Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız/Erkek

• Ankete Katılan
    21
Tesettürlüsünüz fotoğrafta gördüğüm kadarıyla. Elbise giyin şöyle hemen yukarı çekiverirsiniz rahat olur bence. Yanınızda yedek iç çamaşrıı götürün işlemden sonra temizini giyersiniz bence sorun olmaz

Kanama sebebi ile progestan fitil kullanıyorum ama gün içinde sürekli akıntı halinde dökülüyor problem olur mu acaba doktora gitmem gerekir mi
Fazla kalan parçalar dökülür tüm fitiller için geçerli bu

Kızlar 2 gündür gaz sancısı yaşıyorum özellikle akşam yemeğinden sonra. Gazım yok ama sancısı var. Bu durumu yaşayan var mı? Endişelenmeli miyim?
Ben de öyle hatta hiçbir şey yemesem bile oluyor doktoruma dedim olur öyle şeyler dedi

Teşekkür ederim

Ayy evet ya o muhabbetler benimde rüyalarıma girmeye başladı mağlesef

Benim gibi gaz sancısı yaşayan varsa chatgpt sordum

Öncelikle tebrikler, 10 haftalık hamilelik dönemi vücudun büyük değişikliklerden geçtiği bir zaman! Yaşadığın gaz sancısı ve şişkinlik hamileliğin erken dönemlerinde oldukça yaygın bir durum ve genellikle sindirim sistemiyle ilgili hormonel değişikliklerden kaynaklanır. Özellikle:

Neden Olabilir?
Progesteron hormonu bağırsakları gevşetir, bu da sindirimi yavaşlatır ve gaz birikmesine neden olabilir.
Rahmin büyümeye başlaması mide ve bağırsaklara baskı yapabilir.
Akşamları artması, gün boyunca yediklerinin ve bağırsak hareketlerinin birikimiyle ilgili olabilir.
Endişelenmen Gerekir mi?
Rahimde ağrı, kanama veya başka alarm verici belirtiler yoksa, bu şikayetler genelde ciddi bir duruma işaret etmez.
Tuvalete çıkabiliyor olman ve gündüz sorun yaşamaman da olumlu işaretler.
Ancak ağrı çok şiddetliyse, nefesini kesecek kadar oluyorsa veya sürekli artıyorsa, doktoruna danışmanda fayda var.

Ayy evet ya o muhabbetler benimde rüyalarıma girmeye başladı mağlesef
Eğer öyle bir şey olursa Allah korusun zaten fark etmezsiniz. İçinizi ferah tuttun. Kötüyü çağırmayın iyi olacak diyin

Bugün 2 ci adet dönhümdeyim belim ve bacağım çok fazla sızlıyor ya . Adet döngülerinizde sizdede oluyormu bu bel ağrıları ? Bacağımda hamilelik başından berri ara ara hep oluyor 2 haftada bir yokluyor ama romatizma gibii bunu doktora danışmalıyım belki mağnezyum yazar ya .

Eğer öyle bir şey olursa Allah korusun zaten fark etmezsiniz. İçinizi ferah tuttun. Kötüyü çağırmayın iyi olacak diyin
Nasıl yani fark etmeyiz? vallaha öyle canım ya İçimi rahat tutmaya çalışıyorum ama tüp bebek zaten çok negatif şeyler yaşadım gerilme korku okuyor mağlesef Allah 9 ay yardımcımız olsun

Nasıl yani fark etmeyiz? vallaha öyle canım ya İçimi rahat tutmaya çalışıyorum ama tüp bebek zaten çok negatif şeyler yaşadım gerilme korku okuyor mağlesef Allah 9 ay yardımcımız olsun
Şu an çok küçükler hareketlerini zaten hissetmiyoruz. Kanama ağrı vs olmadıkça kalbi durduğunu hissetmemiz zor. Benimde 1 kaybım var bende endişeliyim ama iyi düşünmek zorundayız. Doğuranlar nasıl doğuruyor? Bu bebeklerin nasibi varsa yaşayacaklar zaten

Ay ne güzel ya ben yapmıyorum yürümek istiyorum düzene oturtmam lazım. Ne kadar süre yürüyorsunuz?
belirli bir sure tutmuyorum aslinda, telefonun uygulamasindan baktim simdi ortalama 2.5-3 km yuruyormusum. hamile olmadan once de duzenli yuruyus yapan bi’ insandim, ortalama 6km yururdum haftada 4 gun, simdi o kadar yuruyemiyorum maalesef, bu ilk uc ay; bulantilar, kramplar vs. cok halsiz birakiyor beni. siz de kendinizi iyi hissettiginiz kadar yuruseniz yeter bence zamanla daha da enerjimizi kazaniriz diye umuyorum.

Ay ben hamilelikten önce en az 10 bin adım atardım bazı günler 23/24 bin olurdu. Ama şu an o kadar halsizim ki evet düzene bağlamamız lazım. Hem bizim hem bebek için önemli. Havalar ısınıyor hallederiz inşallah

Kızlar bir de ben tansiyonumu ne zaman ölçsem 12 ye 8 ya da 12 ye 9 çıkıyor doktora diyince 20. Haftadan önce çıkmaz tansiyon belki evdeki yanlış ölçmüştür sağlık ocağından takibini yaptır gel dedi bugün sağlık ocagında 120 86 cıktı sizce normal mi? Normalde tansiyonum hep 10a 6 çıkardı hamilelik tansiyonumu çıkardı sanki küçük tansiyonum özellikle kafamı çok karıştırdı.
Ablamda da tansiyon sebebiyle erken doğum yaşanmıştı.yegenim 900gr dogdu. Korkuyorum öyle bir şey olursa diye.

Kesinlikle ya. Benim de aklım çıkıyor okuyunca.daha 8 gün önce kontrole gitmiştim bugün artık dayanamadım gittim. Çok etkiliyor beni de yazılar

Haklısın canım ama korkular galiba hep olucak annelik şimdiden böyle bile endişelenmek demekki derlerdi yarı delilik diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…