- 4 Şubat 2024
- 234
- 95
- 18
- 32
Bencede ödem olabilir sonucta bebek hala asagida yukari cikmasina daha cok var ama karnim yuvarlakBenimde öyle ya sanki 6 aylık hamileyim çok rahatsız oluyorum şişkinlikten ödem gibi sanki
İlk gebeligimde bi iki kere kalp carpintisi yasamistim hemen muayene olmustum 7 - 8 aylik falandim bebek organlarini sıkıştırıyor demisti doktor kalbimi ultrasonla muayene etmistiEvet bende onu fark ettim sırt üstü olduğumda dahada cok oluyo.
Yani hergün oluyor bir iki bazen 3 bu gece uykumda oldu mesela ona uyandım. Gidicem bakalım bişey çıkmayacak muhtemelen cok araştırdım çünkü genelde gebelerde olan bişeymiş.
Bende çok yaşıyorum nefes darlığı burnum sürekli tıkalı bazen nefes almakta çok zorlanıyorum.Nefes darlığı yaşayan varmı kızlar
Benim nefes darlığım oluyor çarpıntı azalsada var nabzımda yüksek sanki hep
Benim cok erken başladı ama.İlk gebeligimde bi iki kere kalp carpintisi yasamistim hemen muayene olmustum 7 - 8 aylik falandim bebek organlarini sıkıştırıyor demisti doktor kalbimi ultrasonla muayene etmisti
Tamda öyleyim işte buda carpıntı yapıyoBende çok yaşıyorum nefes darlığı burnum sürekli tıkalı bazen nefes almakta çok zorlanıyorum.
Ya bende gizlemek istiyorum aileye ramazan sonrası söylemek istiyoruz ama birden kilo almadigim halde alt karinda değil üstten sertleşmeye başladı (bende zayıf biri değilim gobekliyim zaten ama yumuşak ve kamufile oluyordu ) kara kara düşünüyorum nasıl saklanacak diyeBu benim 3.gebeligim ve biraz gobegim yagli oldugundan bol giyiniyorum 16. Hafta birden daha belirginlesti sizde durumlar ne merak ediyorum gerci 4 ay dolmak uzere ama 4 ay olup gobegi belli olmayan varmi bende gizlemek istiyorum olmuyor
Ya eğer riskli durumun yoksa tabi karismak istemem birseye sebepde olmak istemem ama benim Dr çok istiyorsaniz tutmayı deneyin ama tutamayacak gibi olursaniz da zorlama diye gebelerine toplu msj atmış 2. EvderekilereMerhabalar, oruç tutacak var mıdır aranızda ? Bu konu hakkında çok kararsızım doktor kesin ve kati şekilde tutmamamı söyledi. Ama ben tutabilecek hissediyorum.. bilemedim
Doktor neden öyle söyledi, riskleriniz neler?Merhabalar, oruç tutacak var mıdır aranızda ? Bu konu hakkında çok kararsızım doktor kesin ve kati şekilde tutmamamı söyledi. Ama ben tutabilecek hissediyorum.. bilemedim
Burada da yazmıştım, oruca dair bilgileri. İsterseniz kontrol edin Fıkıh ne diyor diye.Hanımefendi hamile kadın Ramazanda oruca niyet eder, olur ya gün içinde kendisine ya da bebeğine zarar geleceği endişesiyle bir durum yaşar o zaman orucu bozabilir, buna ruhsat verilmiştir. Kefaret gerekmediği gibi sadece tutamadığı gün kadar kaza eder Fıkıh bilgisini herkes kendisi öğrenmekle mesul, niyet et kafana göre boz demedim, zorlanırsa bozabilir dedim. Bu benim kendi düşüncem değil, fıkhımız böyle söylüyor.
Kadınlar gebelik dönemlerinde oruç tutabilirler mi? : Din İşleri Yüksek Kurulu : Dini Bilgilendirme Platformu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun inanç, ibadet, ahlak ve sosyal hayat ile ilgili güncel fetva, karar ve mütalaalarını bulabilirsiniz. Dini sorularınızı yöneltebilirsiniz.kurul.diyanet.gov.tr
Hamile bayan oruç tutarken rahatsızlanırsa bozduğu oruca kefaret mi gerekir?
Arkadaşım yaklaşık 4 aylık hamile. Fakat hamileliğinden dolayı tansiyonu epey düşük oluyor; yaklaşık 120/80 olması gerekirken, arkadaşımın tansiyonu 85/45 oluyofetvameclisi.com
İki kaynak burada.
Merhabalar 14/12 tansiyon çok yüksekselam kızlar, karnı ağrıyan var mı benim ciddi karnım acıyo ağrıyo gibi bugun doktora gittim normal içerden geriliyo dedi ama çok huzursuzum 15 hafta olduk bi sorun yok dedi magnezyum d vitamini falan verdi bi de tansıyonum 14/12 çıkmıştı sürekli ölcemiyorum ama baş ağrısı var ve salak gibiyim doktor yorum yapmadı bu konuya
Doktor neden öyle söyledi, riskleriniz neler?
Benim 3.5 ay düşük tehditi ve kanamalarla geçtiği için galiba diye düşünüyorum. Yüzyüze gelemedik doktorla. Araştırdım bu arada fıkıhı sadece niyetlenmeyeceğim bakalım deneyeceğim. Çalışmıyor olsam biraz daha kolay olur diyorum bugün iş çıkışı yemek yaparken o kadar halim kaçtı ki 3 saat kendime gelemedimYa eğer riskli durumun yoksa tabi karismak istemem birseye sebepde olmak istemem ama benim Dr çok istiyorsaniz tutmayı deneyin ama tutamayacak gibi olursaniz da zorlama diye gebelerine toplu msj atmış 2. Evderekilere
2 doktorada söyledim hiç bi şey demediler napıyım başka doktora daha mı gidiyim hele özeldeki ruh içinden konuşuyo sanki doktorunda hayırlısıMerhabalar 14/12 tansiyon çok yüksek
hiç anlamam ama çok tatlı görünüyo keyfi yerşnde:)Kızlar anlayan varmı çinsiyeti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?