• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    319
Kızlar bebeğim öksürüyor burnu akıyordu şimdi de sanki nefes almakta zorlanıyor, burnu tıkalı değil ama nefesi zor alıyor gibi :(

Kızlar bebeğim öksürüyor burnu akıyordu şimdi de sanki nefes almakta zorlanıyor, burnu tıkalı değil ama nefesi zor alıyor gibi :(
Rsv virüsü olabilir canım bnmki beonşiolit olmuştu ciğerlere inmişti hava vererek geçti dr a götür dinlesin ciğerlerini

Kızlar bebeğim hastalık evresinde gerçekten çok ağladı.şimdi de işi numaraya çevirdi ne yazık ki sürekli gözünden yaş gelmeden bagırarak bilincli şekilde ağlıyor nasıl düzelteceğim bu durumu istediğini yapmıyorum daha çok ağlıyor kafam kalmadı artık

Aşılarımızı olduk. Tahmin ettiğim gibi 10 kilo olamadık. 3040 doğmuştu 9600 çıktı.
O kadar uzun zamandır sağlık ocağına gitmiyorum ki en son ekimde gitmiştim 8700 dü 10 kilo olmuştur diye ümit ediyorum 3700 doğdu benimkide

hayatımın geri kalanını böyle yorgun geçirme düşüncesine alışamıyorum 😔
İşte bu cümle.. bence en büyük yorgunluğa sebebiyet veren durum. Sabah kalkıyoruz koştur koştur hemen oğlumu altını değiştir tuvalete git gel yatağı topla hemen kahvaltı hazırla tabi o arada elli kere kucağıma alıyorum indiriyorum vs vs yedir için oyna uyut uyandır arada evi süpür yemek yap çamaşır topla çamaşır as fix her gün böyleyim yani 3 kişiyiz hep çamaşır var mutfak sürekli bulaşık dolu tamam bugün akşama kadar yıkamıcam diyorum tezgah yığılıyosonra ordan bişey lazım olıyor falan daralıyorum. Bir gün dışarı çıksam 2 gün onun etkisi oluyor bilmiyorum böyle hayal etmemiştim güzel güzel günlerim geçer gezerim dolaşırım hayatıma devam ederim sanıyordum

İşte bu cümle.. bence en büyük yorgunluğa sebebiyet veren durum. Sabah kalkıyoruz koştur koştur hemen oğlumu altını değiştir tuvalete git gel yatağı topla hemen kahvaltı hazırla tabi o arada elli kere kucağıma alıyorum indiriyorum vs vs yedir için oyna uyut uyandır arada evi süpür yemek yap çamaşır topla çamaşır as fix her gün böyleyim yani 3 kişiyiz hep çamaşır var mutfak sürekli bulaşık dolu tamam bugün akşama kadar yıkamıcam diyorum tezgah yığılıyosonra ordan bişey lazım olıyor falan daralıyorum. Bir gün dışarı çıksam 2 gün onun etkisi oluyor bilmiyorum böyle hayal etmemiştim güzel güzel günlerim geçer gezerim dolaşırım hayatıma devam ederim sanıyordum
Birebir ben. Tek farkımız, ben her gün mutlaka dışarı çıkıyorum bebekle. Mesela bugün çok yağmurluydu, bebek arabasının yağmur koruması olmadığı için çıkamadım. Onun dışında -20de bile yürüyüş yapıyorum, benim kafamı ancak o toparlıyor. Tavsiye ederim.

Biz 10 buçuk aylıktan beri yürüyoruz.. şu an artık ayakkabısı ile dışarda da yuruyo .. bı de benim kız minyon gören dönüp bı daha bakiyo bı şok oluyorlar😅
Bizim kız da 2700 doğdu şu an 8700.. o kadar ufak duruyo ki bazen diyorum keşke biraz kilo alsaydın da annen yaptığım yemeklere değdi desin diyorum kızıma😅
Bizim kizlar ikiz olabilir mi 😅 bizde 10 bucuk aylikti yürümeye basladik kilo da aynı. Cok hareketli o yüzden kilo almıyorum diye düşünüyorum artık.

Birebir ben. Tek farkımız, ben her gün mutlaka dışarı çıkıyorum bebekle. Mesela bugün çok yağmurluydu, bebek arabasının yağmur koruması olmadığı için çıkamadım. Onun dışında -20de bile yürüyüş yapıyorum, benim kafamı ancak o toparlıyor. Tavsiye ederim.
Bebek arabasını indirmek eziyet geliyor girişin üstünde oturuyorum 1. Kat sayılır ama basamak çok inene kadar oğlum ağlıyor travel sistem birde ağır kapıda bırakmıyorum bir kwre ayakkabım çalındı pahalıda bir ayakkabıydı o yüzden indir kaldır onunla uğraşmamak içim çıkmıyorum yarın çıkıcam mesela eşim sabahtan arabayı indirecek. Evde hazırlanmak bile ayrı zor bilmiyorum ya çok zorlanıyorum bu konuda giyinmesi ayrı giydirmesi ayrı

İnanın yaptığımız döngü benim de aynıne bir eksik ne fazla duygularımız da aynı 😔

Kızlar gece bebeğinizin burnunu temizliyor musunuz? Tıkandığını farkedince, uyuyor ama ne yapsam bilemedim

Bebek arabasını indirmek eziyet geliyor girişin üstünde oturuyorum 1. Kat sayılır ama basamak çok inene kadar oğlum ağlıyor travel sistem birde ağır kapıda bırakmıyorum bir kwre ayakkabım çalındı pahalıda bir ayakkabıydı o yüzden indir kaldır onunla uğraşmamak içim çıkmıyorum yarın çıkıcam mesela eşim sabahtan arabayı indirecek. Evde hazırlanmak bile ayrı zor bilmiyorum ya çok zorlanıyorum bu konuda giyinmesi ayrı giydirmesi ayrı
Haklısınız. Türkiye'deyken ben de çok zorlanmıştım. Kabin boy katlanan bebek arabası omzumda iniyordum merdivenden. Önümde kanguruda bebek, sırtımda kocaman sırt çantası. Battaniye vs hep eller kollar dolu. Deneye deneye böyle çözüm bulmuştum.
Kendi evimiz daha düz ayak, travel ile rahatça hareket edebiliyorum.
Ben artık dışarı çıkmayı kendim için bir hareket gibi gördüğümden hiç üşenmiyorum, neredeyse 40 günlüktü başladığımda yürüyüşlere. Çok zorlandığım da oldu, en başta çok ağlıyordu arabada. Zamanla o da alıştı izlemeye. Ona da iyi geliyor bence evde kalmaktansa.
Önerim, deneye deneye kendi kolay yönteminizi bulmanız olacak. Çünkü bizim de biraz sosyalleşmeye ihtiyacımız var.
Kızlar gece bebeğinizin burnunu temizliyor musunuz? Tıkandığını farkedince, uyuyor ama ne yapsam bilemedim
Ben odasına plastik bir kaba viks+sıcak su yapıyorum bu ara. Burnu tıkalı çünkü. Epey iyi geldi. Annem de soğanı 4e bölüp kesmemi önermişti ama onu denemedim.

Ben gece temizlik yapmıyorum sabah kalkınca yapıyorum gece yaparsam uykusu patlar ve sabaha kadar uyumaz. Burun temizliği için de eğer yoksa baby vac kesinlikle al ondan daha iyi temizleyen bir ürün yok hastane aspiratörlerine en yakını o aklında bulunsun canım.

Back