• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    13
Selam kızlar ben de bugün doktora gittim sat’a göre 6+6’yım ultrasonda da öyle çıktı. Burada birkaç kişiyle konuşmuştuk ani hareketle giren ağrı ve adet sancısı benzeri ağrıları sordum normal olur dedi 🌸

9.haftadan itibaren fetal dna yaptırabiliriz dedi ama ben 10.hafta diye biliyordum 9.haftada yaptıran var mı?
Ben fetal DNA 11. haftada yaptıracaktım ama doktor 12. haftadan sonra yapalım, daha önce yapılanlarda belirsiz sonuç ihtimali oluyor, bu sefer testi tekrarlamak ve sonuç için tekrar beklemeniz gerekiyor dedi. 12. Haftama da randevu bulamadım, 13. Haftada gideceğim herhalde bakalım.

Ayni gibiyiz yaşimiz ve tarihlerimiz. Peritonoloji derken anlamadim neden erken dogum ihtimali ve bunu soylemek icin erken degil mi? Peritonoloji icin 3. Aydan itibaren diye biliyordum.
Karın bölgesinde daha önce geçirilmiş ameliyatlara bağlı Fasyam yok doğumu kabul eden doktor bile bulmam zor şuan bulduğum da normal doğumu onaylıyor sadece. Gebe bölümü asla bakmıyor takip bile almadı perinataloji en azından şimdilik yeni doktor bulana kadar takip yapıyor.

Karın bölgesinde daha önce geçirilmiş ameliyatlara bağlı Fasyam yok doğumu kabul eden doktor bile bulmam zor şuan bulduğum da normal doğumu onaylıyor sadece. Gebe bölümü asla bakmıyor takip bile almadı perinataloji en azından şimdilik yeni doktor bulana kadar takip yapıyor.
Coook gecmis olsun ve bebeginiz de hayirli olsun. Insallah guzel olacak her sey.

Ben 18 kasımda gitmiştim doktora daha kese oluşuyordu ve pazartesi tekrar gideceğim o zmn 7+2 d
Doktor farklılığı oluyor 5+4 iken 2 ayrı hastanede kese için bakıldı biri keseyi net görürken diğeri vajünal muayenede bile zor gördü. 6+4 te kalp atışını dinledik biz hatta az önce ultrason resmini ekledim. Ultrasondaki haftanızı sorabilirsiniz doktorunuza.

Sen yine iyisin. Ben yeri geliyor yemek oncesi 25 unite kullaniyorum kisa etkili insulini.
Sabah aclik yuksek cikiyor diye gece uzun etkili ile birlikte bir kac unite kisa etkili insulin vurup oyle yatiyorum. Sabah 90-115 Arasi falan cikiyor oyle yapinca.

Tokluklar da 1 saat sonrasi 140 lara dusuyor 2 saat ve uzeri 110-120 arasi oluyor. Bilmiyorum ne olacak.
Evet 25 i tekte vuruluyon ben sabah aksama boluorm ayni sayilr
Ayrica uc kisa var
Senin seker ii bence bir tık daha düşmesi lazım herlde biraz daha doz arttirir cunku istenilen seviyenin en ust seviyesinde. İnsallah bizede zarr vermez bu insulinler ama napalim evlat icin katlaniorz onlar saglikli olsunda insallah bundan kolay işler ve geçici sukurki.

Bende Progesteronu fitil olarak kullaniyorum sabah ve akşam.
Açıkçası ben hiç beta değerime bakmadım kan veriyordum ertesi günü doktorum beni arayıp hamile olduğumu neleri kullanmam gerektiğini söylemişti. Pazartesi 3 hafta sonrasında terminim var baklaım neler diyecek. Almanya da aralık ayı yarı ay resmen 🙄
komsu sayiliriz 😅ben de Luksemburg'dayim.
Gercekten Aralik ayi yari ay gibi. Betalarimi ben laboratuvara gidip ucretli olarak yaptirdim. Cunku neden, doktor tatilde 😅 Tatilde olmasa soyledigim zaman yaziyor. Kendileri takip etmesede benden talep gelince en azindan olumsuz yanit vermiyorlar. Buna da sukur.
Benim de randevum sali gunu. Insallah guzel haberler aliriz.

Orada gebelik takibi hastanede mi yapiliyor?

komsu sayiliriz 😅ben de Luksemburg'dayim.
Gercekten Aralik ayi yari ay gibi. Betalarimi ben laboratuvara gidip ucretli olarak yaptirdim. Cunku neden, doktor tatilde 😅 Tatilde olmasa soyledigim zaman yaziyor. Kendileri takip etmesede benden talep gelince en azindan olumsuz yanit vermiyorlar. Buna da sukur.
Benim de randevum sali gunu. Insallah guzel haberler aliriz.

Orada gebelik takibi hastanede mi yapiliyor?

Yok benim kadın doktorum var hastahaneyi Allah korusun ciddi bir durumolunca acile gidiyorum o kadar. Kadın doktorum sorularımı güzelce yanıtlıyor memnunum

Evet 25 i tekte vuruluyon ben sabah aksama boluorm ayni sayilr
Ayrica uc kisa var
Senin seker ii bence bir tık daha düşmesi lazım herlde biraz daha doz arttirir cunku istenilen seviyenin en ust seviyesinde. İnsallah bizede zarr vermez bu insulinler ama napalim evlat icin katlaniorz onlar saglikli olsunda insallah bundan kolay işler ve geçici sukurki.
Ay sonunda diyabet doktoru ile randevum vardi ama hamile olmadan once almistim. Bakalim belki hamilelik oldu diye öne cekerler. Duzenleme yapar o.

Diyet, insulin evet ama fiziksel aktivite de çok onemli. Ben sunu fark ettim yemek yedim baktim sekerim dusmuyor yuruyuse gidiyorum. Hemen fark ediyor. Fiziksel aktivite vucudun insuline karsi duyarliligini arttiriyor.

Ben de yuksek doz kullandigim icin korkuyorum acikcasi. Insallah sorun yasamayiz.

Yok benim kadın doktorum var hastahaneyi Allah korusun ciddi bir durumolunca acile gidiyorum o kadar. Kadın doktorum sorularımı güzelce yanıtlıyor memnunum
Burada da oyle. Hastaneye yanlis hatirlamiyorsam 16 ve 20 haftalarda ayrintili ultrason icin ve acil durumlarda gidiloyor
Bir de doguma yakin nts icin vs randevular oluyor tabi.

Ay sonunda diyabet doktoru ile randevum vardi ama hamile olmadan once almistim. Bakalim belki hamilelik oldu diye öne cekerler. Duzenleme yapar o.

Diyet, insulin evet ama fiziksel aktivite de çok onemli. Ben sunu fark ettim yemek yedim baktim sekerim dusmuyor yuruyuse gidiyorum. Hemen fark ediyor. Fiziksel aktivite vucudun insuline karsi duyarliligini arttiriyor.

Ben de yuksek doz kullandigim icin korkuyorum acikcasi. Insallah sorun yasamayiz.
Evet endokrin bana haftanin uc gunu yemekten hemen sonra 45 dkk yuruyus verdi benim daha once dusuklerim oldugu icin cesaret edemiyorum. Boylede haraketsizlikten sekerim daha cok yükseliyor. 35.36. haftalardan sonra dr a danisarak yuruslere baslarim. Yuruyus mutiş etkili bende birkac kez biyerlere gittim geldm sekerim normal cikti.

Evet endokrin bana haftanin uc gunu yemekten hemen sonra 45 dkk yuruyus verdi benim daha once dusuklerim oldugu icin cesaret edemiyorum. Boylede haraketsizlikten sekerim daha cok yükseliyor. 35.36. haftalardan sonra dr a danisarak yuruslere baslarim. Yuruyus mutiş etkili bende birkac kez biyerlere gittim geldm sekerim normal cikti.
45 dk yurumesende gunde 1 kere 30 dk bile olsa yuru derim. Bu nacizane tavsiyem ama tabi senin bilecegin bir sey.
Seker yuksekligi onemli ozellikle ilk ve son donemde.
Ilk donemde organlari olustugu icin onemli. Son zamanda da seker yuksek olursa asiri kilo alabiliyor bebekler.
Allah kolaylastirsin bu surecimizi 😓

45 dk yurumesende gunde 1 kere 30 dk bile olsa yuru derim. Bu nacizane tavsiyem ama tabi senin bilecegin bir sey.
Seker yuksekligi onemli ozellikle ilk ve son donemde.
Ilk donemde organlari olustugu icin onemli. Son zamanda da seker yuksek olursa asiri kilo alabiliyor bebekler.
Allah kolaylastirsin bu surecimizi 😓
Evet haklısın drda aynını dedi
Benim biraz agrikarm var suan regl donemindeyim herlde ondan, bu agrilarm gecsinde, en azindan haftada iki kısa yusuyuse çıkayım.
Amin evlatlarimizi kucagimiza alinca hepsi gececek insaallah 🙏

Back
X