Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    125
Kızlar tetanoz aşılarınızı yeni asılara göre mı oldunuz acaba artk difteri ve boğmaca da varmış içinde çok kararsz kaldım böyle olunca
Dun bir doktorun videosuna denk geldim. Hiç öyle anti-aşı bir insan değilimdir, ama aklım karıştı. Özetle şöyle diyor: tetanoz artık çok gereksiz, eskinden lazımdı. Çünkü köyde insanlar göbek bagini paslı şeylerle kesebiliyor göbeğe toprak basabiliyordu diyor. Artık dogumlar hastanede ve steril olduğu için tetanoz yaptırmayın diyor.

Tetanoz yaptırmayacak olan var mı aranızda? Ya da ilk doğumunda yaptırmamıs olan?

Merhaba hanımlar çatlak önleyici olarak ne kullanıyorsunuz. Lıerac ve mustela iyi diye duydum kullananlar var mı
İçeriği doğal olduğu için India aldım. Cok sevdim hissiyatını. Bir de önceki dusuklerden vb kalan Lierac ve Biooil vardi. Şimdi çoğunluk incia. Arada çok kasinirsam lierac ya da biooil diye dönüşümlü kullanıyorum. Lierac çok etkili ama nispeten daha kimyasal içerikli diye onu az kullanmaya çalışıyorum

Kızlar tetanoz aşılarınızı yeni asılara göre mı oldunuz acaba artk difteri ve boğmaca da varmış içinde çok kararsz kaldım böyle olunca
Ben yaptırmayacağım doktorum gerek yok dedi. İlk hamileliğimde yaptırmıştım ama o sadece tetanozdu, üzerinden 5 yıl geçmedi. Yeni aşıya gerek yok dedi doktorum

Ben 21. Haftada oldum. Herhangi bir sorun yan etki olmadı. Sadece uzun süre soor yapmayınca et kesiği olur ya kaslar kolumu kaldırırken hafif öyle bir his oldu bir kaç güne geçti ❤️

Belki pilot uygulama yapıyorlardı bazi illerde ve ilçelerde ben karma olan başkalarını da duydum çünkü ❤️
Bu hafta içi gelir sanrm bizimde sorunsuz atlatrm inşallah bende 🌸

Ben yaptırmayacağım doktorum gerek yok dedi. İlk hamileliğimde yaptırmıştım ama o sadece tetanozdu, üzerinden 5 yıl geçmedi. Yeni aşıya gerek yok dedi doktorum
Evet 5 sene geçmediyse gerek yok diyorlar benim 7 sene oldu ama yaptırsam mi karar veremiyorum

Dun bir doktorun videosuna denk geldim. Hiç öyle anti-aşı bir insan değilimdir, ama aklım karıştı. Özetle şöyle diyor: tetanoz artık çok gereksiz, eskinden lazımdı. Çünkü köyde insanlar göbek bagini paslı şeylerle kesebiliyor göbeğe toprak basabiliyordu diyor. Artık dogumlar hastanede ve steril olduğu için tetanoz yaptırmayın diyor.

Tetanoz yaptırmayacak olan var mı aranızda? Ya da ilk doğumunda yaptırmamıs olan?
Sanırım ben yaptırmayacağım ama üç yıl önce elimi kestiğim için zaten aşı olmuşum açıkçası işime geldi ben de pek sıcak bakamıyorum bilmiyorum umarım yanlış yapmıyorumdur. Zaten sağlık ocağı da aramadı beni kadın doğum doktoru da üç yıl önce olduysan gerek yok gibi konuştu çok üzerinde durmadı

Hadi bakalım hayırlısı olsun. İçini ferah tut canım. Bir sorun olmayacak sağlıkla gelecek bebeğin inşallah 🙏🏻

Al benden de o kadar gece üç yastığı ustuste koyup yatıyorum mide yanmasından. Daha gaviscona başlamadım. Önünü alamam diye korkuyom valla. Açıkçası bana pek bir şey fayda etmiyor. Sadece arttıran şeyler var mesela çikolata yiyince çok artıyor gazlı içecekler soda vs arttırıyor gibi... Yine de ne yersem yiyim bir miktar oluyor bunları yiyince daha çok oluyor.

Ben oldum canım. Bebeğin bağışıklık sistemine de geçiyor benim için önemli ❤️
İnsallah canım rabbim herkeze göz aydınlığı versin.bebis beni uzmeyecek inanıyorum dua ediyorum.biraz araştırınca doktor da iyimser konuşunca daha pozitif oluyorsun.kendi doktorumda baktı oda aynı seyleri söyleyince dahada rahatladı içim.Gerisi rabbimin takdiri umduğumdan geri koymasın sağlık sıhhat versin hepimizin yavrularına🤲🤲🤲

Gebelikte yapılan tetanoz aşısı, yalnızca doğum ortamının steril olup olmamasıyla ilgili değildir. Aşının temel amacı, annenin tetanoza karşı bağışıklık kazanmasını sağlamak ve bu bağışıklığın plasenta yoluyla bebeğe geçmesini mümkün kılmaktır. Böylece, yenidoğan bebek doğumdan sonraki ilk haftalarda tetanoza karşı korunur.

Tetanoz bakterisi yalnızca doğum sırasında değil, doğum sonrası dönemde de – özellikle göbek kordonu iyileşirken – çevresel koşullardan bebeğe bulaşabilir. Bu risk, doğum hastanede gerçekleşse bile tamamen ortadan kalkmış sayılmaz.

Ayrıca, bazı ülkelerde ve uygulamalarda gebelikte yapılan tetanoz aşısı, boğmaca ve difteriye karşı da koruma sağlayan kombine bir aşı (Tdap) şeklinde uygulanmaktadır. Bu, hem anne hem de bebek için daha geniş bir koruma sunar.

Ulusal ve uluslararası sağlık otoriteleri, bu nedenlerle gebelikte tetanoz aşısının rutin olarak uygulanmasını önermektedir. Aşının hem anne hem de bebek için güvenli olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kaynaklara bakmak isteyenler şu üç kaynağa bakabilirler 1. Dünya Sağlık Örgütü (WHO):
“Maternal immunization against tetanus is a proven, safe and effective intervention to prevent neonatal tetanus.”

2. CDC – Centers for Disease Control and Prevention:
“CDC recommends Tdap during the 27th through 36th week of each pregnancy to protect the baby from tetanus, diphtheria, and pertussis.”

3. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı – Gebe Bilgilendirme Rehberi:
“Tetanoz aşısı, annede bağışıklık sağlayarak doğumdan sonra bebeğin de korunmasına yardımcı olur.”
Anasayfa (Arama: "Gebe Bilgilendirme Rehberi")

Back
X