- 11 Ağustos 2020
- 187
- 346
- Konu Sahibi sacibelinde
- #19.461
Ben 2022 yılında acıbademde doğum yaptığım için anlaşmalı firması famicord group ile anlaşma yapmıştım. 1,5 ve 10 senelik saklama tercihi olarak size sunuyorlar. Biz 10 senelik istedik o zaman 10300 küsarıtıda vardı da işte hatırlamıyorum böyle bir fiyat verdik. Ben o zamanda çok kararsızdım gerçekten gerekli mi değil mi diye ama işin içine girip tedavisinde kullanıldığı hastalıkları görünce ya başımıza gelirse diye düşünüp saklatmak istedik. Bize 25 sene boyunca kordon kanı hücrelerinin sağlıklı şekilde muhafaza edildiği söylendi. 10 senenin sonunda sizi arayacağız saklamaya devam edip etmek istemediğinizi sorup ona göre bir anlaşma sağlayacağız denildi. İstemezsek eğer ihtiyacı olan birileri için bağış yapılıcakmış. Maksimum 10 senelik saklama ücreti alınmasının sebebi ise 40 kg geçen bireylerde etkisinin başarı yüzdesinin yani düşüyor olması diye anlatılmıştı. Doğum esnasında alınıyor 1 ay sonra arıyorlar bu kadar sağlıklı hücre toplanıldı bu oran yeterli saklayabilirsiniz ya da oran yeterli gelmedi saklayacak kadar yok deniliyor ına göre ödeme sonrasında alınıyor.Kordon kanı saklatmayı düşünen var mı? Tecrübeli annelerden daha evvel saklatmış olan var mı? Memnun kaldınız mı firmanızdan ya da hangi firmayı düşünüyorsunuz.