• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    184
Puppp olabilir mi ya inşallah değildir bebeğe zararı olmaz da senin için çok can sıkıcı bi durum olur canım kaşınmak berbat döküntü falan var mı karnında kalçanda kollarında ?
Döküntü yok canım kaşınan yerler de böyle ufacık sinek ısırığı gibi kabarıkcık oluyor zannetmiyorum birşeyin ısırdığını

Canım aile hekimine yazdır, ben de ilk hamile olduğumu öğrendim alayım evde dursun demiştim eczaneye sordum 250 lira dedi, yazdirsam daha düşük öder miyim karşılıyor mu dedim sigorta, karşılıyor düşük bir ücret ödersiniz demisti 2 kutuya 70 mi vermistim acaba o civar biseydi, aile hekimine yaz dedim 2 kutu yazıyorum demişti bilgin olsun korkma lekelenme varsa başta benim gibi 2 sabah 2 akşam vajinadan kullan zararı yokmuş, yine devam ederse 2 sabah 2 öğlen sonu gibi 2 de gece 6 ya kadar çık sen de, hiçbir zararı yok onun dedi
Çok teşekkür ederim cevabın için canım. Ben de 250'ye almıştım

Döküntü yok canım kaşınan yerler de böyle ufacık sinek ısırığı gibi kabarıkcık oluyor zannetmiyorum birşeyin ısırdığını
Belki basit bi alerji yada cilt kuruluğu bile olabilir doktora görünmende yarar var kontrolün yakın mı bilmiyorum ama bi gösterebilirsin canım çok geçmiş olsun 🙏🏼

Benim salı oldu dr gittim kendi dr um yoktu biri bişey demedi dr sana anlatır dedi biri kalp atışı gözlemleyemedim dedi dün tekrar kendi dr ma göründüm şükür kalbi duyduk progestan alttan günde 1 dedi coraspirin keselim dedi 🙃 çok korkmuştum ama moralim acayip bozulmuştu

Bende coraspirin kullanıyordum 16 haftalık bi kaybım var tedbir için bunda 100 lük başlamıştık şimdi ara verdim 2 hafta dedi ama dayanamam haftaya cuma giderim sanırım yine de 🙃

Acaba bende fitil 2 kullansam mı ki yoksa 1 yeterli görmüş diye çok kullanmasam mı ki

Bana 2 önerdi 2yle devam edicem tekrar lekelenme görürsem 3 e çıkarmayı düşünüyorum canım. İster istemez moralimiz bozuluyor umarım en kısa zamanda hareketlerini hissettiğimiz döneme geçeriz :)

Hanımlar dün iğne vurunmustum progestan ve iki iki kullanmaya başlamıştım fitil olarak, gece ped dolusu kahve Krem karışık akıntım olmuş sabah farkettim ben de o bizim burdaki tek perinatolog olan doktora gittim, muayeneyi 7. Haftadan önce kabul etmediğini tekrar söyledi rica ettim görüşmeyi kabul etti, dedim ki agustos ayında bir kalp durması sonucu bebeğimi kaybettim, olabilir her kadın bir iki düşük yaşayabilir dedi, test sonuçlarımi gösterebilir miyim dedim pıhtılasma çıktı dedim, hayır gösteremezsin dedi, isterse tüm genlerin wild tıp olsun dedi bir düşükle kan sulandırıcı kullanamazsin dedi, yasayan çocuğun var mı dedi, var 4 buçuk yaşında dedim, onda bişey kullandın mi dedi hayır dedim, kullanmadin ve çocuğun sağlıklı bir şekilde doğdu oyle mi dedi evet dedim, daha çok kızdı, kullandigin her şeyi kes folik asit kullan sadece başka bişey kullanma, 2 hafta sonra gel dedi, başka bir doktora gidersen muayeneni kabul etmem dedi, çok ters bir adam, çok katı kuralcı ama dediklerini yapcam mecbur çünkü diğer türlü kanamadan kaybetcem bebeğimi
Canım çok üzüldüm inşallah tekrar yaşamazsın. Progestanı da mı kesiceksin şimdi

Hanımlar dün iğne vurunmustum progestan ve iki iki kullanmaya başlamıştım fitil olarak, gece ped dolusu kahve Krem karışık akıntım olmuş sabah farkettim ben de o bizim burdaki tek perinatolog olan doktora gittim, muayeneyi 7. Haftadan önce kabul etmediğini tekrar söyledi rica ettim görüşmeyi kabul etti, dedim ki agustos ayında bir kalp durması sonucu bebeğimi kaybettim, olabilir her kadın bir iki düşük yaşayabilir dedi, test sonuçlarımi gösterebilir miyim dedim pıhtılasma çıktı dedim, hayır gösteremezsin dedi, isterse tüm genlerin wild tıp olsun dedi bir düşükle kan sulandırıcı kullanamazsin dedi, yasayan çocuğun var mı dedi, var 4 buçuk yaşında dedim, onda bişey kullandın mi dedi hayır dedim, kullanmadin ve çocuğun sağlıklı bir şekilde doğdu oyle mi dedi evet dedim, daha çok kızdı, kullandigin her şeyi kes folik asit kullan sadece başka bişey kullanma, 2 hafta sonra gel dedi, başka bir doktora gidersen muayeneni kabul etmem dedi, çok ters bir adam, çok katı kuralcı ama dediklerini yapcam mecbur çünkü diğer türlü kanamadan kaybetcem bebeğimi
Canım ben de oğlumda kan sulandırıcı kullanmıştım ve 9 haftada taze kan gelmişti leke tarzında tabii doktora koştum muayene ettikten sonra zaten böyle lekenmelerin sebebi kan sulandırıcı kullanmanız dedi rahşm de kanama alanı yok vajina da kılcal damarlar patlıyormuş dedi tabii ben az kullanıyordum hemen kesildi sana hem hap hem iğne vermiş çok bunlar .. Allah’a emanet olsun ❤️ sağlıkla kavuşalım hepimiz 🙏

kişilerle daha bi aile gibiyiz valla daha samimi sevinçler dualar 💃❤️❤️ Benim de sadece annemler biliyordu bugün kalp atışını da duyduk eşimin ailesine söylicez. İnşallah güzel ilerler
benim de sadece eşimin annesi biliyor, ben nikahtan 15 gün kadar önce hamile kaldığım için anneme henüz söyleyemedim, aralık sonunda söylemeyi planlıyoruz :) anneye söyleyememek çok zor ama annem tutucu bir kadın, korkuyorum söylemeye.
Kızlar bulantı fena vurdu beni akşam. Türk kahvesi tetikledi resmen. Dün iştahla yediğim yemeği yiyemedim bu akşam.
Aboow nasıl bir şeymiş bu😂
ben de midem neden bulanmıyor diye düşünüyordum, dün akşam ilk kez midem bulandı, akşam yemeği yiyemedim, hatta kendimi hasta gibi hissettirdi, 9da erkenden uyudum, dayanamadım daha fazla ayakta kalmaya. bu kadar olabileceğini tahmin etmiyordum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Yorma kendini asla gerekirse temizlikçi çağır ben bugün öyle yaptım birde köydeyim kaç haftadır arayıp bulamıyordum bugün bulunca anlaştık 10 günde bir gelip dip bucak temizlicek şu 3- 4 ayı geçirsek Allah’ın izniyle herşey yoluna girer inşallah hiçbirşey bebeğimizden kıymetli değil gerekirse yapma iş önemli değil
Yapmıyorum zaten koyverdim. Çalıştığım için ve de eşim gemici olduğu evime pek gelen giden olmuyor, o yönden rahatım. senin de temizlikçi bulabilmene sevindim. umarım memnun kalırsın ve devam eder.

kızlar benim bir korkum var, benim kardeşimin eşi özel hastanede başlamıştı muayenelerine, sonra doktoru omuriliğinde sıvı birikmesi olmuş yaşamaz, almamız gerekiyor demişti. sonra başka bir özel hastaneye daha gitmişti, oradaki doktor da aynı yorumu yapmıştı. sonraki haftaya randevu vermişlerdi kürtaj için. sonra annem ısrarla bir de devlet hastanesine görün dedi. devlet hastanesindeki doktor bu çocuğun hiçbir şeyi yok, gayet sağlıklı dedi, düzenli kontrollerine gitti, bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi, şu an maşallah 3.5 yaşında bıcır bıcır kocaman bir kız oldu.

demem o ki ben doktorlara güvenmek istiyorum ama bazen özel hastanelerdeki doktorlar beni çok korkutuyor. aslında tamamen şans diye düşünüyorum, çok iyi araştırmak, özellikle önemli kararları tek bir doktor görüşüyle almamak gerekiyor diye düşünüyorum.

az önce okudum, kim yazmıştı hatırlamıyorum ama labaratuardaki hatadan dolayı düşük sanmıştı. türkiye'de tıp çok iyi diyorlar, bunu çok fazla duyuyorum, yabancılar bile hem iyi hem ucuz olduğu için tercih ediyorlar. ama gerçekten iyi bir doktora denk gelmek çok önemli.

kızlar benim bir korkum var, benim kardeşimin eşi özel hastanede başlamıştı muayenelerine, sonra doktoru omuriliğinde sıvı birikmesi olmuş yaşamaz, almamız gerekiyor demişti. sonra başka bir özel hastaneye daha gitmişti, oradaki doktor da aynı yorumu yapmıştı. sonraki haftaya randevu vermişlerdi kürtaj için. sonra annem ısrarla bir de devlet hastanesine görün dedi. devlet hastanesindeki doktor bu çocuğun hiçbir şeyi yok, gayet sağlıklı dedi, düzenli kontrollerine gitti, bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi, şu an maşallah 3.5 yaşında bıcır bıcır kocaman bir kız oldu.

demem o ki ben doktorlara güvenmek istiyorum ama bazen özel hastanelerdeki doktorlar beni çok korkutuyor. aslında tamamen şans diye düşünüyorum, çok iyi araştırmak, özellikle önemli kararları tek bir doktor görüşüyle almamak gerekiyor diye düşünüyorum.

az önce okudum, kim yazmıştı hatırlamıyorum ama labaratuardaki hatadan dolayı düşük sanmıştı. türkiye'de tıp çok iyi diyorlar, bunu çok fazla duyuyorum, yabancılar bile hem iyi hem ucuz olduğu için tercih ediyorlar. ama gerçekten iyi bir doktora denk gelmek çok önemli.
Kesinlikle zaten orası öyle özel diye güvenilir olmuyor. Devlette hakkıyla bu işi yapan güzel doktorlar var ama özellerde de seçici olmak lazım iyi araştırmak lazım özellikle böyle durumlardan birden fazla görüşte fayda var

aynen öyle ben de ilk çocuğumda çok doktor değiştim biri bebeğin gelişmemiş dedi başkasına gittim gayet iyi dedi biri boşboşuna hiç kanamam olmadığı halde progestan vermiştim en son bi tane buldum ona devam ettim sağlıkla doğurdum çok şükür. öyle hemen bir doktor görüşüyle olmuyo valla

Back