• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    322
Biz çocuktan sonra öok kavga etmeye başladık aslında konu benim öocuk doğurmam değil ikimizinde hayatı çok değişti bir yere gidiyoruz sürekli diken üstündeyiz şocuk ağlıyor ağar topar kalk ya da dışarı çıkıcaz yemeğini hazırla üstünü giydir galan eşim genelde biiey demeden çok yapmaz sadece yemek hedirirken yardım ediyor oda oğlum zaten babasından yemek yemeği seviyor ben yedirince yemiyor babası bir kere altını değişmedi ama yıkarken hep yardım eder bana beraber yıkarız bizim banyo soğuk o yüzden hep oturma odasına getiriyoruz küvetini orada yıkıyoruz o eşyaları getirir yıkadıktan sonra toplar bazen arada kızarım çocuğu sen giydir diye öyle giydirir durduk yere gelip ben giydiricwm demez genel olarak bakıyorum çoğumuzun eşi böyle sanırım biz söyleyince yapıyorlar bazı görevleri var onun dışına pek çıkmak istemiyorlar baştan nasıl alıştırırsak öyle gider gidiyorda
Inanmicaksiniz belki ama benim esim bebege bir kere yemek yedirdi sadece dusunu hic aldirmadi hep ben de o isler :)

Inanmicaksiniz belki ama benim esim bebege bir kere yemek yedirdi sadece dusunu hic aldirmadi hep ben de o isler :)
Benimki de çok ilgili aslında ama altını değiştirmez yemeğini yedirmez korkuyorum yemek yedirmekten diyor altını değiştirince de her yerime bulaştııyorum diyor ama bebeği ona bırakıp bir yerlere gidebiliyorum

Bence ideal olan senin eşin. İlla ki seninde bunaldığın oluyordur, mükemmelliyetçi olmakta zor ama vurdum duymaz, umursamaz olmaktan iyidir. Keşke benim eşimde öyle olsa da bende bunalsam
Bence burda önemli kriterlerden biri şu. Benim eşmin yaşı var. 49 yaşında. Ve daha önceki evliliğinden 15 yaşında bir kızı var. Kısacası deneyim sahibi. Belki yaşı daha küçük olsaydı ve ilk çocuğu olsaydı o da bu kadar sorumluluk alamayabilirdi. Korkardı bunalırdı vs. İkincisi bizim ailelerimiz hiç destek olmadı. Ne onun ne de benim ailem. Çok kendi içimize kapandık ve o da doğal olarak sorumluluk almak zorunda kaldı. Anane babanne faktörü bazen babayı olaydan uzaklaştırabiliyor gibi geliyor bana. Nasılsa destekçiler var bana gerek yok diyip uzaklaşıyorşar mevzudan. Tabi genellenemez bu söylediklerim. Etraftan gözlemim o yönde.

Kızlar bence babaları sorumluluk almaya zorlayın. Bırakın çocuğu naparsa yapsınlar. Siz de sonuçta doğuştan öğrenmediniz çocuk bakımını. Ayrıca biz de insanız ya. Psikolojim yerinde olmazsa nasıl annelik yapabilirm ki. Bu çocuğu tek başımıza yapmadık yani. :)

Bence burda önemli kriterlerden biri şu. Benim eşmin yaşı var. 49 yaşında. Ve daha önceki evliliğinden 15 yaşında bir kızı var. Kısacası deneyim sahibi. Belki yaşı daha küçük olsaydı ve ilk çocuğu olsaydı o da bu kadar sorumluluk alamayabilirdi. Korkardı bunalırdı vs. İkincisi bizim ailelerimiz hiç destek olmadı. Ne onun ne de benim ailem. Çok kendi içimize kapandık ve o da doğal olarak sorumluluk almak zorunda kaldı. Anane babanne faktörü bazen babayı olaydan uzaklaştırabiliyor gibi geliyor bana. Nasılsa destekçiler var bana gerek yok diyip uzaklaşıyorşar mevzudan. Tabi genellenemez bu söylediklerim. Etraftan gözlemim o yönde.

Kızlar bence babaları sorumluluk almaya zorlayın. Bırakın çocuğu naparsa yapsınlar. Siz de sonuçta doğuştan öğrenmediniz çocuk bakımını. Ayrıca biz de insanız ya. Psikolojim yerinde olmazsa nasıl annelik yapabilirm ki. Bu çocuğu tek başımıza yapmadık yani. :)
Anladım eşinin tecrübeli olması da senin için avantaj bence ya nerden baksan avantajlı 🤣 Bizimde hiç destekçimiz yoktu en son çocukla beraber anneme gittik 2-3 ay falan kaldım annemde sonra kaynanamı çağırdık o geldi yani gelmeye mecbur bıraktık aslında. Yardım istemeyince kimse birsey teklif etmiyor.

Ay bebde yine bozuldu burasınsandım arada bende mesajlar karışıyor çünkü. Bence eşin biraz merakından soruyordur şimdi bize ne dese batıyor ya ondan takılıyoruz bazen dediklerine benim kendime ait param hep olur eşimden ayrıca para istemem maaş zamanı tüm parasını bana verir birikim kısmını ayırırım bana olanı bana atar zaten ama desem param bitti para lazım oda der ne yaptın o kadar parayı sanki milyon dolar alıyoruz 🤣🤣 ama Benim eşim genel olarak çok meraklı eve bişey alsam sadece parasını değil her şeyini sorar inceler falan 🤣🤣
Yok canım benimki ondan değil çok harcıyorsun felan da diyor ki aldığım sadece çocuğa ve eve nerdeyse 2 senedir kendime bişey almamışım

İşte sizin ilişkiniz istisna Allah bozmasın daha iyi etsin ama erkekler genel olarak ötle değil. Ben biraz yanlış büyütmüşler ona yoruyorum inşallah bizim çocuklarımız öyle olmaz ileride. Kayınvalideme bişeyler anlatıyorum mesela şunu yapmıyor bunu yapmıyor konul arasında babası da yapmazdı diyor ee banane babasından sen öğretseydin oğluna babasının yaptığı doğru mu sanki. O yüzden erkekler hep çocuk babak kadın işi çalışmak erkek işi gibi görüyorlar.
Benim eşimin babası her işi yapar karısına çok yardım eder her işi yapar adam yemek bile yapar evi siler ama gel gör benim eşim hiç çekmemiş 😂

Yemeği şöyle yedirir ben çok sinirleniyorum bazen cidden baya ama bağırmaya başlıyorum çünkü yemiyor ağlıyor o sıra eşiö gelir alır tabağı söylene söylene içeri giderim 🤣🤣 ki bence yedirmelide zaten sinirliyim çocuk iyice yememeye başlıyor babası gelince havası değişiyor. Yıkama konusunda da sezeryan olduğum için eğilip kalkarken bazen ağrım oluyor belkide oğlumu çok kucağıma aldığım içindir bilmiyorum ama çok zorlanıyorum artık o yüzden yapıyor hepsinin bir sebebi var yani çok istediğinden değil🤣🤣🤣

Yok canım benimki ondan değil çok harcıyorsun felan da diyor ki aldığım sadece çocuğa ve eve nerdeyse 2 senedir kendime bişey almamışım
Kız dışarı mı çıkıyoruz para harcayalım ben değil çpcuk doğduktan sonra hamileyken bile dışarı çıkmadım hiç çook uzun zaman oldu bir yere oturup bişey yiyip içmeyeli. Bir trednyolumuz var ona da karışmasınlar her kadının hakkı 🤣🤣

Şu çok doğru nasılsa yapan var bana gerek yok olan olay tam olarak bu her şeyi yaptığımız için gerek duymuyorlar bazen kendime kızıyorum eşim bişeu yapmak istiyor mesela bir patates kızartmak sen dur çok kirletirsin ben yaparım diyorum. Kızartacak ortalığı dağıtacak beniö istediğim givi toplamayacak bunun gibi basit şeyler hep ben yaparım diye atlıyorum sonra teklif etmiyor oda yapmak istemiyor

Benimki de çok ilgili aslında ama altını değiştirmez yemeğini yedirmez korkuyorum yemek yedirmekten diyor altını değiştirince de her yerime bulaştııyorum diyor ama bebeği ona bırakıp bir yerlere gidebiliyorum
Ama en azından güzel açıklama yapmış benim eşim direk ben asla altını değiştirmem diyerek konuya girince sinirleniyordum artıl alıştım da o zaöan bende yapmam dedim bir kaç kere yapmazsan yapma dedi çünkü blöf yaptığımı biliyor. Ya hayatımda bir tane bebeğin altını değiştirmedim annelik konusunda öyle tecrübesizdimki ve böyle şeyler çokta midemi bulandırır ama ne tiksindim ne başka bişey alıştım yaptım kendisini zorlasa oda yapardı. Bazen düşünüyorum biz her konuda çok fedakarız bana bişey olsa cidden gözüm arkada kalır beniö gibi bakabilmesini çok isterdim

Kizlar ustte 4 dis vardi 2 tane patlamis megerse ustte, altta da bi tane patladi korkunc bir geceydi yaa
benimki de gece 1 saat falan durmadan iç çeke çeke ağladı. Noldu hiçbirşey anlamadım. Uykudan ağlayarak kalktı . En son oyunl falan sakinleştirebildik .uyuttuk . Sonra saatte bir kaltktı memeden bırakınca uyandı. Meme ağzında uyudu. Uykusuz kaldım . Sabah da sanki hiçbir şey olmamış gibi kalktı oyun oynadı . Bizimki de mi diş acaba ya.

Şu çok doğru nasılsa yapan var bana gerek yok olan olay tam olarak bu her şeyi yaptığımız için gerek duymuyorlar bazen kendime kızıyorum eşim bişeu yapmak istiyor mesela bir patates kızartmak sen dur çok kirletirsin ben yaparım diyorum. Kızartacak ortalığı dağıtacak beniö istediğim givi toplamayacak bunun gibi basit şeyler hep ben yaparım diye atlıyorum sonra teklif etmiyor oda yapmak istemiyor
Bunu benim annem bana çok yapardı. Sen yapamazsın bilemezsin diye diye bi yumurta kırmadan evlendim. 30 yaşıma kadar doğru dürüst yrmek yapmayan ben şu an hem işe gidiyorum hem yemek hem çocukla uğraşıyorum. Yani hayat bi şekilde yaptırıyor. O yüzden bırakın yapsınlar. Valla artık ev kirlimi temz mi bakmıyorum. Onun canı can da benim ki patlıcan mı. :)

Belim çok ağrıyor büyün yaşam enerjimi kaybettim yüzüm düştü soldu resmen daha hastalığın tanısı yok ama ben çok korkuyorum kızlar panik atak geliyor bide bebeğim hiç üstümden inmiyor ölecek miyim diye bile korku sardı beni 😞 psikolojim hiç iyi değil dün daha umutluydum bugün niye böyle oldum

Back