2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Kızlar selam.Bebegim parmağını burnuna sokuyor.Burnunu karıştırıyor demek istemiyorum çünkü sadece delik olduğunu farketti ve parmağını sokup duruyor hayatta çocuklarda bebeklerde görüp en kınadığım şey başıma geldi 😫 böyle bir şey yaşayan var mı
Bir ara çok yapıyordur sonra unuttu ama bize yapmaya çalışıyor elini soktuğu yetmiyor ayaklarını ağzımıza burmuza sokmaya çalışıyor 🤣

Kızlar birşey soracağım, bebeğim 5 aydır diş çıkarmıyor diş eti şişmiş ama hala gelen giden yok acaba d vitamini eksikliği felan olunca mı diş çıkamıyor, sağlık ocağı vitamin değerlerine bakar mı d vitamini, demir vs.
Bildiğim kadarıyla sağlık ocapğı d vitaminine bakmıyor

Kızlar ek gıdaya başlarken et suyunu çoğumuz kuzu kemiğinden yapmıştık, illa kuzudan mı yapacaz şuan dana felan da olur mu acaba? İlikli jöle gibi olması lazımdı ama ben öyle yapamıyorum nedense
Ben dana et kemik suyu da veriyorum uzun zamandır . Benimkiler de hiç öyle jöle gibi olmadı. Et suyu tüketmiş olsun yeter gözüyle bakıyorum artık .Düdüklüde haşlıyorum geçiyorum.

Evet bazen söylediği şeyi unutuyor tekrar söylemiyor, bende dikkat ettim bir kaç bizim söylediğimizide söylemeye çalışıyor kendince 😂 çok hoşuma gitmeye başladı ahtapot diyorum pot diyor maymun diyorum mamu diyor 😂
Benimki de maymuna babu diyor ☺️ bi söylediğini bi daha söylemediği de oldu. Sürekli söyletmeye çalışınca da hoşuna gitmiyor söylemiyor o zaman bilerek 😅

Bir de son doz üçüncü menenjit asını yaptıran var mı kızlar.Doktora sordum bu ay bekliyorum menenjit için dedi bize
Bizim minik kendi burnuna değil ama maalesef bizim burna sokmaya çalışıyor 🤭 3.doz Bexsero yaptırdık biz bu ay başında ama hiç diğer aşılar gibi değildi, epey kötü oldu. Kolu neredeyse bir ceviz kadar şişti içe doğru ve kızardı epey. Daha önce hiçbir aşıda herhangi bir yan etki yaşamamıştı. Umarım sizin sorunsuz geçer 🙏

Kızlar dün akşam 8 civarı oğlumun yüzü biraz sıcaktı ateşine baktım 37.5 ti calpol verdim ara sıra böyle olıypr çok koşturuyor hemde diş çıkarıyor diye tqkip ediyoeum gece ateşi 39.4 oldu yine valpol verdim hiç bu kadar yüksek olmamıştı ateşi üstünü falan çıkardım 38 küsürlwre düşürdük ama 38 altına inmeyince acile gittik kulağında enfeksiyon olmuş biraz kızarıklık varmış az bişeyde boğazında ama ne çksürmesi var ne burnu akıyor hiç bişeyi yoktu birden ateşi çıkyı yıkarken durmuyor kulağına su kaçıyor galiba ondan mı oldu acaba doktora sordum ama net bişey demedi siz yıkarken dikkat edin yinede dedi sadece

Antibiyotik verdim aguamentin kulak damlasıcalpol verdi kullanıyorum sabaha karşı nir düştü ama yine 38 üzerine çıktı. Ne yapocam bilmiyorum ya

Kızlar dün akşam 8 civarı oğlumun yüzü biraz sıcaktı ateşine baktım 37.5 ti calpol verdim ara sıra böyle olıypr çok koşturuyor hemde diş çıkarıyor diye tqkip ediyoeum gece ateşi 39.4 oldu yine valpol verdim hiç bu kadar yüksek olmamıştı ateşi üstünü falan çıkardım 38 küsürlwre düşürdük ama 38 altına inmeyince acile gittik kulağında enfeksiyon olmuş biraz kızarıklık varmış az bişeyde boğazında ama ne çksürmesi var ne burnu akıyor hiç bişeyi yoktu birden ateşi çıkyı yıkarken durmuyor kulağına su kaçıyor galiba ondan mı oldu acaba doktora sordum ama net bişey demedi siz yıkarken dikkat edin yinede dedi sadece
Çok geçmiş olsun inşallah hemen toparlar 🙏😔 dışında görünen bi kızarıklık var mıydı

Çok geçmiş olsun inşallah hemen toparlar 🙏😔 dışında görünen bi kızarıklık var mıydı
Yok ya hiç bişeyi yoktu o yüzden ateşi çıkacağını düşünemedim hiç calpol verip yatırdım bir yerinde bişey olsa ya da öksürüğü falan olsa beklerdim başında.. Her şey bir araya geldi galiba ya dişte çıkarıyor kulağı boğazı kızarıkmış dün geceden beri ateşi düşmüyor 38 altına uyutmadım da arada dalıp kalkıyordu şimdi dayanamıadı uyudu

Çok geçmiş olsun canım 🙏🏻 iyi mi şimdi

Yok ya hiç bişeyi yoktu o yüzden ateşi çıkacağını düşünemedim hiç calpol verip yatırdım bir yerinde bişey olsa ya da öksürüğü falan olsa beklerdim başında.. Her şey bir araya geldi galiba ya dişte çıkarıyor kulağı boğazı kızarıkmış dün geceden beri ateşi düşmüyor 38 altına uyutmadım da arada dalıp kalkıyordu şimdi dayanamıadı uyudu
Düşmedi mi hala :(

Bu kulak enfeksiyonu beni korkutuyor ya hep anlaşılmıyor çünkü mesela oğlumun günlerdir ateşi var öyle 39a çıkmıyor ama 37 38 civarı ama azıları ile uğraşıyor işte eli ağzında dişten deyip gitmiyoruz belkide böyle başka bir şeyi var işte bilemiyorsun

Bu kulak enfeksiyonu beni korkutuyor ya hep anlaşılmıyor çünkü mesela oğlumun günlerdir ateşi var öyle 39a çıkmıyor ama 37 38 civarı ama azıları ile uğraşıyor işte eli ağzında dişten deyip gitmiyoruz belkide böyle başka bir şeyi var işte bilemiyorsun
Benimkininde ateşi olurdu nadiren 38 gördüğüm oldu ama fazlası hiç olmamıştı ilk kez böyle ateşlendi dediği gibi kulaksa sorun baya kötü bir şeymiş diş falan bunun yanında bişey değil. Her yaşadığım şeyde bir öncekine şükreder oldum. Sadece boğazına sırtına ve kulağına bakıp tespit etti test falan yapılmadı inşallah doğru ilerliyoruzdur

Bu günü de sadece 1 pankek ile kapattık bakalım ne zaman bitecek çilemiz

Ya kızlar benim oğlum hiçbir etkinlikte yok ya mesela iki kaba su koydum bardak verdim birinden birine aktarsın diye gösterdim de aldı su dolu kovayı yere boşalttı yada koli bandına top yapıştır çek yapalım dedim koli bandını söktü mum boya almıştım bugün deneyim dedim defteri fırlattı attı boyaları yüzüne denedi baktı olmuyor onları da bıraktı kitap zaten okumuyor okutmuyor dışarı çıkarıyorum çayır çimen gidip hayvan dışkısı buluyor yada çöpe koşuyor çok değişik biri 😅

Ya kızlar benim oğlum hiçbir etkinlikte yok ya mesela iki kaba su koydum bardak verdim birinden birine aktarsın diye gösterdim de aldı su dolu kovayı yere boşalttı yada koli bandına top yapıştır çek yapalım dedim koli bandını söktü mum boya almıştım bugün deneyim dedim defteri fırlattı attı boyaları yüzüne denedi baktı olmuyor onları da bıraktı kitap zaten okumuyor okutmuyor dışarı çıkarıyorum çayır çimen gidip hayvan dışkısı buluyor yada çöpe koşuyor çok değişik biri 😅
Benimki de oyuncağı amacına uygun kullanmaz, etkinlik yapmaz 😅 boya kalem yer kağıt yer 😂 hevesle aldığım şeyler hep kaldırıldı başka zaman kullanırız diye

Back
X