• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    183
Kızlar diş ağrım başladı 11. Haftadayım sanırım sadece parola izin veriyorlar parol içsem sorun olmaz değil mi
2. Trimesteri güvenli sayıyorlar diş işlemleri için doktoruna sor istersen canım. Ben bebekten önce tüm diş kontrollerimi yaptirmama rağmen bir tane dolgum var onda minik bir kırık oluştu malesef 🥲 10+3 deyim bende bekliyorum 12. Haftadan sonra doktor izin verirse dolgu işini halledecegim. Ağrı da kötü yanı sürekli ilaç alınmaz bir hafta sonra çaresine baktır istersen sende

2. Trimesteri güvenli sayıyorlar diş işlemleri için doktoruna sor istersen canım. Ben bebekten önce tüm diş kontrollerimi yaptirmama rağmen bir tane dolgum var onda minik bir kırık oluştu malesef 🥲 10+3 deyim bende bekliyorum 12. Haftadan sonra doktor izin verirse dolgu işini halledecegim. Ağrı da kötü yanı sürekli ilaç alınmaz bir hafta sonra çaresine baktır istersen sende
Evet kardeşime doktoru 5.ayda yaptırabilirsin demişti. Belirli bir zaman sonra doktor izniyle yaptırılıyor dişler

Canım iyi bir hematoloji ve perinatoloji ile ilerlemeni oneriyorum,hangi ildesin bilmiyorum umarım doktor konusunda sıkıntısız bir ildesindir, bağışıklık ve pıhtılasma ile ilgili testler yaptirmani öneriyorum ben hematolojiye gitmistim bir dusukle bile araştırdı baya her gittiğimde sayısız test yaptı, sonuç olarak onun verdiği tedaviyi uygulamadim daha doğrusu uygulayamadim çünkü kan sulandırıcı iğne artı hap vermişti bana fazla geldi kanamam oldu sürekli kanama sancı, şimdi bir perinatolog ile ilerliyorum 3 düşükten sonra bütün doktorlar inceliyor sebebini bulmaya çalışıyor dediğin gibi acaba vücut bebeği bir yabancı cisim gibi mı görüyor ondan mı sonlandiriyor yoksa pıhtılasma ile ilgili bir sorun mu vs, Allah'ım birdaha yaşatmasın inşallah 🤲 sağlıcakla bir evlat nasip etsin tüm kalbimle hepimize dua ediyorum canım 🙏🙏
Kan sulandirici olarak iğne mi kullandın hap mi canım bir de iğne ise dozu kaçtı
Doktor konusu sıkıntı çünkü hatay da depremden sonra hastane dahi kalmadı çevre illere gidecem mecbur çözüm bulunur inşallah 🙏 belki de benm doktorum gözünden bişey kaçırıyordur. Sulandırıcıyı hem iğne hem de hap olarak aldım oğlum da sadece iğne olarak almıştım 0,4 lük. Doktorumun dediği tek şey sağlıksız gebelik kendini atar 😓 çaresiz gibiyim.

Ben de file yardımı ile yıkadım bir süre kızımı. Ama suyun üstünde olduğu için üşür gibi hissettim ve daha sonra küvetin içine bir havlu koyup öyle devam ettim yıkamaya. Doğumdan önce, nasıl yıkarım diye çok korkuyordum ama tek başıma yıkamak hep daha kolay geldi. Annem veya eşim yardım ettiğinde daha da zorlandım. Zaten 5 lt lik kovadaki su bile yetiyor, hemen bitiyor banyoları. 🙃
İnşallah başara bilirim ya teşekkür ederim 😊

Kızlar cınsıyetı ne sızce

Eklentiler

• IMG20231205115052_01.jpg
    IMG20231205115052_01.jpg
    78,8 KB · Görüntüleme: 69
Benim sat 25 ekim. Yerlesme kanamasi bitmisti ama 6 gundur tekrar kanamam var kahverengi. Progestan kullaniyorumdum zaten. Arttirdik ama gecmiyor. Coraspinde vermisti oncesinde o mu boyle kanama yapti bilmiyorum. 6+2 de kese 6+5 oldugu halde hala kalp atisi yoktu. Çarşamba kontrolum var umarim kalp atisi aliriz. Sizin kalp atışları baslamis miydi
Evet canim kalp atışını duyduk
18 ekim benim sat
Bugun yok mesela
Tamam bitti diyorum yine oluyor

Riskli doğum doktorları oluyor yanlış hatırlamıyorsam perinotoloji deniyordu bende tam bilmiyorum 7+ haftalık gebelikten sonra ilgileniyorlar bir görünmelisin inşallah Rabbim sana sağlıklı bir evlat daha verir kalbim seninle❤️
Canım bir tane evladın olduğu için antikor durumu bana da olmaz gibi geliyor, pıhtılaşma paneli ve genetik tarama yaptırmış mıydın? Aklıma benim de pıhtılaşma geliyor… eşin yakın zamanda spermiyogram yaptırmış mıydı? Onunla da ilgisi var mı pek bilemiyorumki :KK43: gerçekten kalbimden hissediyorum acını üst üste 3 tane olması çok üzücü gerçekten 😢😢 ben senin yerinde olsam yaptırmam gereken bütün testleri yaptırırdım( benim tek düşüğüm oldu ve direkt tıbbi genetik bölümüne koştum bu yukarıda söylediğim testleri yaptırdım 2 düşüğüm oldu diye yalan söyledim çünkü çok evhamlıyımdır) sonra gerisini Allah’a bırak kuzum çok şükür hamile kalabiliyoruz eminim sağlıklı evladın olacaktır yakında 🙏❤️
Canım çok üzüldüm ama teselli edecek bir cümle olmadığı için yazamadım da. Benim özellikle 26 haftalık kaybımdan sonra ne var ne yok araştırılmasını istedim. Pıhtılaşma genetik herseye baktırdım. 8. Haftalarda kalp durması pıhtılaşmayi aklıma getiriyor. Aspirin alıyor muydun. Bazen bu genler varsa da bir çocuk hiç etkilenmeden dünyaya gelebiliyor. Oğlundan şanslı olmuşsun mutlaka bunları bir araştırma hastanesinde baktırdım derim. Genetik tarama yaptır.
Çok teşekkür ederim kızlar fikirleriniz için desteğiniz için sağolun hakkınız helal edin 🙏

12. Hafta da doktor kontrolüm var zaten gittiğim de bi danışırım bakalım nasıl olacak

Canım kanama durumlarında doktora gitmeden bir sonuca varılmıyor maalesef. Kötü de sonuçlanabiliyor çok normal bir durum da olabiliyor. Çok kırmızı olursa ve beraberinde kasık ağrısı eşlik ederse tehlikeli diye biliyorum. Gönlünü ferah tut inşallah yakın zamanda geçer. Bu arada doktorum kanamaya en iyi gelen şeyin istirahat etmek olduğunu söylemişti. Bol bol dinlen
Dinlenmek ve ben
Malesef
Hic mecalim yok ayaga kalkmaya
Ama mecburum :(

Ya kızlar biz bu yaz bebelerini nasıl giydiricez bi türlü isin icinden cikamadim 🤣 hastanede klima olur klasik uzun kollu hastane çıkışı giyer bu okey ama evde napicaz benimki temmuzun ilk haftasi gelir muhtemelen (allahim nasip ederse) evde klima yok sıcak olur haliyle kimi diyor ben tek zıbın giydirdim kimi diyor daha yenidogan olacak oyle çıplak olmamalı ay karman çorman oldum 🤣 oğlum kış bebesi benim sarıp sarmalıyordum bunu ne yapsam ki tecrübeliler yardım please 😄
Temmuzda hava bayagi bir isinmis oluyor canim bence. Temmuz sonlari tek zibinla idare eder gibi dusunuyorum. Hele hele gecen yaz gibi cok sicak gecerse uzun kollu hic gitmez. Ama hazirana kayarsa dogum belki 2 3 hafta icin uzun kollu zibin da bulundurmak lazim ilk ay icin diye dusunuyorum😊

Kızlar merhaba kalp atışını duyduktan sonra hangi kan testleri istendi acaba sizden? Benimde doktorum detaylı kan istedi içinde neler oluyor?

Kızlar merhaba kalp atışını duyduktan sonra hangi kan testleri istendi acaba sizden? Benimde doktorum detaylı kan istedi içinde neler oluyor?
Merhaba. Benim doktorum bunları istedi ama ekstradan toksoplazma falan isteyen de oluyor. İdrar kültürğ hariç hepsini aile hekimi yapıyor. Hatta ben aile hekimime bile görünmeden direkt hemşireye gittim hem kaydımı yaptı hem de tahlilleri
Tam kan sayımı
İdrar tahlili ve idrar kültürü
Serbest t4
Açlık şekeri
Tsh
Kan grubu
AST ALT
Üre
Kreatinin

Back