• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    319
Evet kendisi yemek istiyor. Öyle veriyorum kaşığı eline ağzına götürüyor ama hepsi dökülüyor pek bi şey kalmıyor yiyecek. Bir de dediğiniz gibi eline veriyorum meyve vs. yiyor öyle ama boğazında kalacak diye korkuyorum. Dişi yok henüz
Ortası delik olan tadım kaşıkları var. Blw kaşık olarak arayın, onlarla başlamıştık biz. Püre veriyorsanız dökülmez.
Onu hep yapıyordu ama bugün özellikle gözden yaş akacak kadar ağlıyor kucagimdan asla inmiyor 😞
Genelde uykusu veya kakası olduğunda öyle oluyor benimki. Bu ara mutfağa ilgisi inanılmaz, her şeyi görmek istiyor. Sanırım oyuncak ahşap mutfak seti alacağım

Aşılarımızı olduk. Tahmin ettiğim gibi 10 kilo olamadık. 3040 doğmuştu 9600 çıktı.
1 yaşında doğum kilosunun 3 katına çıkması bekleniyor senin bebiş hedefi tutturmuş fazla bile almış maşallah 😊 10 kilo nerden çıktı ki?

Ek gıda çok istemiyor mu seninde
Benim bebeğimin kilosu hala geriden geliyor, zaten küçük doğmuştu 3. Ayından sonra da kilo alımı yavaşladı ilk 3 ay her ay 1 kilo alıyordu sonra 500 gram diye diye düştü son 1 aydır da hiç kilo almamış :(

1 yaşında doğum kilosunun 3 katına çıkması bekleniyor senin bebiş hedefi tutturmuş fazla bile almış maşallah 😊 10 kilo nerden çıktı ki?
Bir şehir efsanesi olarak aklımda kalmış herhalde bir yerlerden 😅 ebemizde boyuna göre kilosu biraz az falan dedi de biz anne baba olarak genetik olarak zayıfız o yüzden kilosunu çok takmıyorum pek yemediği için benim derdim

Benim bebeğimin kilosu hala geriden geliyor, zaten küçük doğmuştu 3. Ayından sonra da kilo alımı yavaşladı ilk 3 ay her ay 1 kilo alıyordu sonra 500 gram diye diye düştü son 1 aydır da hiç kilo almamış :(
Evet senin bu sıkıntın vardı o zamanda peki ek gıda alma durumu nasıl yiyor mu yani güzelce benimki mesele 2 3 kaşık alıp yiyor sonra tükürüyor arada bir şeylerle oyalayıp birkaç kaşıkta öyle yerse yiyor

Kızlar ben gerçekten çok yoruluyorum ya.Acaba 30 larda anne olmanın etkisi mi böyle.Hic bu kadar yorulmuyordum eskiden gerçekten çok yoruluyorum çok yorgunum dinlenemiyorum akşam oldu mu her gün yorgunum 😔 enerjisi iyi olan var mı dönem dönem iyi olduğum oluyor ama o kadar her şey yolundan çıkmaya müsait ki yolundan çıktı mı toparlaması bir daha çok zor oluyor.Annem geliyor iki gündür kızım hasta diye ama bu defa hem o yoruluyor hem ben yoruluyorum ikisinin arkasını toparlayacağım diye.Acaba her şey beni haddinden fazla mı yrpuyor sırtım ağrıyor Suan mesela

Evet senin bu sıkıntın vardı o zamanda peki ek gıda alma durumu nasıl yiyor mu yani güzelce benimki mesele 2 3 kaşık alıp yiyor sonra tükürüyor arada bir şeylerle oyalayıp birkaç kaşıkta öyle yerse yiyor
Şuan baya azaldı yemek yemesi, 1 aydan fazladır da yemekleri diliyle dışarı atıyor çok az yiyor sonra ağzından çıkarıyor kaçıyor, önceden biraz daha yerdi şimdi az yiyor.
Sizin ki yemiyor peki ayda kaç gram alıyor yemediği durumda

Kızlar ben gerçekten çok yoruluyorum ya.Acaba 30 larda anne olmanın etkisi mi böyle.Hic bu kadar yorulmuyordum eskiden gerçekten çok yoruluyorum çok yorgunum dinlenemiyorum akşam oldu mu her gün yorgunum 😔 enerjisi iyi olan var mı dönem dönem iyi olduğum oluyor ama o kadar her şey yolundan çıkmaya müsait ki yolundan çıktı mı toparlaması bir daha çok zor oluyor.Annem geliyor iki gündür kızım hasta diye ama bu defa hem o yoruluyor hem ben yoruluyorum ikisinin arkasını toparlayacağım diye.Acaba her şey beni haddinden fazla mı yrpuyor sırtım ağrıyor Suan mesela
Bende çok yoruluyorum bence annelik çok güzel ama çok zor, yaşla alakası olduğunu düşünmüyorum 5 yıl önce de anne olsaydım yine böyle yorulurdum heralde

Ben de çok yoruluyordum. Sonra emzirme döneminde alınan bi multivitamin bulup ona başladım. Daha iyi hissediyorum artık.
Hoş fiziksel yorgunluk hep var, ama uzun zamandır haftada en az bir kez babasına bırakıp birkaç saat tek başıma da takılıyorum o da çok iyi geliyor.
Keşke ben de Türkiye'de olsaydım bu ilk bir senede en azından,bizim her iki taraf da çok yardımcı, çok rahat büyütürdük ama gurbette baş başayız. Allah eksikliğimizi göstermesin, gerçekten zor desteksiz çocuk bakmak. O nedenle böyle sık sık birbirimizi rahatlatacak şeyler yapmaya çalışıyoruz

Bende çok yoruluyorum bence annelik çok güzel ama çok zor, yaşla alakası olduğunu düşünmüyorum 5 yıl önce de anne olsaydım yine böyle yorulurdum heralde
5 yıl önceki enerjim hiç yok aynı enerjide bile değilim gercekten çok ama çok yorgunum hayatımın geri kalanını böyle yorgun geçirme düşüncesine alışamıyorum 😔 hiçbir şeye vaktim kalmıyor.Her gün aynı döngü içerisinde geçiyor.Hasta oldu bebegim inan bugün dört kez kustu makina daha yeni durdu yıkamada sabahtan beri ki kaç gündür böyleyiz.Yatak nevresim değiştirmekten bir hal oldum.İlac içiriyorum kusuyor ilaç da içmiyor böylece ona da ne yapacağımı şaşırmış durumdayım 🥲 annelik elbette çok çok güzel birden fazla çocuğu olanlar hayat ile nasıl mücadele ediyordur hiç düşünemiyorum

Back