2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    180
Allah yokluğunu göstermesin ama düşürmesinde bana acilde öyle bi korku yaşattılar ki ilk gebeliğimde anlatamam. Asla demeyeyim ama kolay kolay gitmem. Uzmanlar gelmiyor bile doğru.

Bu arada beni de ekler misiniz listeye?
Yaş 27 ilk bebek
SAT 25 eylül
5+1de keseyi gördük.
Tahmini doğum 1 temmuz B BirNBirE
Ekledim
Antibiyotik konusundada doktoruna güvenmen gerekiyor. Aslında tamamen fayda-zarar ilişkisine bakıyolar. Ve ileri seviye enfeksiyonlar erken doğum düşük tehditi oluşturabiliyor. Bende çok ağır enfeksiyon geçirdim ve kullanmıştım antibiyotik ilk gebeliğimde.

Şuan 4+4 bende sıkışık gittim ama olsun beklerim ya

Teşekkür ederim galiba ben de kullanmaya başlayacağım akşam

Normalden sezaryene döndüm son anda o yüzden hiç bişey belli olmuyor plansız programsız ne denk gelirse nasip diyorum
Benimde oyle oldu sayılır Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin saglicakla kucagimiza alalim da gerisi boş

Selam canim hamile oldugumu ogrendigim gün bogaz enfeksiyonu geciriyordum acilde hem betaya baktirdim hem bogazima. Doktor biraz tuhaftı betaya bakmak bile istemedi suphem oldugunu soyledigimde. Hamileysen bile kullanabilirsin antibiyotik dedi ve augmentin yazdi. Ben tamamen icimden geleni yaparak receteyi almadim bile henuz yeni olusmaya calisan bi canli vardi icimde yani icsem rahat etmeyecektim bende dogal yollarla toparlamaya çalıştım. Bal limon sarimsak üçlüsünü tükettim sirkeyle sık sık gargara yaptim vs baya rahatladim. Doktorlar veriyor yani gerisi tamamen sana kalmis ama kulak daha zordur eminim Allah acil şifa versin sanada

Doktorların yaklaşımları aynı değil ya sanırım. Eylül'de gebe değildim ama şüphem vardı şu salgından oldum acile gittim doktora şüphem var dedim, kanda çıkmayacak kadar az olmuş dedi adetimi sordu inanir misin serum falan takmayalim riske atmayalim dedi hatta elime probiyotik şase tutusturmustu adam onu bile aldı elimden. Kendi kendine iyiles zaten viral bir şey dedi. Girişimi de iptal ettirdi sağolsun sigorta hakkimdan düşmesin diye ve ben hamile değilmişim o ay, bir sonraki ay hamile kaldım. Bazı doktorlar bişi olmaz derken bazıları da en basit şeyi bile vermiyorlar

Ama işte burda kilit nokta basit bi enfeksiyon mu ? Örnek veriyorum boğaz enfeksiyonu belki geçer kendi kendine ama idrar yolu enfeksiyonunu nasıl geçireceksin antibiyotiksiz yada işte kulak iltihabını. Önemli olan şiddeti ve zarar ilişkisi. Ölçümü yapacak kişi yine doktor ve hangi grup antibiyotik verdiği.

Ben şimdi kesemi gördüm 10mm geç döllenme olabilir dedi dr. 2 hafta sonra çağırdı. Bu 2hafta her şey serbest ama ilişki olmasın dedi çok şaşırdım üsteleyerek sordum hatta ama geveledi risk olabiliyor dedi

Kesinlikle oyle bir benim denk geldigim doktora bak birde senin mesela. Doktorlar bile kendi aralarında hem fikir olamazken simdi biz hangisine güvenelim

Evet haklısın kulak enfeksiyonunu iyilestirmek icin alternatif yontem pek yok gibi bu durumda insan mecbur kaliyor

Gebeliğin ilk haftalarını riskli görüyolar canım kanama olmadığı sürece içini ferah tut kaç haftalıktı ultrasonda kaç haftalık çıktı ?

Gebeliğin ilk haftalarını riskli görüyolar canım kanama olmadığı sürece içini ferah tut kaç haftalıktı ultrasonda kaç haftalık çıktı ?
Adete göre 6+2 ama 10mm kese 5haftalar demek galiba
Kanama falan yok yerleşme lekesi bile olmadı çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…