2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    309
bizim de tam tersi elimizde yapınca yiyor makinede zorlanıyor. acaba mamayı mı az koyuyo makine diye düşündüm.
Suan kaç aylık çocuğunuz biz doğmadan almıştık yani doğduğu anda ona alıştı belkide sizinkide alışana kadar biraz isteksiz davranacak ama madem aldınız biraz zorlayın bizim bir akrabamızın cocugu 3 aylık iken doktor önerisi ile su içmeye başlamış bizde gidip kendi doktorumuza sormuştuk doktorumuz da demişti ki siz mama makinesi ile veriyorsanız makine suyunu ayarlıyordur o yüzden bebeğinizin suya ihtiyacı olmaz 6 aylık olmadan su vermeyin diğer akrabanızın bebeğine gelince de onun maması elle yapılıyorsa kıvamı yoğundur kabızlık yapıyordur ondan doktoru su önermiştir demişti o yüzden mamanın kıvamına alıştırmaya çalışın bebeğinizi

Yazdıklarınızı dikkatle takip ediyorum, ilk kez buraya yazıyorum. 6 ay 8 günlük bir bebeğim var uykuya geçeceği zaman belki 1-1.5 saat ağlıyor. Yatır kalk, ten teması hepsini deniyorum, elini tuttuğumda ağzına götürmeye çalışıyor ya da yüz üstü dönüp emekler pozisyona geçmeye çalışıyor. 4.aya kadar uyku sorunu olmayan bebeğe bir şey oldu 2 aydır bu şekilde. Son 1 hafta da emerek uyumaya başladı. Çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum. Ağlaması kulaklarımda çınlıyor artık. Emzirirken uyuyorsa neden emzirmiyorsun diyenler olabilir. Doğduğundan beri gaz problemi yaşıyor bu sebep ile belirli bir süre geçmeden de emziremiyorum hem de buna alışmasını istemiyorum. İnanılmaz zor durumdayım psikolojim alt üst olmuş durumda. Bebeğimin 40'ı bile çıkmadan yalnız kaldım. Kimseden destek de görmüyorum, eşim akşam işten gelince biraz yardımcı oluyor. 10 yıllık çalışma hayatımı ardımda bıraktım bu da beni aşırı yıpratıyor. Resmen çıkmazda gibiyim. Geçecek mi bu günler, uyku olayı artık kabusum oldu. Uyku saati geldiğinde anksiyetem tutmaya başladı resmen ki uzun zamandır öğlen zaten 2 uyku yapıyor. Rutinleri vb. hepsi var ama buna rağmen 2 aydır problem yaşıyorum.

Kizlar merhaba ek gidaya yeni baslayacam yalniz doktor hergun yeni yogurt mayalayacaksiniz dedi sutu her gun nasil tedarik edip mayaladiniz yada doktorunuz boyle birsey dedi mi

Yazdıklarınızı dikkatle takip ediyorum, ilk kez buraya yazıyorum. 6 ay 8 günlük bir bebeğim var uykuya geçeceği zaman belki 1-1.5 saat ağlıyor. Yatır kalk, ten teması hepsini deniyorum, elini tuttuğumda ağzına götürmeye çalışıyor ya da yüz üstü dönüp emekler pozisyona geçmeye çalışıyor. 4.aya kadar uyku sorunu olmayan bebeğe bir şey oldu 2 aydır bu şekilde. Son 1 hafta da emerek uyumaya başladı. Çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum. Ağlaması kulaklarımda çınlıyor artık. Emzirirken uyuyorsa neden emzirmiyorsun diyenler olabilir. Doğduğundan beri gaz problemi yaşıyor bu sebep ile belirli bir süre geçmeden de emziremiyorum hem de buna alışmasını istemiyorum. İnanılmaz zor durumdayım psikolojim alt üst olmuş durumda. Bebeğimin 40'ı bile çıkmadan yalnız kaldım. Kimseden destek de görmüyorum, eşim akşam işten gelince biraz yardımcı oluyor. 10 yıllık çalışma hayatımı ardımda bıraktım bu da beni aşırı yıpratıyor. Resmen çıkmazda gibiyim. Geçecek mi bu günler, uyku olayı artık kabusum oldu. Uyku saati geldiğinde anksiyetem tutmaya başladı resmen ki uzun zamandır öğlen zaten 2 uyku yapıyor. Rutinleri vb. hepsi var ama buna rağmen 2 aydır problem yaşıyorum.
Ah canım aynıyız maalesef ama benimki doğduğundan beri uyumuyor mesela dün gece hiç uyumadım uyku eğitimi lafını duymaktan istemiyorum sinirlerim bozuluyor maalesef bazı bebekler zor uok emmeye alıştırmışsın yok her uyandığında emzirme vs gibi saçma şeylerde duymak istemiyorum burds bile yazılıyor yapamıyorum olmuyor o yüzden bu konu beni iyice geriyor her bebek uyumuyor gecenin bir yarısı uyanıp ciyak ciyak ağlayan bebeği sırf kendi kendine uyumaya alışsın diye ağlamaya mahkum edemem ki buna kafam da müsade etmez tek istediğim bir an önce geri uyuması emzirmekse en kolay emziriyorum çünkü geri uyumak zorundayım eğer sen alıştırmadıysan evet bu işe hiç girme çünkü emmeden uyumaz bu sefer ama galiba seninkide diş döneminde iyice atak yaptı bu ara çıkarsalarda rahatlasak ya

Ah canım aynıyız maalesef ama benimki doğduğundan beri uyumuyor mesela dün gece hiç uyumadım uyku eğitimi lafını duymaktan istemiyorum sinirlerim bozuluyor maalesef bazı bebekler zor uok emmeye alıştırmışsın yok her uyandığında emzirme vs gibi saçma şeylerde duymak istemiyorum burds bile yazılıyor yapamıyorum olmuyor o yüzden bu konu beni iyice geriyor her bebek uyumuyor gecenin bir yarısı uyanıp ciyak ciyak ağlayan bebeği sırf kendi kendine uyumaya alışsın diye ağlamaya mahkum edemem ki buna kafam da müsade etmez tek istediğim bir an önce geri uyuması emzirmekse en kolay emziriyorum çünkü geri uyumak zorundayım eğer sen alıştırmadıysan evet bu işe hiç girme çünkü emmeden uyumaz bu sefer ama galiba seninkide diş döneminde iyice atak yaptı bu ara çıkarsalarda rahatlasak ya
Biliyorum birçok kişi şu an aynı şeyler ile mücadele ediyor ama ben de artık yazmak istedim çünkü insan bir noktadan sonra patlamak istiyor, alışmamıştı emerek uyumaya ama şu an ona doğru gidiyorum maalesef. Geceleri 10-12 kez kalktığım oluyor bazen, eskiden emzik verince dururdu şimdi onu da kabul etmiyor kucağıma alıp belki 1-1,5 saat kucağımda gezdiyorum bazı geceler. Allah sağlık sıhhat versin hepsine, ama cidden annelik sağlam bir psikoloji istiyor bunu anladım. Çevremde soran olursa da ilk söylediğim bu oluyor artık 😣 Söylediklerinde çok haklısın zaten her şeyi tüketerek bu noktaya gelmiş oluyoruz, biz de istemeyiz bu şekilde olmasını ama gazıydı, dişiydi derken inan insan çaresiz kalıyor da sallamaya, emerek uyutmaya, kucağa alıştırıyor.

Kızlar bebişime yoğurt yapıcam. Sütün kaymağını alayım mı ? Kaymaklı mı yapayım? Kaymak vermek sakıncalı olur mu emin olamadım. Var mı bir fikriniz tecrübeli anneler ?

Her güne ne gerek varsa saçma geldi bana ayrı kavanozlarda yapınca sorun olmaz bence yani ben öyle yapıyorum.Ekşirse vermeyin deseler anlayacağım onu da zaten kimse vermez .
Aynen mantık eskidiği için vermemek aslında ama gergin yapmak biraz ütopik geldi bana yapabilenleri tebrik ederim 🫠🫠🫠

Ah canım bu grupta seni en çok biz anlarız ben ve birkaç arkadaşım da bu durumdan çok çekiyoruz. Benim bebeğim de 40 ı çıktıktan sonra kolik oldu her gece aynı saatlerde ağlar krize girerdi zorla uyuturdum ağlaya ağlaya uyurdu 3.5 aylıkken kolik bitti rahatladım dedim yabancılama başladı herkese çığlık kıyamet ağlıyordu ne evime misafir geliyor ne ben gidiyorum şuan biraz azalmış ama hala da devam ediyor asla yabancı ortamda rahat edemiyor. Birde uyku problemi uykusu azıcık geçsin ağlaya ağlaya uyuyor zorla. Gece her zaman 2 3 saate bir kalkardı son 2 haftadır saatte bir yarım saatte bir kalkıyor ve her uyanma geri uykuya zorla döndürme ile geçiyor psikolojim kalmadı artık canı sağolsun ama kendimi çok kötü hissediyorum sürekli ağlayacak diye diken üstündeyim herşeye ağlıyor bağırıyor :KK43: kimseye de bu söylediklerim şikayet gibi gelmesin onun düzeni yok diye de çok üzülüyorum kendim de perişan haldeyim kendime de üzülüyorum

Senle çok benzer şeyler yaşıyoruz benimki de emmeden geri uykuya geçemiyor deniyorum emzirmiyorum kendini uyandırıyor bu sefer saatlerce uyumuyor emzirince en azından uyutma süresi kısalıyor Kalkıyor emziriyorum yarım saat pış pış tekrar uyutuyorum ama emzirmesem kalkar saatlerce oturur uyumaz uykusu kaçar bide ona ağlar

Biliyorum birçok kişi şu an aynı şeyler ile mücadele ediyor ama ben de artık yazmak istedim çünkü insan bir noktadan sonra patlamak istiyor, alışmamıştı emerek uyumaya ama şu an ona doğru gidiyorum maalesef. Geceleri 10-12 kez kalktığım oluyor bazen, eskiden emzik verince dururdu şimdi onu da kabul etmiyor kucağıma alıp belki 1-1,5 saat kucağımda gezdiyorum bazı geceler. Allah sağlık sıhhat versin hepsine, ama cidden annelik sağlam bir psikoloji istiyor bunu anladım. Çevremde soran olursa da ilk söylediğim bu oluyor artık 😣 Söylediklerinde çok haklısın zaten her şeyi tüketerek bu noktaya gelmiş oluyoruz, biz de istemeyiz bu şekilde olmasını ama gazıydı, dişiydi derken inan insan çaresiz kalıyor da sallamaya, emerek uyutmaya, kucağa alıştırıyor.
Bizde öyleyiz gece 10 kere kalktığım oluyor hele ilk gece uykusuna geçişte tam geçemiyor defalarca uyutuyorum yerine koyduğum an uyanıyor o da saatler sürüyor en son uyuyor 1 saatte bir belki daha kısa süre de kalkıyor alarm gibi şaşmıyor

X