• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    183
Kızlar merhaba kalp atışını duyduktan sonra hangi kan testleri istendi acaba sizden? Benimde doktorum detaylı kan istedi içinde neler oluyor?
Benden aşağıdaki testleri istedi. Devlet hastanesinde yaptırabilirsin dedi. Fsm hastanesinde tüm testlerimi yaptırdım.
Doktorun ayrıntılı bilgi vermesi gerekir bu durumda

Eklentiler

• IMG_7885.jpeg
    IMG_7885.jpeg
    108,5 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_7886.jpeg
    IMG_7886.jpeg
    110,2 KB · Görüntüleme: 60
Ya kızlar biz bu yaz bebelerini nasıl giydiricez bi türlü isin icinden cikamadim 🤣 hastanede klima olur klasik uzun kollu hastane çıkışı giyer bu okey ama evde napicaz benimki temmuzun ilk haftasi gelir muhtemelen (allahim nasip ederse) evde klima yok sıcak olur haliyle kimi diyor ben tek zıbın giydirdim kimi diyor daha yenidogan olacak oyle çıplak olmamalı ay karman çorman oldum 🤣 oğlum kış bebesi benim sarıp sarmalıyordum bunu ne yapsam ki tecrübeliler yardım please 😄
Bir Temmuz annesi olarak çok rahat olacak yenidoğan döneminde ince kat tulum uzun kollu sonrası kolsuz zıbın yada kısa kollu tulum ayağına çorap Müslin battaniye bitti ben göbeği düştükten sonra her öğlen emzirmeden sonra yıkadım uykusu da rahat oluyor 🫠
Yaz annesi olmak çok keyifli 🥹🩵

Hiç bir belirti yoktu olsaydı anlamama şansım yok çünkü insanı aptal ediyor halsizlik nefes darlığı yorgun düşme vs vs yani olan bişeydi muhtemelen gebelik tetikledi
Şu yazdıklarının tamamı bende var benim 1 kere Tsh değerim yüksek çıktı oda gebelik sonrası 2 ay sonra ben şuan bile gebeliğe bağlıyorum ama acaba kan testlerimi yenilesem mi? Birde zehirli guatr sıkıntı babamda da var ve ömür boyu ilaç kullanıyor geçmiş olsun umarım gebelikten sonra son bulur bu durum

Merhaba. Benim doktorum bunları istedi ama ekstradan toksoplazma falan isteyen de oluyor. İdrar kültürğ hariç hepsini aile hekimi yapıyor. Hatta ben aile hekimime bile görünmeden direkt hemşireye gittim hem kaydımı yaptı hem de tahlilleri
Tam kan sayımı
İdrar tahlili ve idrar kültürü
Serbest t4
Açlık şekeri
Tsh
Kan grubu
AST ALT
Üre
Kreatinin
Teşekkür ederim yorumunuz için💖 bugun 6+4te kalp atışı duyduk özele gidiyorum normalde doktorum ben her zaman detaylı kan testi istiyorum dedi. Çocukken geçirdiğimiz enfeksiyon falan sarılık testi detaylı istedi istersen devlette yaptırabilirsin dedi. Aile hekimini sordum orda yanlış çıkma ihtimali oluyor aile hekimi önermiyorum devlette yada özelde yaptır dedi o yüzden sordum

Benden aşağıdaki testleri istedi. Devlet hastanesinde yaptırabilirsin dedi. Fsm hastanesinde tüm testlerimi yaptırdım.
Doktorun ayrıntılı bilgi vermesi gerekir bu durumda
Teşekkürler 🥰 ben bugun kalp atışı duydum doktorum direk detaylı kan testi istiyorum dedi istersen devlette yaptırabilirsin özelde 4 bini bulur dedi de işte çocukken geçirilen enfeksiyon sarılık testi vs ne varsa bakılması gerek dedi liste de almamışım o anlık heyecanla o yüzden sordum

Benim hanımefendi de 40 haftalık doğdu zorla sancım da yoktu😂 bakalım şimdiki nasıl olcak sıcakta beni bekletmesin😂
Benimde sancım yoktu nişanım geldi bi kaç gün önce sonra kontrolüme gittim doktor açılman başlamış dedi suni sancı verdiler 5 santimde kaldım inemiyo çocuk bi sıkıntı var dediler sezaryene aldılar ve bingo kordonu kolundan iki kere dolamış çıktı 😂
Ay valla doğum sürpriz hiç belli olmuyor 🥹

Şu yazdıklarının tamamı bende var benim 1 kere Tsh değerim yüksek çıktı oda gebelik sonrası 2 ay sonra ben şuan bile gebeliğe bağlıyorum ama acaba kan testlerimi yenilesem mi? Birde zehirli guatr sıkıntı babamda da var ve ömür boyu ilaç kullanıyor geçmiş olsun umarım gebelikten sonra son bulur bu durum
Zehirli guatr yada haşimato falan olsa yüksek çıkmaz canım benim tsh 0 çıktı.
Yani beyin sürekli hormon üretmek için sinyal gönderiyor fazla hormon var vücudumda baskılıyoruz. Ama yüksek çıktıysa da zaten tekrarlaman gerekir doktorunla konuş dahiliye yada endokrin takibi bile isteyebilir. Değerlerinin ne kadar yüksek veya düşük olduğuna bağlı. İnşallah gebelikle son bulur ömür boyu ilaç beni korkutuyor açıkçası.

Temmuzda hava bayagi bir isinmis oluyor canim bence. Temmuz sonlari tek zibinla idare eder gibi dusunuyorum. Hele hele gecen yaz gibi cok sicak gecerse uzun kollu hic gitmez. Ama hazirana kayarsa dogum belki 2 3 hafta icin uzun kollu zibin da bulundurmak lazim ilk ay icin diye dusunuyorum😊
Cok tesekkur ederim canım tüm bebikler zamanında gelsin insallah 🥰🥰

Bir Temmuz annesi olarak çok rahat olacak yenidoğan döneminde ince kat tulum uzun kollu sonrası kolsuz zıbın yada kısa kollu tulum ayağına çorap Müslin battaniye bitti ben göbeği düştükten sonra her öğlen emzirmeden sonra yıkadım uykusu da rahat oluyor 🫠
Bende her gün yıkarım diye düşünüyorum yaşasın yaz bebesi annesi olmak 😍 tesekkur ederim canim 💗

Yaa çok güzel 😍 Normal doğum mu oldu canım öteki türlü yaz sıcağında o dikişler nasıl yanacak düşünemiyorum 😂 Sağlıklı doğumlarımız olsun inşallah hepimizin ♥️

Yaa çok güzel 😍 Normal doğum mu oldu canım öteki türlü yaz sıcağında o dikişler nasıl yanacak düşünemiyorum 😂 Sağlıklı doğumlarımız olsun inşallah hepimizin ♥️
İnşallah canım 🫠
Normalden sezaryene dönenlerdenim üstelik son günlerde ayak acım ödemden katlanılmaz dereceye gelmişti üzerine zor basıyordum doğurdum hiç biri umrumda olmadı ilk gün hastanede ikinci gün evde yattım o kadar yanması acısı vs herşeyin önüne bebiş geçiyor 🥲🩵

Back