Ben de mama vermek zorunda kaldım hem sarılık var hem kristal döküyor yavrum, çiş yaparken ağrısı oluyor. İkisi için de bol bol beslenme lazım sütüm yetmiyor. Her telefon açan aaaa mama mı veriyorsun sütün gelmiyor mu sen yine de sadece emzir şöyle böyle. Kimseyi terslemiyorum ama aile hekimiyim emzirme danışmanlığı eğitim sertifikam var hepsinden çok daha iyi biliyorum ama nasılsa belki 10 15 sene önce çocuk doğurmuş insanlar benden daha fazla bilgili gibi akıl veriyor sinir oluyorum. Sorma arkadaş sanane benim mememden süt geliyor mu gelmiyor mu. Yok niye sezaryen keşke normal yapsaydın şöyle böyle. Bursa olanlar bilir ben hep vajinal düşünüyordum ama uygun değildi benim şartlarım için. Yenidoğancıya götürdük bebeğimizi. Adam diyor ki niye bu kadar takıyorsun beslensin de nasıl beslenirse beslensin ileride hep hazır paket gıdalar yiyecek engelleyemeyeceksiniz.
Benim de 9 çıktı sezaryenden bir hafta önce, 1 ampul ferinject taktırdım. Daha önce 11 civarındaydı hep. Sezaryenden sonra da yine 9 çıktı hemoglobin. Elimde 1 ampul daha var. İlerleyen günlerde tekrar taktırabilirim. Ameliyattan önce kan hazırlığı yapıldı her ihtimale karşı, siz de doktorunuzla görüşebilirsiniz
Bizim de 12 çıktı transkutanöz. Daha önce kanda 7ydi. Yenidoğancı telaş yapma beslenmesi iyiyse 20ye bile fototerapi uygulamıyorum dedi. Hele exchange hiç yapmıyoruz dedi.
3500 çıkmıştı doğumdan birkaç gün önceki son kontrolde. Doktorum karnımı avuçlayıp uh maşallah doldurmuş 3 buçuk doğar dedi 3490 doğdu
Vajinal yolla alamadığı bakteriler içindir. Ben probiyotik başlamadım bebeğime ama ilk günlerden itibaren d vitamini veriyorum