2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    180
Benim şekere genetik yatkınlığım yok 4 göbek kimsede yok ayrıca şekerimin yükseldiğini bilmem benim çıkmayacak adım kadar eminim keşke yapmayalım dese. İçeceğin içindeki şeker miktarından korkum yok bir kutu kola gibi içinde glukoz var bütün paketli gıdalarda var tertemiz besleniyorum diyorsa insanlar o ayrı ama şeker yüklemesi diyince sanki kilolarca şeker alınıyor hayır.
 
Bu şeker yuklemelerinde verilen şeker saf glikoz yani siz şekerli bir gıda yediğinizde glikoz formuna gelmesi icin vücudunuzun onu sindirmesi gerekiyor. Fakat bu şeker yuklemelerinde verilen sivi direk kana ve bebege gidiyor. Bebege kilosunun 4te biri kadar şeker yüklemiş oluyorsunuz. Baklava ile çok karsilastiriliyor. Aslinda baklava içindeki sekeri sizin kanınıza karışma süreci çok daha farklı işliyor o gıda parçalanıp ki parcalanirken vücudunuz enerji harcıyor daha sonra üretilen miktar glikoz kana karışıyor bu da kan şekerini yavaşça yükseltiyor. Saf glikoz içince vücudun bilmediği bir şekilde aniden yükselen bir şeker elde ediyorsunuz. Şeker yuklemelerinde Baklava ve paketli gida benzetmeler doğru değil yani. Çok daha farklı.
 
75 mg verdi cnm banada
 
Benimde rahmim ters canim ama öyle birsey yasamiyorum. Onla alakasi olacagini sanmam. Bazi kadinlarda oluyormus o da normal birsey heralde ama kan görünce korkuyoruz tabi biz.
Bakalım yarın ne diyecek doktorlar kan sonucumda belli olur iyiyim şuan bebekte hareketli ne olacak ne diyecek doktor
 
Ben sofra şekerinden şerbet yapılmış baklavadan bahsetmiyorum. Paketli gıdaların neredeyse içerisinde saf şeker değil bariz glikoz sukraloz var. Yani şeker yüklemesiyle aynı mantık. Mesela kola içmiyorum kardeşim ben paketli gıda tüketmiyorum hiç abur cubur yemiyorum diyen varsa şeker yüklemesini yaptırmasın zaten. Ama bunları yiyip içip ben glukoza karşıyım demek bana mantıklı gelmiyor. Baklavayla değil bariz kola ve bilimum abur cuburla aynı en basit bi kaç paketli gıdanın içeriğini okursan doğru olduğunu kabul edebiliriz
 
Banada açmsn dedi yooo dedim simit yedim sağlıkl ocağında yaptrip sonucu getirebilirsn deedi iki hafta sonra ile yapcm
 

Net anlaşılmak adına şunu söyleyemeye çalışıyorum gebeliğimin başından beri 5-6 bardak kola içmişimdir ne bileyim bi paket cips yada bi kaç çikolata yemişimdir. Şimdi ben bunlarla vücuduma glikoz sokuyorum zaten. Ben temiz besleniyorum demiyorsam hayır şeker yüklemesine karşıyım içinde glikoz var diyemem diyorum. Bunları hiç tüketmeyen birisi varsa bu kelimeyi söylerse helal olsun derim zaten. Ev yapımı helvayla yada şerbetli baklavayla 3 portakalla elbette kıyaslanamaz ama paketli gıdayla pekala kıyaslanabilir.
Yine fayda zarar ilişkisi doktorumuza güvenip yaptırıp yaptırmamak kişinin hür iradesi

Dip not keşke bana yapmasalar iğrenç bir olay
 
ben de şeker yuklemesi yaptırmıycam neden çunku zaten ınsulın kullanıyorum kontrol altına aldım gibi umarım 24 den sonra abartmaz plansentacım
 
Keşke banada yapmasalar bende hiç sevmemiştim, onu içip öyle beklemekte iğrençti ayy ama bu doktorumda istedi malesef
 
Kızlar eczanede şeker ölçtürdümde tokum özür dileyerek söylüyorum canınız çeker belki diye cips gazoz içtim şu 2 saat içinde ve şekerim 95 çıktı düşük değil mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…