- 1 Kasım 2023
- 17
- 21
- 28
- Konu Sahibi sacibelinde
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah yokluğunu göstermesin ama düşürmesinde bana acilde öyle bi korku yaşattılar ki ilk gebeliğimde anlatamam. Asla demeyeyim ama kolay kolay gitmem. Uzmanlar gelmiyor bile doğru.İnanır mısın hep unutuyorum birde o kadar umursamazlar ki hiç beğenmedim doktoru birde aşırı bastırdı sinir oldum ama yerleşiyor ona bağlıyorum hala baş dönmem var söyledim normal dedi bir dahaki sefere özele gidicem devlet doktorları hep pratisyen hep asistan uzmanlar hep ameliyatta hep başka yerde
Ekledim
Ekledim canımTemmuzun ilk haftası gibi
2.çocuğum :)
Şuan 4+4 bende sıkışık gittim ama olsun beklerim yaCanım ben en son gittiğimde idrara çok sıkışık gel dedi doktor ve dediğin gibi çok bastırdı zaten sıkışık durumdayım altıma yapacaktim nerdeyse. Ama en net o şekilde görebildi keseyi bende pazartesi gideceğim kalp atışı için. Bir de sen çok çok erken öğrenmiştin gebeliğini belki ondan da görünmemistir canım birkaç gün sonra tekrar git istersen. Şuan kaç haftalık oldu seninki ?
Teşekkür ederim galiba ben de kullanmaya başlayacağım akşamEkledim
Antibiyotik konusundada doktoruna güvenmen gerekiyor. Aslında tamamen fayda-zarar ilişkisine bakıyolar. Ve ileri seviye enfeksiyonlar erken doğum düşük tehditi oluşturabiliyor. Bende çok ağır enfeksiyon geçirdim ve kullanmıştım antibiyotik ilk gebeliğimde.
Birkac güne görünür bence 4+6 da kuzum benim o kadar küçüktü ki anlatamam bir sürü yakınlaştı da öyle gördü keseyi doktor. İkinci gidisimde az daha net bir görüntüsü oldu düşün çok küçüktür daha birkaç güne görünür canım benimŞuan 4+4 bende sıkışık gittim ama olsun beklerim ya
Erkek benimkiKiz canim senin?
Benimde oyle oldu sayılır Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin saglicakla kucagimiza alalim da gerisi boşNormalden sezaryene döndüm son anda o yüzden hiç bişey belli olmuyor plansız programsız ne denk gelirse nasip diyorum
Selam canim hamile oldugumu ogrendigim gün bogaz enfeksiyonu geciriyordum acilde hem betaya baktirdim hem bogazima. Doktor biraz tuhaftı betaya bakmak bile istemedi suphem oldugunu soyledigimde. Hamileysen bile kullanabilirsin antibiyotik dedi ve augmentin yazdi. Ben tamamen icimden geleni yaparak receteyi almadim bile henuz yeni olusmaya calisan bi canli vardi icimde yani icsem rahat etmeyecektim bende dogal yollarla toparlamaya çalıştım. Bal limon sarimsak üçlüsünü tükettim sirkeyle sık sık gargara yaptim vs baya rahatladim. Doktorlar veriyor yani gerisi tamamen sana kalmis ama kulak daha zordur eminim Allah acil şifa versin sanadaKızlar selam, bugün 6+1 im. Malesef orta kulak enfeksiyonu olduğumu öğrendim. Çok ağır atlatmıyorum ama dr enfexia isimli b grubu bir antibiyotik verdi ve kullanmamı önerdi. Ister istemez insan çekiniyor daha çok küçük olduğundan ama enfeksiyon ilerlerse de düşük riski artıyormuş. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Daha önceki gebeliklerinizde antibiyotik kullandınız mı?
Doktorların yaklaşımları aynı değil ya sanırım. Eylül'de gebe değildim ama şüphem vardı şu salgından oldum acile gittim doktora şüphem var dedim, kanda çıkmayacak kadar az olmuş dedi adetimi sordu inanir misin serum falan takmayalim riske atmayalim dedi hatta elime probiyotik şase tutusturmustu adam onu bile aldı elimden. Kendi kendine iyiles zaten viral bir şey dedi. Girişimi de iptal ettirdi sağolsun sigorta hakkimdan düşmesin diye ve ben hamile değilmişim o ay, bir sonraki ay hamile kaldım. Bazı doktorlar bişi olmaz derken bazıları da en basit şeyi bile vermiyorlarSelam canim hamile oldugumu ogrendigim gün bogaz enfeksiyonu geciriyordum acilde hem betaya baktirdim hem bogazima. Doktor biraz tuhaftı betaya bakmak bile istemedi suphem oldugunu soyledigimde. Hamileysen bile kullanabilirsin antibiyotik dedi ve augmentin yazdi. Ben tamamen icimden geleni yaparak receteyi almadim bile henuz yeni olusmaya calisan bi canli vardi icimde yani icsem rahat etmeyecektim bende dogal yollarla toparlamaya çalıştım. Bal limon sarimsak üçlüsünü tükettim sirkeyle sık sık gargara yaptim vs baya rahatladim. Doktorlar veriyor yani gerisi tamamen sana kalmis ama kulak daha zordur eminim Allah acil şifa versin sanada
Ama işte burda kilit nokta basit bi enfeksiyon mu ? Örnek veriyorum boğaz enfeksiyonu belki geçer kendi kendine ama idrar yolu enfeksiyonunu nasıl geçireceksin antibiyotiksiz yada işte kulak iltihabını. Önemli olan şiddeti ve zarar ilişkisi. Ölçümü yapacak kişi yine doktor ve hangi grup antibiyotik verdiği.Doktorların yaklaşımları aynı değil ya sanırım. Eylül'de gebe değildim ama şüphem vardı şu salgından oldum acile gittim doktora şüphem var dedim, kanda çıkmayacak kadar az olmuş dedi adetimi sordu inanir misin serum falan takmayalim riske atmayalim dedi hatta elime probiyotik şase tutusturmustu adam onu bile aldı elimden. Kendi kendine iyiles zaten viral bir şey dedi. Girişimi de iptal ettirdi sağolsun sigorta hakkimdan düşmesin diye ve ben hamile değilmişim o ay, bir sonraki ay hamile kaldım. Bazı doktorlar bişi olmaz derken bazıları da en basit şeyi bile vermiyorlar
Bi ilerlesinde hayırlısıyla bi şekilde doğururuz canımBenimde oyle oldu sayılır Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin saglicakla kucagimiza alalim da gerisi boş
Kesinlikle oyle bir benim denk geldigim doktora bak birde senin mesela. Doktorlar bile kendi aralarında hem fikir olamazken simdi biz hangisine güvenelimDoktorların yaklaşımları aynı değil ya sanırım. Eylül'de gebe değildim ama şüphem vardı şu salgından oldum acile gittim doktora şüphem var dedim, kanda çıkmayacak kadar az olmuş dedi adetimi sordu inanir misin serum falan takmayalim riske atmayalim dedi hatta elime probiyotik şase tutusturmustu adam onu bile aldı elimden. Kendi kendine iyiles zaten viral bir şey dedi. Girişimi de iptal ettirdi sağolsun sigorta hakkimdan düşmesin diye ve ben hamile değilmişim o ay, bir sonraki ay hamile kaldım. Bazı doktorlar bişi olmaz derken bazıları da en basit şeyi bile vermiyorlar
Evet haklısın kulak enfeksiyonunu iyilestirmek icin alternatif yontem pek yok gibi bu durumda insan mecbur kaliyorAma işte burda kilit nokta basit bi enfeksiyon mu ? Örnek veriyorum boğaz enfeksiyonu belki geçer kendi kendine ama idrar yolu enfeksiyonunu nasıl geçireceksin antibiyotiksiz yada işte kulak iltihabını. Önemli olan şiddeti ve zarar ilişkisi. Ölçümü yapacak kişi yine doktor ve hangi grup antibiyotik verdiği.
Maalesef canımEvet haklısın kulak enfeksiyonunu iyilestirmek icin alternatif yontem pek yok gibi bu durumda insan mecbur kaliyor
Gebeliğin ilk haftalarını riskli görüyolar canım kanama olmadığı sürece içini ferah tut kaç haftalıktı ultrasonda kaç haftalık çıktı ?Ben şimdi kesemi gördüm 10mm geç döllenme olabilir dedi dr. 2 hafta sonra çağırdı. Bu 2hafta her şey serbest ama ilişki olmasın dedi çok şaşırdım üsteleyerek sordum hatta ama geveledi risk olabiliyor dedi
Adete göre 6+2 ama 10mm kese 5haftalar demek galibaGebeliğin ilk haftalarını riskli görüyolar canım kanama olmadığı sürece içini ferah tut kaç haftalıktı ultrasonda kaç haftalık çıktı ?