• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    13
İnşallah öyledir çok umutlandırdın beni
Kötü düşünme canım 2 arkadaşım da benim gibi oldu onların ki de gözüktü sonradan bunlar normal şeyler doktorda ilk bana çok kötü konuştu haftaya gel kürtaj yapalım hatta gelirken aç gel hemen yapalım falan dedi dünya başıma yıkıldı ama boş yere üzülmüş stres yapmışım sende stres yapma inşallah seninledir bebeğin🥰

Doktorunuz betanızla bebeği kaybetmeniz arasında bir ilgi kurdu mu?
Kendi doktorum disinda acilde vs ayri ayri doktorlara muayene oldum ve bu durumu sordum. Iclerinden sadece 1 tanesi hamileligin ilerlemeyecek dedi.
Baska bir doktor sahsi fikrim beta degerin dusuk oldugu yonunde dedi ve genel olarak olumsuz konustu.. Hersey iyi gitse bile, betan yuksek olup, duzenli artsa bile dusuk olabilir.. ilk trimesterda bu tarz seyler cok oluyor dedi.

Kendi doktorum betaya cok takilma olabilir saglikli ilerleyebilir dedi. Onun disinda kanamam olunca 2 kere acile gittim. 2 farkli doktor bakti ve betaya takilma dediler..

Ama yasadigim ulkede betaya 1 kere bakiyorlar genelde. Kese gorundukten sonra keseden takip edecegiz diyorlar. Yani bizdeki gibi en az 4-5 beta bakip gidisati degerlendirmiyorlar. Betayla cok icli disli olmadiklari icin cok onemsemiyirlar saniri.. Duzenli beta takibi yapanlar sadece infertilite, tup bebek ile ugrasan doktorlar.

O Yasadigim surecte cok arastirdim. Betasi duzenli artmayanlarin gebelikleri hep olumsuz sonuclanmis. Doktorlar duzenli takip etmese de beta hormonu hamileligin gidisati hakkinda cok onemli bir gosterge bence.

Merhaba ben de ilk düşük yaptıktan sonra kan pıhtılaşmasına baktı doktor ve kan pıhtılaşması teşhisi konuldu. 2.hamileliğimde sadece aspirin ile devam ettim 2.gerinnungszentrum iğneyi uygun görmedi ama ona rağmen 8.haftada bebeğimi kaybettim.
3.hamileliğim de iğne kullandım ama bu seferde tek yumurta ikizlerine hamileydim doktorum en baştan dedi senin geçmişin de belli ve bunlarda ikiz zorlu hamilelik olacak 6. haftada hematom oluştu Gebärmutter çevresinde büyüdü keseyi sıkıştırdı bebeklerin kalbi durdu. Şimdi tekrardan 6+5 şimdilik Allah’a şükür bi ağrı sızı yok ama ben bu defa hem iğne hem de aspirin ikisini birlikte alıyorum. Ve Progesteron kapsül.
Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama doktor çok önemli ben 2 gebelikten sonra değiştirmiştim.

Merhaba, cok zor seyler yasamissin :( Insallah bu kez sorunsuz bir hamilelik gecirirsin ve bebegini kucagina alirsin.

Ben yurt disinda yasiyorum. Sistem burada biraz farkli. Gebelik takibini yapan doktor doguma girmiyor mesela. Genel olarak kendi doktorumdan memnunum. Degistirsem de bir sey farketmeyecektir. Cunku avrupada genel sorun doktorlarin cok rahat olmasi :) Sadece jinekologlar degil hepsi cok rahat. Ilk dusugunse ustune dusmuyorlar. Olabilir her 3 kadindan birinin basina gelen bir sey diye dusunuyorlar. En azindan kendi doktorum sevecen. Doktor ararken cok soguk doktorlara denk gelip kotu tecrubeler yasadim.

Suan betam duzenli artiyor cok sukur. Sanirim saglikli ilerleyecek bu hamileligim. Yine de progesteronu fitil olarak kullaniyorum.

İyi sukur gayet ii geçmiş ilk hamilelik.
Benim şuan iştahim acik degil allahtan yani normal sadece gozum aç😅, henuz sekerim duzene girmedi ama bu hafta daha iyi cuma tekrr gitcem bakalm yavas yavas duzene oturacak insaallah
Uzun etkili insulin kullaniyor musun? Ben 2 tip insulin kullaniyorum. Biri kisa etkili digeri uzun.

Kac cikiyor sabah aclik sekerin?
Ya zaten kilom var istahi kontrol edemezsem hic iyi olmaz.

Ben ilk hamileligimde 10 kilo verdim. Ama hic istahim acik degildi. Yani normal yiyordum. Oyuzden insanlar hamilelikte nasil kilo alabiliyorlar diye sasiriyordum. Buyuk konusmusum :D gecen gozum dondu yemek icin. O zaman anladim nasil kilo aldiklarini 🤣

Merhaba kızlar. Benim de bu güm tam 9 haftalık oldu. Pazartesi kontrolüm var. Acayip heycan basıyor beni. Korku heycan kalp çarpıntısı hepsini aynı anda yaşıyorum. Şu bişey olacak bebişe endişesini bi atıp keyfini çıkarmaya başlasam nasıl güzel olacak yaa... Hala kimseye de söylemedim hamileliğimi 12. Haftada kaybetmiştim bebeğimi en azından 12yi geçireyim istiyorum. İnsanlara birşeyler anlatmak okadar zor geliyoki şu aşamada.. Rabbim ferahlık versin hepimize..
Aynı şeyleri yaşamışız ben de 12 haftalık bebeğimi kaybetmiştim ve bu gebeliğimde eşimin ailesi ve kendi ailem dışında kimse bilmiyor şuan 4 aylık olunca söyleriz diyorum

Uzun etkili insulin kullaniyor musun? Ben 2 tip insulin kullaniyorum. Biri kisa etkili digeri uzun.

Kac cikiyor sabah aclik sekerin?
Ya zaten kilom var istahi kontrol edemezsem hic iyi olmaz.

Ben ilk hamileligimde 10 kilo verdim. Ama hic istahim acik degildi. Yani normal yiyordum. Oyuzden insanlar hamilelikte nasil kilo alabiliyorlar diye sasiriyordum. Buyuk konusmusum :D gecen gozum dondu yemek icin. O zaman anladim nasil kilo aldiklarini 🤣
Evet cnm uzun etkilide kullaniorm sabah aksam uc tanede kisa etkili var
Bugun dr a gittim sabah 10-aksam 10 uzun etkili insülin -
Aclik insulnkeride sabah,ogle, aksam 6 ya cikardi (kisw sureli insuln)
Sabah acliklarm ii suan 95-100 arasi ama ogle ve aksam acliklrm yuksek 120-140lara cikior
Tokluklrmda bazen 200 leri buluor ama genelde 160-170 lerde
Simdi inşaallah yeni duzenlemeyde dusus olur.
Sizde durumlr nasil ?
Benim inş istahim acilma ii diyetle 1.700 gr vermisim ama sekere faydasi yk henuz bide bugun dr da dedi hamilelk ilerledikce seker dha cok firliyormus ben simdiden boleysem yandim

Bugun kan verdim 4 gun once 673 olan beta bugun 3310 olmus. Guzel artiyor cok sukur.
Cok umutluyum, sanirim bu kez saglikla ilerleyecek.

Doktor randevum sali gunu. Ozaman iyice netlesir.
Amaa yine de bugun aldigim sonuctan sonra kendimi listeye ekletebilirim diye dusunuyorum. 😅

2. Cocuk
Sat: 23 Kasim
Tahmini dogum tarihi : 30 Agustos

Eldorin Eldorin beni de ekleyebilirsen memnun olurum. Simdiden tesekkurler 😊

Selam kızlar bende bugün gittim doktora 9+0 olarak hersey yolunda dedi çok şükür.
D vitamini verdi düşükmüş baya onun dışında tüp bebek ilaçlarıma devam 12. Haftaya kadar.
Doktorum 12. haftada gel tekrar dedi üç hafta nasıl bekleyeceğiz 🥲
Merhaba canım ne kullanıyorsun ilaç olarak? Benim bugünden itibaren kademeli olarak düşürülüyor ilaçlarım. Estrofem bırakıyorum yarından itibaren içmiycem , deltacortril i de günde 1 e düşürmüştük yarından itibaren yarım içicem 1 hafta, 1 hafta da çeyrek içip onu da bırakıcam. Duphaston, progestan fitil 12. Haftaya kadar devam, clexane ve coraspin devam 7. Haftamdayım bu arada

Evet cnm uzun etkilide kullaniorm sabah aksam uc tanede kisa etkili var
Bugun dr a gittim sabah 10-aksam 10 uzun etkili insülin -
Aclik insulnkeride sabah,ogle, aksam 6 ya cikardi (kisw sureli insuln)
Sabah acliklarm ii suan 95-100 arasi ama ogle ve aksam acliklrm yuksek 120-140lara cikior
Tokluklrmda bazen 200 leri buluor ama genelde 160-170 lerde
Simdi inşaallah yeni duzenlemeyde dusus olur.
Sizde durumlr nasil ?
Benim inş istahim acilma ii diyetle 1.700 gr vermisim ama sekere faydasi yk henuz bide bugun dr da dedi hamilelk ilerledikce seker dha cok firliyormus ben simdiden boleysem yandim
Sen yine iyisin. Ben yeri geliyor yemek oncesi 25 unite kullaniyorum kisa etkili insulini.
Sabah aclik yuksek cikiyor diye gece uzun etkili ile birlikte bir kac unite kisa etkili insulin vurup oyle yatiyorum. Sabah 90-115 Arasi falan cikiyor oyle yapinca.

Tokluklar da 1 saat sonrasi 140 lara dusuyor 2 saat ve uzeri 110-120 arasi oluyor. Bilmiyorum ne olacak.

Merhaba canım ne kullanıyorsun ilaç olarak? Benim bugünden itibaren kademeli olarak düşürülüyor ilaçlarım. Estrofem bırakıyorum yarından itibaren içmiycem , deltacortril i de günde 1 e düşürmüştük yarından itibaren yarım içicem 1 hafta, 1 hafta da çeyrek içip onu da bırakıcam. Duphaston, progestan fitil 12. Haftaya kadar devam, clexane ve coraspin devam 7. Haftamdayım bu arada
Merhaba canım🥰
ben fitil kullanmadım sadece estrofemi kestik 7. Haftada şuanda da hergün kalcadan 2 ampul progestan iğne, hergün 1 tane oksapar folik asit tüp bebek ilaçları bunlar. Onun dışında tiroit ilacı ve d vitamini alıyorum

Bu arada gece kisa etkili insulin vurup uyumak tehlikeli bir sey. Onu belirteyim. Cunku hipoglisemiye sebebiyet verebiliyor. Ama benim kolumda seker olcumu icin takili cihaz var.. Kan sekerim cok duserse alarm yolluyor telefonuma. Ona guveniyorum. Yoksa yapilacak bir sey degil.
Sen yine iyisin. Ben yeri geliyor yemek oncesi 25 unite kullaniyorum kisa etkili insulini.
Sabah aclik yuksek cikiyor diye gece uzun etkili ile birlikte bir kac unite kisa etkili insulin vurup oyle yatiyorum. Sabah 90-115 Arasi falan cikiyor oyle yapinca.

Tokluklar da 1 saat sonrasi 140 lara dusuyor 2 saat ve uzeri 110-120 arasi oluyor. Bilmiyorum ne olacak.

Kızlar , yarın itibari ile 6. Haftaya giriyorum.
Her şey yolunda mı diye çok meraklanıyorum, bebeğim görünecek mi kalbi atacak mı her şey yolunda gidecek mi , istemeden kafama takılıyor , hani kötü şeyler düşünmüyorum ama merak doluyum benim gibi olan var mı :(

Kendi doktorum disinda acilde vs ayri ayri doktorlara muayene oldum ve bu durumu sordum. Iclerinden sadece 1 tanesi hamileligin ilerlemeyecek dedi.
Baska bir doktor sahsi fikrim beta degerin dusuk oldugu yonunde dedi ve genel olarak olumsuz konustu.. Hersey iyi gitse bile, betan yuksek olup, duzenli artsa bile dusuk olabilir.. ilk trimesterda bu tarz seyler cok oluyor dedi.

Kendi doktorum betaya cok takilma olabilir saglikli ilerleyebilir dedi. Onun disinda kanamam olunca 2 kere acile gittim. 2 farkli doktor bakti ve betaya takilma dediler..

Ama yasadigim ulkede betaya 1 kere bakiyorlar genelde. Kese gorundukten sonra keseden takip edecegiz diyorlar. Yani bizdeki gibi en az 4-5 beta bakip gidisati degerlendirmiyorlar. Betayla cok icli disli olmadiklari icin cok onemsemiyirlar saniri.. Duzenli beta takibi yapanlar sadece infertilite, tup bebek ile ugrasan doktorlar.

O Yasadigim surecte cok arastirdim. Betasi duzenli artmayanlarin gebelikleri hep olumsuz sonuclanmis. Doktorlar duzenli takip etmese de beta hormonu hamileligin gidisati hakkinda cok onemli bir gosterge bence.
Kanamaları hangi haftalarda yaşamıştınız? Şimdi benimde betam düşük arttı ama bebek kalp atışı göründü. Sizin bu söyleminiz çok tedirgin etti beni. Bir doktora sordum betayla ilgili 'yoo ne alaka' dedi. Fiziksel bir sorun yaşamıyorum şu an ağrı, kanama vs.. Ama sizin hikayeniz çok aklımda.

Kanamaları hangi haftalarda yaşamıştınız? Şimdi benimde betam düşük arttı ama bebek kalp atışı göründü. Sizin bu söyleminiz çok tedirgin etti beni. Bir doktora sordum betayla ilgili 'yoo ne alaka' dedi. Fiziksel bir sorun yaşamıyorum şu an ağrı, kanama vs.. Ama sizin hikayeniz çok aklımda.
9 hafta sonuna dogru basladi kanamalarim. Ama benim beta disinda progesteronum da cok dusuktu.
Siz kacinci haftadasiniz? Beta artislariniz progesteronunuz vs nasil?

Merhaba, cok zor seyler yasamissin :( Insallah bu kez sorunsuz bir hamilelik gecirirsin ve bebegini kucagina alirsin.

Ben yurt disinda yasiyorum. Sistem burada biraz farkli. Gebelik takibini yapan doktor doguma girmiyor mesela. Genel olarak kendi doktorumdan memnunum. Degistirsem de bir sey farketmeyecektir. Cunku avrupada genel sorun doktorlarin cok rahat olmasi :) Sadece jinekologlar degil hepsi cok rahat. Ilk dusugunse ustune dusmuyorlar. Olabilir her 3 kadindan birinin basina gelen bir sey diye dusunuyorlar. En azindan kendi doktorum sevecen. Doktor ararken cok soguk doktorlara denk gelip kotu tecrubeler yasadim.

Suan betam duzenli artiyor cok sukur. Sanirim saglikli ilerleyecek bu hamileligim. Yine de progesteronu fitil olarak kullaniyorum.
Bende Progesteronu fitil olarak kullaniyorum sabah ve akşam.
Açıkçası ben hiç beta değerime bakmadım kan veriyordum ertesi günü doktorum beni arayıp hamile olduğumu neleri kullanmam gerektiğini söylemişti. Pazartesi 3 hafta sonrasında terminim var baklaım neler diyecek. Almanya da aralık ayı yarı ay resmen 🙄

Selam Güzel Ağustos anneleri

ÖNEMLİ

LÜTFEN LİSTEYE EKLENMEK İCİN BENİ (@ ELDORİN) ETİKETLEYEREK

YAŞ, KAÇINCI ÇOCUK, SON ADET TARİHİ (EĞER GORULDUYSE) KESE VE KALP ATIŞI TAHMİNİ DOGUM TARİHİ YAZİNİZ.

mzaniza gebeliginizi ekleyerek takip etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfasında hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.

Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.

Yapmanız gereken : Profil sayfanıza girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 01-08-2025

Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.

Sevgiler ❤️

ANNE ADIYAŞKaçıncı
Çocuk
SAT. KESEKALP ATIŞI💓💙🩷T D T
@tilyam30225 Ekim5+46+431 Temmuz
Eldorin Eldorin 35223 Ekim8+08+001 Ağustos
@Sakayik3533125 Ekim4+66+501 Ağustos
@turuncusev27125 Ekim5+07+401 Ağustos
@Bu benim dunyam35225 Ekim5+37+301 Ağustos
@Umutvari32124 Ekim5+15+602 Ağustos
@papatya insan31214 Kasım02 Ağustos
@gcmnkiz28127 Ekim5+45+403 Ağustos
@Mercan2430130 Ekim5+16+203 Ağustos
@Wunsch_dk29128 Ekim5+104 Ağustos
@anoniiim33129 Ekim5+06+005 Ağustos
@maysahanim24129 Ekim6+56+505 Ağustos
@94bassuk30229 Ekim4+36+205 Ağustos
@nonsense3834329 Ekim5+06+205 Ağustos
@minikbirevhanimi29 Ekim5+27+205 Ağustos
@RukiyeKK36229 Ekim6+205 Ağustos
@Morenika0135129 Ekim5+36+205 Ağustos
@kngl99932130 Ekim5+06+206 Ağustos
@elafel29130 Ekim4+306 Ağustos
@Flowersgirl5729130 Ekim5+46+206 Ağustos
@ben boyle sey gormedim34230 Ekim5+66+507 Ağustos
@pitircikkurdu28131 Ekim5+26+407 Ağustos
A alra5555 2314 Kasım4+607 Ağustos
@mirage123621 Kasım4+608 Ağustos
@Pukito2711 Kasım5+16+108 Ağustos
@yulafff3311 Kasım7+07+008 Ağustos
karamel Latte karamel Latte 2711 Kasım5+47+008 Ağustos
@Cemile hatun4022 Kasım5+15+608 Ağustos
@shneh3111 Kasım5+36+408 Ağustos
@miremsux28131 Ekim09 Ağustos
@simomays2912 Kasım4+65+609 Ağustos
@ioniq663013 Kasım5+110 Ağustos
@Gareysar2823 Kasım10 Ağustos
@hobicianne2725 Kasım11 Ağustos
sonsuzaskk sonsuzaskk 3615 Kasım5+46+411 Ağustos
@Visnee_3426 Kasım4+65+613 Ağustos
@Merve35532847 Kasım5+06+113 Ağustos
@karenhan342 ikiz30 Ekim4+65+613 Ağustos
@cirozbaligi3326 Kasım6+16+113 Ağustos
@8996asya28131 Ekim14 Ağustos
@Jokeranne3317 Kasım4+46+614 Ağustos
@Leylambaharim3521 Kasım5+36+315 Ağustos
@mira mubi311 ikiz8 Kasım4+4
5+1(sürpriz ikinci kese)
15 Ağustos
@tetra3028 Kasım15 Ağustos
@secretlife3028 Kasım4+415 Ağustos
@flowerduet3016 Kasım6+06+015 Ağustos
@dunyaevrem3117 Kasım5+36+315 Ağustos
@sumeyyesk2429 Kasım5+16+216 Ağustos
@Yumukbal3019 Kasım5+316 Ağustos
kentperisi kentperisi 38110 Kasım17 Ağustos
@sleepy0532211 Kasım5+06+518 Ağustos
@bettysbb30112 kasım19 Ağustos
@huullyyaa35112 Kasım5+26+219 Ağustos
cutemery cutemery 33118 Kasım6+26+220 Ağustos
@sara9826113 Kasım5+46+020 Ağustos
@ksk19123531113 Kasım5+06+020 Ağustos
@Love_lover38114 Kasım21 Ağustos
@Gareysar28214 Kasım5+06+021 Ağustos
..AhSeN.. ..AhSeN.. 38114 Kasım21 Ağustos
@11limon1133215 Kasım22 Ağustos
@cikoton27115 Kasım22 Ağustos
@Rivulet37117 Kasım5+322 Ağustos
@akrephanim33116 Kasım5+25+623 Ağustos
@nnurrcann24113 Kasım23 Ağustos
@Adlinaa33216 Kasım5+26+223 Ağustos
@burciby33116 Kasım5+05+623 Ağustos
@Dnzdgn38114 Kasım24 Ağustos
@elizan0424123 Kasım29 Ağustos
Zeytin_zey Zeytin_zey 30123 Kasım30 Ağustos
@jasminblack33229 Kasım02 Eylül
@gixmooo1032327 Kasım03 Eylül
Yaş 38 - İlk bebek -Son adet 14 Kasım - 5+4 kese - 6+4 kalp atışı - Şuan 7+4 - 18 Ağustos ama perinatolıjideyim erken olma ihtimali var.

IMG_7546.jpeg

Keseden cinsiyet bakanlar olmuş bize de yorumunuz var mı?

Yaş 38 - İlk bebek -Son adet 14 Kasım - 5+4 kese - 6+4 kalp atışı - Şuan 7+4 - 18 Ağustos ama perinatolıjideyim erken olma ihtimali var.
Ayni gibiyiz yaşimiz ve tarihlerimiz. Peritonoloji derken anlamadim neden erken dogum ihtimali ve bunu soylemek icin erken degil mi? Peritonoloji icin 3. Aydan itibaren diye biliyordum.

Back
X