• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    319
İnşallah sizinki hasta olmasın 🙏🏻 belirti vermedi direkt öksürük mide bulantısı halsizlik ishal oldu ilk gün çok kötüydü dün biraz daha iyiydi bugün yine daha iyiydi doktora gittik serum takıldı ateşimiz çıkmadı çok şükür bugün
İnşallah iyi olur canım 🙏🏻 bebişler de anneler de hasta olmasın 🙏🏻

Hasta olan tüm bebişlere geçmiş olsun. Sorumsuz insanlar yüzünden tazecik vücutlar nelerle mücadele ediyor. Komşumun görümceleri geldi alt katında kayınpederi oturuyor ziyarete. Hepsi hasta 2 yaşında kızı var biz yiğenimizi özledik göreceğiz deyip daha eve çıkıyorlar. Gerçekten bazı insanlar imtihan gibi.
Ben bu aralar çok takip edemiyorum oğlum hiç müsaade etmiyor.
Gerçekten öyle bide bendeki bazıları hasta olduklarını gizliyorlar tepki vermeyelim aman öpme aman kucağına alma demeyelim diye, hastalığını farkedince de inkar ediyorlar

İşte bu yüzden çok kalabalık şeyleri sevmiyorum ya avm ye gitmek gibi değil bu aynı evde ya da aynı mekanda fark etmez toplanınca illaki.biri çocuğu kucağına alıyor öpüyor normalde bile kimse çocuğumu öpsün istemem çok tiksiniyorum kendim bile sevmem başkasını öpmeyi falan
Ya işte doğum günü olduğu için biraz kalabalıktık, birde üstüne 3 4 kişi de hastaydı, hepsi de sorumsuzca davrandı yani ne diye hastaysan küçücük çocuğu öpersin kucağına alırsın ki

Benim bebeğim ne anne ne bab dihor. Parmağıyla çoğu zaman işaret etmiyor. Ama otizmli olmadığını gösteren pek çok farklı şey yapıyor. Üstte de yazmışlar. Otizmde en net erken belirti sosyal etkileşim kurmaması. Göz teması kurmaz. Gülmez gibi. Ama daha önce özel eğitim kurumunda çalışmıltım. Ordaki aileler genelde 3 yaş gibi farketmişler hep.
Valla benimki hep babababa diyo anneyi isine gelince soyluyor isaret de etmiyor ama zehir gibi hic gelisim basamaklarini da arastirmiyorum cunku arastirir ogrenirsem kesin kafama takarim her cocuk farklidir ozeldir. Zaten yolunda gitmeyen bir sey varsa basindan belli oluyor en onemlisi bence goz temasi. Oyun oynuyor. Saklanip oldugu yerde sessizce bekliyor mesela. Daha 1 yasina girecek 6 aylikken emeklemeye basladi birdrn yurudu ve hic dusmuyor resmen evin icinde kosuyor. Ben simdi isaret etmiyor diye camasir makinesine bakiyor diye otizm mi diyecegim? Instamomlara takilirsak kafayi yeriz. Ben boyle emzirme olayina takildim ne sütün oldu ne de dogru duzgun emzirebildim. O yuzden simdi relaxxx

Merhaba hanımlar, kızım düzeltilmiş 7 aylık. Yaklaşık 1buçuk aydır ek gıdaya başladık. Bazen az bazen normal şekilde yiyordu. Yaklaşık 2 haftadır hiç bir şey yediremiyorum bazen ağzını açıp bi kaç lokma alıyordu, fakat son bi kaç gündür kesinlikle ağzını açmıyor. Kaşığı görünce hemen ağzını kilitliyor. Ağzına bir lokma koymam mümkün değil. Ne yapacağım bilmiyorum. Meme reddi de vardı sağım yaparak besliyorum sütün yetmediği zaman mama veriyorum. Ne önerirsiniz bu süreçte bana.
Ben de ayni durumu yasadim ek gida konusunda sakin israrci olma gerekirse full mama ver inatlasma yani yemek masalariniza oturt onune parmak besleme ile yiyebilecegi yiyecekler koy kendi döke saça yesin

Valla benimki hep babababa diyo anneyi isine gelince soyluyor isaret de etmiyor ama zehir gibi hic gelisim basamaklarini da arastirmiyorum cunku arastirir ogrenirsem kesin kafama takarim her cocuk farklidir ozeldir. Zaten yolunda gitmeyen bir sey varsa basindan belli oluyor en onemlisi bence goz temasi. Oyun oynuyor. Saklanip oldugu yerde sessizce bekliyor mesela. Daha 1 yasina girecek 6 aylikken emeklemeye basladi birdrn yurudu ve hic dusmuyor resmen evin icinde kosuyor. Ben simdi isaret etmiyor diye camasir makinesine bakiyor diye otizm mi diyecegim? Instamomlara takilirsak kafayi yeriz. Ben boyle emzirme olayina takildim ne sütün oldu ne de dogru duzgun emzirebildim. O yuzden simdi relaxxx
Kesinlikle haklısınız. Belirli gelişim aşamalarını takip etmesi önemli. Bunları anlarsınız zaten. Yani illa anne baba demesine gerek yok. İşaret parmağıyla göstermesine gerek yok. Zamanı gelince yapar. Ama ben çocuğuma bakıyorum. Daha karmaşık pek çok şeyi yapıyor. Hakkaten benimki de bir anda yürüdü. Şok geçirdim. Bu süreç biraz böyle olacak heralde. Birden pat diye anne diycek:)

Evet, genelde hep tutunabileceği yakınlıkta koltuk-duvar oluyor ama cesaret edebildiğinde (son 2 gündür) attığı adım sayısı epey arttı. Sanırım yaşına yürüyerek girecek 🙈
Benimki tamamen yürüyor artık. Merdivene kapı taktık. Çünkü yan tarafa tutunarak basamak da çıkıyor. Her gün ayrı şaşırıyorum.

Ay aybı benimki o tezgahta ne var bilmiyorum paçama yapılıyor öyle asılıyor ki donumu indirecek yere yapışacak neredeyse 🤣🤣🤣 bugün biraz soru sormayı denedim ona ufaktan olsa dikkatı dağıldı bulaşık yıkıyordum bıraktım top aldım elime oynadım gösterdim ilgisini çekti 1 2 dk oyalandı sonra geri geldi paçama oğlum top nerde annem top nerde diye sordum durdum gözüyle topu aradı devamlı en azından ağlamadı 🤣🤣
Yere oyuncaklar serme öğrenme kulesine koyma mama sandalyesi ile tezgaha iyice yaklaştırma her türlü denemeyi yapıyorum 😅

Gerçekten öyle bide bendeki bazıları hasta olduklarını gizliyorlar tepki vermeyelim aman öpme aman kucağına alma demeyelim diye, hastalığını farkedince de inkar ediyorlar
Bu aşağıdakiler bide geçen geldiğinde de hasta ettiler çocuğu siz kendiniz oluyorsunuz dediler 🤣

Kızlar bu yeni yürümeye başlama evresi ne kadar zormuş yani sürekli bir yerlerden tutunup kalkıyor ve kendi kendine yürümeye başlıyor ama sürekli düştüğü için hep arkasında olmak zorundayım bazen diye düşünmüyor değilim ne zamana kadar böyle devam edecek acaba

Kızlar bu yeni yürümeye başlama evresi ne kadar zormuş yani sürekli bir yerlerden tutunup kalkıyor ve kendi kendine yürümeye başlıyor ama sürekli düştüğü için hep arkasında olmak zorundayım bazen diye düşünmüyor değilim ne zamana kadar böyle devam edecek acaba
Evet son 1 aydır o aşamadayız ve pert oldum arkasında dolanmaktan sürekli ordan burdan çekiyorum dün üstüne sehpa düşürdü, herşeyi yapıyor artık

Back