldu soracaktım unuttum. Bende girmek istiyorum ne yapmak gerekiyorsa
Memurlara ilk 6 ay günlük 3 saat süt izni var 6 ay dan sonra günlük1.5 saat1,5 saat değil mi emzirme ben öyle biliyorum oğlumda da öyle kullanmıştım.
Yok zaten 0-6 aylar sonra 6-12 diye değiştirilir diye düşünüyorum kullanma sıklığına göre yedek alınır yada değiştirilirHem yeni doğan hem bir ay üstü almak mı gerek gerçekten acaba, kafam çok karıştı
Etimek üstüne krem peynir zeytin biz 6.30 gibi akşam yemeği yiyoruz 11 gibi bunları yiyorum bazenYa yemek sonrası acıkınca yemek gibi gelecek ne yiyorsunuz beni mesela meyve vesaire tatmin etmiyor genelde tatlı oldukları için. Bu saatte yemek yedim mecburen ama doğru gelmiyor bunu yapmam
Bizde 6 gibi yiyoruz acıkınca midem kötü oluyor mecburen yemem gerekiyor gibi hissediyorumEtimek üstüne krem peynir zeytin biz 6.30 gibi akşam yemeği yiyoruz 11 gibi bunları yiyorum bazen
Ben de 14+1 deyim evet dediğiniz bende arada oluyor. Çok yorulursam çok ayakta durursam oluyor :)Kızlar kasık ağrınız oluyor mu? Yani bahsettiğim ağrı öyle acıtan ağrımdeğil de hareket edince yürüyünce vs hafif kendini hissettiren bir ağrı.
İki gündür her akşam oluyorBen de 14+1 deyim evet dediğiniz bende arada oluyor. Çok yorulursam çok ayakta durursam oluyor :)
Wasa ekmeği etimek tarzı şeyler iyi geliyo ben d ebir tane yiyince kesiliyo peynir tuzlu oluyo diye krem peynir sürüyorum daha hafif sankiBizde 6 gibi yiyoruz acıkınca midem kötü oluyor mecburen yemem gerekiyor gibi hissediyorumPeynirle zeytin daha sağlıklıdır öyle yapayım bende